- 30 Ekim 2019
- 359
- 617
- 30
-
- Konu Sahibi Bakbideburdan
Çok olumsuz yorum alıyorum. İnsallah korktuğumuz gibi olmaz. Bizim gibi olanlar yazsa bi ama şöyle güzel güzell yazsaakuzum bende aynı şekildeyim kızım 14 aylık bende 13 haftalık hamileyim kara kara düşünüyorum
biraz büyüseler eminim güzel olur ama 1 seneyi bilmiyorumÇok olumsuz yorum alıyorum. İnsallah korktuğumuz gibi olmaz. Bizim gibi olanlar yazsa bi ama şöyle güzel güzell yazsaa
Malesef emzirmiyorum. Aslında emzirenler var hamile olup hatta dogumdan sonra bile devam edenler var ama benim bünyem kaldırmadıbiraz büyüseler eminim güzel olur ama 1 seneyi bilmiyorumemziriyomusun peki kuzum
amin kuzum ben çalışıyprum günde sağıp eve bırakıyodum akşam emziriyodum ama şuan sağmıyorum akşamları sabaha kadar emiyo ama nasıl bıraktrcağımı şaşırdım sersem gibiyimMalesef emzirmiyorum. Aslında emzirenler var hamile olup hatta dogumdan sonra bile devam edenler var ama benim bünyem kaldırmadıMemeden kesmek kolay oldu ama psikolojikman beni çok etkiledi. Allah bütün annelere ve hamilelere sabır versin
Bebeğiniz doğduğunda ilk çocuğunuzu kreşe verseniz yarım gün çok rahat edersiniz.Merhaba
Sürekli internette deli gibi yaş aralığı az olan bebeklerin annelerinin yazdıklarını araştırıyorum. 3 bucuk aydır hamileyim ve 14 aylık bebeğim var. Bebeğim 20 21 aylıkken diğer bebeğimize kavuşucaz Allah nasip ederse. Çok tedirginim. Hamile kalmadan önce bu tedirginliği yaşamıyordum. 2. Bebeği çok istiyordum ve kendimde 2. Bebeğe bakabilcek enerjiyi hissediyordum. Ama şimdi hamileliğimden dolayı bebeğime bakmakta bile zorlanıyorum ve tabiki bu durum beni psikolojikman düşürüyor . 2 tanelerken neler yaşıcam çok zorlanıcakmıyım? Yasamımızı kolaylaştırmak icin neler yapabilirim? Yaş aralığı az olan bebekleri olanlar yazabilirmi ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim
öyle yapan birini okumuştum çocuğu aşırı hırçınlaşmış kardeşine karşı o geldi beni gönderdiler düşüncesiyle bencede onu yapmam büyük çocuk için güvensizliğesebep olurBebeğiniz doğduğunda ilk çocuğunuzu kreşe verseniz yarım gün çok rahat edersiniz.
Ben önce bitti ve gitti kelimesinin anlamanı öğrettim. Meme istediğinde gündüzleri bu kelimeleri kullandım. Çok işime yaradı. Önce gündüzleri kestim. Sonra geceyi keserken annemden yardım aldım. Bir kaç gece annemle uyudu. İlk gece ağlama krizi oldu. Yanına gittim. Sarıldım saatlerce... Arada uyandığında biberonla su verdim. Şimdi hala uyanıyor ama birşey istemiyor.amin kuzum ben çalışıyprum günde sağıp eve bırakıyodum akşam emziriyodum ama şuan sağmıyorum akşamları sabaha kadar emiyo ama nasıl bıraktrcağımı şaşırdım sersem gibiyim
Bebeğiniz doğduğunda ilk çocuğunuzu kreşe verseniz yarım gün çok rahat edersiniz.
Hemen değil birkaç ay sonra olabilir ya da hamileliğin son aylarında üç mesela iki saatlik anlaşın. Benim tavsiyem tabi ki yanınızda anne vs olacaksa ve iyi ilgileniyorsa birkaç ay sonra başlatabilirsiniz.öyle yapan birini okumuştum çocuğu aşırı hırçınlaşmış kardeşine karşı o geldi beni gönderdiler düşüncesiyle bencede onu yapmam büyük çocuk için güvensizliğesebep olur
İnşallah zorluk cekmeyiz. Sizin gibi iyi ki deriz her zaman. Rabbim yardımcımız olsunKızlar benim de sizin gibi arası 1.5 yaş iki erkek evlâdım var Rabbim bağışlasın hepimizinkini. Ben hamileliklerimi ve doğumdan sonrası zamanları hep yanlız geçirdim eşimin işi sebebiyle. Size tavsiyem çocuk olunca asla kardeşinden uzaklastirmayin. Sevmesine kucağına almasına izin verin. Benim ilk oğlum hiç uyumayan huysuz bir bebekti. Ilk zamanlar geceleri 3 müzde ağlardık ama deneyim kazandıkça daha kolay oluyor. Ben pazara markete hep onlarla gittim. Biri kanguru diğeri bebek arabasında. Kesinlikle hergün hava soğuk olsada dışarı çıkardım yürüyüş yaptım. Ufaklık uyuduğunda hep büyükle oyun oynadım. Çok zor ama imkansız değil. Bu arada küçük doğmadan büyüğe mutlaka uyku eğitimi verin çok rahat edersiniz. Ben kucugude 5 aylık uyku eğitimi verdim çok rahat ettim. Benim çocuklarım doğduklarından beri hep akşam 8 de yatar bu bir aliskanliktir. Asla büyüğün yanında küçüğü emzirmedim kıskançlık olmasın diye. Tek sıkıntınız onları yanlız odada bırakamamak olacak ama yardım eden birisi olursa sıkıntı yasamazsınız benim kimsem yoktu. Şimdi biri 5 diğeri 3.5 ve harika bir uyum içindeler. Birbirini bile koruyup kolluyorlar ve aralarında ki sohbete çok gülüyoruz. Bir zaman geliyor iyi ki diyorsun.
