Ya ben de şunu anlamıyorum, sözde takılan alyanslarınızı nişan günü çıkarıp tekrar kurdele takıp tekrar mı takıyorsunuz? Aslında işin aslı şu ki, eskiden tek taş olayı yokmuş. (bize avrupa filmlerinden gelen evlenme teklifi sırasında erkeğin bayana taktığı o sahneden gelen bir adet).Söz kesilirken kıza da erkeğe de nişan yüzüğünden ince böyle hatta ip gibi ince, (teyzemin söz yüzüğünü görmüştüm oradan 'biliyorum) bir yüzük takılırmış. Nişanda da alyanslar takılırmış.Hatta tek taş yokmuş ama sıra taş denen 5'li yada 7'li yüzükten takılırmış.
Tek taş olayına gelince; biz evlenmeye karar verdiğimizde henüz ailemin bu karardan haberi yoktu.Tek taşımı o yüzden söz gecesi nişanlımın takmasını uygun gördüm. Açıkçası evlenme teklifi sırasında takıp sonrada eve gidip "bakın ben nişanlandım size sormadan evlilik teklifini de kabul ettim" demek açıkçası , pekte gelenekçi olmasamda aileme saygısızlık gibi geldi.
Söz gecesi alyans takıp, sonra da aynı alyansları nişan gecesi tekrar çıkarıp takmakta bence pek bir anlamsız. Nişan yapmanın amacı ne o zaman? Nişan yüzükleri takıldığına göre ekstra bir törene ne gerek var.Bu benim kendi fikrim tabi ki.
Biz de söz gecesi nişanlım bana tek taşımı taktı, annesi aldığımız kelepçe bileziği taktı.Nişana kadar da çok beğenerek aldığımız ve halen sakladığım,Allah izin verirse bir ömürde saklayacağım çelik alyanslarımızı taktık.Nişan gecesi onları çıkartıp bir ömür takacağımız alyanslarımızı taktık.
Çok mu konuştum ne, Allah mesut şimdiden tebrikler.:)