Bebek Beslenmesi yardımmmmmmmmmmmmmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tuana09

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
13
0
16
Aydın
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bi sorum oucak bebeğimin kakası yeşil neden olabilir birde sürekli karnı ağrıyor sanırım gaz var herhalde ağrı kesici fitil kullanıyorum ondan sonra rahatlıyor fitil çok kullanmam bir zararı varmı böyle problem yaşayan arkadaşlar cvp bekkliyorum yardımmmmm

bebeğinin ne kadarlık odluğunu yazmamışsın. gaz sancısından dolayı çektiği ağrı nedeniyle ağrı kesici fitil veridiğini anlıyorum yazdıklarından. bunun için fitil yerine, karnına masaj yaparak, kimyonu kaynatıp 1 çay kaşığı suyunu içirerek ve eğer emziriyorsan kendi yediklerine dikkat ederek yemeklerini bol kimyonlu tüketerek gazını önleyebilirsin. uzun süren kabızlık sonucu bahsettiğin fitili kullanabilirsin, kaldı ki doktorlar 7 gün kaka yapmadığı zaman kabızlık teşhisi koyuyorlar. benimde bi kızım var, 4-5 gün kakasını yapamadığı zaman verirdim o fitili, hepsinide değil yarısını. bebeğiniz yeniyse bağırsakları düzene binene kadar kakasında değişiklikler olacaktır. çok koyu yeşil ağır kokulu olursa kakası ve ateş olursa o zaman doktora sorun, onun haricindeki değişiklikler normaldir :34:

canım bebeğim 3.5 aylık mama ile besleniyor mamadan dolayı olabilirmi acaba mama ağırmı geliyorki biz aptamil pre kullanıyorduk şuan hero baby kullanıyoruz annemler bebekler üşüttüklerinde hem kaksı yeşil olur hemde karın ağrısı çeker diyor ağrısı nasıl dinicek bebeğimin bilemiyorm bir kaç arkadaşım mama verirken içine bir kaç damla ağrı kesici şurup damlat dediler bi zararı hlamur veriyorolurmu bilemiyorumki korkuyorum işte ayrıca rezene veriyorum ıhlamur kaynatıyorm midesine yumuşatsın diye

canım bebeğim 3.5 aylık mama ile besleniyor mamadan dolayı olabilirmi acaba mama ağırmı geliyorki biz aptamil pre kullanıyorduk şuan hero baby kullanıyoruz annemler bebekler üşüttüklerinde hem kaksı yeşil olur hemde karın ağrısı çeker diyor ağrısı nasıl dinicek bebeğimin bilemiyorm bir kaç arkadaşım mama verirken içine bir kaç damla ağrı kesici şurup damlat dediler bi zararı hlamur veriyorolurmu bilemiyorumki korkuyorum işte ayrıca rezene veriyorum ıhlamur kaynatıyorm midesine yumuşatsın diye

ben mama ile beslemiyorum henüz kızım 2 aylık ama yakında işe baslayacagım ıcın baslamak zorunda kalıcam ben her 90 cc mama ıcın bır damla zeytınyagı damlatacağım.mama veren arkadaslarım bu yolla bebeklerının rahatladıklarını solemıslerdi sen de de ıse yarayabılır.Bir de yesıl renk kaka ıcın mutlaka gaita testi yaptırmalısın mıkrop olabilir.

canım benim keşke mamaya başlamasan ama mecnursun tabi neyse doktora götüreyimde bi test yaptırayım bakalım sonuç ne olacak

fitli de herseyi oldugu gibi cok gerekmedikce kullanmamak gerek,hangi fitili veriyorsun bu arada,doktorun onerisi ne ne sıklıkla kullan dedi sana,icerigi ne?
mamasına agrı kesici damlatma,hem bebeginin agrısı Allah muhafaza başka bir seyden olsa ve şiddetlense ama belli edemese daha tehlikeli.Agrı kesici ateş duşurucu anca cok gerekli oldugunda verilmeli ve elbette doktor tarafından bir teşhis konuldugunda.Parasetamol yuksek dozlarda yada uzun sureli verildiginde vucutta birikme yapabilir,karacigere zararı olabilir.Bebegini doktoa gotur ve butun bu soruların cevabını ondan al,ama yine de gunluk 1 cay kasıgı zeytinyagı verebilirsin(bir kavanoz zeytinyagını benmari usulu kaynatıp sogutacak ve o sekilde vereceksin).Gecmiş olsun kuzuna.

sofikacım spasmo panalgine adlı bir ağrı kesici ateş düşürücü fitili kullanıyorum içinde gaz gidrici yazıyor doktor çok zor durumda kalmadıkça verme dedi tabi bizimki çok aşırı gazlı çok ağlıyor bende kullanmak zorunda kalıyorum gaz damlası iyi gelmiyor okadar çok çeşit kullandımki ne yapıcam bilmiyorum canım sanada çok teşekkür ederim yazın için yarın bi doktora götürücem bakalım ne olacak inşallah idrar ve kaka tahlili yaptıram inşallah birşey çıkmaz

rezene çayı verebilirsin
ayagına sıcak su torbası koyabilirsin
birde biz gaz ve karın agrısı için bitkisel bir merhem kullanıyorduk
istersen ismini verebilirim arkadaşım

kakası senin yediklrinden bile renk değiştirebilir.damla olarak simetikon içeren colinox veya subsimplexi tek gecerim.zinco,vs..damlalar kimyon,dereotu içeriklidir.ancak simetikon doğal gaz atıcı bir madde ve inanılmazetkili.gaz için birde conformil mama %94 unde etkili.14gun kullandıktan sonra ne gaz kalıyor nesancı.mamadan değil gaz henuz bağırsak ve mide florası oturmamasından bebeğin.colinox damlada yararlı bakterilerde var dene derim.gaz masajı yapıyorduk bir zeytinyagıi,wind n salbe kremle ama çok gazlı bebekte krem işe yaramıyor.ben sab simplexi conformil mama ile destekleyip gunde 3-4 defada masaj yapıyordum.ilk 3 ayda bififlor ve biogaia gibi yararlı bakteri kulturude kullandık.sorun yaşmadık.fitilin bilinen zararı yok ama yinede az kullanmak fitil yerine damlalarla çözmek daha iyi bence.geçmiş olsun,

canım bazen bebeği yanlış tutmaktan,oturtmaktan ya da ayaklarını bastırmaktanda oluo kakası yeşil burda geyreği batmış derler banyo yaptırıp sol eliyle sağ ayağını sağ eliyle sol ayğını arkadan birleştirirsen nazikçe yerine oturur benim yeğenimde de olmuştu annem öle yapmıştı düzelmişti.geçmiş zaman ama yine de geçmiş olsun canım .

benim oğlum da doğduğundan beri çok gazlı, şimdi 6.5 aylık oldu artık azcık mıkıldanıyo ve çıkarıyo kendisi, bende sabsimplex verdim çok sıkılınca 3-4 damla, kakası da genelde yeşile dönük oluyordu, üşütmeden olur derler ama bizim doktorumuz gazlı bebeklerde arasıra yeşil olabilir demişti canım, inşallah hemen öğrenir kendi kendine çıkarmayı allah kolaylık versin

Back