yardımınıza ihtiyacım var kızlar :(((

golgem5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
85
0
o kadar sinirliyim ki nerden başlasam bilemiyorum bile..10 aylık goldenim var..evde besliyoruz.apartmanda bi sorunla hiç karşılaşmadık şuana kadar...
bugün akşamüstü gölgenin tuvaleti için annem ve babam dışarı çıkmaya hazırlandılar.o ara bende kapıyı açtım.ve 'gölge' çok sıkıştığı için fırladı. arkasından babam gitti.bahçede oyun oynayan çocuklardan biri gölge'yi görür görmez koşmaya başlıyo ve yere düşüyor.(apartmanda yaşayan ferdlerden biri değil ayrıca çocuk) gölge'de yanından geçiyor.ama hiç bi şekilde dokunma,temas şeklinde bişi olmuyor.çocuk direk koşup ailesine köpekleri bana saldırdı diye söylüyor.doğal olarak aile telaşlanıyor. insan evladı için telaşlanır, buna saygım sonsuzdur ama iftira atmakta ne demek bunu çözemedim.neyse annem bahçede gölge'yi oynatıyor.babamda olay olduğunda eve geldi.1.nci katta oturduğumuz için bahçeden gölge'nin oyun oynamasına bakıyoruz.bi hışım çocuğun babası bağırarak geldi.. buyrun beyfendi dedim.bu köpeğin sahibi kim dedi.babamda atladı benim dedi. terbiyesizler,polise şikayet ediyimde terbiyenizi versinler dedi ve koşturup gitti..polis bu şikayeti kaideye almaz diye düşündüm.yaralama yok ,saldırma yok..neyse indim bende bahçeye anneme eve geç ddim.oynatıyorum gölge'yi. aramızda fazlasıyla mesafa olmasına rağmen ufuktan 2 tanee ekip arabasını görmemle acayipliği farkettim! sonuçta ortadaaa gösterilcek bi çizik dahil yokkk yokkk..geldi polisler neyse...-hanfendi bize şikayet,çocuğun yüzünü parçaldı şeklinde geldiği için böyle geldik lakin durum yokmuş sizden ricam bahçede olsa köpeğinizi tasmayla çıkarın ddi.sonuçta çocuklar oynamaya gelebilir,misafirliğe gelenler olabilir ddi..bende gereken cümleleri sarfettim.arkadan çocuğun annesiii başladı,tutuklayın yalan söylüyo.oğluma köpek saldırırken balkondan atladı çocuğu kurtardı sonrada kaçtı demezmi.yazıklarrr olsun dedim. gölge'mde oturmuş çimde bize bakıyo hiç kıpırdamadan. poliste hanfendi böyle bişi olsaydı çocukta bişi olurdu dedi.şikayetçiyim diye kadın nasıl bağırıyor.o arada yan apartmandan arkadaş geldi.köpeği çalındı 2 haftadır polisi arayıp hiç yardımcı olmadıklarını filan söledi.köpek koşturdu diye 2 ekip gelmeyi nasıl sağladınız hayret dedi çekti gitti...kadın bu sefer terbiyesiz demeye başladı.apartmanda nasıl köpek bakıyosun kökü sendemi diye nasıl bağırıyor.yaa bişi olsa onun kadar canım yanmasada benimde yanar. goldenler bide bilirsiniz ısırma huyu olmayan köpektir..kadın şu cümleyi sölemesyle biraz ürktüm.7/24 çocuğumu salarım bişi olursa sizden bilirim.işte çok ince nokta beni yıktı.ben yapmadığım şeyle kastları var diyerek şikayette buluncakmış.şimdiye kadar ilk defa karşılaştığımız bu insanlar ne yapmaya çalışıyolar?yarın dava açıcaklarmış.şikayette buluncaklarmış.ortada hiçbişi yokken..ses etkilemez sonuçta aramz uzak,saldırgan bi köpek değil..görgü tanıkları var bu olaya karşılık hiçbir saldırganlığa maruz kalmadığına dair. ve kendi apartman sakinleriyle gelmişler.nasıl insan bunlar ya. yarın zabıtalar gelicek kesin...napıcam ben yaaa.çok çokkk üzgünümmmm:KK50::2:

Çok can sıkıcı bir durum nasıl insanlar var anlayamıyorum.Havlayan köpek ısırmaz diye bi atasözü vardır ya bırak canım konuşsunlar sen onlar gibi davranıp yaygaralarına ortak olma gerekirse sende kendini her türlü savunursun muhakkak onlarda yaptıklarıyla kalır ayıp birşey...

Çok can sıkıcı bir durum nasıl insanlar var anlayamıyorum.Havlayan köpek ısırmaz diye bi atasözü vardır ya bırak canım konuşsunlar sen onlar gibi davranıp yaygaralarına ortak olma gerekirse sende kendini her türlü savunursun muhakkak onlarda yaptıklarıyla kalır ayıp birşey...

ailemin canınıı sıktılar başka hiçbirşey değil canım..en çok belkide buna üzlüyorum.. uzun tedavilerimin ardından annemin bana gelen hediyesi şuan sorun çıkarıyo..benim yüzümden mi diye düşünmesini istemiyorum..bakalım yarın neler olucak :KK59:

Canım hiç takma,mahkemeye falan verirlerse zaten çocuğu doktor kontrolünden geçirirler ve (yarası varsa) düşmeyle olduğu,köpeğin hiçbir şekilde teması olmadığı anlaşılır.
Bu sefer de siz hakaret davası açarsınız tazminat alırsınız.
Terbiyesiz insanlar.
Aynı zamanda da cahillermiş ki mahkemeye verip rezil olmaya çalışıolar.
Size ve köpeğinize hiçbi şey olmaz emin olun.
Köpeğinizin cinsi Golden,bu da çok büyük bi avantaj bu köpeklerin saldırgan olmadığı herkesce bilinir.
Benim de 5 yaşında bi goldenim var apartmandan atmak için yapmadıkları kalmadı ama hiiç de bişey olmadı uğraştıklarıyla kaldılar.
Yok pire gelio evimize dediler;pirenin apartmanın bodrumunda geldiği anlaşıldı.
Köpek havlıo diye iftira attılar;ses ölçümü yapmaya gelindi hayvanın sesini bile duyamadılar neyi ölçecekler,geldikleri gibi gittiler.
Daha neler neler...
Ama her seferinde biz haklı çıktık siz de emin olun haklı çıkacaksınız.
Sevgiler :)

Son düzenleme:
Canım hiç takma,mahkemeye falan verirlerse zaten çocuğu doktor kontrolünden geçirirler ve (yarası varsa) düşmeyle olduğu,köpeğin hiçbir şekilde teması olmadığı anlaşılır.
Bu sefer de siz hakaret davası açarsınız tazminat alırsınız.
Terbiyesiz insanlar.
Aynı zamanda da cahillermiş ki mahkemeye verip rezil olmaya çalışıolar.
Size ve köpeğinize hiçbi şey olmaz emin olun.
Köpeğinizin cinsi Golden,bu da çok büyük bi avantaj bu köpeklerin saldırgan olmadığı herkesce bilinir.
Benim de 5 yaşında bi goldenim var apartmandan atmak için yapmadıkları kalmadı ama hiiç de bişey olmadı uğraştıklarıyla kaldılar.
Yok pire gelio evimize dediler;pirenin apartmanın bodrumunda geldiği anlaşıldı.
Köpek havlıo diye iftira attılar;ses ölçümü yapmaya gelindi hayvanın sesini bile duyamadılar neyi ölçecekler,geldikleri gibi gittiler.
Daha neler neler...
Ama her seferinde biz haklı çıktık siz de emin olun haklı çıkacaksınız.

