Saç Rengi ve Saç Boyama Yarı kalıcı bitkisel saç boyaları

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Arkadaşlar, uzun yıllardır kına kullanıcısıyım. Çok memnunum fakat bazen saçımda daha canlı bir kırmızı görmek istiyorum. Saç pulcuklarını parçalamayan doğal, ve hayvan deneyi yapmayan bir boya ararken Manic Panic türkiye sitesini buldum. Kullanan varsa:

Boya ne kadar zamanda akıyor?

Koyu renk saçın üstünde nasıl gözükür? (Beğendiğim ton: Vampire red)

Kalça uzunluğundaki saç için kaç kutu boya almak gerekir?

Sizce bu maliyete ve zahmete değer mi ne düşünüyorsunuz? (çünkü zaten kına yapıyorum)

Anamm bir kişi bile mi yok cevap verecek? Saçlarınızı boyuyorsunuz biliyorum kk hatunları. Hiç mi yok bu tür boya kullanan?

Konunuzu baya bir inceledim, oradaki renkler de çok can alıcı. Fakat saçı açılarak elde edilebilecek renkler çoğunluğu. Benim istediğim o kırmızı rengi ışıltılı bir şekilde elde edebilmek, yani kırmızı elişi kağıdı gibi olmasına gerek yok. Kınalı saçımın üzerine olur galiba, öncesinde herhangi birşey yapmadan değil mi?

canım bence hiç heyecan arama
kırmızı renk çabuk akacak
kına kadar verimli olmayacak
bi arkadaşım nar suyuyla kardığı kınadan
çok güzel kırmızı yansımalar elde etmişti
tam tarifini öğrenebilirim senin için

Manic Panic yansıma için kullanılmaz,o tür parlak kırmızılar elde etmek için kullanılıyor.
Kına üzerine manic panic o tür parlak bir renk elde etmenizi sağlayabilir
Kırmızı ışıltı şeklinde bir renk istiyorsanız kınanın içine farklı şeyler ekleyerek rengi elde edebilirsiniz
Annemin kına tarifini paylaşmıştım bir konuda,buraya da yazayım

zeytinyağı
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
Bir avuç ceviz yaprağı
1 çay bardağı demli çay (demlerken soğan kabuğu -en dış kırmızı kabuğu- eklenir)
Kuru karanfil

Kınayı bu malzemelerle karıştırıyor,su eklemiyordu.
Parlak bir kırmızı elde ediyordu.
Bu tarifi deneyebilirsiniz

Canım kınanın renk verici pigmentleri üst üste geldikçe daha koyu bir renk veriyor, içine şarap veya kırmızı çaylardan da koysam benzer bir durum oluyor.

İlk yaptığım kınada ateşli kızıl bir renk elde edemesem de, yine de kırmızı ışıltıları yoğunluktaydı. Şimdi 6 yıl oldu, oda ışığında neredeyse siyah görünüyor yaptığım kına. Güneş ışığında ise çok koyu bir bordo

Ama her halükarda kınaya devam etmeyi düşünüyorum. (Kırmızı boyada kesin karar verdiğimde özellikle geçici boyalardan alacağım ki hevesimi biraz alayım kınaya devam edeyim diye.) O yüzden tarifini merak ediyorum, öğrenirsen sevinirim

Tarif için teşekkürler, aynısını yaptım ben belki de sizin verdiğinizdi diğer konuda. Sadece sıcak suyla karılan kınaya göre daha parlak oluyor evet, tekrar kına yaparken aklımda olsun not alayım hatta

ben de ciddi ciddi kınaya dönmeyi düşünüyorum
ama uygulama zorluğu ve pratik olmayışı beni düşündürüyo
öğreneyim yazıcam muhakkak hatta senle deneyebilirim belki

ben de ciddi ciddi kınaya dönmeyi düşünüyorum
ama uygulama zorluğu ve pratik olmayışı beni düşündürüyo
öğreneyim yazıcam muhakkak hatta senle deneyebilirim belki

Sorma her taraf çok batıyor. Ve yaptığın günü hayatından siliyor :) Sonucuna değmese çekilecek şey değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…