yardımlarınıza ihtiyacım var

emda

sevgi pıtırcığım ADA
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
965
0
merhaba arkadaşlar a.s.

benim kızımın yumurtaya allerjisi var ve kahvaltılarında yumurta veremiyorum yumurtayla ilgili hiçbirşey yapamıyorum yumurta yediği zaman yüzünde kızarıklıklar çıkmaya başlıyor ve kaşınıyor baya bi sürede geçmiyor

kahvaltılarında yoğurt kullanıyorum içine fındık ezmesi ceviz labne peyniri bazen reçel bazen pekmez koyuyorum ama hep aynı olmasından ben bile sıkılıyorum

acaba sizde içinde yumurta içermeyen başka kahvaltı tarifleri var mı?

varsa burda benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum

şimdiden hepinize teşekkür ederim

öncelikle allah kolaylık wersin ben annemden biliyorum kardeşime anlatacağım şeyi we daha biçok karışımı yedire yedire tosuncuk yapmıştı:)
bebe bisküvisi, muz, yoğurt yada süt, pekmez hatırladığım kadarıyla bunları blendırdan geçiriyodu püre halinde hergün weriyodu. çok yaramıştı...
bazen içine ekmekde ufalıyordu yanlış hatırlamıyorsam emin değilim ekmekten!

canım sağol
bende bazen yoğurduna meyve katıyorum ama meyveli yoğurdunu genelde öğün arasında veriyorum kendim özel bebek bisküvisi yapıyorum ve buzluğa koyuyorum bittikçe çıkarıp blenderdan geçiriyorum ve onuda katıyorum ama içi dışı yoğurt oldu kuzumun yada bana öyle geliyor hergün kahvaltıda yoğurt yiyiyor içeriği sadece bazen değişiyor

canım ben herşeyi veriyorum kızıma...ne olursa..ama labne peynir verme demişti bana doktor..normal peynir ver demişti..(sen veriyorsun sanırım)..peynir,zeytin,yeşil zeytin,andız pekmezi,yumurta,muz,elma püresi,nar suyu,babymıx yoğurt,yemek olarak evde ne pişerse veriyorum patlıcan hariç.çorba olarak şehriye çorbasını çok seviyor kızım,sana tavsiyem.yaptığın yemeklerin suyuna ekmek bandıra bandıra ver yesin..

yumurta dışında bende Ada'ya herşey veriyorum pek ayrt etmez herşeyi yer yoğurduda kendim yapıyorum köyde çalıştığım için burdan keçi sütü alıyorum günlük ve yoğurdu süper oluyor çokta seviyor diğer öğünlerde bi problemimiz yok zaten sadece kahvaltı da sorun yaşıyoruz oda yemediği için değil sadece içeriğini değiştirsemde sonuçta hep yoğurt yiyiyor sabahları o değil ben sıkıldım :) değişik ne yapabilirim diye düşünüyorum ama genelinde yumurta var kahvaltıda o yüzden deneyimlerinizi paylaşmak istedim

herşeyden öte Damlacım grip aşısı yaptırma sakın Adoşa yumurta alerjisi olanlara önerilmiyore.

aslıcım zaten yaptırmayıda hiç düşünmüyordum ama böyle bişey cıkıncada kesinleşti yaptırmayacagım

kahvaltıyı süte hazırlıyorsan kalsiyum ihtiyacı karşılanacaktır büyük oranda peynirde veriyorsun okuduğum kadarı ile...selenyumuda etten ,sütten alıyordur...domatese alerjisi yoksa o kahvaltıyıda deneyebilirsin...ben bazen çok tahıllı ekmek,domates,peynir biraz tuzsuz zeytin ezmeside yediriyorum onuda severek yiyor...bence yoğurt koyma kahvaltıya kendi adıma pek lezzetli bulmadımkaydirigubbakcemile3...hoş benim lezzetsiz bulduğum bir çok şeyi kızım yiyor:)....Allah yardımcın olsun bir şekilde çeşitlendirebilirsin

damlacım çok mu kabarıyor adoşun cildi? ilk başlarda bizim yaraamzında kabarıyordu hatta cicibebenin içinde yumurta var ya onu bile yediğinde kabarıyordu ama azara zar verdim yumurtayı mesela 1 gün az bişey verip bikaç gün vermiyordum şimdi alıştı her sabah kahvaltıda 1 yumurta sarısı yiyor. benim aklıma gelmiyor ki yumurtasız ne yapılır bilmiyorum :KK43:

özgecim 1 hafta hiç vermedim zar zor kızarıklıkları geçti sonrasında gene verdim hemen gene kabardı bide Ada da geceleri daha bariz meydana çıkıyor senin Ada dada öylemi oluyordu geceleri daha bi kaşınıyor ve daha bi kızarıyor

gülshenidil anladığım kadarıyla domateze karşı bi allerjisi yok bu zamana kadar yemeklerinede kattım bi sorun yaşamadım önceden domesli omlet filan yapıyordum ama şimdi domatesi kahvaltısında nasıl kullanabilirim acaba :uhm: cünkü pek ayrı ayrı yemiyor hepsini karıştırınca seviyor

aslında yoğurduda kahvaltıda severek yiyor ama ne bileyim hep aynı şey bigün başka bigün yoğurt bile değil içine herşey koyuyorum ama işte değişik şeylerde yesin istiyorum

domatesli verince ayrı ayrı veriyordum ama rendede olur karışıma...ama tuzlu bir karışım olur tabi.....bisküvii falan veriyorsan çok güzel olmaz karışım...ama yoğurt olmadanda olur..yani sadece peynirle...çünkü bizde yumurtalıyı dönüşümlü verebiliyoruz...bir gün yumurta bir gün peynir diye...senin kız peynirden zengin beslenmiş olacak...:))....kendimde yumurta pek yemediğim için yediklerimi düşünüyorum ada için...patates haşlayabilirsin mesela olmaz mı..biraz sütle püre gibide olur...sonrada peynir ve domates katabilirsin...

aslında canım haklısın domatez rendesini biraz haşlayıp peynirli filan olabilir birazda ekmek üfelerim içine olur dimi :)
patatesi haşlayıp süt yada mama ile karıştırıyorum ama nadir verebiliyorum zaten büyük tuvaletini yaparken biraz zorlanıyor gb kabızlığı arttırmasından korkuyorum

oda doğru kabızlık için güç ...ama şöle yapabilirsin....kuru erik ve kuru kayısıyı haşlayıp suyuna irmik katıp yada mısır unu katıp bulamaç yapabilirsin sonrada diğer kahvaltılık malzemeyi koyabilirsin hemde tuvaletten yana sıkıntı olmaz...birde kızın sever mi bilmem ama kahvaltıya bir dilim ananas rendeleyebilirsin lifli olduğu için kolay çıkarıyor tuvalete...hem tadıda kahvaltıda çekilebilir gibi:))

canım çok saol bu çok guzel fikir kayısı suyuna irmik filan katılabilir ve diğer malzemelerle renklendirilebilir ve çeşit olur çok teşekkur ederim opuyorumnanaktan

cnm bnm bebişinde peynir ve yoğurt alerjisi var ben sabahları keçi sütüyle pirinç unu yulaf unu mısır unu karıştırıp şekersiz bir muhallebi yapıyorum içine ceviz muz pekmez incir reçeli karıştırıp veriyorum yanında yumurtada hazırlıyorum çünkü karışımın içine yumurta girdimi yemiyor onu ayrı pişiip veriyorum sende bööle bi karışım yapabilirsin cnm:)))

özgecim 1 hafta hiç vermedim zar zor kızarıklıkları geçti sonrasında gene verdim hemen gene kabardı bide Ada da geceleri daha bariz meydana çıkıyor senin Ada dada öylemi oluyordu geceleri daha bi kaşınıyor ve daha bi kızarıyor

gülshenidil anladığım kadarıyla domateze karşı bi allerjisi yok bu zamana kadar yemeklerinede kattım bi sorun yaşamadım önceden domesli omlet filan yapıyordum ama şimdi domatesi kahvaltısında nasıl kullanabilirim acaba :uhm: cünkü pek ayrı ayrı yemiyor hepsini karıştırınca seviyor

aslında yoğurduda kahvaltıda severek yiyor ama ne bileyim hep aynı şey bigün başka bigün yoğurt bile değil içine herşey koyuyorum ama işte değişik şeylerde yesin istiyorum
yok tatlım benim adanın yer yemez kabarıklıklar başlıyordu ve genelde yüzünde oluyordu eğer ısrarla bikaç gün yedirirsem vücudunda çıkıyordu ama geçti çok şükür.neyse artık sen yumurtasız yap bişeyler arkadaşlar güzel şeyler söylemişler ben yardımcı olamıyorum sana :KK43:

cnm bnm bebişinde peynir ve yoğurt alerjisi var ben sabahları keçi sütüyle pirinç unu yulaf unu mısır unu karıştırıp şekersiz bir muhallebi yapıyorum içine ceviz muz pekmez incir reçeli karıştırıp veriyorum yanında yumurtada hazırlıyorum çünkü karışımın içine yumurta girdimi yemiyor onu ayrı pişiip veriyorum sende bööle bi karışım yapabilirsin cnm:)))

canım muhallebiyi dediğin gb yapıp meyveler katıp akşam veriyorum çok severek yiyor kuzum lööp löp yutuyor :)teşekkür ederim yinede önerin için

X