gece gece inanın çok rahatlattınızz:)) çok tşk ederim..insanlarla uğraşmaktan bıktım.hadi öncesinde 1-2 bizde sorun yaşıyoduk ama bu derecede ilk defa karşılaştık..maalesf bizimde evlatlarımız onlar.bizde dilsiz meleklerimizi korumakla,savunmakla yükümlüyüz.tabi bunu karşı taraf o hayvan. insan değil diyerek tepki yağdırıyo.nefes alıp vermesi,bir cana sahip olmaları önemli değil onlar için.köpek tüylerine takan karşı komşumuz vardı,ölceksiniz.kist olcaksınız diye diye gittii.rahmetli kocası alkol ve sigara yüzünden kanserden ölüp gitti.etrafımızda bi tüyden,canlı yüzünden ölen hiç görmedim..insanlar bu yaşamı sadece kendilerine ait olduğunu düşünmeye başladıklarından beri maalesf insanların verdiği kiriliği görmüyolar bile:KK19: dostlarımızla yaşamaya verdik sözümüzü:)) dostunuzla sağlıklı günler dilerim :KK16:

gece gece inanın çok rahatlattınızz:)) çok tşk ederim..insanlarla uğraşmaktan bıktım.hadi öncesinde 1-2 bizde sorun yaşıyoduk ama bu derecede ilk defa karşılaştık..maalesf bizimde evlatlarımız onlar.bizde dilsiz meleklerimizi korumakla,savunmakla yükümlüyüz.tabi bunu karşı taraf o hayvan. insan değil diyerek tepki yağdırıyo.nefes alıp vermesi,bir cana sahip olmaları önemli değil onlar için.köpek tüylerine takan karşı komşumuz vardı,ölceksiniz.kist olcaksınız diye diye gittii.rahmetli kocası alkol ve sigara yüzünden kanserden ölüp gitti.etrafımızda bi tüyden,canlı yüzünden ölen hiç görmedim..insanlar bu yaşamı sadece kendilerine ait olduğunu düşünmeye başladıklarından beri maalesf insanların verdiği kiriliği görmüyolar bile:KK19: dostlarımızla yaşamaya verdik sözümüzü:)) dostunuzla sağlıklı günler dilerim :KK16:

Sizin gibi insanları görünce içim rahatlıo.
O kadar çok hayvan düşmanı var ki...
Sadece konuşamıolar diye hayvanları hiçmiş gibi gören,onların da birer can taşıdığını hatta insanlardan daha sadık olduğunu göremeyen,bi faydaları olmadığı gibi üstüne bide zarar veren insanlardan nefret ediyorum.

Köpeğimize yapılan bütün şikayetlerin sonucunu,belgelerini apartmanın panosuna astık.
Artık şikayet edecek başka bi husus kalmadığı için ve her şikayetlerinin hüsranla sonuçlandığını gördükleri için artık vazgeçtiler,uğraşmıolar bizle.

Size de Gölgenizle mutlu sağlıklı günler canım :)

anlamıyorum bu insanoğlunu hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez ki çok üzücü bir durum!
ayrıca siz kafanıza hiç bir şeyi takmayın lütfen golden acayip insan canlısı köpeklerdir siz bu gune kadar hiç bir yakınınızdan yada haber sayfalarında golden saldırısı duydunuz mu? ki karşınızdakıler haddınden fazla cahıllerkı sızı ve kendılerını sacmasapan bir olayın içine sokmuşlar dava falanda blöftür başka hiçbirşey değil sadece size gözdağı vermek istemişlerdir çok saçma çok komik gülün geçin korkmayın kim köpeğinizi elinizden alabilir...kendinize iyi bakın allah yar ve yardımcınız olsun....:KK54:

anlamıyorum bu insanoğlunu hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez ki çok üzücü bir durum!
ayrıca siz kafanıza hiç bir şeyi takmayın lütfen golden acayip insan canlısı köpeklerdir siz bu gune kadar hiç bir yakınınızdan yada haber sayfalarında golden saldırısı duydunuz mu? ki karşınızdakıler haddınden fazla cahıllerkı sızı ve kendılerını sacmasapan bir olayın içine sokmuşlar dava falanda blöftür başka hiçbirşey değil sadece size gözdağı vermek istemişlerdir çok saçma çok komik gülün geçin korkmayın kim köpeğinizi elinizden alabilir...kendinize iyi bakın allah yar ve yardımcınız olsun....:KK54:

aminnn canımmm..cehalet dediğin gibi gerçekten çok kötü bişi..köpekten geçmiş onlar bana saldırma havasındalar.izleyen günler getircek herşeyin cvbını..onlar evladını nasıl koruyosa,bende korucam sonuna kadar...:KK16:

tabikide oda sizin evladınız gıbı siz bakıyorsunuz nede olsa sonucları yazın lütfen...

tabikide oda sizin evladınız gıbı siz bakıyorsunuz nede olsa sonucları yazın lütfen...

kesinlikle yazıcamm..zaten bu olay hemen kapanmaz..oruçlu olduğum anımdada saygınlığımı kaybedersem onlar yandıı..bakıcaz çaresine.allah sevdiği kullarına dert verirmişş:KK59:

saygınlgınızı kaybetmeyın sadece dua edin ....dualarınızın kabul olması dilegıyle......

Gölgem merhaba,

O insanlara söyleyecek çok laf var da işte, gene anlayacak olan bizim gibiler olacaktır....

Köpek korkusu tüm diğer fobiler gibi psikolojik bir rahatsızlıktır. Güya size komşu olan bu hasta ruhlu insanlar da, sorunlarıyla ilgili desteği karakolda, belediyede arayacaklarına hastanede arasınlar. -Çok değil, belki daha 2 kuşak öncesine kadar -köyde inekler, tavuklar, köpekler içinde büyümüş, yetişmiş köklerine rağmen, şehre gelince tvlerde uşaklı yalılara, bol mafyalı dizilere kapılıp kendince sosyetik mi oldu bu yurdumun insanı? Nedir bu kompleks, bu öfke, bu hoşgörüsüzlük anlamıyorum ki? Kıytırık bir daire sahibi olunca, kendini tüm site arazisinin sahibi sanan geri zekalılara sözüm, siz bencil insanlar, yaratılanı sevin önce YARATANDAN ötürü, sizin ne kadar varsa yaşama hakkınız, yaşam alanlarını elinden aldığınız, ormanlarını yakıp yıkıp betonlaştırdığınız hayvanların da o kadar var!!!!!!! İşyerinde, evde, sağda solda kimseden itibar görmeyen; ya da komplekslerinden ötürü kendi aşağılık seviyesi belli olmasın diye sürekli etrafıyla kavga ederek herkesin seviyesini düşürmekten zevk alan hasta ruhlu insanlar, korkmayın bu kadar mutlu, huzurlu ve sevgi dolu insanlardan!!!! İçi götürmüyor bu insanların Gölgecim, bakıyorlar ki mutlu bir aile, bir de köpekleri var, ona bile verecek sevgileri var!!! Akılları almıyor, kalpleri de... Onlar gözleri, kalpleri kapalı yaratılmış, ibretliklerden zira...

Sonra bir de hayatta hiçbirşey olamamış bu insanlar, anne baba olmaya özeniyor, haydaa, bir sürü sorunlu insan daha dünyaya hoş geliyor...

E böyle kötü karakterli insanların yetiştirdiği çocuklar ne oluyor? Korkak, ezik ya da saldırgan, anormal çocuklar oluyor.

Çevremize şöyle bir bakmak yeter, şimdiki zamanın çocukları ne kadar doyumsuz, mutsuz ve sorumsuz; değil mi? İstisnaları ele almıyorum ve evet genelleme yapıyorum çünkü evimiz çocuk parkına bakıyor ve yaz olunca malum, cam pencere 7/24 açık, aşağıda ne konuşuluyorsa evimizin içinde, ve o küçücük insanlar şimdiden merak salmış küfürlere, cinselliğe, kıskançlığa, kötülüklere... Paylaşmayı bilmeyen, sorumluluğu bilmeyen, sevmeyi bilmeyen, ağzı küfür dolu, büyüklerin yanında nasıl davranması gerektiği öğretilmemiş, ya asosyal ya da arsız, yanındaki yöresindekileri arkadaş değil rakip gören, saçı başı, telefonu, vırtı zırtı sürekli rekabet içinde zaten çoktan büyümüş küçük insanlar maalesef...

Herşeyin başı eğitim falan değil, istediğiniz kadar para dökün dershanelere, piyano dersleri, tenis kurslarına, bu olay kültür olayı... Türkiye'de modernliği inançsızlık, sapkınlık, sonsuz cinsel özgürlük zannedip, tü kaka olarak kötüleyen zır cahil bir kesim olduğundan... Anlatsak da anlamayacaklarından... Çünkü işlerine gelmeyeceğinden... Bu haldeyiz işte... Geldiği kültürde, kafa sadece karşı cinse ve menfaate çalışırken, o kafaya ilmi, sanatı, menfaatsiz sevgileri sokmak ne zor.... Belki en az 2 3 neslin gelip gitmesi gerekiyor... Modernlik oysa, bambaşka bir kavram. Evde köpek beslemeyi zihinleri almıyor çünkü geldikleri kültürde köpek pislik demek. Kendi temizlik anlayışları süper gelişmiş gibi(bkz. kendini Müslüman zannedip Arap Milliyetçiliği yapanlara) bir de evde köpek beslemenin zararları hakkında ahkam keserler. BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ HATTA HADSİZCE ÖNYARGI SAHİBİ OLAN ZIR CAHİLLER ÇÜNKÜ. Aynı zihniyet, yeri sildiği bezi tezgahında da kullanır, milletin kustuğu, tükürdüğü lavaboların içine zorla kokuşmuş ayaklarını sokup daha temiz olabilirlermiş gibi sanki o bakteri dolu ortamda yıkamaya çalışır, evde hayvan besleyenlere laf eder ama otobüste yaydığı kokularla bizzat kendi küfürlere maruz kalır... Çocuğunu herkesin içinde döver, rencide eder, o çocuk da işte arsızlaşır, nerede nasıl tepki vereceğini bilemez... Köpek yanından geçer sadece, o yere düşünce ailesinden azar işitmemek için korkudan köpeği suçlayacak kadar daha o yaşta, yalan yanlış bir insan yetişir böyle....

