- 17 Ekim 2023
- 25
- 8
- 26
-
- Konu Sahibi mavms yesl
Doktorunuzun hsg istememesi çok ilginç ve il defa rezerve zarar verdiğini duyuyorum genelde doktorlar bu filmi ister ama sizin doktorunuzu pek anlayamadım mantıklıda bulamadım açıkçası bana biraz ticari amaçlı bir durum gibi geldi tüp bebekte doktorlar histereskopi önerir fakat hastanın başarısız denemesi varsa rahim içi kontrol edililir yada hastanın hsg filiminde tüplerinde perdesi vs gibi durumlarda sorun görülürse yapılır ama bugün histereskopi maliyeti yüksek bende oldum o ameliyat ama rahimde perde olduğu için korkacağınız bir yöntem değil histereskopi yaptırabilecek gücünüz varsa yaptırabilirsinizMerhabalar bugün opu sonrası adetimin 2. Günü
Doktor Histereskopi önerdii yaptırmak istersen prp olarak da çizikler atacağım şansın yükselicek dedi.
Kararı bana bıraktığı için çok kararsız kaldım…
Hsg çektirmemişti doktor bana rezerve zarar veriyor demişti, bugün elimizde sadece ultrason görüntün var; rahim içi polip, yapışkanlık, perde varsa bakalım halledelim sonra transfer edelim dedi
4 embriyom var donmuş 5. Gün embriyosu şuan rahim dinlendirme aşamasındayım
Çikolata kistim ve eşimde morfoloji bozukluğu vardı 26 yaşındayım
Doğum kontrol ve çikolata kisti baskılayıcı bir iğne verdi bugün
Yani kısaca bahsettim bu şekilde ancak opu işleminde de çok korkmuştum buda beni biraz korkutmadı değil ameliyathane olması bile beni geriyor. Ancak ille yaptır şöyle bir sorunun var deseydi el mahkum yaptırırdım
Bu şekilde çok kararsız kaldım tek yöntemi bu mu
Hsg istemeyen dr ilk defa duydum ne alaka rezerve zarar vermek bunuda ilk defa duydum tüpleriniz sağlıklı mı değil mi hsg olmadan karar verilemez sıvı varsa şayet hsgde çıkar sıvı varsa tüp bebekte tutmaz Allah korusun tabi İnşaAllah yoktur ama sşz başka bi doktorla devam edin derim benMerhabalar bugün opu sonrası adetimin 2. Günü
Doktor Histereskopi önerdii yaptırmak istersen prp olarak da çizikler atacağım şansın yükselicek dedi.
Hsg çektirmemişti doktor bana rezerve zarar veriyor demişti, bugün elimizde sadece ultrason görüntün var; rahim içi polip, yapışkanlık, perde varsa bakalım halledelim sonra transfer edelim dedi
Yani kısaca bahsettim bu şekilde ancak opu işleminde de çok korkmuştum buda beni biraz korkutmadı değil ameliyathane olması bile beni geriyor. Ancak ille yaptır şöyle bir sorunun var deseydi el mahkum yaptırırdım
merhaba opu işleminden sonra hem histereskopi hem laparaskopi oldum rahim içi yapışıklık ve polip vardı aynı zamanda tüp ligasyonu beraberinde yapıldı. Çikolata kisti rahim içi yapışıklığa sebep oluyor çünkü bende de var kist ama almadılar. Eğer polip varsa ertelemeyin bebeğiniz tutmaz çünkü rahim içi zaten 3 cm gibi bir boşluk eğer polip varsa yer kaplıyor bebeğe engel olup dış gebelikle sonuçlanır. Bende sizin gibi kararsız kaldım ilk etapta ama sağlık için olması gerekli. Şuan transferimin 6.günü sonuçları bekliyorum. Rahim filmi mutlaka çektirin tüp bebekte bu isteniyor. İstanbulda iseniz echomar en iyisi c kollu ile acısız oluyorMerhabalar bugün opu sonrası adetimin 2. Günü
