• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza ihtiyacım var lütfen...

Silaammm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
142
7
68
Öncelikle hepinize merhaba, yazım biraz uzun olcak ama lütfen sonuna kadar okuyup bana yardımcı olun. Anlatabileceğim sizden başka kimse yok

Her şeyi olduğu gibi eksiksiz anlatıcam buna çok ihtiyacım var.

Yaşım 19..
13 yaşında adet olmaya başladım ve gayet düzenliydi adetlerim. Her ay gününde olurdum. Taa ki bu çıkmaz döngüye gelene kadar :(

Söyleyeceğim şeyi belki ayıplayabilirsiniz ya da bilmiyorum ama ilk önce sunu söylim.. İlkokul 5.sınıftan beri bir erkek arkadaşım var.. Hala da beraberiz 8 senedir. Yani çocukluk askım hiç geçmedi.. Ve Allah izin verirse evlenicez. O da ben de hukuk fakültesi 1.sınıfı bitirdik bu sene. Ve bundan 3 yıl önce beraber olduk..

Evet ikimizde küçüktük belki ama bazı şeylerin de farkındaydık. Ve benim o günden sonra hiçbir zaman adetim gününde gelmedi. 13 yaşında adet olmaya başladım demiştim ve 3 yıl boyunca gayet düzenliydi.

Fakat ilk ilişkiden sonra ben çok strese girdim acaba hamile miyim, hamile olursam ne yaparım diye çok korktum.. Ve sanırım stresten dolayı ilk defa 3 aylık bir gecikme yaşadım..

Açık açık söylemem gerekirse ilk birleşmeden sonra 5-6 kez birleşme daha oldu ve ben hepsinde aynı stresi yaşadım.. En sonunda evlenene kadar böyle bir şeyi yapmamaya söz verdik. Şu an öyle bir birleşme olmuyor daha doğrusu 2 yıldır olmuyor.

Ve benim bu süre zarfında adetlerim şaştı... 3 ay, 4 ay, 5 ay olamadım... Çook uzun stresli kötü zamanlardı. Kendim ettim kendim buldum gibi bir şey oldu. Stresten her ay gününde gelen adetlerimi şimdi mumla arıyorum deyim yerindeyse..

Geçen sene annemle doktora gitmeye karar verdik.. Tabi annemin erkek arkadaşımın olduğundan haberi olsa da onu tanısa da böyle bir şey sanırım hiçbir annenin aklına gelmez..

Neyse biz bir jinekologa gittik. Yine 4 aydır adet olamamıştım. Ultrasonda kist gördü. Kan tahlili, hormon ve emar derken en sonunda bana hormonlarımın gayet normal olduğunu kistiminde her genç kızda oluşan bir kist olduğunu söyledi. Stresten kaynaklanabilceğini söyledi. Yani kısacası her şey normalmiş. Ve bana adet olmam için Duphaston adında bir ilaç verdi. Eğer yine gecikme olursa gelirsin gerekli tahlilleri yaparız duruma göre yine bu ilacı veririz dedi.

İlacı kullandım adet oldum kistim gitmişti. Ama ondan sonraki ay yine adet olamadım.. Artık resmen bilinç altıma yerleşti.Her ay adet olamayacakmışım gibi geliyor.. Annem de benim adıma endişeleniyor ondan habersiz Duphaston alıp içtim ve 2 kez bu sayede adet oldum.. Ama artık çok bunaldım, çok sıkıldım. Neden böyle oldu, böyle oluyo anlamıyorum.

Sizlere her şeyi eksiksiz anlattım. İçimi dökmeye birilerinin bana iyi kötü bir şeyler demesine ok adar ihtiyacım var ki.. O kadar uzun oldu ki okuyup bana bir şeyler söylerseniz beni o kadar mutlu edersiniz ki.. Şimdiden çok çok teşekkür ederim

canım bence baska bı doktorada gorun ınsallah okulunuz bıtere hayırlısıyla evlenırsınız bu sorunlardanda kurtulursunuz:34:

canım bence baska bı doktorada gorun ınsallah okulunuz bıtere hayırlısıyla evlenırsınız bu sorunlardanda kurtulursunuz:34:

İlk önce gerçekten çoook teşekkür ederim cevap verdiğin için yani gerçekten çok mutlu oldum ins okulumuz bitsede kurtulsak.. Çok çok sağol.. :16: :16: :16:

Bundan 1 yıl önce emardan çıkan sonuç var onu yazayım mı buraya orda şey yazıyo..

Sag overde 2.5 cm lik dominant follikül kist yazıyo ki o kistim o ay gitmişti..

Bir de sol overde birçok sayıda küçük kist görünüyo.. Polikistik over için araştırılması öngörülür yazıyo canım ben pek anlamadım ama :26: :26:

Son düzenleme:
İlk önce gerçekten çoook teşekkür ederim cevap verdiğin için yani gerçekten çok mutlu oldum ins okulumuz bitsede kurtulsak.. Çok çok sağol.. :16: :16: :16:

Bundan 1 yıl önce emardan çıkan sonuç var onu yazayım mı buraya orda şey yazıyo..

Sag overde 2.5 cm lik dominant follikül kist yazıyo ki o kistim o ay gitmişti..

Bir de sol overde birçok sayıda küçük kist görünüyo.. Polikistik over için araştırılması öngörülür yazıyo canım ben pek anlamadım ama :26: :26:

rica ederim.:34:
polıkıstık over cok ınatcı bır kıst.o yuzden o ay gıtse bıle tekrarlama olasılıgı yuksekmıs.o yuzden dedım baska bı doktora gorun dıye

rica ederim.:34:
polıkıstık over cok ınatcı bır kıst.o yuzden o ay gıtse bıle tekrarlama olasılıgı yuksekmıs.o yuzden dedım baska bı doktora gorun dıye

Haklısın en kısa zamanda doktora gidicem sogan kurune de baslamayı dusunuyorum su psikolojik baskıdan da kurtulabilirsem insallah.. :31::31:

Haklısın en kısa zamanda doktora gidicem sogan kurune de baslamayı dusunuyorum su psikolojik baskıdan da kurtulabilirsem insallah.. :31::31:

erkenden onlemını al cunku bu kıstler ılerıde cocuk sahıbı olmanı zorlastırabılır canım.

Canim bir an evvel evlenin

Back