Acımıyorum; çünkü böyle yaşamayı tercih edenler kendileri... Tembellik ne güzel bir vasıf hem...

Ben de köpek besliyorum, o büyük travmadır ya "çocukken köpek ısırdı beniii", valla beni de ısırdı ama çok şükür bunu tüm köpeklere mal edecek kadar ruh hastası olmadım. Bu kristal insanların, bu ince narin insanların hepsi kavanozda yetişti galiba, hiç bir insandan kötülük görmedi, hayatında hep iyi şeyler oldu??? Neden, bir insandan gördüğünüz kötülüğü tüm insanlara mal edip, yanınızdan insan geçince anormal tepkiler vermiyorsunuz aksi halde?

Sizin beyniniz yeterince gelişmemiş diye, ceremesini biz neden çekiyoruz? İnsan zannedip de kendinizi, bunca bencilliği kendinizde hak görmeniz sadece kendi küçük dünyanızda kendi kendinizi avutmanız demektir. Bilmiyorsanız öğreteyim, insanlıkta yoktur iftira atmak, kötülük yapmak, bencillik yapmak, hoşgörüsüz olmak... Komşuluk hakkı diye bir tabir vardır, sizin anlayışınız bu mudur ya? Çocuğuna sahip çıkacağına, elin köpeğinden sana ne? Ha o köpek saldırmaya meyilli ise, asosyalse, sahibi bunu sizden daha iyi bilir ve açık bırakmaz... Manyak mı yoksa sizi başınıza bela alsın? Ha var hayvan sevdiğini sanan manyaklarda var ayrı mesele, onlar da beslediği ve vahşileştirdiği hayvanlar üzerinden ego tatmini yapan ezikler... Ev ortamında büyüyen bir köpek, saldırmayı bilmez bile...

Aşağıdaki yazımı da ileteyim Gölge, hem de Golden değil, bir Doberman sahibi olarak(düşün insanların bize bakış açısını), bilip bilmeden, araştırmadan konuşmasınlar, fikir sahibi olmasınlar artık:

Doberman Denince Akla.........

"Gözle görülmemiş olsa da, dehşetle anlatılır:

x: Doberman yaşlanınca sahibine saldırır abiii... ("Suyun kaynama sıcaklığı 100 derecedir" ciddiyetinde bir ifade ile)
y: Hiiiiii!!! Yapma ya, neden? (Gözler faltaşı burada, fonda belli belirsiz bir melodi; "YuSuf YuSuUuF")
x: Çünkü beyni sulanıııır... (Beyne su basarken, bizzat oradaydı çünkü zibidi :) Öylesi emin verdiği cevaptan...)
y: Yok artık daha neler, neden sulansın oğlum beyni? (Arkadaşıyla olan tüm anılar gözlerinin önünde perde perde, "bu adam herşeyi mi böyle atıyordu yani" şüphesiyle... Bu sırada, fondaki ses aniden kesilmiştir.)
x: Çünküü beyni büyümeye devam edeeer, kafatasına sığmaz, patlar; sonra hayvan çıldırıııır(Sözün bittiği yer...)
y: Ahahaha:KK70: Patlayan bir beyinle yaşayabilirse tabi:KK70: Çok tutar abi bu senaryo, sen film yapsana bunu:KK70: (Sen sağ, ben selamet bir ifadeyle:))

Nispeten daha mantıklı atışlarla (amma ve lakin gene desteksiz) olaya tıbbi bir boyut kazandırılır bazen de:

z: Doberman bunlar, genleri bozuk; genetik olarak laboratuvar ortamında üretildiğinden, büyüyünce Alzheimer oluyor, sahibini tanımıyor köpek ve saldırıyor.. Genetik rahatsızlıkları abi Alzheimer. (Ki laboratuvar ortamında üretilmesi demek, birçok testten geçmiş seçme köpeğin çiftleşme kombinasyonlarıyla genetik hastalıkların, ırksal hataların minimuma indirildiği; karakteri ve fiziksel görünümü bakımından safkan yeni bir ırkın elde edilmesi demektir ve sadece Dobermann lar değil, kurttan evcil bir köpeğe dönüşme sürecinde tüm köpek ırkları böyle kombinasyonlarla ortaya çıkmıştır.).

Bu şehir efsanelerini ben de yaşatmak isterdim; ama maalesef, kayıtlara geçmiş böyle bir genetik rahatsızlıkları yok Dobilerin.. Von Willebrand's Hastalığı(kalıtsal kanama bozukluğu: vücutta ameliyat vb. bir durumda oluşan kanamanın ölümle sonuçlanabilmesi) gibi genetik bir hastalıkları var mesela; Alman kurdu, Shetland Çoban Köpeği, Chesapeake Bay Retriever, Pointer, Golden Retriever, Kaniş ve Scottish Terrier’lerde de olduğu gibi(*).. "Cardiomyopathy"; yani "kalp kası hastalığı" da diğer bir genetik hastalıkları ve boyunlarının zayıf olmasından ötürü, zedelenme sonucu felç geçirmeleri de maalesef söz konusu... Bunlar gibi birkaç hastalık daha var(**); ama "beyinlerinin sulanmasına", Alzheimer olmalarına dair hiçbir örnek ve dayanak yok. "Diğer köpekler" gibi yaşlanıyor onlar da.. Onların da gözleri iyi görmemeye, yaşam fonksiyonları yavaşlamaya, bedenleri hantallaşmaya başlıyor ve onlar da son günlerini normal köpekler gibi genelde uyuyarak, sahiplerine minnet dolu gözlerle bakarak, huzurlu ve sakin geçiriyor...

Peki nereden çıkmıştır bu söylentiler, biliyor musunuz? Araştırdım, soruşturdum ve bir veteriner hekim aracılığı ile 1972 yılında çekilmiş "Doberman Gang" isimli, komedi macera türündeki bir filme ulaştım... Ne kadar trajikomik ya, yazarken hem gülüyorum, hem öfkeleniyorum.. Film senaryosundan yola çıkarak ortaya atılan bu hurafeler yüzünden, birçok insan Dobilere karşı oldukça önyargılı. Oysa, ailesine kendini adayan, çocuklarla arası çok iyi olan böylesi zeki bir köpek için bunlardan daha saçma ve komik suçlamalar olamazdı. Filmde de, 6 tane süper zeki Dobiye uzun bir eğitim veriliyor, bu eğitim büyük bir banka soygunu için gerekli tüm detayları içeriyor. Kısaca anlatmam gerekirse, soygunu başarıyla gerçekleştiren bu Dobiler, paraları sahiplerine doğru getirdiklerini sandığımız son sahnede, tam olarak "paraların üstüne yatıp kaçıyorlar":) Tabi bunu nasıl yapıyorlar, sahipleri "hadi verin çantaları" dediğinde, onları tanımamazlıktan gelerek, sindirerek... Hırlayarak, havlayarak, saldırarak onlara... İşte bunlardır tarihteki sulu beyinli Dobiler, sahiplerini parçalayan o hainler:)

İlgi alanımız dışındaki bir konuda araştırmadığımız; ya da sağlıklı bir sonuç çıkaracak kadar statiksel veriye sahip olmadığımız için, bilimsel; fakat az bilinen gerçekler yerine, ağızdan ağza hızla yayılan korkunç hikayelere, hurafelere inanmak hep daha kolayımıza geliyor; efsaneler her zaman daha heyecanlı, daha uyarıcı ve unutulmaz oluyor:) Özellikle hayvanlardan yemekten hariç haz etmeyenler, kulaktan kulağa yayılan bu efsanelere biraz daha da katarak, hayvanlarla insanlar arasındaki uçurumu giderek açıyor. Köpekten aileleri yüzünden deliler gibi korkan ve tiksinen çocukları, onları taşlayıp zehirleyenleri gördükçe kim daha hasta acaba; sorguluyorum…

