Arkadaşlar herkese merhaba.. Benim size danışmak istediğim bir konu var. Bir kamu kuruumunda çalışıyorum ve aynı katta çalışan başka bir arkadaşın psikolojik sorunları varmış. kendine bakmaz temiz değil, titiz değil, mantıklı değil, çalışmaz, ne dediğini bilmez, bi bakışı var ki insan korkuyor.. Doktor bi gün kendisine sana rapor vereyim malulen emekli olursun o derecedesin demiş.. kendisine verilen ilaçları kullanmadığını çünkü kilo aldığını söylüyor. ben açıkcası şimdiye kadar çok inanmıyordum hasta olduğuna dikkat çekmek için, işten kaçmak için yapıyor diyordum çünkü bunu gören acıyıp kurumdaki en sakin yerde çalıştırıyor ve bütün gün el ense yatıp ayın 15 inde de maaşını tıkır tıkır alıyor ve bu kız bu aralar bana takmış durumda yanıma gelip gidiyor eşyalarımı kurcalıyor yanımda yiyecek bişey varsa izinsiz oturup yiyor, artık çok rahatsız edici bir hal almaya başladı, sürekli ölümden öldürmekten bahsediyordmuş, birilerini öldürmek istiyodum, arkalarından şöyle şöyle beddua ediyorum, bıraksalar burayı bugün yakarım vs.. Amiri de durumunu biliyor karışmayın çalışsın evde olsa daha kötü olur yazık falan demeye başlamış .. ama benim anlamadığım şu var ki eğer bu kızın gerçekten rahatsızlığı varsa ve hepimiz bunu görmezden gelip önlemini almıyorsak bu doğru bişey değil, yarın bir gün birine zarar verdiğinde çok geç olabilir.. Sizce bu durumda olan birini kurumdaki en üst makama bildirip gereğinin yapılmasını istemek yanlış mı olur ?? Bu onun psikolojisini daha çok etkiler mi ??
teşekkür ederim cevabınız için. ben de bunu anlayamadım zaten doktorların istiyorsan rapor vereyim diye soracaklarını sanmıyorum gerçekten tehlikeli bir durum varsa bir yerlere bildirmek zorunda değiller mi ? numara mı yapıyor acaba bilmiyordum ki..Çalışamayacak derecede ağır ve başkasına zarar verme ihtimali varsa orada tutacaklarını sanmıyorum.Doktoru durumunu bildirirdi.
teşekkür ederim cevabınız için. ben de bunu anlayamadım zaten doktorların istiyorsan rapor vereyim diye soracaklarını sanmıyorum gerçekten tehlikeli bir durum varsa bir yerlere bildirmek zorunda değiller mi ? numara mı yapıyor acaba bilmiyordum ki..
yok hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum sadece doktorun kendisine isterse rapor vereceğini ve malulen emekli olabileceğini durumunun bu kadar ciddi olduğunu söylediğini söyledi. zaten inanın çalıştığıda yok bu aralarda da bana takmış durumda arkadaşlarım bile fark etmiş dikkat et diyorlar e o zaman bildirelim diyorum kimse yanaşmıyor bişey derler iyice takar kafayı diye. kendi ailesi bile muhattap olmuyor kızla. abisiyle aynı yerde çalışıyor işe ayrı gidip geliyorlar yemeklerini ayrı yiyorlar, daha önce çalıştığı yerde iş arkadaşlarıyla ve amiriyle sıkıntı yaşamış elinden zor almışlar ikisini de. benim yanıma da gelip gidip çantama bakar, masamda bişey varsa eller dokunur yenecek bişeyse yer herşeyi karıştırıyo temiz de değil uyarsan anlayacak bi insan değil. kaç kere söyledim bak genç kızsın güzel güzel giyin git yüzüne gözüne bak bişeyler sür epilasyona git aynı kıyafeti 1 hafta giyme diye açık açık da söylenmiyor bazı şeyler ama anlamıyor işte rahatsızlığımızı. ama haklısınız en iyisi üstlere bildirmek bu sıkıntıyla çalışmak çor zor..Rica ederim.Hastalığını tam olarak biliyor musunuz? Numara yapmıyordur fakat çalışmasına engel teşkil edecek bir durumu yoktur.Bazı insanlar dışarıdan tehlikeli gelebilir direkt birisine zarar verebileceği önyargısından dolayı böyle düşünürüz.Bir tanıdığım akıllı insandan korkarım ben delinin ne yapacağı bellidir der her zaman.Size yada başkasına karşı fiziksel bir saldırıda bulundu mu ? Öyle bir durum varsa üstlerinize bildirirseniz bir çözüm bulacaklardır.
