• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımm

Yagmuraras

Kara kaş gözlerin elmas..
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2011
555
5
46
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar..
Yanlış yere açtıysam konuyu lütfen düzeltin..
Ben üniversite birinci sınıf öğrencisiyim.Yatay geçiş yapmak istiyorum .
Yatay geçiş yapan yada bilgisi olanlar yardım edebilir mi ?

Onun belli bir tarihleri oluyor diye biliyorum.
Arkadaşım geçen yıl yapmıştı.
Şart mı bilmiyorum ama ygs lys'ye girmişti.
Onunla birlikte tercih yapmıştı.
yatay geçiş başvurularına başvurmuştu.
Ortalamayı da dikkate alıyorlar.

Selam :) üniversitelerin yatay geçiş tarihine bak muhtemelen 2. dönem olur 1. sınıfta ve son sınıfta yatay geçiş yapılamıyor.Alttan dersin olmaması lazım,not ortalaması 100 üzerinden 60 olmalı. Yani sana verebileceğim en önemli tavsiye not ortalaman olabildiğince yüksek olsun gerisi önemli değil

Onun belli bir tarihleri oluyor diye biliyorum.
Arkadaşım geçen yıl yapmıştı.
Şart mı bilmiyorum ama ygs lys'ye girmişti.
Onunla birlikte tercih yapmıştı.
yatay geçiş başvurularına başvurmuştu.
Ortalamayı da dikkate alıyorlar.

İşte sınava girmek şart mı tam bilmiyorum..Araştırıyorum internetten bir türlü doğru duzgn bılgıler bulamıyorum.Derslerımı cok yüksek tutmaya çalışıcam.İnşallah geçiş yaparım.

Selam :) üniversitelerin yatay geçiş tarihine bak muhtemelen 2. dönem olur 1. sınıfta ve son sınıfta yatay geçiş yapılamıyor.Alttan dersin olmaması lazım,not ortalaması 100 üzerinden 60 olmalı. Yani sana verebileceğim en önemli tavsiye not ortalaman olabildiğince yüksek olsun gerisi önemli değil

Birinci sınıf bıttıkten sonra yatay geçiş yapılabiliyormuş.İnternet sitesine bakıyorum üniversitelerin ama bazılarında lys sonuç belgesı fln yazıyor.Yani yeniden girmem mi gerekiyor sınava ve ortalamaya bakıyorlarmış yanı tum unıversıtelere gore değişiyormuş.
Bu sene derslerim ağır değil elimden geldiğince çok yüksek tutmaya çalışıcam..
Teşekkür ederim yorumun için canım..

Birinci sınıf bıttıkten sonra yatay geçiş yapılabiliyormuş.İnternet sitesine bakıyorum üniversitelerin ama bazılarında lys sonuç belgesı fln yazıyor.Yani yeniden girmem mi gerekiyor sınava ve ortalamaya bakıyorlarmış yanı tum unıversıtelere gore değişiyormuş.
Bu sene derslerim ağır değil elimden geldiğince çok yüksek tutmaya çalışıcam..
Teşekkür ederim yorumun için canım..

1. sınıfta yatay geçiş yapılamıyor derken şunu demek istedim 1. sınıfı bitirmeden başka bir üniversitede başlayamazsın 1. sınıfın sonunda başvurursun 2. sınıfta istediğin yerde başlayabilirsin. LYS sonuç belgesi isteniyor şu yüzden diyelim ki istanbul üniversitesine geçiş yapacaksın ve seninle aynı not ortalamasına sahip biri daha başvurdu. ikinizin not ortalaması da 3.80 diyelim. o zaman üniversite sınavında aldığınız puana bakıyorlar.örneğin sen 300 puanla girmişsindir o 280 puanla seni kabul ederler. :))rica ederim ne demek

Back