Nasıl ki; bir insan, çocuğunu ya da ailesini katledince,"tüm insanlar, bir gün kendi ailelerini öldürecektir" kanısına varmıyoruz; ya da bir şizofren görünce, "tüm insanlar bir gün şizofren olacaktır" diyemiyoruz; hayvanlar için, özellikle köpekler gibi zeki ve duygusal hayvanlar için; bu tip genellemeler kendimi bildim bileli köpeklerle haşır neşir olmuş bana oldukça yersiz ve komik geliyor:) Evet, geçmiş zamanda, psikolojik anlamda rahatsızlanmış bir köpek, sahibini ısırmış olabilir, ki bunun Golden Retriever'dan Dobermann'a tür fark etmeksizin örnekleri olabilir; dayak yiyen, işkence gören, karanlık odalara hapsedilerek delirtilen, boğazında kısacık bir zincirle ömrü boyunca gelen geçenin kışkırtmalarına maruz kalarak agresifleşen, sosyalleşemeyen; ya da doğuştan zihinsel engeli olan herhangi bir köpek kastım; tıpkı deminki örnekte ailesini katledebilen insan evlatları gibi; "hasta"… Ama ruhsal bir hastalığı karakteristik bir özellikmiş gibi -hele özellikle bir türe- yüklemek son derece yanlış; köpekler ne zaman patlayacağı belli olmayan bir silah; ya da beyinsiz bir canavar değil, aksine bebeklikten yaşlılığa her an yanınızda; karakterinize uyum gösteren, eğitimi ve zekasıyla insanları şaşırtacak mükemmel can yoldaşlarıdır. Zira, 11 yaşına kadar her gün gördüğüm, sahibinin gözlerinin içine bakarak yaşayan bir Dobinin hakkını savunmazsam, en başta onun hakkına girmiş olacağım… Sizlerden de ricam, Dobermanlarla ilgili, boyunlarına bir metre zincir bağlayıp onlara bir ömür boyu müebbet hapis hayatı yaşatan, onları sadece bahçelerinde; ya da işyerlerinde havlayan bir saksı ya da korkuluk gibi gören, bölge koruma içgüdüsünün aşırı geliştiğini bildiği halde, kasti olarak asosyal ve vahşi yetiştirerek ego tatmini yapan, maddi manevi açıdan hakkını vererek bakmayan, köpek sahibi olmanın sorumluluklarının altından kalkamayan sözüm ona sahiplerden hurafeler değil; aile ortamı içinde onları sevgiyle yetiştiren, çocuklarıyla bir arada büyüten, sosyal ve mutlu bir köpeğin gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılayacak fedakarlıkta olan bilinçli insanlardan anılar dinleyin:)

(Youtube’da, sapık insanlar tarafından kışkırtılmış, vahşi ve zavallı bir köpeğin saldırganlık gösterdiği videoyu izleyip rahatsız olmak yerine, yaşlı bir Dobermannın oyun arkadaşı olarak evin bebeğine gösterdiği sabrı ve hoşgörüyü kaydetmiş videodan keyif alın derim:) HaYaT, sEvİnCe GüZeL&#8230:KK66:"

Selametle

Son düzenleme:
Gölgem merhaba,

O insanlara söyleyecek çok laf var da işte, gene anlayacak olan bizim gibiler olacaktır....

Köpek korkusu tüm diğer fobiler gibi psikolojik bir rahatsızlıktır. Güya size komşu olan bu hasta ruhlu insanlar da, sorunlarıyla ilgili desteği karakolda, belediyede arayacaklarına hastanede arasınlar. -Çok değil, belki daha 2 kuşak öncesine kadar -köyde inekler, tavuklar, köpekler içinde büyümüş, yetişmiş köklerine rağmen, şehre gelince tvlerde uşaklı yalılara, bol mafyalı dizilere kapılıp kendince sosyetik mi oldu bu yurdumun insanı? Nedir bu kompleks, bu öfke, bu hoşgörüsüzlük anlamıyorum ki? Kıytırık bir daire sahibi olunca, kendini tüm site arazisinin sahibi sanan geri zekalılara sözüm, siz bencil insanlar, yaratılanı sevin önce YARATANDAN ötürü, sizin ne kadar varsa yaşama hakkınız, yaşam alanlarını elinden aldığınız, ormanlarını yakıp yıkıp betonlaştırdığınız hayvanların da o kadar var!!!!!!! İşyerinde, evde, sağda solda kimseden itibar görmeyen; ya da komplekslerinden ötürü kendi aşağılık seviyesi belli olmasın diye sürekli etrafıyla kavga ederek herkesin seviyesini düşürmekten zevk alan hasta ruhlu insanlar, korkmayın bu kadar mutlu, huzurlu ve sevgi dolu insanlardan!!!! İçi götürmüyor bu insanların Gölgecim, bakıyorlar ki mutlu bir aile, bir de köpekleri var, ona bile verecek sevgileri var!!! Akılları almıyor, kalpleri de... Onlar gözleri, kalpleri kapalı yaratılmış, ibretliklerden zira...

Sonra bir de hayatta hiçbirşey olamamış bu insanlar, anne baba olmaya özeniyor, haydaa, bir sürü sorunlu insan daha dünyaya hoş geliyor...

E böyle kötü karakterli insanların yetiştirdiği çocuklar ne oluyor? Korkak, ezik ya da saldırgan, anormal çocuklar oluyor.

Çevremize şöyle bir bakmak yeter, şimdiki zamanın çocukları ne kadar doyumsuz, mutsuz ve sorumsuz; değil mi? İstisnaları ele almıyorum ve evet genelleme yapıyorum çünkü evimiz çocuk parkına bakıyor ve yaz olunca malum, cam pencere 7/24 açık, aşağıda ne konuşuluyorsa evimizin içinde, ve o küçücük insanlar şimdiden merak salmış küfürlere, cinselliğe, kıskançlığa, kötülüklere... Paylaşmayı bilmeyen, sorumluluğu bilmeyen, sevmeyi bilmeyen, ağzı küfür dolu, büyüklerin yanında nasıl davranması gerektiği öğretilmemiş, ya asosyal ya da arsız, yanındaki yöresindekileri arkadaş değil rakip gören, saçı başı, telefonu, vırtı zırtı sürekli rekabet içinde zaten çoktan büyümüş küçük insanlar maalesef...

Herşeyin başı eğitim falan değil, istediğiniz kadar para dökün dershanelere, piyano dersleri, tenis kurslarına, bu olay kültür olayı... Türkiye'de modernliği inançsızlık, sapkınlık, sonsuz cinsel özgürlük zannedip, tü kaka olarak kötüleyen zır cahil bir kesim olduğundan... Anlatsak da anlamayacaklarından... Çünkü işlerine gelmeyeceğinden... Bu haldeyiz işte... Geldiği kültürde, kafa sadece karşı cinse ve menfaate çalışırken, o kafaya ilmi, sanatı, menfaatsiz sevgileri sokmak ne zor.... Belki en az 2 3 neslin gelip gitmesi gerekiyor... Modernlik oysa, bambaşka bir kavram. Evde köpek beslemeyi zihinleri almıyor çünkü geldikleri kültürde köpek pislik demek. Kendi temizlik anlayışları süper gelişmiş gibi(bkz. kendini Müslüman zannedip Arap Milliyetçiliği yapanlara) bir de evde köpek beslemenin zararları hakkında ahkam keserler. BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ HATTA HADSİZCE ÖNYARGI SAHİBİ OLAN ZIR CAHİLLER ÇÜNKÜ. Aynı zihniyet, yeri sildiği bezi tezgahında da kullanır, milletin kustuğu, tükürdüğü lavaboların içine zorla kokuşmuş ayaklarını sokup daha temiz olabilirlermiş gibi sanki o bakteri dolu ortamda yıkamaya çalışır, evde hayvan besleyenlere laf eder ama otobüste yaydığı kokularla bizzat kendi küfürlere maruz kalır... Çocuğunu herkesin içinde döver, rencide eder, o çocuk da işte arsızlaşır, nerede nasıl tepki vereceğini bilemez... Köpek yanından geçer sadece, o yere düşünce ailesinden azar işitmemek için korkudan köpeği suçlayacak kadar daha o yaşta, yalan yanlış bir insan yetişir böyle....

Acımıyorum; çünkü böyle yaşamayı tercih edenler kendileri... Tembellik ne güzel bir vasıf hem...

Ben de köpek besliyorum, o büyük travmadır ya "çocukken köpek ısırdı beniii", valla beni de ısırdı ama çok şükür bunu tüm köpeklere mal edecek kadar ruh hastası olmadım. Bu kristal insanların, bu ince narin insanların hepsi kavanozda yetişti galiba, hiç bir insandan kötülük görmedi, hayatında hep iyi şeyler oldu??? Neden, bir insandan gördüğünüz kötülüğü tüm insanlara mal edip, yanınızdan insan geçince anormal tepkiler vermiyorsunuz aksi halde?

