Yardımm !

• Konu Sahibi Konu Sahibi mdbl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mdbl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
15
Puanlar
38
Arkadaşlar biraz uzun olacak ama buraya yazmak istiyorum.kimseye anlatamıyorum.öncelikle üni.sınıf arkadaşımla nişanlıyım.nişanlım iyi biri benide çok seviyor.düşüncelide.mesela ev esyalarını balayını mutfaktaki tabak takımı hatta bıçak setine gelene kadar vs herseyle tek tek arastırıyo ilgileniyo.ben de onu sevıyorum.ama içimde bi korku var ya evlenınce mutsuz olursak diye.ne zaman dügünle alakalı bi konu acsa içim içimi yiyo.evlenınce sankı mutlu olmayacm gibime geliyo.ama seviyorum ve hep sanki sevgılı kalsak daha mutlu hissedecem kendımı.sanki onunla evlenınce ailemden uzaklasacam gibi geliyo.çünkü ailemden farklı sehırde olacaz.ama su andada işim geregı baska bi şehırde yasıyorum. Ve onun ailesi sorun.düğünümüz için hiç bi şeye karısmıyolar.herseyı nişanlım kendı yapıyo edıyo.akla gelecek herseyi. Annesınin umrunda degıl .kızkardeşleri benı bı kez aramadılar nişandan sonra.ki temmuzda nişanlandık.annesı ılede cok konuşmuyoruz babasıylada.onların beni sevmedıgını ve ıstemedıklerını düşünüyorum.bunlar hiç bi şey yapmadıkları için benim ailemde bunu söyledıler hafıf bı gergın ortam olmustu.takıları vs sadece nişanlım yaptı.herseyı yanı.Benm ailemde onlarda biraz bi şeyler yapsınlar sadece nişanlımın üstüne yıkılmasın istiyolar.ki babası calısıyo kızkardesıde hemsıre.neyse işte o gergın ortamdan önce ıyı kötü annesı bıraz arıyordu ama simdi pek degıl sayılı konusmusuzdur ailemide aramıyolar.onlar için esya vs önemli degıl ıster alsınlar ıster almayalım.demezlerkı çocugum sunuda ben alayım yapayım yok.ve annesi gözü acık fena biri.birebir bana kötülük yaptıgı yok ama ben hissediyorum ki nişanlımı etkilemeye calısır .kendi sözü gecsın isteyen bi kadın.ama tabi nişanlımda dinlemez benim sözüme daha önem verıyo.ama beni mutsuz etmeye yetıyo ailesi.ya evlenınce bızım yanımıza sürekli gelirlerse benı mutsuz ederlerse vs dıye dusünüyorum.nişanlımı seviyorum ama bazen ona bakınca yüzüne yani annesının yüzü gözümün önüne gelıyo.o an onu sevmek istemiyorum.ailesını hiç sevmıyorum .ne olacak böyle bilmiyorum.evlenmekten korkuyorum ya mutsuz olursam dıye.yaza düğünümüz olacak.nişanlım ıyı bırı ama ya degısrse dıyorum.evlenınce ben aileme gidelim deyınce yok gitmek istemiyorum vs deme dıyo.oda fatkında ailesını sevmedıgımın.bi tartısma sırasındada acıkca söylemıstım.onun ailesı ama benı huzursuz edıyolar.bu bizim gelinimiz demıyolar mesela annesınden bi gün olsun düğünle alakalı bı sey duymadım .bazen öyle oluyorum ki evlenmeyelım umrumda degıl hiç bi şey seklınde düşünüyorum.ama nişanlımıda cok sevıyorum.ondan yana hiç bi sıkıntım yok ama ailesı olmasa cok daha ıyı olacak hersey daha mutlu olacam gibime geliyo.sizce nasıl düşünmelıyim ne yapmalıyım.herkesın kayınvalıdesi görümceleri böyle ılgısız alakasız.

Ilgi alaka para durumundan diyorsan benimde nisanlimin babasi yaparim ederim diyor ama malesef dugunu sanirim biz yapacagiz :KK43:
Halbuki benim babamda kredi cekip ceyiz esyalarimi yatak odasini fln alacak... Bende uzuluyorum benim babamin boyle zorluk icinde borcla beni evlendirip onun babasinin elini tasinin altina koymamasina yapacak bisi yok cnm esimizin ailesini biz birleyemiyoruz malesef