Arkadaşlar herkese merhaba.. Benim size danışmak istediğim bir konu var. Bir kamu kuruumunda çalışıyorum ve aynı katta çalışan başka bir arkadaşın psikolojik sorunları varmış. kendine bakmaz temiz değil, titiz değil, mantıklı değil, çalışmaz, ne dediğini bilmez, bi bakışı var ki insan korkuyor.. Doktor bi gün kendisine sana rapor vereyim malulen emekli olursun o derecedesin demiş.. kendisine verilen ilaçları kullanmadığını çünkü kilo aldığını söylüyor. ben açıkcası şimdiye kadar çok inanmıyordum hasta olduğuna dikkat çekmek için, işten kaçmak için yapıyor diyordum çünkü bunu gören acıyıp kurumdaki en sakin yerde çalıştırıyor ve bütün gün el ense yatıp ayın 15 inde de maaşını tıkır tıkır alıyor ve bu kız bu aralar bana takmış durumda yanıma gelip gidiyor eşyalarımı kurcalıyor yanımda yiyecek bişey varsa izinsiz oturup yiyor, artık çok rahatsız edici bir hal almaya başladı, sürekli ölümden öldürmekten bahsediyordmuş, birilerini öldürmek istiyodum, arkalarından şöyle şöyle beddua ediyorum, bıraksalar burayı bugün yakarım vs.. Amiri de durumunu biliyor karışmayın çalışsın evde olsa daha kötü olur yazık falan demeye başlamış .. ama benim anlamadığım şu var ki eğer bu kızın gerçekten rahatsızlığı varsa ve hepimiz bunu görmezden gelip önlemini almıyorsak bu doğru bişey değil, yarın bir gün birine zarar verdiğinde çok geç olabilir.. Sizce bu durumda olan birini kurumdaki en üst makama bildirip gereğinin yapılmasını istemek yanlış mı olur ?? Bu onun psikolojisini daha çok etkiler mi ??
yok hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum sadece doktorun kendisine isterse rapor vereceğini ve malulen emekli olabileceğini durumunun bu kadar ciddi olduğunu söylediğini söyledi. zaten inanın çalıştığıda yok bu aralarda da bana takmış durumda arkadaşlarım bile fark etmiş dikkat et diyorlar e o zaman bildirelim diyorum kimse yanaşmıyor bişey derler iyice takar kafayı diye. kendi ailesi bile muhattap olmuyor kızla. abisiyle aynı yerde çalışıyor işe ayrı gidip geliyorlar yemeklerini ayrı yiyorlar, daha önce çalıştığı yerde iş arkadaşlarıyla ve amiriyle sıkıntı yaşamış elinden zor almışlar ikisini de. benim yanıma da gelip gidip çantama bakar, masamda bişey varsa eller dokunur yenecek bişeyse yer herşeyi karıştırıyo temiz de değil uyarsan anlayacak bi insan değil. kaç kere söyledim bak genç kızsın güzel güzel giyin git yüzüne gözüne bak bişeyler sür epilasyona git aynı kıyafeti 1 hafta giyme diye açık açık da söylenmiyor bazı şeyler ama anlamıyor işte rahatsızlığımızı. ama haklısınız en iyisi üstlere bildirmek bu sıkıntıyla çalışmak çor zor..
yok hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum sadece doktorun kendisine isterse rapor vereceğini ve malulen emekli olabileceğini durumunun bu kadar ciddi olduğunu söylediğini söyledi. zaten inanın çalıştığıda yok bu aralarda da bana takmış durumda arkadaşlarım bile fark etmiş dikkat et diyorlar e o zaman bildirelim diyorum kimse yanaşmıyor bişey derler iyice takar kafayı diye. kendi ailesi bile muhattap olmuyor kızla. abisiyle aynı yerde çalışıyor işe ayrı gidip geliyorlar yemeklerini ayrı yiyorlar, daha önce çalıştığı yerde iş arkadaşlarıyla ve amiriyle sıkıntı yaşamış elinden zor almışlar ikisini de. benim yanıma da gelip gidip çantama bakar, masamda bişey varsa eller dokunur yenecek bişeyse yer herşeyi karıştırıyo temiz de değil uyarsan anlayacak bi insan değil. kaç kere söyledim bak genç kızsın güzel güzel giyin git yüzüne gözüne bak bişeyler sür epilasyona git aynı kıyafeti 1 hafta giyme diye açık açık da söylenmiyor bazı şeyler ama anlamıyor işte rahatsızlığımızı. ama haklısınız en iyisi üstlere bildirmek bu sıkıntıyla çalışmak çor zor..
