• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi yardiminiza ihtiyacim var kizlar...

ciimciime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
208
5
48
Almanya
selaaam.. :) kizlar ben bir kac haftada allahin izni ile sözlenicem insallah. ama kafam biraz karisik yüzük konusunda.. :14: okuduguma göre cogunlukla söz'de kiza tek tas yüzük takiliyor ve erkege ince söz yüzügü.. ama annemde diyorki kiza hem tektas hemde alyans türü söz yüzügü takilirmis.. bunun simdi hangisi dogru anlamadim?! cünki ona göre simdiden yüzük bakmam lazim.. :52:

selaaam.. :) kizlar ben bir kac haftada allahin izni ile sözlenicem insallah. ama kafam biraz karisik yüzük konusunda.. :14: okuduguma göre cogunlukla söz'de kiza tek tas yüzük takiliyor ve erkege ince söz yüzügü.. ama annemde diyorki kiza hem tektas hemde alyans türü söz yüzügü takilirmis.. bunun simdi hangisi dogru anlamadim?! cünki ona göre simdiden yüzük bakmam lazim.. :52:

söz nişan birarada mı olucak canım? eğer öyleyse bi tektaş birde alyanslarınız olur. sadece sözse tektaş yeter alyansı nişanda takarsınız. benim söz nişan bir olmuştu söz yüzüğümü tektaş almıştık bide alyans taktık... zaten kuyumcuya söz yüzüğü dersen o sana modelleri gösterir. tektaş yüzükleri koyar önüne seç diye...

Annen haklı bence de cicimm alyansınız da olmalı diye dşünüyorum, benm söz-nişan birarada olan arkadaşlarımda da hep vardı ve bende de olacak inşallahh:nazar::17:

5 günlük taze sözlü bir hatun olarak yazayım bende :1:
canım sözde tektaş falan takılmaz bizde.
Sevgilim 2 ay önce evlenme teklif etmişti o zaman tektaş almıştı. Söz içinde alyans aldık nişanda ve düğünde de aynı alyansları kullanmak üzere.
Sözde alyanslarımızı taktık bir de sevgilim tektaşımı taktı tekrar.
Her yörede farklıdır belki bilmiyorum ama bizde alyans alınır.(Trakyalıyız ikimizde) ki zaten adetlerde olmasa da mantıklı olanı da o bence ya
mutluluklar dilerim...

Ya ben de şunu anlamıyorum, sözde takılan alyanslarınızı nişan günü çıkarıp tekrar kurdele takıp tekrar mı takıyorsunuz? Aslında işin aslı şu ki, eskiden tek taş olayı yokmuş. (bize avrupa filmlerinden gelen evlenme teklifi sırasında erkeğin bayana taktığı o sahneden gelen bir adet).Söz kesilirken kıza da erkeğe de nişan yüzüğünden ince böyle hatta ip gibi ince, (teyzemin söz yüzüğünü görmüştüm oradan 'biliyorum) bir yüzük takılırmış. Nişanda da alyanslar takılırmış.Hatta tek taş yokmuş ama sıra taş denen 5'li yada 7'li yüzükten takılırmış.

Tek taş olayına gelince; biz evlenmeye karar verdiğimizde henüz ailemin bu karardan haberi yoktu.Tek taşımı o yüzden söz gecesi nişanlımın takmasını uygun gördüm. Açıkçası evlenme teklifi sırasında takıp sonrada eve gidip "bakın ben nişanlandım size sormadan evlilik teklifini de kabul ettim" demek açıkçası , pekte gelenekçi olmasamda aileme saygısızlık gibi geldi.

Söz gecesi alyans takıp, sonra da aynı alyansları nişan gecesi tekrar çıkarıp takmakta bence pek bir anlamsız. Nişan yapmanın amacı ne o zaman? Nişan yüzükleri takıldığına göre ekstra bir törene ne gerek var.Bu benim kendi fikrim tabi ki.

Biz de söz gecesi nişanlım bana tek taşımı taktı, annesi aldığımız kelepçe bileziği taktı.Nişana kadar da çok beğenerek aldığımız ve halen sakladığım,Allah izin verirse bir ömürde saklayacağım çelik alyanslarımızı taktık.Nişan gecesi onları çıkartıp bir ömür takacağımız alyanslarımızı taktık.

