Yardımm : Kayınvalidemin Israrlarından Nasıl Kurtulmalıyım ?

SerenityMamoru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
184
68
48
Merhaba,
Size, artık çok sıkıldığım, kabuslarıma girecek kadar huzurumu kaçıran, yuvam da mutsuzluğa hatta boşanmayı bile düşünmeme sebep olan bir konudan bahsetmek ve bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
Kayınvalidem ve görümcem sürekli ya bizde ya da siz gelin diye israr ediyorlar.. zaten sürekli görüşme halindeyiz buna rağmen ne kadar gitsem de hala gitmeyen kaçan insan oluyorum. Bazen hergün bazen gün aşırı görüşüyoruz. Hepimiz çalışıyoruz. Aksam Eşimin gelmesine yakın onlarda hemen geliyorlar. Eşimle artık başbaşa vakit geçiremiyoruz. Kendi evimde rahat edemiyorum. Gecelik giyiniyorum kayınvalidem geliyor diye üzerine sabahlık alıyorum ona bile laf ediyor sana pijama alalım diye. Öylede densiz.
Artik sürekli gel gel gel gel gel gelll israrlari kabuslarima giriyor. Esime de sürekli gelmiyorsunuz biz yaşlandık yalniziz diye duygu sömürüsü yapiyorlar. Oysa ki hepsi çalışıyor kendileri geziyor. Eşimde annesine kıyamıyor her gün bana baskı yapiyor. Bizi ozluyorlarmış. Yahu gun aşırı gorusuyoruz zaten. Benim ailem başka şehirde bir de onlarin cani can degil mi? Bir kere zorladiklarini israr ettiklerini duymadim ne bana ne esime. Simdi bir bebeğimiz var.
Bebeğimiz olduktan sonra iyice evimizden çıkmamaya başladılar. Bizi çok ozleyen bir gun gormese gelmiyorsunuz diye sıkıştıran insanlar şimdi yuzumuze bakmıyor. Bir anda puf. Simdi de bebeği ozluyorlar. Daha bir kac günlük alip evine goturuyor bebegmi kaçırıyor. Hala emen süt kokulumu. Eşim bi yere cikmiyor bütün vakitlerini ailesiyle gecirelim istiyor. Çok bunaldım artık. Uyuyamiyorum. Kabus görüyorum. Yoruldum. Sıkıldım. Istemiyorummmmmm. Anlatamıyorum. Kendi evinde rahat edemiyorsun. Gidiyorsun gitmedi oluyorsun, bazen az kaldi oluyorsun. Gelince bebeği alıyorlar hic vermiyorlar bir daha esimde isten geliyor bir kere kucaklamiyor. ailem seviyor mutlu oluyorum ben diyor.
Sonra da biz sana destek oluyoruz sen bizden kaciyorsun diye nankörlük ediyormuşum sosyal medya imalari.
Onlar melek ben şeytan.
Bir kere de bunca şeye rağmen kimseye saygisiylik etmedim. Hizmet ettim. Guleryuz gösterdim. Hergun gidemeyecegimi bizimde bir evimiz oldugunu benimde islerim oldugunu aciklamaya çalıştım. Evlerine gittim. Her gittigimde , niye gelmiyorsunuz diye ısrarlarina ses etmedim. Bunca iyi niyetime hala yuvami yonetmeye çalışıyorlar.
Nasıl kurtulabilirim, neler yapabilirim? lütfen yardımcı olun. Istemiyorum artik evliligimden sogudum.
Ne yeni evlendigim de esimi yuvami bilebildim. Ne de simdi bebegimle rahat olabiliyorum. Bir de üstüne evimde rahatim yok.
Taşınalım dedim hala borcumuz var.
Esimle konusmaya çalıştım kendi ailesi diye o rahat yadirgamiyor bu durumu.
Ama benim aileme ya da başkasına geldi mi ev ev üstüne olmaz oyle hergün gidilirmi o kadar cok kalinirmi muhabbeti yapiyor. Eşime yaptığının yanlış olduğunu. Zaten onlara gerektigince gittigimizi. Onunda artik bu kadar israr etmeyip kendi yuvasini ailesini bilmesi gerektigini. Artik annesinin eteginden cekilip kendi bebegine esine bakmasi gerektiğini nasıl anlaticammmm.
Cok uzun yazdım sanırım bilemiyorum. Artik kurtulmak istiyorum. Icimi dokmek istedim....
İmdaaattttt :'(