Hsg istemedi doktorum en başta biz direk tüp bebek istediğimiz için. Rahim içi polip var mı bilmiyorum ki hoca da var demedi bir bakalım dedi 4 blastosist embriyom var transfer bekliyorum. Rahim dinlenirken yaptırabilirsin histereskopi senin için şart koşmuyorum dedi ama çoğu yaptırıyor da dedimerhaba opu işleminden sonra hem histereskopi hem laparaskopi oldum rahim içi yapışıklık ve polip vardı aynı zamanda tüp ligasyonu beraberinde yapıldı. Çikolata kisti rahim içi yapışıklığa sebep oluyor çünkü bende de var kist ama almadılar. Eğer polip varsa ertelemeyin bebeğiniz tutmaz çünkü rahim içi zaten 3 cm gibi bir boşluk eğer polip varsa yer kaplıyor bebeğe engel olup dış gebelikle sonuçlanır. Bende sizin gibi kararsız kaldım ilk etapta ama sağlık için olması gerekli. Şuan transferimin 6.günü sonuçları bekliyorum. Rahim filmi mutlaka çektirin tüp bebekte bu isteniyor. İstanbulda iseniz echomar en iyisi c kollu ile acısız oluyor
Çok teşekkür ederim öncelikle cevapladığınız için… Maddi olarak gücümüz var ama bir kere deneyelim eğer transferimiz tutmazsa arayışa girelim diye karar verdik eşimle. Çünkü eşimde sizin gibi biraz maddi olarak olduğunu düşündü en başta söylenmediği için de sinirlendi bir tık… ve biraz benim bu işlemlere girmemi çok istemiyor onu anladım dün eğer transferimiz tutmazsa deneyelim onu tekrar transfer olursun dedi çünkü her şey Allahtan dedi… şöyle de bir şey var çok hastalık aramak bana göre değil… umarım bir sıkıntım yoktur ve tutunurDoktorunuzun hsg istememesi çok ilginç ve il defa rezerve zarar verdiğini duyuyorum genelde doktorlar bu filmi ister ama sizin doktorunuzu pek anlayamadım mantıklıda bulamadım açıkçası bana biraz ticari amaçlı bir durum gibi geldi tüp bebekte doktorlar histereskopi önerir fakat hastanın başarısız denemesi varsa rahim içi kontrol edililir yada hastanın hsg filiminde tüplerinde perdesi vs gibi durumlarda sorun görülürse yapılır ama bugün histereskopi maliyeti yüksek bende oldum o ameliyat ama rahimde perde olduğu için korkacağınız bir yöntem değil histereskopi yaptırabilecek gücünüz varsa yaptırabilirsiniz
Donmuş embriyom var bırakamam ki aslında doktoruma çok güveniyorum bilgisine tecrübesine ama bilemedim bu konu kafamı karıştırdı birazHsg istemeyen dr ilk defa duydum ne alaka rezerve zarar vermek bunuda ilk defa duydum tüpleriniz sağlıklı mı değil mi hsg olmadan karar verilemez sıvı varsa şayet hsgde çıkar sıvı varsa tüp bebekte tutmaz Allah korusun tabi İnşaAllah yoktur ama sşz başka bi doktorla devam edin derim ben
O şekilde iki regl dönemi arası kanamam hiç olmadıBenn ara kanamam yoğn regl vardı doktorm bliyordu transfer öncesi histereskopi yapıldı polip çıktı alındı sonra transfer yani transfer etmeden histereskopi yapmak daha doğru ama tabi herhangi bir şikayet belirti rahm filmi sonucunuzda şüpheli birşey görüyorsa yapmalı
Boşuna bunları öğrenmek için histereskop olmayın o zaman rahim filmi çekilin orda zaten çıkıyor polip vs. Birde tüp bebekte rahim filmi sart. İstememesi şaşırtıci. Hangi doktora gitseniz tüp bebekte olsa bunu istiyorHsg istemedi doktorum en başta biz direk tüp bebek istediğimiz için. Rahim içi polip var mı bilmiyorum ki hoca da var demedi bir bakalım dedi 4 blastosist embriyom var transfer bekliyorum. Rahim dinlenirken yaptırabilirsin histereskopi senin için şart koşmuyorum dedi ama çoğu yaptırıyor da dedi