Sizin beyniniz yeterince gelişmemiş diye, ceremesini biz neden çekiyoruz? İnsan zannedip de kendinizi, bunca bencilliği kendinizde hak görmeniz sadece kendi küçük dünyanızda kendi kendinizi avutmanız demektir. Bilmiyorsanız öğreteyim, insanlıkta yoktur iftira atmak, kötülük yapmak, bencillik yapmak, hoşgörüsüz olmak... Komşuluk hakkı diye bir tabir vardır, sizin anlayışınız bu mudur ya? Çocuğuna sahip çıkacağına, elin köpeğinden sana ne? Ha o köpek saldırmaya meyilli ise, asosyalse, sahibi bunu sizden daha iyi bilir ve açık bırakmaz... Manyak mı yoksa sizi başınıza bela alsın? Ha var hayvan sevdiğini sanan manyaklarda var ayrı mesele, onlar da beslediği ve vahşileştirdiği hayvanlar üzerinden ego tatmini yapan ezikler... Ev ortamında büyüyen bir köpek, saldırmayı bilmez bile...

Aşağıdaki yazımı da ileteyim Gölge, hem de Golden değil, bir Doberman sahibi olarak(düşün insanların bize bakış açısını), bilip bilmeden, araştırmadan konuşmasınlar, fikir sahibi olmasınlar artık:

Doberman Denince Akla.........

"Gözle görülmemiş olsa da, dehşetle anlatılır:

x: Doberman yaşlanınca sahibine saldırır abiii... ("Suyun kaynama sıcaklığı 100 derecedir" ciddiyetinde bir ifade ile)
y: Hiiiiii!!! Yapma ya, neden? (Gözler faltaşı burada, fonda belli belirsiz bir melodi; "YuSuf YuSuUuF")
x: Çünkü beyni sulanıııır... (Beyne su basarken, bizzat oradaydı çünkü zibidi :) Öylesi emin verdiği cevaptan...)
y: Yok artık daha neler, neden sulansın oğlum beyni? (Arkadaşıyla olan tüm anılar gözlerinin önünde perde perde, "bu adam herşeyi mi böyle atıyordu yani" şüphesiyle... Bu sırada, fondaki ses aniden kesilmiştir.)
x: Çünküü beyni büyümeye devam edeeer, kafatasına sığmaz, patlar; sonra hayvan çıldırıııır(Sözün bittiği yer...)
y: Ahahaha:KK70: Patlayan bir beyinle yaşayabilirse tabi:KK70: Çok tutar abi bu senaryo, sen film yapsana bunu:KK70: (Sen sağ, ben selamet bir ifadeyle:))

Nispeten daha mantıklı atışlarla (amma ve lakin gene desteksiz) olaya tıbbi bir boyut kazandırılır bazen de:

z: Doberman bunlar, genleri bozuk; genetik olarak laboratuvar ortamında üretildiğinden, büyüyünce Alzheimer oluyor, sahibini tanımıyor köpek ve saldırıyor.. Genetik rahatsızlıkları abi Alzheimer. (Ki laboratuvar ortamında üretilmesi demek, birçok testten geçmiş seçme köpeğin çiftleşme kombinasyonlarıyla genetik hastalıkların, ırksal hataların minimuma indirildiği; karakteri ve fiziksel görünümü bakımından safkan yeni bir ırkın elde edilmesi demektir ve sadece Dobermann lar değil, kurttan evcil bir köpeğe dönüşme sürecinde tüm köpek ırkları böyle kombinasyonlarla ortaya çıkmıştır.).

Bu şehir efsanelerini ben de yaşatmak isterdim; ama maalesef, kayıtlara geçmiş böyle bir genetik rahatsızlıkları yok Dobilerin.. Von Willebrand's Hastalığı(kalıtsal kanama bozukluğu: vücutta ameliyat vb. bir durumda oluşan kanamanın ölümle sonuçlanabilmesi) gibi genetik bir hastalıkları var mesela; Alman kurdu, Shetland Çoban Köpeği, Chesapeake Bay Retriever, Pointer, Golden Retriever, Kaniş ve Scottish Terrier’lerde de olduğu gibi(*).. "Cardiomyopathy"; yani "kalp kası hastalığı" da diğer bir genetik hastalıkları ve boyunlarının zayıf olmasından ötürü, zedelenme sonucu felç geçirmeleri de maalesef söz konusu... Bunlar gibi birkaç hastalık daha var(**); ama "beyinlerinin sulanmasına", Alzheimer olmalarına dair hiçbir örnek ve dayanak yok. "Diğer köpekler" gibi yaşlanıyor onlar da.. Onların da gözleri iyi görmemeye, yaşam fonksiyonları yavaşlamaya, bedenleri hantallaşmaya başlıyor ve onlar da son günlerini normal köpekler gibi genelde uyuyarak, sahiplerine minnet dolu gözlerle bakarak, huzurlu ve sakin geçiriyor...

Peki nereden çıkmıştır bu söylentiler, biliyor musunuz? Araştırdım, soruşturdum ve bir veteriner hekim aracılığı ile 1972 yılında çekilmiş "Doberman Gang" isimli, komedi macera türündeki bir filme ulaştım... Ne kadar trajikomik ya, yazarken hem gülüyorum, hem öfkeleniyorum.. Film senaryosundan yola çıkarak ortaya atılan bu hurafeler yüzünden, birçok insan Dobilere karşı oldukça önyargılı. Oysa, ailesine kendini adayan, çocuklarla arası çok iyi olan böylesi zeki bir köpek için bunlardan daha saçma ve komik suçlamalar olamazdı. Filmde de, 6 tane süper zeki Dobiye uzun bir eğitim veriliyor, bu eğitim büyük bir banka soygunu için gerekli tüm detayları içeriyor. Kısaca anlatmam gerekirse, soygunu başarıyla gerçekleştiren bu Dobiler, paraları sahiplerine doğru getirdiklerini sandığımız son sahnede, tam olarak "paraların üstüne yatıp kaçıyorlar":) Tabi bunu nasıl yapıyorlar, sahipleri "hadi verin çantaları" dediğinde, onları tanımamazlıktan gelerek, sindirerek... Hırlayarak, havlayarak, saldırarak onlara... İşte bunlardır tarihteki sulu beyinli Dobiler, sahiplerini parçalayan o hainler:)

İlgi alanımız dışındaki bir konuda araştırmadığımız; ya da sağlıklı bir sonuç çıkaracak kadar statiksel veriye sahip olmadığımız için, bilimsel; fakat az bilinen gerçekler yerine, ağızdan ağza hızla yayılan korkunç hikayelere, hurafelere inanmak hep daha kolayımıza geliyor; efsaneler her zaman daha heyecanlı, daha uyarıcı ve unutulmaz oluyor:) Özellikle hayvanlardan yemekten hariç haz etmeyenler, kulaktan kulağa yayılan bu efsanelere biraz daha da katarak, hayvanlarla insanlar arasındaki uçurumu giderek açıyor. Köpekten aileleri yüzünden deliler gibi korkan ve tiksinen çocukları, onları taşlayıp zehirleyenleri gördükçe kim daha hasta acaba; sorguluyorum…

Nasıl ki; bir insan, çocuğunu ya da ailesini katledince,"tüm insanlar, bir gün kendi ailelerini öldürecektir" kanısına varmıyoruz; ya da bir şizofren görünce, "tüm insanlar bir gün şizofren olacaktır" diyemiyoruz; hayvanlar için, özellikle köpekler gibi zeki ve duygusal hayvanlar için; bu tip genellemeler kendimi bildim bileli köpeklerle haşır neşir olmuş bana oldukça yersiz ve komik geliyor:) Evet, geçmiş zamanda, psikolojik anlamda rahatsızlanmış bir köpek, sahibini ısırmış olabilir, ki bunun Golden Retriever'dan Dobermann'a tür fark etmeksizin örnekleri olabilir; dayak yiyen, işkence gören, karanlık odalara hapsedilerek delirtilen, boğazında kısacık bir zincirle ömrü boyunca gelen geçenin kışkırtmalarına maruz kalarak agresifleşen, sosyalleşemeyen; ya da doğuştan zihinsel engeli olan herhangi bir köpek kastım; tıpkı deminki örnekte ailesini katledebilen insan evlatları gibi; "hasta"… Ama ruhsal bir hastalığı karakteristik bir özellikmiş gibi -hele özellikle bir türe- yüklemek son derece yanlış; köpekler ne zaman patlayacağı belli olmayan bir silah; ya da beyinsiz bir canavar değil, aksine bebeklikten yaşlılığa her an yanınızda; karakterinize uyum gösteren, eğitimi ve zekasıyla insanları şaşırtacak mükemmel can yoldaşlarıdır. Zira, 11 yaşına kadar her gün gördüğüm, sahibinin gözlerinin içine bakarak yaşayan bir Dobinin hakkını savunmazsam, en başta onun hakkına girmiş olacağım… Sizlerden de ricam, Dobermanlarla ilgili, boyunlarına bir metre zincir bağlayıp onlara bir ömür boyu müebbet hapis hayatı yaşatan, onları sadece bahçelerinde; ya da işyerlerinde havlayan bir saksı ya da korkuluk gibi gören, bölge koruma içgüdüsünün aşırı geliştiğini bildiği halde, kasti olarak asosyal ve vahşi yetiştirerek ego tatmini yapan, maddi manevi açıdan hakkını vererek bakmayan, köpek sahibi olmanın sorumluluklarının altından kalkamayan sözüm ona sahiplerden hurafeler değil; aile ortamı içinde onları sevgiyle yetiştiren, çocuklarıyla bir arada büyüten, sosyal ve mutlu bir köpeğin gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılayacak fedakarlıkta olan bilinçli insanlardan anılar dinleyin:)