Son düzenleme:
Aynı sokaktayız. Eşim evlendikten sonra anneci oldu çok aşırı.
Ayni dediginizi dedim. Benimde ailem var sonuçta. Ama ben agac kavugundan çıktım.

Kilit cümle "eşim annesine kıyamıyor" cümlesi

Bi onun annesi anne zaten, gelinler ağaç kovuğundan çıkma çünkü.

Aynı apartmanda mısınız böyle zırt pırt geliyorlar?

Ayni dediginizi dedim. Benimde ailem var sonuçta. Ama ben agac kavugundan çıktım.
Ailecek oturmaya meraklı olsam kendi ailemle otururdum deseydin. Ne yüzsüz insanlar var ya. Al bebeğini emzirme bahanesiyle geç odaya. Kusura bakmayın gece uyutmadı bebek uyuyacağız falan de.
Gerçi bunlara o da kâr etmez anlattığına göre. Benimki bir umut işte.

Kocanın aklına gireceksin, onu hoşlandığı farklı aktivitelere yönelteceksin gerekirse öğreteceksin. Arkadaş çevreniz yok mu eşli vs.? Onlarla gidip gelebilirsiniz mesela.
Ayrıca yeni doğurduğun çocuğunuzu götürmelerine müsaade etmeyin artık herşeye he demeyin yani.

Bebeğini alıp götürürken sen napıyorsun peki öylece durup izliyor musun? Onlara soğuk davranma, eşine de ağzını açıp gözünü yumma zamanı gelmiş. Çok laftan anlamazsa al bebeğini de çek git ailene. Gerçekten sana huzurlu bi hayat yaşatmak istediği zaman gelip alsın seni. Yoksa da anasının dizinin dibinde otursun.

O değil de bebeği alıp gitmeleri de ne demek
Ben oğlumu istemeyince odadan çıkarmıyorum ve fırsatınıda onlara vermiyorum.
Siz bu şahıslara çok yüz vermişsiniz ondan bu rahatlık.
Onlar size geldiğinde yüzünüzü asın pek muhattap olmayın, belirli bir müddet sonra ellerini çekeceklerdir.

Ohoooo sen çok pasifsin ama. Benim bebeğimi, BENİM bak, alacak da evine götürecek ha?? Ağzının ortasını yırtıverir o koca bozuntusu u da evden kovarım. Bana muhtaç, benim minik süt kokulumun üzerinde hak iddia edecekler ha? 7 aylık oğlumu kv 5 kere falan anca görmüştür.içten içe onunla sarılıp uyumak falan istiyor, hatta birinde söyledi de, daha 3 aylık falandı o zaman. Direkt hayır dedim, daha ben sarılıp yatmamışım oğluma, kimse yatamaz, Allah göstermesn ya bir şey olsa dedim, daha da bir iey demedi, diyemedi. Ha ama Allah var, benim kv fena değildir, rahatsız etmek istemez, sınırlarını bilir. Ama bilmeyene de öğretmek lazım.

Yani bir cinnet her şeyi çözer.

Eeeeeeen baştan hata yapıp, her şeye göz yummuşsun. O evin sınırları içinde kimin sözü geçtiğine dair ağırlığı koymak gerekiyor. Bu tren kaçtığına göre bundan sonrası için çözümü bulmalı ve eşine karşı lafını geçirmelisin. Bunu yaparken de her şeyi göze alıp alamadığını sor kendine. Çünkü bu hayat çekilmez diyorsan ki bence öyle, net olmalı ve geri adım atmamalısın.