Sizinki biraz bilinmeze koşmak gibi oluyor şu anÇok teşekkür ederim öncelikle cevapladığınız için… Maddi olarak gücümüz var ama bir kere deneyelim eğer transferimiz tutmazsa arayışa girelim diye karar verdik eşimle. Çünkü eşimde sizin gibi biraz maddi olarak olduğunu düşündü en başta söylenmediği için de sinirlendi bir tık… ve biraz benim bu işlemlere girmemi çok istemiyor onu anladım dün eğer transferimiz tutmazsa deneyelim onu tekrar transfer olursun dedi çünkü her şey Allahtan dedi… şöyle de bir şey var çok hastalık aramak bana göre değil… umarım bir sıkıntım yoktur ve tutunur4 blastosist embriyom var ilk denememiz olucak
Yorumunuzda kendimi gördüm resmen şuan reSizinki biraz bilinmeze koşmak gibi oluyor şu anbedeninizle alakalı kararı iyi bir doktorla siz vermelisiniz. Transfer de kolay bir süreç değil. Bir sürü hormon alıyor vücut, iğnesiydi ilacıydı derken psikolojik olarak da zor bir süreç. Tutmazsa onu bunu yaparız diyebileceğiniz bir süreç olmamalı kesinlikle. Tamam her şey Allah’tan da, Kul da biraz mantıklı hareket etmesin mi
Çikolata kisti olan kadınlarda rahim içi yapışıklik çok oluyor burda bebeğin tutunmasını engelliyor iyi bir araştırma yapın , çünkü tüp bebekte transfer öncesi bile hsg istiyor ki doktorlar kistler hafta hafta bile yer değiştirebiliyormus. Ona göre transfer edecekleri noktayı belirliyorlar. Hiçbirsey kolay değil bu dönemde maddi açıdan da yipraniklik çok oluyor. Ben dünya kadar iğne vurguluyorum şuan eğer hsg cekilmeseydim ne yakışıklıgi görecekti doktorum nede polipi. Çünkü kistler tuplere zararda veriyor. Eğer verirse bebek diş gebelikle sonuçlanıyor. Bunun içinde hsg şartDonmuş embriyom var bırakamam ki aslında doktoruma çok güveniyorum bilgisine tecrübesine ama bilemedim bu konu kafamı karıştırdı biraz
Doktor bana hsg çektir demiyor kiYorumunuzda kendimi gördüm resmen şuan re
Çikolata kisti olan kadınlarda rahim içi yapışıklik çok oluyor burda bebeğin tutunmasını engelliyor iyi bir araştırma yapın , çünkü tüp bebekte transfer öncesi bile hsg istiyor ki doktorlar kistler hafta hafta bile yer değiştirebiliyormus. Ona göre transfer edecekleri noktayı belirliyorlar. Hiçbirsey kolay değil bu dönemde maddi açıdan da yipraniklik çok oluyor. Ben dünya kadar iğne vurguluyorum şuan eğer hsg cekilmeseydim ne yakışıklıgi görecekti doktorum nede polipi. Çünkü kistler tuplere zararda veriyor. Eğer verirse bebek diş gebelikle sonuçlanıyor. Bunun içinde hsg şart
Alanında uzman bir doktor o kdar araştırdım ki… ama kafam çok karıştı zorunlu tutsaydı gerçekten yaptırırdım ben hsg ye de tamamdım en baştaSizinki biraz bilinmeze koşmak gibi oluyor şu anbedeninizle alakalı kararı iyi bir doktorla siz vermelisiniz. Transfer de kolay bir süreç değil. Bir sürü hormon alıyor vücut, iğnesiydi ilacıydı derken psikolojik olarak da zor bir süreç. Tutmazsa onu bunu yaparız diyebileceğiniz bir süreç olmamalı kesinlikle. Tamam her şey Allah’tan da, Kul da biraz mantıklı hareket etmesin mi