(Youtube’da, sapık insanlar tarafından kışkırtılmış, vahşi ve zavallı bir köpeğin saldırganlık gösterdiği videoyu izleyip rahatsız olmak yerine, yaşlı bir Dobermannın oyun arkadaşı olarak evin bebeğine gösterdiği sabrı ve hoşgörüyü kaydetmiş videodan keyif alın derim:) HaYaT, sEvİnCe GüZeL&#8230:KK66:"

Selametle

O kadar güzel açıklamışsınız ki ,yüreğinize sağlık..korku konusu en çok hak verdiğim konu oldu size. hayvan sahibi olarak herşeye maruz kalabiliyoruz. insan görünümlü içi boş maluklar fazlasıyla...bi kerede denizde başımıza olay geldi adamın çocuğunun ağzına tüyyy kaçıyomuş.derhal çıkarılmısını istiyorum ddi.yer gök insanın yaa ona göre..direk belediyeyi arada gelsinnn zabtalar ddim.adamda tık yok...sanırım bi bayan olarak bazı insanlar ezilir büzülürde alır köpeğini gider diye düşünüyolar..insanoğlu dünya sadece onlara aitmiş gb davranmaya devam ettiği sürece bu sorunlar dahada büyücek.bilinçsiz toplumun sonuçları bize felaket olarak dönücek...doberman ve saldırganlık... buda iimiş alzheimer olucak :KK52: hiç gülceğim yoktu.yıllardan beri dayımın dobermanı var ve 2 tane ikiz kızlarıyla yaşamakta.. hiç sorunla karşılaşmadı daha.alzheimer olmadımı kiii hahaha :)) petinizle sağlıklı günler diliyorum,bu güzel konuşma için tşk ederimm:KK61:

Gölgem asıl ben teşekkür ederim, okuduğun için:) Kafanı şişirmek değildi niyetim, ama uzun uzun yazmışım gene, tutamamışım kendimi.. Yazdıklarını okuduğumda bire bir kendi yaşadığım bir olaymış gibi sinirlendim, çok üzüldüm ve sana hemen bir şeyler yazmak istedim. İçini ferah tutman için, asla yalnız olmadığını bilmen için...

Sadece lütfen çok çok çok dikkatli ol, bu pislik insanlar köpeğini zehirlemeye kalkabilir sağa sola bozuk etler atarak, sokaktan birşey yemesine elinden geldiğince engel ol... Biz sabahları 6-8 arası, akşam da 7-9 veya 9-11 aralığında dışarı çıkıyoruz bu aralar, hem havaların sıcaklığı malum... Hem de sabahın altısında, akşamın 9 unda bir kısım beyinsiz daha az sokakta olduğu için... Golden lar da egzersiz ihtiyacı olan ırklardan olduğundan, serbest bırakmak bir keyif değil, zorunluluk seni çok çok iyi anlıyorum... En azından biz de işte dediğim gibi, saatlerimizi ayarlayarak önlemler alıyoruz. Rajanın umurunda bile değil yoldan geçenler, onun derdi kirpilerden sakınmak(birkaç kez koca etli burnunu dayadığında anladı tehlikeyi:KK70: ), güvercinlerden kalan ekmekleri süpürmek ve kozalak toplamak ama insanlar ruh hastası gibi gözlerini dikip söylene söylene geçiyor yanından:KK70: Hasbinallah diyorum, Dobermanlar saldırır mı bilemem ama sahiplerinin zor dayandığı kesin:KK70:

Ha bu arada, denize çişlerini, kakalarını yapan çocukların anne babası köpek değildir muhtemelen, zira köpekler bile 6 aylıktan sonra bulunduğu ortama pislememeleri gerektiğini öğreniyorlar!!!! Köpek kılı da en az insan saçı kadar zararsız birşeydir, zararlı olan yıkanmamış maruldan da geçebilecek, o kıl üzerinde yumurtası olan parazitlerdir. İç dış parazit aşısını düzenli olarak yaptırdığınız bir köpeğin tüyünü avuç avuç da yutsanız vücudunuz bu doğal maddeyi dışkı yoluyla atar, ben değil veterinerler söylüyor bunu. Hani bu işin ilminin içinde olan insanlar... Ama gelin görün ki denizler köpek kılına gelene kadar, insan dışkıları, sahilde yenilen içilen herşeyin çöpü, kanserojen kimyasal otel, tekne, vb. atıklarıyla dolu... Hem suyun içinde et yiyen balıklar yok mu, onları da belediyeye şikayet etsin bu geri zekalılar; sağlıklarını tehdit ediyordur illa ki bir yüzgeçleri, pulları, birşeyleri?

Biz sabah 6 da çıkıyoruz ya, sabah o parklar ne halde biliyor musunuz? Her yer içki şişeleri, cam kırıkları, çöp... Çekirdeklerini yere çıtlaya çıtlaya bir de köpek kakasından iğrenirler.. Şu insanların kirlettiği kadar hangi hayvan doğayı kirletiyor acaba? Kaldı ki, caddede yürürken bir kakaya basmak elbette iğrenç bir durum, hiç hoş değil.. Bilinçsizlik sadece hayvan sevmeyenlerde değil, besleyenlerde de var, olmaz mı:) Kamuya açık arazilerde elbette köpek dışkıları poşetlerle alınmalı, ben öyle yapıyorum. Ama zaten kanalizasyon sularıyla sulanan, yabani otların bittiği alakasız bir yeşilliğe park ismini verip buraya köpeklerin tuvalet yapması yasak yazısını koyan belediye, orada kim napacak ki sormak istiyorum?(Orada kendiliğinden çürüyüp gübre olacak bir kakayı naylon poşet içinde yıllarca yaşatmanın manası var mı sizce?) Çocuk orada yere oturursa, köpek kakasından yırtsa, keneden, parazitten yırtamaz ki... Hem bir de siz köpeklere anca yasak koymayı biliyorsunuz, Avrupa Birliği diye ağızların suyu akarken, nerede köpekler için de özel olarak ayrılmış parklar, tuvalet bölgeleri, yasaların yaptırım gücü? Ohooo, çok yıkıcısınız be abi, bir kere de yapıcı olduğunuzu görsek:KK70: Kaldırımlarda bir de milletin balgamına da basmayacağım diye yürümeye çalışırken sek sek oynuyor gibi görünüyorum valla, o da apayrı bir konu, hiç girmeyim, ama keşke buraya balgam kusmak yasaktır tabelaları da görsek sağda solda...

Gandhi bunca yazdığımı bir cümleye sığdırmış işte..

"Bir toplumun medeniyet seviyesini ve ahlaki gelişmişliğini anlamak için, hayvanlarına NASIL MUAMELE ETTİĞİNE bakmak yeterlidir" MAHATMA GANDHİ

Asıl tehlike, sevmeyi ve hoş görmeyi bilmeyen büzük kalplilerde...O ruh hastalarına da diyeceğim; bir çocuk dünyaya getirip ona korku, cesaretsizlik, düşmanlık, iftira, sevgisizlik, güvensizlik, asosyallik vb. kavramları öğretecekseniz, ona bu şekilde örnek olacaksanız, komşunun köpeğine gelene kadar zaten en büyük zararı bire bir kendiniz veriyorsunuzdur o çocuğa... Sizi hangi polise şikayet etmeli acaba?

