Açıköğretim ya da normal öğretim fark etmiyor iş yerleri için. Üniversitene değil daha çok ne kadar kendini geliştirdiğine bakıyorlar. Mesela iki kişi düşünelim. Birisi çanakkalede uluslararası ilişkiler okumuş. diğeri eskişehirden açıktan uluslarası ilişkiler bitirmiş artı ingilizcesi ve sertifikaları var. Sence bu durumda hangisini işe alırlar :) o şekilde düşün bence.
Açıköğretim seçtiğinde sınav sorunları oluyor. Dersleri normaldeki gibi takip edemiyorsun, ben okumadım ama okuyan arkadaşlarımın sürekli yakındıkları şey bu. Dersi sınıfta dinlemekle arasında fark oluyormuş. Bir de açıköğretimde para veriyorsun. Burs vs çıkma olasılığı olmuyor. Onun dışında bir dezavantajını duymadım ben. şu an ben üniversite 1.sınıftayım . seneye ben de açıköğretimden bir bölüm okumayı düşünüyorum. Özel sektörde dediğim gibi kendini geliştirmek önemli. bu aradaa. türkiyedeki insanların %70i 2.okuduğu bölümü tercih ediyor :) bence deneyebilirsin. Yaşın için endişelenmene gerek bile olduğunu düşünmüyorum ben. bizim sınıfta 45 yaşında kadın var hala okuyor. okumanın ve çalışmanın yaşı yok. sen yeter ki iste. istediğin meslek olduktan sonra 45 yaşına da gelsen 60 yaşına da gelsen severek yaparsın zaten , benim fikrime göre.