yok beni yanlış anladınız kesinlikle ekmeğiyle oynamam amacım işten atsınlar değil ama tedavi olsun, hem kendisi için hem çevreösi için.. ilaçlarını kullanmadığını kendisi söyledi. bir çok kez konuştum inan ki çok telkinlerde de bulundum hatta yanıma her geldiğinde beni bir tek sen anlıyorsun dedi kaç kere.. kesinlikle aşağılamam küçük görmem ben uyarılarımı da gerekeni de usulünce yapıyorum ama ona da yazık ailesinden kimse ilgilenmiyor, evlenmek istiyor ama bu halde kimse onunla ilgilenmiyor. tek korkum yarın bir gün etrafına ve kendine bir zarar verirse bunun vebali bizim de üzerimize olacak bile bile sustuğumuz için..Canim bipolar denen bir hastalik var biraz arastir istersen bu kiz sanki bu hastaliga tutulmus aileside idare ediyor gibime geldi ,senin yazdiklarini yapamaz cünkü gücü yetmez ,temizlik epilasyon güzel kiyafetler bakimli olmak bunlar saglikli insanlarin cogunlukla yaptiklari seyler.Eger bu kizcagiz abisiyle gidip geliyorsa lütfen rahat birakin bu insanlarinda calismasi gerekiyor evde kalmalari iyi degil.
Allah o amirinizden razi olsun ,ne yaptigini bilen bir insan.
çok teşekrkür ederim ilgilendiğiniz için.. ama ben zaten işten atılmasını ya da sürgün edilmesini istemem ki çünkü gerçekten zarar verebilecek bir insansa gittiği yerdekilere de zarar verebilir ben sadece tedavi olması taraftarıyım kesinlikle böyle insanların dışlanmısı taraftarı değilim..Kişi sizleri korkutmak için doktorun bu şekilde söylediğini söylüyor olabilir.Muhtemelen arkadaşı olmadığı için herkes uzaklaştığı içinde bu tarz rahatsız etme davranışları artmış olabilir. Malülen emekli olması için doktor raporu gerekir eğer yalan söylüyorsa tayin dışında birşey yapamazsınız.
Bu konuda birisine danıştım aynen aktarıyorum:
"şikayet etmesi bişey ifade etmez
özürlü kadrosu var devlette ve bir sürü şizofren çalışıyor
ancak müdürleri ile konuşursa kişiye malulen emeklilik dilekçesi verdirebilirler
müdürlerin sürgün ettirme hakkı olduğu için"
çok teşekrkür ederim ilgilendiğiniz için.. ama ben zaten işten atılmasını ya da sürgün edilmesini istemem ki çünkü gerçekten zarar verebilecek bir insansa gittiği yerdekilere de zarar verebilir ben sadece tedavi olması taraftarıyım kesinlikle böyle insanların dışlanmısı taraftarı değilim..
yok beni yanlış anladınız kesinlikle ekmeğiyle oynamam amacım işten atsınlar değil ama tedavi olsun, hem kendisi için hem çevreösi için.. ilaçlarını kullanmadığını kendisi söyledi. bir çok kez konuştum inan ki çok telkinlerde de bulundum hatta yanıma her geldiğinde beni bir tek sen anlıyorsun dedi kaç kere.. kesinlikle aşağılamam küçük görmem ben uyarılarımı da gerekeni de usulünce yapıyorum ama ona da yazık ailesinden kimse ilgilenmiyor, evlenmek istiyor ama bu halde kimse onunla ilgilenmiyor. tek korkum yarın bir gün etrafına ve kendine bir zarar verirse bunun vebali bizim de üzerimize olacak bile bile sustuğumuz için..
Hastalarin büyük bölümü hastaligini Kabul etmiyor ,tedaviye yanasmiyor ailesinin zoruylada bir yere Kadar yani kisaca hasta evvela hastaligini Kabul edebilmeli ,tedavi süreci daha sonra basliyor.
Sizde yazmissiniz agbisiyle gidip geliyor , agbisi kardesine bulundugu isyerinde is imkani saglamis hic degilse evde oturup kendini degersiz hissetmiyor yada bir mesgalesi var ,buda zaten güzel birsey.Büyük bir ihtimal amirinizde kizin hastaligini biliyor .
Tam bir pislik yani.İnsan el olsa böyle vicdansız olamazyok abisiyle gidip gelmiyor abisiyle aynı evde oturmalarına rağmen yağmur kar kış sıcak demeden çocuk arabasıyla gelip gidiyor işe kızı arabasına almıyor. ayrı ayrı gidip geliyorlar işe iş yerinde birbirleriyle alakaları yok sanki tanışmıyorlar gibi..