Köpek psikolojisi hakkında hiçbir kitap okumadıysanız, kulaktan kulağa duyduğunuz şehir efsaneleri hariç hiçbir bilgi sahibi değilseniz, hayatınız boyunca hiç köpek sevmediyseniz veya beslemediyseniz, atıp tutmayın kardeşim.... ZAN etmeyin, zira günaha giriyorsunuz.

Ha ama haberlerde gördüüük, pitbulll çocuğu parçalamış!!!!! A geri zekalılar, aynı haberler değil mi, bebeklere tecavüz eden, anne babalarını, kardeşlerini öldüren, çocuklarını öldüren, sevgililerini parçalayan "İNSANLARI" da gösteren????? Çocuğunuzun yanından tanımadığınız bir insan geçerken niye bağırmıyorsunuz bas bas??? Bu güven nereden geliyor? Söyleyim, köpek psikolojisini öğrenmek için çaba sarfetmeniz lazımdır, birkaç kitap okumak, belki entrika dolu saçma sapan dizilerinizden ödün verip bir iki belgesel izlemek falan gerekir. Hatta en zoru, KARŞILIKSIZ bir canlıyı sevmeniz gerekir, mesela komşunun köpeğinin başını okşamak!!!! Çok zor kabul ediyorum, bunlar sizin kapasitenizi aşacak eylemler olacaktır. O yüzden sizler, hayatınız boyunca, cehalete mahkumsunuz. Cehaletin karanlığında boğulmaya, yok olmaya, mutsuz olmaya... İnsan psikolojisi deseniz, köpeklerinki kadar kurcalamaya gerek yoktur. Doğduğunuz andan itibaren, bir insan ne zaman tehlikelidir, anlayacak kadar en azından gelişmiştir beyniniz ve gözlem yeteneğiniz... Ona göre de tedbirler alabilirsiniz. Ama bir köpeğin (hem de insanlardan sadece zulüm görmüş, dövülmüş, kötülüklere maruz kalmış bir köpek bile olsa) saldırma anı değildir koşması, oynaması, yürümesi, yaşaması!!!!!!!! Bir köpek insan gibi sinsi değildir, saldıracağını açık açık söyler... Sırt tüyleri kabarır, dişlerini gösterir, kulaklarını indirir ve gözlerini üstünüzden ayırmaz. Ha bu korkunç tabloda bile köpeğe sertçe bağırmanız onu durdurmaya yeter. Bunu beyninizin içine sokmak, köpeğe insanlardan uzak dur eğitimi vermekten daha zor olduğundan, ben ve benim gibi köpek sahipleri, köpeklerini insanların hususi olarak yanına dahi gitmeyecek şekilde eğitir!!! Sizin sorununuza gelince de, sorun diyorum ya kendi beyninizin içinde, ona da belediye değil, hastane bakıyor...

Dobermanlarla ilgili de, tüm önyargılı cahillere inat, biri Profesör Dr. Tamer Dodurka'nın kitabından, diğeri de bu ırkla ilgili yetiştiricilik yapan bir siteden alıntı yapmak istediğim iki bilgi yazısı daha olacak:

DOBERMANLAR YAŞLANINCA SAHİBİNE SALDIRIR MI?

Maalesef bu iddia, Doberman ırkı köpeklere yapılan en büyük haksızlıktır. Nereden çıktığını bir türlü bulamadığım bu söylentinin, Doberman ırkının elde edildiği ülke olan Almanya'da dahi konuşulduğuna şahit olduğumda çok şaşırmıştım. Büyük ihtimalle bize de oradan geldi ve Avrupalı ne söylerse doğrudur mantığı ile hemen kabul gördü. Ancak bu söylentinin aslı astarı yoktur. Muhtemelen yaşlanan bir Doberman, sahibini tanımayıp ısırmıştır ve böylece tüm Dobermanlar suçlanmıştır. Nedense insanlar, böyle hikayelere hemen inanmaya ve sahiplenmeye bayılırlar. Böylelikle, bu tür hikayeler kulaktan kulağa ve hatta kıtalar arası yayılırlar.

Kaynak: Prof.Dr.Tamer DODURKA/Köpek Psikolojisi/sayfa-158

"DOBERMANLAR NEDEN FARKLIDIR?

İnsan koruması için geliştirilmiş köpek olarak Doberman, öğretmeni ile yaşar ve kendi hayatı pahasına onu korur.

Onlar harika birer aile köpekleridir. Kendilerini beraber yaşadığı aile bireylerine adar ve diğer hiç kimse için çalışmaktan mutlu olmazlar. Dobermanla kurulan ortaklık hayat boyu güçlü ve sarsılmaz olacaktır.
Bir dobermanın karakterini iyi anlamak, onun kolay ve çabuk yoldan eğitilmesini sağlayacaktır.

Hafife alınmamalıdır; onlar tüm dünyada, "insan beynine sahip köpekler" olarak tanınırlar.

Her işe yatkındırlar; itaatkarlık, polis köpekliği, arama ve kurtarma, uyuşturucu tespiti, kişisel koruma, iz sürme, terapi işlerinde kullanılan çok yönlü bir türdür.

Bu yönüyle de iyi eğitilmiş bir Doberman, sizin için olduğu kadar toplum için de bir kazançtır.
Bu güvenilir, sadık, korkusuz, soylu arkadaş her zaman sizin için istekli olacak ve size cevap verecektir. "

Kaynak: Doberman dobermanlar kpek kpekler kpek resimleri kpek cinsleri doberman pinscher evcil kopek

Son düzenleme:
O kadar haklısın ki rbk dile getiremediğim o kadar şeyleri ifade etmişsin ne kadar tşk etsem azdır sana.. baş şişirmekte ne demek..büyük bi zevkle okudum yazılarını...korktuğumuz 'zehirlenmeler' geliyor zaten en başında..çevre kirliğiine gelince 2 hafta önce patisini bira şişesi yüzünden kesilen evladımın kanlar içinde veterinere götürmemin verdiği acı inan dayanılmazdı. daha halen az da olsa topallıyor.tabii bunun hesabını kime sorucaz?hangi insanlara? attıkları yollara pislikleri hayvanlarımız ağzına almasın diye toplayan insanlarda biziz.öyle bir toplumda yaşıyoruz ki bilinçsiz,sorumsuz...sonrada bizler oluyoruz sorumsuz!!!nedenn?? çünkü biz hayvan besliyoruz..onların köpeği kaka yaptı.pekii senin evladın naptı? elinde aldığı abur cuburların pisliğiniii alıp yola fırlattı...bunları görmezler onlar insan yaaa.!

kıl tüyden rahatsız olan komşum.. kocasını alkol ve sigaranın verdiği zararla kaybetmiş..peki çewresinde kaç kişi tüyden kıldan ölmüş???denize soktuğum köpeğim karşı tarafın kızından iyi yüzmee biliyorken ben ne diye köpeğimi yüzdürmiyim... herkes kendi evladına verir dersini,aşılacığı eğitimini... illa insanmı olmak mı şart?bi canlı o çocuklardan iyi eğitim alabiliyorsa,kendilerinde arıcak anne-babalar yaptığı hatalarıda. nerdeee!!! Allah insanada,hayvanada ayrı görevler vermiştir..biz onlara bakmakla yükümlüyüz.onlarda bize zaten sadık kalarak yaşıyorlar bundan kime ki??bizim cahil insanımız anlamazz!!

bi hayvan sahibine saldırırmı konusu ise: eminim ki hiç bir hayvan buna yeltenmez..insanlar kadar vefasız değillerdir..insanoğlu çiğ süt emmiştir diye boşuna dememişler..o kadar kan dökerler öldürürler birlerini insan evlatları.peki yaaa hayvanlar? onlar ısırsa ne olucakki?bunun yanında bi hiç.madem bu kadar değerliyiz niye insan gb davranmayı bilmezler..şöyle bi hikaye var...1800'lü yılların ortalarında İskoçya'nın bi kentinde yaşamış Bobby adlı teriyerin hikayesi...Boby sahibinin ölümünden sonra onun cenaze törenine katılmış ve kendiside ölünceye dek, sonraki 14 yıl boyunca her gece sahibinin mezarının üstünde yatmış..Kent sakinleri Bobby'in bu bağlılık göstergesinden o kadar etkilenmişler ki, Bobby'in anısına,bugün de halen ayakta olan bir heykel ve bir de çeşme yaptırmışlar... sanırım bu anlatmaya yetmiştirr derdimizi:)

birde annem kapalı olduğu için tepkiler ona yağıyor!! evde hayvan beslemek günahhhhh!!! bak bak bide başını kapatmış.melek girmez evlerine bunların diyenlere ne demeli!!! çok şükür müslümanım ki bilinçsiz değilim...''siz yerdekine merhamet edin ki, gökteki de size merhamet etsin" hadisini bilmiyolar sanırım!!!hangi melek girmiyo kime girmiyoo!!dinimizi böyle saptıranlara sözüm hiç türkçe okudunuzmu daa yargılıyosunuz bizleri! tabii haklılar hayvan besliyoruz biz günahkarız onların gözünde!!!Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şükrü Özbuğday ne güzelde açıklamış hayvanlarımızın haklarını:
''Evde hayvan beslenmesi günahtır diye bir şey yok. Onlar biz insanlara emanet. Hayvan haklarıyla ilgili bir diğer önemli husus onların temizlik, bakım ve beslenmelerine özen gösterilmesi. Hz. Peygamber, bilinçli bir şekilde bir hayvanı gıdasız bırakarak ölümüne sebebiyet veren kişinin karşılayacağı acı sonucu belirtiyor, bu hususta insanları uyarıyor. ''
dinimiz öyle ince ayrıntı ki,araştırmadan kulak dolma bilgilerle kimse kimseyle taşlayamaz!!

