Yardımcı Olabilirim..

PRiNCeSS_1905

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
167
-11
96
İstanbul
Sanırım şu an herkesi sonuçlar açıklandı,stres bitecek derken şimdi de nereleri yazabilirim puanım nerelere yeter diye tatlı bir heyecan sardı.. Bende bu sene ilk defa sınava girdim.. Ama dönem boyunca her türlü ihtimali düşünüp araştırma yapmıştım.. Üniversiteler,bölümler,yerleşme vs.. Eğer aklınıza takılan herhangi bir soru olursa elimden geldiğince yardımcı olabilirim..

LYS puanı açıklananlar bana BAŞARI SIRALARINI ve Yazabilecekleri şehirleri söylerlerse yaklaşık olarak tahminlerimle size yardımcı olabilirim..

Herkese bol şanslar bu zorlu tercih döneminde..

başarı sıram ts 1 de 181000 Gaziantepte iki yıllık veya 4 yıllık bi yer istiyorum bi fikrin varmı canım

Gaziantepte bir yerlere maalesef yetmiyor.. Sıralamana göre İstanbulda Vakıf Üniversitelerin Yüzde Elli ya da Yüzde Yirmi Beş Burslu olan yerlerine yetiyor. Eğer Vakıf Üniversitesi düşünüyorsan söyle nereleri yazabileceğini söylebilirim.. Hakkında en hayırlısı neyse o olsun.

benim amcamın kızıda girdi ve ne olcak çok merk ediyorum
ben yeni sistemden puanlamadan hiiiç bişe anlamıyorum
mesela en yüksek puanını yazayım kendisi eşit ağırlıkçı
ve puan Y-TM-2 361,257
başarı sırası 0144303 bununla bi yere girermi

ya benim ts1puanım 428 sıralamam 14823 ve ts2 432 sıralamam20241 ist tarih türkçe edb vo coğ öğretmenliği devlette tutarmı lütfen yardımcı ol merakla bekliyorum nooolur hemen cvp yaz şimdiden sağol

ayyyyseni bnaallah gönderdiii ..ben düz lise sözel bölümü mezunuyum..sadece ygs ye girdim
meslek liselilerin bölümü olan sac bakımı vegüzellik hizmetleri bölümüne girmek istiyoorrum.ygs4ten alıyorlar.ben yerlestirilirmiyim,dger sorum sadece kendi bölümümden aldıgım puanla nerelere yerlesebilirimm ..yerlesme oranım nekadar

ha bu arada tabloda bnm bölümüm olan ygs3ün neden alan içi basarı sırası yok cizgi cekilmiş onun yazılması gerekiyormuydu

aynen olanı yazıyorum

ygs3 puan 314,077 alandısı basarı paun sayısı 0584561
ygs4 puan 300,931 alan dısı basarı paun sayısı 0595085 alan içi 0522969

yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum

prences nerdesin ya valla çatlıycam kalpten gidicem hık diye bide ben şimdi anlamadım şimdi bu lys puanları içinde %40 ygslerde eklimi nasıl oluyoeyvahedigeldismile

prences sen gelene kadar ben biraz diğer yorumlara baktım ve yıkıldım yaaa:çok üzgünüm: alcapone ye yorum yapmışsın puanlarımız yakın ve ist pek birşey yok özellikle türkçe öğrt çok istiyodum ama moralim çok bozuldu valla ya eğer bakabilirsen ist anaokul öğrde baksana bana ygs5 374 sıralamam 245111:a015:

benim amcamın kızıda girdi ve ne olcak çok merk ediyorum
ben yeni sistemden puanlamadan hiiiç bişe anlamıyorum
mesela en yüksek puanını yazayım kendisi eşit ağırlıkçı
ve puan Y-TM-2 361,257
başarı sırası 0144303 bununla bi yere girermi

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki umutsuzluk yaratacak bir sıralama değil.. Ben TM'nin iyi bölümlerinden girebileceği yerler hakkında bir sıralama yaptım bile.

Bankacılık ve Finans : Maltepe Üniversitesi(İstanbul) Yüzde yüz burslu yetiyor.

Ekonometri : Trakya Üniversitesi,İnönü Üniversitesi,Uludağ Üniversitesi(İ.Ö) gelen yerler arasında.