Uyku eğitimini kontrollü aglatarak. Uykuya geçiş için hava sıcakken önce bir banyo sonra pijamalar sırf uykuya geçişi anlaşın diye. Sonra karnını doyurup bir tane ninni açıp odadan çıkmak. Hafif bir ışık olsun odasın da. Önce ağlıyorlar 5 dakika sonra yanına gittim biraz tenkin ettim tekrar çıktım bu sefer 10 dakika girmedim odaya. Benim iki çocuğum da iki günde alıştı. Önce biraz ağlıyorlar ama sonrası kaliteli bir uyku ve dinlenmiş anne olarak geriye dönüyor size. Bunun değişik teknikleri var sizin çocuğunuz hangisine uyum sağlarsa onu yapın.İnşallah zorluk cekmeyiz. Sizin gibi iyi ki deriz her zaman. Rabbim yardımcımız olsunbolca dua okuyan herkesten istiyorum. Uyku egitimi nasil verdiniz ?
Ben iste o ağlamalara dayanamıyorum. Bakalım 2. Bebegim daha uysal ve uyumlu olursa bir kaç teknik var aklimda.. ilk bebegim kolik ve alerjikli bebekti.Uyku eğitimini kontrollü aglatarak. Uykuya geçiş için hava sıcakken önce bir banyo sonra pijamalar sırf uykuya geçişi anlaşın diye. Sonra karnını doyurup bir tane ninni açıp odadan çıkmak. Hafif bir ışık olsun odasın da. Önce ağlıyorlar 5 dakika sonra yanına gittim biraz tenkin ettim tekrar çıktım bu sefer 10 dakika girmedim odaya. Benim iki çocuğum da iki günde alıştı. Önce biraz ağlıyorlar ama sonrası kaliteli bir uyku ve dinlenmiş anne olarak geriye dönüyor size. Bunun değişik teknikleri var sizin çocuğunuz hangisine uyum sağlarsa onu yapın.
Ağlaması kaçınılmaz zaten uyku eğitimi vermediğinde bu sefer ikisi birlikte ağlayacak çünkü biri uyumadan diğeri uyumayacak, ikisini de aynı anda uyuyamayacaksın sinir olmuş bir anne ağlayan iki çocuk. Kar zarar hesabı yaptım iki gün ağlatmaya 5 yıl huzurlu uyutma. Benimkiler şuan uyuyorlar mesela. Biraz büyüdüklerinde ortalarına girdim yarım saat masal ve günün kritiğini yapıp iyi geceler dileyerek çıkıyorum odalarından. Gece benimBen iste o ağlamalara dayanamıyorum. Bakalım 2. Bebegim daha uysal ve uyumlu olursa bir kaç teknik var aklimda.. ilk bebegim kolik ve alerjikli bebekti.
Ne güzel.. Artıları dediğiniz gibi daha fazla.. Şimdi gündüz tek uykuya geçtik. Yere yastik koyuyorum. Kendi uyku arkadaşıyla uyuyor. Yatağına koyuyorum. Ama gece uykusunda hamağında sallanmak istiyor. Çok zoruma gitmediği icin salliyoru. Dalıyor da hemen cünkü.. Belki diğer kızım gelene kadar yatağında uykuya geçer yavaştan. Uyku öncesi ritüelleri var cünkü. Uyuyalım dediğimde bile kafasını yastığa koyuyor.Ağlaması kaçınılmaz zaten uyku eğitimi vermediğinde bu sefer ikisi birlikte ağlayacak çünkü biri uyumadan diğeri uyumayacak, ikisini de aynı anda uyuyamayacaksın sinir olmuş bir anne ağlayan iki çocuk. Kar zarar hesabı yaptım iki gün ağlatmaya 5 yıl huzurlu uyutma. Benimkiler şuan uyuyorlar mesela. Biraz büyüdüklerinde ortalarına girdim yarım saat masal ve günün kritiğini yapıp iyi geceler dileyerek çıkıyorum odalarından. Gece benim
SüpermişNe güzel.. Artıları dediğiniz gibi daha fazla.. Şimdi gündüz tek uykuya geçtik. Yere yastik koyuyorum. Kendi uyku arkadaşıyla uyuyor. Yatağına koyuyorum. Ama gece uykusunda hamağında sallanmak istiyor. Çok zoruma gitmediği icin salliyoru. Dalıyor da hemen cünkü.. Belki diğer kızım gelene kadar yatağında uykuya geçer yavaştan. Uyku öncesi ritüelleri var cünkü. Uyuyalım dediğimde bile kafasını yastığa koyuyor.
Süpermiş