• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarım rahım ve pko

Umudumanne olmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2018
8
2
86
İzmir
arkadaşlar. Aranızda hem yarım rahımli yda tek boynuz rahım dedikleri gbi olup hemde pko hastası olan varmı. Varsa nasıl gebe. Kaldınız nasıl bi tedavi süreci izlediniz yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar. Aranızda hem yarım rahımli yda tek boynuz rahım dedikleri gbi olup hemde pko hastası olan varmı. Varsa nasıl gebe. Kaldınız nasıl bi tedavi süreci izlediniz yardımcı olurmusunuz
Mesajınız bayagi eski ama bnde yeni üyeyim ve sizin gibi hem yarım rahim hemde pko. Merak ettim hamile kaldınız mi umarım. Mesajı görür de cevap veriir siniz çok merak ettim şimdi

Hos geldin canım. Bn henüz hamile kalamadım ama ıgrasıyorum bi arkadasımiz bu ay tup bebek yaptırdı ve gecen hafta hamile oldugunu ögrendi. Sen nasılsın doktorun ne dedi nasıl bi tedavi uygulayacak sana hiç konuştunuz mu. Beni bilgilendirirsen sevinirim

Hos geldin canım. Bn henüz hamile kalamadım ama ıgrasıyorum bi arkadasımiz bu ay tup bebek yaptırdı ve gecen hafta hamile oldugunu ögrendi. Sen nasılsın doktorun ne dedi nasıl bi tedavi uygulayacak sana hiç konuştunuz mu. Beni bilgilendirirsen sevinirim
Arkadaşınız da yarım rahimli miydi acaba?

Kızlar bnm açmış oldugum bu sitede bi konu daha var oraya bakarsanız hamile olan arkadaşimizla olan konusmalarımızı görürüsünüz isterseniz ordan konusalım

Tatlım hamileligi daha yeni bugun kese muaynesi vardı ayrıca oda bnde hem yarım rahımliyiz hemde pko luyuz sen ne zaman ogrendin yarım rahımli oldugunu. Doktorun ne desi nasıl bi tedavi uygulucak

Arkadaşınız da yarım rahimli miydi acaba?
Canım merhaba☺ U Umudumanne olmak arkadaşımız benden bahsediyor..tüp bebek tedavisi sürecinden geçtik 6mart da transfer oldum ve Rabbime çok şükür hamileyim🤲🏻❤️ Allahdan ümit kesilmez Rabbim bekletiyor ise güzelleştiriliyordur istediğin soruyu sorabilirsin elimden geldiğince destek olurum size🤗

Ben ekim ayında ilk kez tedavi ye başlamak için gititm hsg filan çekildim. Doktorum çift rahim dedi ve pko dedi. Ayrıca tüplerden biri kapalı dedi. Histereskopİ ve laparaskopi amelyatlarla geçirmem gerektiğini soyleid. Biraz arastrdm ve ocak ayında amelyatları oldum. Amelyat sonucumda da iki ayrı rahim olduğunu birinin hiç gelişmediğini birinin de %50 gelistigini vé bebek taşımak için çokta uygun olmadığını ve amelyat esnasında da yüzde 20 duvarları esenttigini bir tüpümunde doğuştan olmadığını soyledi. Yanu amelyatla rahim genişletildi tabi ,%100 değil. Yüzde 50 olan rahim %70 kıvamına getirildi. Amelyattan sonra yaklaşık iki ay estrofem ve cyclo progny kullandım. Geçen hafta ilaçlar bitti ve doktorum bu tarihlerde gel demişti ilaçlar bitince yani. Gititm ve rahimin gayet iyileştigini eskisine oranla gayet iyi olduğunu soyledi. Yumurtalık problemi azalmıs görülüyor dwdi tabi olacaktır etksi muhtmelen. Sonra bana dedi ki ben genelde amelyat sonrası 2 ay ara veryrm tedavi vermiyorum çünkü kendiliginden olma ihtimali var dedi bende beklemeyi tercih ettim. Eyer 2 ay dan sonra gebelik olmazsa aşılama yapmayı düşünüyorum. Bakalım hayırlısı hepimiz.için