Arkadaşlar biraz uzun olacak ama buraya yazmak istiyorum.kimseye anlatamıyorum.öncelikle üni.sınıf arkadaşımla nişanlıyım.nişanlım iyi biri benide çok seviyor.düşüncelide.mesela ev esyalarını balayını mutfaktaki tabak takımı hatta bıçak setine gelene kadar vs herseyle tek tek arastırıyo ilgileniyo.ben de onu sevıyorum.ama içimde bi korku var ya evlenınce mutsuz olursak diye.ne zaman dügünle alakalı bi konu acsa içim içimi yiyo.evlenınce sankı mutlu olmayacm gibime geliyo.ama seviyorum ve hep sanki sevgılı kalsak daha mutlu hissedecem kendımı.sanki onunla evlenınce ailemden uzaklasacam gibi geliyo.çünkü ailemden farklı sehırde olacaz.ama su andada işim geregı baska bi şehırde yasıyorum. Ve onun ailesi sorun.düğünümüz için hiç bi şeye karısmıyolar.herseyı nişanlım kendı yapıyo edıyo.akla gelecek herseyi. Annesınin umrunda degıl .kızkardeşleri benı bı kez aramadılar nişandan sonra.ki temmuzda nişanlandık.annesı ılede cok konuşmuyoruz babasıylada.onların beni sevmedıgını ve ıstemedıklerını düşünüyorum.bunlar hiç bi şey yapmadıkları için benim ailemde bunu söyledıler hafıf bı gergın ortam olmustu.takıları vs sadece nişanlım yaptı.herseyı yanı.Benm ailemde onlarda biraz bi şeyler yapsınlar sadece nişanlımın üstüne yıkılmasın istiyolar.ki babası calısıyo kızkardesıde hemsıre.neyse işte o gergın ortamdan önce ıyı kötü annesı bıraz arıyordu ama simdi pek degıl sayılı konusmusuzdur ailemide aramıyolar.onlar için esya vs önemli degıl ıster alsınlar ıster almayalım.demezlerkı çocugum sunuda ben alayım yapayım yok.ve annesi gözü acık fena biri.birebir bana kötülük yaptıgı yok ama ben hissediyorum ki nişanlımı etkilemeye calısır .kendi sözü gecsın isteyen bi kadın.ama tabi nişanlımda dinlemez benim sözüme daha önem verıyo.ama beni mutsuz etmeye yetıyo ailesi.ya evlenınce bızım yanımıza sürekli gelirlerse benı mutsuz ederlerse vs dıye dusünüyorum.nişanlımı seviyorum ama bazen ona bakınca yüzüne yani annesının yüzü gözümün önüne gelıyo.o an onu sevmek istemiyorum.ailesını hiç sevmıyorum .ne olacak böyle bilmiyorum.evlenmekten korkuyorum ya mutsuz olursam dıye.yaza düğünümüz olacak.nişanlım ıyı bırı ama ya degısrse dıyorum.evlenınce ben aileme gidelim deyınce yok gitmek istemiyorum vs deme dıyo.oda fatkında ailesını sevmedıgımın.bi tartısma sırasındada acıkca söylemıstım.onun ailesı ama benı huzursuz edıyolar.bu bizim gelinimiz demıyolar mesela annesınden bi gün olsun düğünle alakalı bı sey duymadım .bazen öyle oluyorum ki evlenmeyelım umrumda degıl hiç bi şey seklınde düşünüyorum.ama nişanlımıda cok sevıyorum.ondan yana hiç bi sıkıntım yok ama ailesı olmasa cok daha ıyı olacak hersey daha mutlu olacam gibime geliyo.sizce nasıl düşünmelıyim ne yapmalıyım.herkesın kayınvalıdesi görümceleri böyle ılgısız alakasız.
Kimisinin ailesinin durumu iyi olmuyor mis0a0l benim erkek arkadaşım diyorki benim babam emekli maasiyla geciniyor ben herseyi kendi başıma yapica0m diyor. Ama durumu varda yapmiyolarsa istemiyolar yada cimriler ikisinden biri. Benxe nisa0nlinla konus söyle yani istemiyolarmi gizkeme benden ben ailenle görüşmek istemiyorum baştan söyliyim falan desen sana ne tepki verir ılıman birine benziyor farkında değilmi ailesinin tavrını. Ki se ailesini secemez bunu unutma o yüzden ona baktığında ailesini görme onda

