Evet bende o gruba dahilim galiba.. ama üniversite için istediğim şehir var yoksa bende kasmıcam ama işte... Hiç yoktan edebiyata asılabilsem zaten istediğim yer olur gibi ama onu bile yapmıyorum.Ben de aynı durumdaydım. "Zeki ama çalışmıyor" grubundaydım o yüzden yata yata geze eğlene sıkıntıya girmeden kazandım. İlla deli gibi çalışıp test çözmek gerekmez. Hayatın da tadını çıkar. Kasma kendini.
Çok teşekkür ederim. Ama pek olmuyo.. Yani düşünüyorum şöyle şöyle olsa falan diye ama beni etkilemiyo. Yani mesela üniversiteyi kazan araba alalım deseler bile çalışamıyorum nedenseBen de tam tersi çok çalışardım üniversiteyi kazanmadan, emin ol o da iyi bir şey değil. Şimdi çok bıktım ders görmekten. Bence öncelikle kendine hedefler koymalısın. Bir büyük hedefin olsun, bir de ona giden yolda aşacağın küçük hedefler. Üniversteleri gez, orda öğrenci olmak nasılmış bunları gör; sonra kendine birini hedef seç. De ki seneye şu masada ben de oturucam ve şu yakışıklı çocukla kahve içicemBu seni motive etsin. Sonra her sınavda başarını arttırmaya çalış. Hemen çok şey bekleme kendinden. Yavaş yavaş ama sürekli bir ilerleme olsun. Bir de seni engelleyen şeyleri ders çalışırken bir iki saatliğine de olsa kafandan uzaklaştır.
İkinci yılım.. o nedenle çoğu üni.de, burdakilerinde kendi temposu var yada dershanesi o nedenle bu maalesef olmuyo. Ki olsa bile sık görüşülemediğinden konuşmaktan çalışmaya geçilmiyoAslında dersleri iyi olan yakın bir arkadaşın varsa onunla birlikte çalışsanız olmaz mı? Bilmediklerinizi sorarsınız, arada dedikodu yaparsınız.Sıkılmadan çalışılabiliyor böyle
Yaşadığım yer pek gelişkin bi yer değil maalesef.. O nedenle kütüphanede olmaz aslında dediğiniz çok doğru öyle bir şey olsaydı biraz daha çalışmam kolaylaşabilirdi :)belki sürekli evde olman motive etmiyordur seni ... ben ünv hazırlanırken kütüphaneye falan giderdim herkes ders çalıştığı için birazda mecbur kalıyorsun. . .
Evet burda kalmak istemiyorum, buralı da değiliz zaten.. Yaşamak istediğim bir şehir de var :) Bunlarıda hep düşünüyorum işte ama bendeki olay çok faklı bi boyut.. Tavsilerin içinde çok teşekkür ederim :) Yinede bunları tekrar düşünüp denicem :)Bilemdimki canım şimdi. Aslında bu da bir motivasyon sebebi. Ömür boyu orda kalmak istemediğini düşünüyorum. De ki üç ay beş ay daha çalışıcam sonra kendime ait yepyeni bir hayatım olucak. Bir sürü arkadaşım olucak onlarla gezicem eğlenicem. Sonra kendi param olucak, hepsini alışverişe harcayacağım filan
Çok teşekkür ederim.. Uygulamaya başlarım hemen :)anladım o zamn elinizdekileri değerlendirmekten başka bir şansınız yok sizi anlayabiliyorum bende 3yıl bi aradan sonra tekrardan ünv sınavına girme mecburiyetinde kaldım ve kendim çalıştım . . eger hedefiniz varsa bunu hiçbirşeyin engellemesine müsade etmeyin ilk başta bilmeniz ve aklınızdan çıkarmamanız gereken şey ne yaparsanız yapın kendiniz için yapıyorsunuz .. . ben bunu yapmalıyım kendi ayaklarımın üstünde durmak zorundayım .. düşüncesini oturtabilirseniz bundan sonra yapacagınız hersey düzene oturacaktır..
umudunuzu kaybetmeyin, başarılar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?