Başımdan neredeyse benzer bir tecrübe geçmisti, bayağı bir zaman önce transfer öncesi benden de doktorum HSG istemeden direk histreskopi yapalım rahime de çizik atalım daha iyi tutunur demişti, tabi bir umut söylenen herseyi yerine getirme çabasında oluyor insan, yeter ki tutsun diye. O güne lanet ediyorum sonrasında, şimdi. Neden diyeceksiniz rahime atılan bu çizik bende yapisiklik meydana getirmiş, hiç bir transferimiz tutmadı, hep yaşa bağladılar yumurta kalitesi vs. sonrasında ben direk HSG çektirmek için Sonomed Cevat beye HSG çektirmek için gittiğimde acı gerçek ile yuzlestim, evet çizik atılan bölgede yapisiklik oluşmuş, düzeltilmesi gerekiyormuş histereskopi ile, hemen merkez ile iletişime geçtim tabi inkar kabul etmemeleri, Allahindan bulsun o İstanbul'daki merkezdeki kadin doktor, ismini isteyen ile özelden de paylaşabilirim, sonrasında Allah yardım etti ve devlette bir profesör histereskopi yaptı ve düzeltti fakat şu anda da maalesef tedavilerde rahim inceligi sorunu ile uğraşıyorum, sözün özü devletteki profesörün dediği gibi rahime ne kadar az müdahale o kadar iyi aman diyeyim, mümkün mertebe rahime çizik falan attirmayin, Allah HSG çeken Cevat hocadan razı olsun sonomed, HSG sayesinde çizik neticesinde sağlam olan rahime verilen zararı tespit edebildim.Merhabalar bugün opu sonrası adetimin 2. Günü
Evet sizinle daha önce konuştuk havuz yöntemi demiştiniz sizi anlayabiliyorum çok haklısınızMerhabalar daha onceden de konusmusuz ben de sizinle ayni doktora gidiyorum ve bu histeroskopi isi evet biraz tartismali cunku doktorumuz her hastasina bunu istisnasiz olarak oneriyor baska doktorlar bunu basarisiz denemeler ardindan tavsiye ederken. Ben sahsen yaptirdim cunku garantici olmak hosuma gitti acikcasi bu ugurda neler yapmadik ki…
Hem de rahmimin ust kisminda basiklik varmis onu tespit etmis oldu ve acildigini soyledi, icim daha rahat sekilde transfere gittim acikcasi ben de deneyelim olmazsa yaptiririz rahatliginda olamiyorum yas rezerv azligi vb sebeplerle.
Yaaa ben Ankaradayım senin adına çok üzüldüm gerçekten inşallah en enn yakın zamanda bebeğine kavuşursunBaşımdan neredeyse benzer bir tecrübe geçmisti, bayağı bir zaman önce transfer öncesi benden de doktorum HSG istemeden direk histreskopi yapalım rahime de çizik atalım daha iyi tutunur demişti, tabi bir umut söylenen herseyi yerine getirme çabasında oluyor insan, yeter ki tutsun diye. O güne lanet ediyorum sonrasında, şimdi. Neden diyeceksiniz rahime atılan bu çizik bende yapisiklik meydana getirmiş, hiç bir transferimiz tutmadı, hep yaşa bağladılar yumurta kalitesi vs. sonrasında ben direk HSG çektirmek için Sonomed Cevat beye HSG çektirmek için gittiğimde acı gerçek ile yuzlestim, evet çizik atılan bölgede yapisiklik oluşmuş, düzeltilmesi gerekiyormuş histereskopi ile, hemen merkez ile iletişime geçtim tabi inkar kabul etmemeleri, Allahindan bulsun o İstanbul'daki merkezdeki kadin doktor, ismini isteyen ile özelden de paylaşabilirim, sonrasında Allah yardım etti ve devlette bir profesör histereskopi yaptı ve düzeltti fakat şu anda da maalesef tedavilerde rahim inceligi sorunu ile uğraşıyorum, sözün özü devletteki profesörün dediği gibi rahime ne kadar az müdahale o kadar iyi aman diyeyim, mümkün mertebe rahime çizik falan attirmayin, Allah HSG çeken Cevat hocadan razı olsun sonomed, HSG sayesinde çizik neticesinde sağlam olan rahime verilen zararı tespit edebildim.