Merhaba canım.öncelikle Allah sabır versin sana. Çok dolmuş ve kızmışsın belli. İnan herşey yoluna girdiginde bu yazdıklarına gülersin.
Sakin ve olgun düşünmeye çalış. Yazdıklarını okuyunca biri benim adıma yazmış sandım.benzer sorunları bizde yaşadık. Ve biz nişanlı bile değiliz hala. Ailesini sevmesemde sevdigim insanı onlar büyütmüşler bu yüzden saygısızlık etmem hatta inan iyi olsunlar diye uğraşıyorm.annesini arasın diye zorluyorum mesela bazen.
Annemin güzel bi lafı vardır kızım iyilik kötülüğü boğar der... Haklı gerçekten. Ben iyi yaklaştıkca herşey iyiye gidiyor sanki.
Sabırlı ol. Öncelikle sende anne olacaksın eşini ailesiyle sen arasında tercih yapmaya zorlama.bırak bi sorun varsa o kendisi görsün sen olumlu yaklaş hep yapıcı ol. Zamanla seni ailesi gibi görmeye başlar önceliği sen olursun ki anlattıgına göre ztn seni çok seviyor... Allah bozmasın.
Annesi aramıyorsa sen ara, bul bi bahanene bileyim cumasını mübarekle falan sen o ailenin parçası olacaksın. Benim iki yengem var ve onlar inanki abilerimden iyi. Hiç gelin gibi değiller çünkü biz hep birbirimizi koruruz.sırdaşımdır ikiside, bu durum tek taraflı olmaz karşılıklıdır. Sen ilk adımı at. Düğün hazırlıgında gelinler alıngan ve gergin olur sen sakin olmaya çalış kalp kırma boşver. Yarın bigün doğum yaptıgında inan o seni aramayan görümcelerin sana el bebek gül bebek bakar sen onların namusu olacaksın canlarından bi parça taşıyacaksın zamanla tüm eksik taşlar yerine oturur. Kötü sözlerle nişanlını üzme.kötüde olsa onlar ailesi.
Okumuş insanları diğerlerinden ayıran en önemli özellik bence eğitim değildir.ne bileyim çok iyi matematik çözmen değildir farkın... Bizler üniversite okurken çeşitli insanlarla iletişim kurduk tanıştık ve çok farklı kültürler tanıdık.düşünsene kendi kardeşinle bile kavga ettigin oluyordur tabiki başka aileyle hemen anlaşamazsın.
Sen ara sen sor sen ilgilen inan bişey kaybetmezsin. Bi çoğumuzun annesi istenmeyen gelin olmuştur ama yuvaları için çok zor şeylere dayanmışlardır.
Sen kendi anne baban gibi gör onları ve maddi şeyleri takma. Başını dik tut biz yaptık tek başımıza de boşver kimin ne yapmadıgını... Eşin ilgilensin dert etsin çok şükür senin ailen seni destekliyormuş. Bi kaç sene kredi ödersiniz snra rahat edersiniz en azından kimseye kısıtlı kalmazsınız. Düşünsene herşeyi dört dörtlük yapıp başına kalkmaya çalışsalar daha mı iyi olur...
Nişanlın sana rica etmiş aileme gidersek yok deme diye bu ne demek biliyomusun biz yapıcı olalım zamanla herşey düzelir demek sende o kibar adamı üzme bence. Gün gelir onun annesi seni korur sen ona kızı gibi davran. Evine gelip gitsinler sen gelip git ne olacak ki sonuçta onca çeyizi sevdiklerimizle kullanmak için alıyoruz. Onun annesi oğlunun evine gelince mutlu olur size saygısı artar zamanla.
İçini ferah tut güzel düşün. Pozitif olmaya çalış. Herkes yaptıgıyla anılır. Sen sevmiyorum istemiyorum tarzında olumsuzluklarla anılma... Eşin ve sen üzülürsün. Belki seni aramadıgının farkında değildir bile ailesi belki oğlunu çok seviyodur kıskanıyodur:) zamanla seni benimser... Kafana takarsan sen stresli gergin biri olursun hastalanırsn Allah etmesin. Sen iyi ol onlar dert etsin sen etme. Dinende dört atanın hakkı bir der büyüklerimiz. İçini dök yaz böyle ama olumlu düşün. Herşey yoluna girer umarım.

Tesekkür ederim güzel düşünceleriniz için ama işte insanda ya mutsuz olursam düşüncesı oluyo.bilmiyorum.ne düşünecem Bılmıyorum.

Tesekkür ederim güzel düşünceleriniz için ama işte insanda ya mutsuz olursam düşüncesı oluyo.bilmiyorum.ne düşünecem Bılmıyorum.
güzel şeyler düşün... sana olumsuzluk akıtan insanlardan uzak dur... sen saygı duy sen sahip çık hem ona hem ailesine... sevdiğinle evleneceksin daha ötesi var mı....
düşünsene ne sorun olursa olsun başını onun omzuna koyacaksın her akşam.
bardağa dolu tarafından bakmaya çalış. sen iyi niyetli birisin belli umarım kötü giden her şey düzelir

Back