• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza ihtiyacım var

CocoParisien

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.471
3.488
133
28
Merhabalar,

Özellikle medikal bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Bu ay regl düzensizliği ve akne tedavisi amacıyla Yazz 24+4 doğum kontrol hapını kullanmaya başlayacağım. Hali hazırda Cipralex antidepresan ve pregabalin içeren Lyrica kullanıyorum. Ayrıca demir eksikliğim olduğu için Feramat demir hapı ve Folbiol folik asit de kullanıyorum.

İsmini verdiğim doğum kontrol hapının şu an kullandığım ilaçlarla bir etkileşimi olur mu sizce? Daha doğrusu ilaçlarımdan herhangi biri doğum kontrol hapının tedavi edici etkisini azaltabilir mi?

Bir de, antibiyotik kullanımının doğum kontrol hapının etkisini azalttığını duymuştum. Bunun aslı var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ben bir yerde anti depresanların doğum k. haplarının Doğumdan korumadığını okumuştum belki dediğiniz gibi etkisini yitirebiliyordur ama bu konuda net bilgim yok söyleyeyim dedim:) Geçmiş olsun

Ben bir yerde anti depresanların doğum k. haplarının Doğumdan korumadığını okumuştum belki dediğiniz gibi etkisini yitirebiliyordur ama bu konuda net bilgim yok söyleyeyim dedim:) Geçmiş olsun
Aslında bana korunma kısmı lazım değil. Reglimi düzenlemesi ve cildimi düzeltmesi önemli benim için. İkisi arasında ilişki var mıdır bilemiyorum tabii. Bir süredir araştırıyorum ama kesin bir bilgi edinemedim. Teşekkür ederim.

Aslında bana korunma kısmı lazım değil. Reglimi düzenlemesi ve cildimi düzeltmesi önemli benim için. İkisi arasında ilişki var mıdır bilemiyorum tabii. Bir süredir araştırıyorum ama kesin bir bilgi edinemedim. Teşekkür ederim.
Eczaneye sorabilirsiniz aslında, korunmayı etkiliyorsa sivilceyi de etkiler diye düşündüm ben..

Merhabalar,

Özellikle medikal bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Bu ay regl düzensizliği ve akne tedavisi amacıyla Yazz 24+4 doğum kontrol hapını kullanmaya başlayacağım. Hali hazırda Cipralex antidepresan ve pregabalin içeren Lyrica kullanıyorum. Ayrıca demir eksikliğim olduğu için Feramat demir hapı ve Folbiol folik asit de kullanıyorum.

İsmini verdiğim doğum kontrol hapının şu an kullandığım ilaçlarla bir etkileşimi olur mu sizce? Daha doğrusu ilaçlarımdan herhangi biri doğum kontrol hapının tedavi edici etkisini azaltabilir mi?

Bir de, antibiyotik kullanımının doğum kontrol hapının etkisini azalttığını duymuştum. Bunun aslı var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.
Buradan tam bilgi çıkmazsa 112 yi ara doktora danışmam gereken bir şey var de ilgi gösteriyorlar

Bu ilaçları dr vermedi mi size? Bunları hesaplamıştır zaten yazarken.
Yok eger kafanıza göre alacaksanız doğum kontrol hapının oldukça fazla yan etkisi var. Allah korusun pıhtılaşmaya kadar gider.
Kullanmadan önce test yaptırmalısınız

Bu ilaçları dr vermedi mi size? Bunları hesaplamıştır zaten yazarken.
Yok eger kafanıza göre alacaksanız doğum kontrol hapının oldukça fazla yan etkisi var. Allah korusun pıhtılaşmaya kadar gider.
Kullanmadan önce test yaptırmalısınız
Hormon testlerim yapıldı, hepsi normal. Ama yine de doğum kontrol hapı verilebiliyormuş regl düzensizliğim olduğu için. Doktora kullandığım ilaçlardan bahsetmemiştim. Yan etkilerini biliyorum, pıhtılaşmayı önlemek için yanında aspirin de verildi zaten.

112'yi arayıp doktorla görüşebiliyor muyuz? İlk defa duyuyorum bunu.
Evet benim unutup arka arkaya ilaç içtiğim çok olur arar sorarım ciddi derecede zehirlenme takıntım var ya da bir durum varsa gidemiyorsam sorarım telefonda bile çok ilgili alaklı davranıyorlar ilk çağrı merkezine düşüyorsun nöbetçi hekime danışmam gereken bir konu var derseniz bağlıyorlar

Evet benim unutup arka arkaya ilaç içtiğim çok olur arar sorarım ciddi derecede zehirlenme takıntım var ya da bir durum varsa gidemiyorsam sorarım telefonda bile çok ilgili alaklı davranıyorlar ilk çağrı merkezine düşüyorsun nöbetçi hekime danışmam gereken bir konu var derseniz bağlıyorlar
Hiç bilmiyordum, aklımda olsun. Çok teşekkür ederim.

Dogum kontrol hapi hem regl düzeni hemde cilt düzeltmesi verebiliyor.

Buradan tam bilgi çıkmazsa 112 yi ara doktora danışmam gereken bir şey var de ilgi gösteriyorlar

112'yi arayıp doktorla görüşebiliyor muyuz? İlk defa duyuyorum bunu.

112 acil durumlar icindir! nöbetci eczane veya doktoru arayabilirsiniz.

Dogum kontrol hapi hem regl düzeni hemde cilt düzeltmesi verebiliyor.

112 acil durumlar icindir! nöbetci eczane veya doktoru arayabilirsiniz.
Hayır bu durumlar için de aranabilir zehirlenme ihtimali benim için acil durum hayatınızda hiç ilaçtan zehirlenmediyseniz anlamanız zor tabi

Bu arada sorumun cevabını aldım. Kan hapı ve folik asit etkilemiyormuş. Lyrica (pregabalin) da etkileşime girmiyormuş. Antidepresanlar ise etkiyi azaltmak değil tam tersi artırıyormuş. Ancak onu bırakabilmem mümkün değil şu an. Bu nedenle iki ilaç arasında en az 4 saatlik ara bırakacağım.
Yorum yapan herkese teşekkür ederim. :KK15:

Back