Hayırlısı canım sende bnm gbi zorlu bi sürecten geçmişsin bn 3 yıllık evliyim pkolu oldugunu zaten. Biliyordum sonra doktora gttım bi kaç ay klomen kullnıp tedavı başladık sonra rahım filmi çektrdim. Rahımde perde var sag taraf çıkmadı. Sonra emar çektiler sag taraf var dediler. 2 ay sonra tekrar rahım filmi çektiler ve yine sag taraf çıkmadı perde var dediler amiliyat olmamı istedler izmirde ameliyat oldum askında ameliyatlık bı durum. Yokmus bakıp çıktılar rahmim yarımmıs sag tarfımda rahım gelişmemiş ve sol ratafla bi baglantisı yok ama yumurtalıgı var sok tarafımdakı yumurtalıkta pkolu. Ocak ayında yumurta geliştrici iğnelerle. Sol tarafta 1 yumurta oluşturup. Çatlatıldı ve doktor ilişki günü verdi yumurta döllenmiş ama tutunamamış erken düşük yaptın sonra adetlerim düzensizleşti. 2 hafta sobra adet olunca tekrar gdicem inşallh tekrar tedaviye başladıgımda bebegim tutunur umutla bekliyorum. Bn suan agrı da yaşıyorum ve. Burda tüp bebek. Yapabilecegım yer yok ama bnde tüp bebek yaptırmayı herşeyi garantıye almayı çok isterdim

Canım merhaba☺ U Umudumanne olmak arkadaşımız benden bahsediyor..tüp bebek tedavisi sürecinden geçtik 6mart da transfer oldum ve Rabbime çok şükür hamileyim🤲🏻❤ Allahdan ümit kesilmez Rabbim bekletiyor ise güzelleştiriliyordur istediğin soruyu sorabilirsin elimden geldiğince destek olurum size🤗
Merhaba canım çok sevindim sonucuna. İnşallah sağlıcakla kucağına alırsın. Ben 3 yıl önce falan öğrendim yarım rahimi. İki yumurtalığım var ikisi de çalışıyor. Doktorlar hep normal olur dediler ama hiç olmadı. Eşimde sorun yok bu arada. Sonra tüple kesin olur diye yaptırdım ilk denemede olmadı. Sonra 2. Denemede embriyolar donduruldu. O sıra histeroskopi ile hafif rahim genişletme yaptırdım ve sanıyorum ondan rahim yeterince kalınlaşmıyor transferim uzadı yaptıramadım. Yaza bakalım ne olacak. Doktorun normal hastalara göre sana farklı bişey yaptı mı ya da dedi mi?

Hayırlısı canım sende bnm gbi zorlu bi sürecten geçmişsin bn 3 yıllık evliyim pkolu oldugunu zaten. Biliyordum sonra doktora gttım bi kaç ay klomen kullnıp tedavı başladık sonra rahım filmi çektrdim. Rahımde perde var sag taraf çıkmadı. Sonra emar çektiler sag taraf var dediler. 2 ay sonra tekrar rahım filmi çektiler ve yine sag taraf çıkmadı perde var dediler amiliyat olmamı istedler izmirde ameliyat oldum askında ameliyatlık bı durum. Yokmus bakıp çıktılar rahmim yarımmıs sag tarfımda rahım gelişmemiş ve sol ratafla bi baglantisı yok ama yumurtalıgı var sok tarafımdakı yumurtalıkta pkolu. Ocak ayında yumurta geliştrici iğnelerle. Sol tarafta 1 yumurta oluşturup. Çatlatıldı ve doktor ilişki günü verdi yumurta döllenmiş ama tutunamamış erken düşük yaptın sonra adetlerim düzensizleşti. 2 hafta sobra adet olunca tekrar gdicem inşallh tekrar tedaviye başladıgımda bebegim tutunur umutla bekliyorum. Bn suan agrı da yaşıyorum ve. Burda tüp bebek. Yapabilecegım yer yok ama bnde tüp bebek yaptırmayı herşeyi garantıye almayı çok isterdim
Bndé 3 yıllık evliyim canım aslinda sorunumuz hemen hemen aynı ama genelde bir tarafı gelişmemiş rahimlerde tek tüp oluyor senin de tek tüp mu var muhtemelen öyledir diyé düşünüyorum. Bnde ilk gittigmde illa tedavi ye başlayalım rahim filmi istemyrm dedim Keşke de demeseydim boşuna bur sürü yumurta büyütücü iğne kullanım catlatma vs. Tabİ olmayınca hsg v sonrası amelyatlar bakalım neolacak merakla ve ümitsizce bekliyorum zaten yazın sonuna kadar tutmazsa tüp bebek deneyeceğim ben Diyarbakırda yaşıyorum doktorum uğur değer. Yani güveniyorum ona başka bir yere gitme ihtiyaci şimdilik duymuyorum umairm Gerek te kalmaz.