buda Nihat hatipoğlu hocamızın makalesinden:
Yolu doğru olmayan bir kadın sırf bir köpeğe su verdiği için affedildi. Çok dindar olan bir diğer kadın ise tasarlayarak bir kedinin ölümüne sebep olduğu için ateşe gitti diyen Hz. Peygamber (s.a.v.) bir kedi veya bir köpek ile cennet veya cehennemin kazanılabildiğini anlatıyordu aslında.

Biz İslam’ı doğru okumadık maalesef. Cennete girmeyi temel hedef edindik. Cennete girmek için sadece namaz, oruç, zekat ve hac gerekir dedik. Halbuki hedef Allah’ı bilmek ve sevmek olmalıydı. Rıza son derece önemliydi. Allah razı olmazsa cennet olmaz ki. Namaz, oruç, zekat elbette lazım. Lazım da ya öteki lazım olanları neden ihmal ettik? Biz bir köpeği, bir serçeyi, bir kediyi ihmal edince bunları önemseyenler namaza, oruca, hacca darıldılar. Onlar hacca, namaza darılınca da bizler kediyi, serçeyi, köpeği, koyunu hatta karıncayı önemsememeye başladık.
Dedim ya, problem bizimdi. En başından beri problem bizdik. İslam’ı doğru okuyamadık. Şimdi yeni yeni fark ettik. Birilerini ihmal ettiğimizi, önemsemediğimizi, kapalı devre yayın yaptığımızı fark ettik. Ya hala bunu fark edemeyenler? Onlar kapalı devre yayın yapmaya veya seyretmeye devam ediyorlar. Bir gün uyanırlar dilerim. Geç olmadan, her şey geçmeden uyanırlar inşallah.

biz böyle toplumda bilinçlenmeye çalışıyoruz işte...bi kap su ve yemek koyuyoruzz diyee salak oluyoruz. evet bizler salağız allahın bize verdiği sorumlulukları yerine getirdiğimiz için.onlarda çok akıllı,bilinçsiz kendilerini herşeyi yaptıklarını düşündükleri için!!bu seferde ben senin başını şişirdiysem asıl kusura bakma:)) artık bi yere kadar sabredebiliyoruz bizlerde..mutlu olmanın ne demek olduğunu bilmeyen fazlasıyla var artık..o piss dedikleri köpeklerin bir yüzümüzü yalamasıyla bizden görsünler mutluluğu suratımızda... :KK16:

Tebrik ederim canım böyle bilinçli insanlar olduğunu bilmek beni çok mutlu edio.
Aynı şeyleri ben de yaşıyorum sokak hayvanlarına bakıyoruz diye bizi öyle garipsiolar ki...
Sanki kötü bişey yapıyoruz.
Melek girmez de ne demek?
Bu canları yaratan bizleri yaratandan farklı mı?
'cahile laf anlatmak kolaydır,zor olan yarı cahile laf anlatmaktır' sözü ne kadar da doğru.
Yarım yamalak yalan yanlış bişeyler biliolar ve o bildiklerini mutlak doğru sayıp başka bi düşünce,fikir ya da öneri duyduklarında bunu kaldıramıolar.

Bu forum dahil her yerde hayvan haklarının sonuna kadar savunucusuyum.

golgem5 sonuç ne oldu?

zabıtalar geldi..havlama huyu varmı diye sordu kesinlikle yok dedim. şikayetçinin eviyle aramızdaki mesafeyi görünce adamda pek umursamadı.insanların işi gücü kalmamış uğraşcak insan arıyolar diyip güldü:)))ses ölçümü yapılsın çok dert ettiyse kendine dedim.. gerek yok ddi.belediyeye kayıt ve tabela astırın apartmanının belli yerlerine dediler ve gittiler.bizde hemen yaptırdık. belediyedeki veteriner tanıdığımız.gölge'nin aşılarınıda o yaptı. biz bıktık onlar bıkmadı sorun yaratmaktan , insanlarla uğraşmak zor dedi. bi daha bi sorun olursa onlardan önce sen hakkını ara ki onlarada ders olsun ddi. bende bi gazla avukata gidip dilekçe yazdırdım..tehdit bildirimli.. kalkıp çocuğumu dışarı salarım bişi olduğunda sizden bildiririm demenin hesabınıda o versin :)) ardındanda gölge'yle tatile çıktık 1 haftalığına.stres atmak onada banada çok iyi geldi:21: demekki uğraşanla uğraşılırmış gerektiğinde..o evladının derdine düştüyse bende düşerim.. sanırım ona gereken bildirimler geldiğinde bana sarar..eee o çocuğunu 7/24 dışarı salmak ve başına olay geldiğinde masum bi köpekten ve aileden hıncını almaya kalkışırsa kendince , gölgenin aileside bunun önlemini alırrr :))))) allah kimseye böyle sorunlar yaşatmasın.. insan ister istemez yıpranıyo.. yeterince dışarıdan tepkiler alıyoruz..olayı ciddi boyutlara getirenler neyle uğraşmak istediklerini bilmeyenler.! sadece acıyorum öyle insanlara! ömürleri boyunca gerçek sevginin ne demek olduğunu bilmiycekler...

zabıtalar geldi..havlama huyu varmı diye sordu kesinlikle yok dedim. şikayetçinin eviyle aramızdaki mesafeyi görünce adamda pek umursamadı.insanların işi gücü kalmamış uğraşcak insan arıyolar diyip güldü:)))ses ölçümü yapılsın çok dert ettiyse kendine dedim.. gerek yok ddi.belediyeye kayıt ve tabela astırın apartmanının belli yerlerine dediler ve gittiler.bizde hemen yaptırdık. belediyedeki veteriner tanıdığımız.gölge'nin aşılarınıda o yaptı. biz bıktık onlar bıkmadı sorun yaratmaktan , insanlarla uğraşmak zor dedi. bi daha bi sorun olursa onlardan önce sen hakkını ara ki onlarada ders olsun ddi. bende bi gazla avukata gidip dilekçe yazdırdım..tehdit bildirimli.. kalkıp çocuğumu dışarı salarım bişi olduğunda sizden bildiririm demenin hesabınıda o versin :)) ardındanda gölge'yle tatile çıktık 1 haftalığına.stres atmak onada banada çok iyi geldi:21: demekki uğraşanla uğraşılırmış gerektiğinde..o evladının derdine düştüyse bende düşerim.. sanırım ona gereken bildirimler geldiğinde bana sarar..eee o çocuğunu 7/24 dışarı salmak ve başına olay geldiğinde masum bi köpekten ve aileden hıncını almaya kalkışırsa kendince , gölgenin aileside bunun önlemini alırrr :))))) allah kimseye böyle sorunlar yaşatmasın.. insan ister istemez yıpranıyo.. yeterince dışarıdan tepkiler alıyoruz..olayı ciddi boyutlara getirenler neyle uğraşmak istediklerini bilmeyenler.! sadece acıyorum öyle insanlara! ömürleri boyunca gerçek sevginin ne demek olduğunu bilmiycekler...

Çok sevindim :)
Dedim ben sana artık hayvan sahiplerinin mağduriyeti gibi bi durum olmuo umarım hayvan hakları yasası daha da iyileştirilecek bunun için havyanseverler olarak dilekçe veriyoruz ilgili yerlere
Belediyeye kayıtı biz de hemen yaptırmıştık bi sorun çıkmasın diye,iyi ki de yaptırmışız
Zaten aşılamayı yapan belediye vet.i tanıdıksa daha da şanslısınız
Hakkını aramana da ayrıca çok sevindim çok doğru haksız yere uğraşanla en ufak suçu masum bi canlıya yıkan insanlarla uğraşılır

X