Valla geldiklerinde ac gibi bebegi ellerine alip bir daha da vermiyorlar. Emzirmeye giderken aliyorum sadece. O da nerde kaldin sesleri yukselmeye başlıyor. Cocugu da sevmiyor hirpaliyorlar resmen. Bn böyle bir yamyam bebek sevmesi daha önce görmedim öyle soylim. Defalarca uyarmak zorundakaliyorum. Sonra gozum görmesin diye mutfaga vs kaçıyorum.

Denedim ama esimin cok fazla evli arkdsi yok. Benim arkadaslarim da hep karşı yakada kaldi. Aksam genelde evdeyiz yani. Zaten firsatta olmuyir ckmaya. Esim ve ailesi sağolsun. 2 gun gelmeseler siz gelin diye eşimi ayartiyorlar. Gitmeyince de kötü oluyorum. Ortam yapmaya firsat vermediler yani malesef. Ins yapicam bunu bende düşündüm bakalim. Aminnnnn duaa edinnnnnn

Cok kere söyledim. Daha bebek yokken bile madem istiyorsun ailenin yanina git geri dedim. Benimle neden evlendin dedim. Bana annenin yanina git dedi. Ben ailemi mutlu etmek istiyorum dedi. Ben gidip gelmiyormusum ailesine. Haftada 3 gun gitsek ne olurmuş. Kusura bakma gidemem dedim. Cok istiyorsanda git bosan dedim. Konusmadim. Ben düzelmeden bu iliski duzelmezmis oyle söyledi. Zamanla uyum saglamaya başladı. Bebek oldu. Bebek olduktan sonra yine yapistilar. Bu seferde bebegi ozluyorlar. Birde israr kiyamet. Geliyorlar gelin diyorlar. Ariyorlar gelin diyorlar. Olmadi bebeği ver diyorlar. Aldı gitti kayinvalidem bebegimi 2 saate gelin emziricem dedim. Gelen giden yok. Kirk kere arayp rahatsiz ettim getirsin diye. Bidaha da vermedim sonra. Laf yapiyor her geldiginde seni bize gotureyim seni disari cikarayim diye bebegime. Orali olmuyorum. Bebegim emzirmeyi birakinca bunlar bana bebekte göstermez.

Iceri girer girmez bebek nerde diyorlar. Yatsa bile uyandirma desem bile arkami dondugumde bebegimi ellerinde buluyorum.
Surat asiyorum gitmemeye calisiyorum. Ama iste eşim beni tutmuyor. Anlamiyor. Onlar mizmizlaninca esime. Esimde benimle kavga ediyor. Bu sefer de huzurum bozuluyor. Odaya girsem esim gelir bebegi elimden alir annesinin eline verir. Bilmiyorum bazen tavan yapiyor kavgalar. Bir gun ahhhh bir gün bebek cocuk yuva aile demeyecegim. Kapiyi cekip cikacagim. O da gitsin anasinin dibinde otursun. Bebegide ruyalarinda görürler. Ama işte azimle sabrediyorum

Cok cabaladim inanin. Cok israrci bir tip. Mesela geliyor. Bebek nerde diyor. Bir sekilde hemen kollarina alıyor. Sonra bebek rahatsiz oluyor dengesiz sevmelerinden. Yuksek sesle sevmesinden. Mincirmasindan vsvsvs. Bebegi birakmasin diye kucaginda sallamaya basliyor. Uyutsunda yine kucaginda kalsin. Yahu ben bebegime uyku egitimi veriyorum. Sallamiyorum. Koynumda tutmuyorum. Bin kere de soyluyorum. Nafile yine bildigini okuyor. Arkami dondugm an piş piş. Uyutma anne diyorum sallama anne diyorum vakti değil diyorum. Tamam diyor. Ama bidahaki gelisine yine aynı.
Hele gorumcemle ayni anda geldiklerinde. Cocuk aralarinda pinpon topu.
Allahm sen islah et sen yardim et

Elinden çekip al bebeği ya? Al diğer odaya git direkt. Gelip geri elinden çekip alamaz heralde değil mi? Almaya çalışsa da verme olay çıkar gerekirse. Eşine de çek resti bebeğini de al git ne hali varsa görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…