Merhaba canım çok sevindim sonucuna. İnşallah sağlıcakla kucağına alırsın. Ben 3 yıl önce falan öğrendim yarım rahimi. İki yumurtalığım var ikisi de çalışıyor. Doktorlar hep normal olur dediler ama hiç olmadı. Eşimde sorun yok bu arada. Sonra tüple kesin olur diye yaptırdım ilk denemede olmadı. Sonra 2. Denemede embriyolar donduruldu. O sıra histeroskopi ile hafif rahim genişletme yaptırdım ve sanıyorum ondan rahim yeterince kalınlaşmıyor transferim uzadı yaptıramadım. Yaza bakalım ne olacak. Doktorun normal hastalara göre sana farklı bişey yaptı mı ya da dedi mi?
Doktorum bana farklı bisey yapmadı canm transferden20 gün önce ilac verdi onlara başladım rahmi kalnlastrmak icin jel kullandm halada kullanuyorum..beslenmeme cok dikkat ettim yumurta toplama sırasnda bile hep olumlu düşündüm elimden gelenin fazlasını yaptım diyebilirim ve Rabbim nasip etti inşAllah en kısa zamanda sizlerinde hamilelik haberlerinizi duyarım 🤲🏻❤️Niye rahim genislesmeye gerek duyuldu ki bana hic bahsetmedi doktorum bundan..birde nerde tedavi görüyorsun canm?

Doktorum bana farklı bisey yapmadı canm transferden20 gün önce ilac verdi onlara başladım rahmi kalnlastrmak icin jel kullandm halada kullanuyorum..beslenmeme cok dikkat ettim yumurta toplama sırasnda bile hep olumlu düşündüm elimden gelenin fazlasını yaptım diyebilirim ve Rabbim nasip etti inşAllah en kısa zamanda sizlerinde hamilelik haberlerinizi duyarım 🤲🏻❤Niye rahim genislesmeye gerek duyuldu ki bana hic bahsetmedi doktorum bundan..birde nerde tedavi görüyorsun canm?
Ya ben tanısal histeroskopi yaptıracaktım doktor biraz genişletelim dedi iyi dedim ben de ne bileyim sorun olacak. Trabzonda tedavi görüyorum canım. İnan olumlu olmayı ben de çok deniyorum. Ama sıkıntılar üst üste geldi. Bakalım sonu aydınlık olur inşallah. Progesteron iğnesi kullanıyor musun?

Ya ben tanısal histeroskopi yaptıracaktım doktor biraz genişletelim dedi iyi dedim ben de ne bileyim sorun olacak. Trabzonda tedavi görüyorum canım. İnan olumlu olmayı ben de çok deniyorum. Ama sıkıntılar üst üste geldi. Bakalım sonu aydınlık olur inşallah. Progesteron iğnesi kullanıyor musun?
Evet hem jel hem iğne kullanıyorum 3ay dayanırsa rahme dikiş atılcak hemen canm..tedaviye baslamadan önce bana yaz özelden ilaçlar hakkında bitkisel şeyler hakkında beslenme hakkında konuşalım inşAllah ❤️

Evet hem jel hem iğne kullanıyorum 3ay dayanırsa rahme dikiş atılcak hemen canm..tedaviye baslamadan önce bana yaz özelden ilaçlar hakkında bitkisel şeyler hakkında beslenme hakkında konuşalım inşAllah ❤
Dayanır niye dayanmasın. Bana öyle geliyor ki bir tutsa gerisi gelecek gibi. Tamam canım çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Back