Çok mu konuştum ne, Allah mesut şimdiden tebrikler.:)

Ya ben de şunu anlamıyorum, sözde takılan alyanslarınızı nişan günü çıkarıp tekrar kurdele takıp tekrar mı takıyorsunuz? Aslında işin aslı şu ki, eskiden tek taş olayı yokmuş. (bize avrupa filmlerinden gelen evlenme teklifi sırasında erkeğin bayana taktığı o sahneden gelen bir adet).Söz kesilirken kıza da erkeğe de nişan yüzüğünden ince böyle hatta ip gibi ince, (teyzemin söz yüzüğünü görmüştüm oradan 'biliyorum) bir yüzük takılırmış. Nişanda da alyanslar takılırmış.Hatta tek taş yokmuş ama sıra taş denen 5'li yada 7'li yüzükten takılırmış.

Tek taş olayına gelince; biz evlenmeye karar verdiğimizde henüz ailemin bu karardan haberi yoktu.Tek taşımı o yüzden söz gecesi nişanlımın takmasını uygun gördüm. Açıkçası evlenme teklifi sırasında takıp sonrada eve gidip "bakın ben nişanlandım size sormadan evlilik teklifini de kabul ettim" demek açıkçası , pekte gelenekçi olmasamda aileme saygısızlık gibi geldi.

Söz gecesi alyans takıp, sonra da aynı alyansları nişan gecesi tekrar çıkarıp takmakta bence pek bir anlamsız. Nişan yapmanın amacı ne o zaman? Nişan yüzükleri takıldığına göre ekstra bir törene ne gerek var.Bu benim kendi fikrim tabi ki.

Biz de söz gecesi nişanlım bana tek taşımı taktı, annesi aldığımız kelepçe bileziği taktı.Nişana kadar da çok beğenerek aldığımız ve halen sakladığım,Allah izin verirse bir ömürde saklayacağım çelik alyanslarımızı taktık.Nişan gecesi onları çıkartıp bir ömür takacağımız alyanslarımızı taktık.

Çok mu konuştum ne, Allah mesut şimdiden tebrikler.:)

Sözde ince söz yüzüğü takılır doğru fakat bir çok kişi artık ikinci bir yüzüğe boşuna para vermemek için direkt alyans alıyor. bende böyle yaptım. çok masraflı geçiyor bu dönemler paranın hesabını bilmek gerek. ;)
mutluluklar...

Sözde ince söz yüzüğü takılır doğru fakat bir çok kişi artık ikinci bir yüzüğe boşuna para vermemek için direkt alyans alıyor. bende böyle yaptım. çok masraflı geçiyor bu dönemler paranın hesabını bilmek gerek. ;)
mutluluklar...

yok ince söz yüzüğü bizde almadık, sonrasında nişan olacağı ve kullanılmayacağı için. Ama sözde nişan yüzüğü takıp, sonra nişan da bunları tekrar kurdeleye takıp yeni takıyormuş gibi yapmakta bana garip geliyor açıkçası.Tabi herkesin tercihi, önemli olan mutluluk.

Bu söz olayınca benimde kafama takılan sorular var :)
Bende 1 ay sonra kısmetse evde söz&nişan biarada yapıcam.Müstakbel kaynanam yüzüklerinizi alın dedi.
Şimdi bildiğim kadarıyla erkeğe kız yüzük alıyor kıza da erkek.Öyle mi yapıcaz bizde ?
Erkek tektaş & alyans (altın) alıyormuş kızda gümüş yüzük :S Ay aydınlatıverin beni

Sözlüm evlenme teklif ederken zaten tek taş almıştı 2 ay önce sözümüz oldu 2 ay sonrada nişanımız olacak biz sözde normal kalın alyanslarımızı almıştık nişan da da aynısını takacağız iki kere alyans alıp masraf yapmak istemedik.

kısmetse biz de eylül içinde söz yapacağız. bana tektaş ona da sıradan bir yüzük takılacak. nişanda ise( ki ne zaman olacağı belli değil atamaya bağlı) ikimiz beraber alyans alacağız.
erkek arkadaşım sıradan bir yüzük takacak dedim çünkü onunki simgesel bir şey olacak. bu adam sözlü diye yani :31: gümüş bile olabilirmiş karar vermedik henüz.

Son düzenleme:
Back