İktisat : Anadolu Üniversitesi,Kırıkkale Üniversitesi,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi gelebilecek yerler arasında.

İnsan Kaynakları Yönetimi : Sakarya Üniversitesi(İ.Ö),Maltepe Üniversitesi yüzde yüz burslu yetiyor.. (Bana sorarsan gelecek vaad eden meslekler arasında.. Benim puanım Hukuka yetmese inan ben bu bölümü yazardım)

İşletme : Anadolu Üniversitesi(İ.Ö),Kocaeli Üniversitesi(İ.Ö),Muğla Üniversitesi,Atılım Üniversitesi Yüzde yüz burslu,Balıkesir Üniversitesi(İ.Ö),Trakya Üniversitesi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi : Pamukkale Üniversitesi(İ.Ö),Kafkas Üniversitesi,Bartın Üniversitesi(İ.Ö)

Maliye : Balıkesir Üniversitesi,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(İ.Ö),Uludağ Üniversitesi(İ.Ö)

Uluslararası İlişkiler : Kırıkkale Üniversitesi(İ.Ö)

Uluslararası Finans : Çağ Üniversitesi Yüzde 75 Burslu gelebilecek bölümler arasında..

Tabi net bir şey söylemek zor ama kesinlikle bir yere yerleşir ben diyorum.. Çünkü sıralamada tercih yapmayan Fen adaylarıda var.. O yüzden tercih aralığını bence 139.000-154.000 aralığında tutsun derim ben..

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki umutsuzluk yaratacak bir sıralama değil.. Ben TM'nin iyi bölümlerinden girebileceği yerler hakkında bir sıralama yaptım bile.

Bankacılık ve Finans : Maltepe Üniversitesi(İstanbul) Yüzde yüz burslu yetiyor.

Ekonometri : Trakya Üniversitesi,İnönü Üniversitesi,Uludağ Üniversitesi(İ.Ö) gelen yerler arasında.

İktisat : Anadolu Üniversitesi,Kırıkkale Üniversitesi,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi gelebilecek yerler arasında.

İnsan Kaynakları Yönetimi : Sakarya Üniversitesi(İ.Ö),Maltepe Üniversitesi yüzde yüz burslu yetiyor.. (Bana sorarsan gelecek vaad eden meslekler arasında.. Benim puanım Hukuka yetmese inan ben bu bölümü yazardım)

İşletme : Anadolu Üniversitesi(İ.Ö),Kocaeli Üniversitesi(İ.Ö),Muğla Üniversitesi,Atılım Üniversitesi Yüzde yüz burslu,Balıkesir Üniversitesi(İ.Ö),Trakya Üniversitesi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi : Pamukkale Üniversitesi(İ.Ö),Kafkas Üniversitesi,Bartın Üniversitesi(İ.Ö)

Maliye : Balıkesir Üniversitesi,Eskişehir Osmangazi Üniversitesi(İ.Ö),Uludağ Üniversitesi(İ.Ö)

Uluslararası İlişkiler : Kırıkkale Üniversitesi(İ.Ö)

Uluslararası Finans : Çağ Üniversitesi Yüzde 75 Burslu gelebilecek bölümler arasında..

Tabi net bir şey söylemek zor ama kesinlikle bir yere yerleşir ben diyorum.. Çünkü sıralamada tercih yapmayan Fen adaylarıda var.. O yüzden tercih aralığını bence 139.000-154.000 aralığında tutsun derim ben..

çokkk tşkler canım a.s.
bu saydığın bölümler iyi inşallah biri olur

ya benim ts1puanım 428 sıralamam 14823 ve ts2 432 sıralamam20241 ist tarih türkçe edb vo coğ öğretmenliği devlette tutarmı lütfen yardımcı ol merakla bekliyorum nooolur hemen cvp yaz şimdiden sağol

Öncelikle kusura bakma lütfen..

Coğrafya Bölümü seçebilirsin.. Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesine yetiyor. Daha sonra öğretmenlik formasyonu alırsın ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yapma hakkı kazanabilirsin bir düşün derim.

Tarih bölümünü seçersin yine aynı şekilde formasyon alıp öğretmenlik yapabilirsin. Marmara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gelebilecek yerler arasında..

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yazabilirsin.. Yeditepe Üniversitesi(Destek Burslu) bu en son seçeneğin olsun bence..

Ama ben sözelden tercih yapsaydım İletişim Sanatlarını seçerdim.. Geleceğe yönelik bir meslek.. Bundada İstanbul Kültür Üniversitesi Yüzde Yüz Burslu yazabilirsin..

Bunlar sana önerebileceğim seçenekler.. Umarım yardımım dokunmuştur.

prences sen gelene kadar ben biraz diğer yorumlara baktım ve yıkıldım yaaa:çok üzgünüm: alcapone ye yorum yapmışsın puanlarımız yakın ve ist pek birşey yok özellikle türkçe öğrt çok istiyodum ama moralim çok bozuldu valla ya eğer bakabilirsen ist anaokul öğrde baksana bana ygs5 374 sıralamam 245111:a015:

Ancak Vakıf Üniversitesi olur onda da paralı okumak zorundasın canım.. Çünkü Okul Öncesi Öğretmenliğin başarı sırası çok yüksek.

ya sen kusura bakma ben biraz heyecen yaptım liseden çıkalı 5 sene oldu zamanında haylazlık bi halt yapamadım 2 sene önce evlendim bu sene inek gibi çalıştım oldu zannediyordum ama yine olmamış neyse çok sağol senin istediğin yer denk geliyo galiba tüm yüreğimle tebrik ederim

ayyyyseni bnaallah gönderdiii ..ben düz lise sözel bölümü mezunuyum..sadece ygs ye girdim
meslek liselilerin bölümü olan sac bakımı vegüzellik hizmetleri bölümüne girmek istiyoorrum.ygs4ten alıyorlar.ben yerlestirilirmiyim,dger sorum sadece kendi bölümümden aldıgım puanla nerelere yerlesebilirimm ..yerlesme oranım nekadar

ha bu arada tabloda bnm bölümüm olan ygs3ün neden alan içi basarı sırası yok cizgi cekilmiş onun yazılması gerekiyormuydu

aynen olanı yazıyorum

ygs3 puan 314,077 alandısı basarı paun sayısı 0584561
ygs4 puan 300,931 alan dısı basarı paun sayısı 0595085 alan içi 0522969

yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum

YGS-3 de muhtemelen alt barajı geçememişsindir ondandır.. Soruna gelirsek şayet rahat olabilirsin istediğin bölüme bir aksilik olmazsa yerleşebilirsin.. Umarım hakkında hayırlı olan olur..

ygs 3 511555
ts 1 175186
biliorum çok kötü eskişehirde 2 yıllık olur mumafoldumben

ya sen kusura bakma ben biraz heyecen yaptım liseden çıkalı 5 sene oldu zamanında haylazlık bi halt yapamadım 2 sene önce evlendim bu sene inek gibi çalıştım oldu zannediyordum ama yine olmamış neyse çok sağol senin istediğin yer denk geliyo galiba tüm yüreğimle tebrik ederim

Bence öyle düşünme eğer imkanın varsa dediğimi yap. Lisede benim bütün öğretmenlerim formasyon alıp öğretmen olanlar.. Yakma derim bu şansını. Yaz Coğrafya ya da Tarih bölümünü.. Tebrik için teşekkür ederim banada sürpriz oldu. Ben çok iyi bir sonuç beklemiyordum ama TM'de 3.000 olmuşum ama biraz şansımda yaver gitti sanırım. Bildiğim sorular denk geldi.. Artık hayırlısı neyse o olsun. Önemli olan hangi üniversitede hangi bölümü okuduğun değil kendini ne kadar geliştirdiğin.. Artık tercihlerden sonra haberini bekliyorum.

ygs 3 511555
ts 1 175186
biliorum çok kötü eskişehirde 2 yıllık olur mumafoldumben

Açıkçası 2 yıllıklar hakkında pek bir bilgim yok. Tek bilgim Ünal Yarımağan'ın açıklamasına dayanıyor. Bu sene 550.000 aday üniversiteli olabilecek dedi. Biliyorum belki sen istemiyorsun ama Açıköğretim yazabilirsin bence.. Daha sonra 4 seneye tamamlarsın.. Ama ben daha ayrıntılı bir araştırma yapıp sana daha net sonuçlar yazmaya çalışacağım.

Back