YARDIMA İHTİYACIM VR AKIL VERIN

Iamscorpio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
16
9
32
Merhaba arkadaşlar ben 17 yaşımda uni kazandım 1 sene hazırlıkla birlikte 3 sene okudum uni hayatımda ailesel ve kendimle ilgili bıçok sorun vardı bunların yorgunluguyla erkek arkadaşımdan aldigim evlenme teklifini kabul ettim ve evlendim okulu bıraktım
Şimdi olsa ypmam evlenmek çok güzel bisey ama beklerim.. ama iyiki evlenmisim dediğim zamanlar oldu pişman değilim bu yüzden
Eşim okuluma devam etmemı istedi ve ben o okulu okurken orada tekrar ygs ye girdim ve memleketteki okulu seçtim memlekete evlendim çünkü. Memlekette iktisat Fak. Var bende hep bankaci olmak isterdim ama okuduğum bölüm almanca ile ilgili lisans bölümüydu tabi bende mat olmadığından önlisans işletme yönetimi kazandım ne olursa olsun okumak istiyordum
Şimdi okulum bitti yaş oldu 25 ve evliyim
Bi taraftan para da kazanmak çalışmak ve tecrübe edinmek istiyorum Dgs ye girip lisansa tamamlicam mutlaka ama bu yaşıma kadar 1 sene çalıştım
Evliyken bile örgün eğitimden devam ettim o yüzden acikogretim okumak istemiyorum daha önce 3 sene başka bi unide örgün geçmişim var mezun olup bankaci olmak istiyorum
Açıköğretim seçsem ne gibi dezavantajlari olur ? Açıköğretimi kucumsemiyorum daha çok ögretmen siz okudukları için saygım var fakat is başvurularında Ozel sektör ayrımcılık yapıyormuş
Ve acikogretimden bankacilik şansım nedir?

Açıköğretim ya da normal öğretim fark etmiyor iş yerleri için. Üniversitene değil daha çok ne kadar kendini geliştirdiğine bakıyorlar. Mesela iki kişi düşünelim. Birisi çanakkalede uluslararası ilişkiler okumuş. diğeri eskişehirden açıktan uluslarası ilişkiler bitirmiş artı ingilizcesi ve sertifikaları var. Sence bu durumda hangisini işe alırlar :) o şekilde düşün bence.
Açıköğretim seçtiğinde sınav sorunları oluyor. Dersleri normaldeki gibi takip edemiyorsun, ben okumadım ama okuyan arkadaşlarımın sürekli yakındıkları şey bu. Dersi sınıfta dinlemekle arasında fark oluyormuş. Bir de açıköğretimde para veriyorsun. Burs vs çıkma olasılığı olmuyor. Onun dışında bir dezavantajını duymadım ben. şu an ben üniversite 1.sınıftayım . seneye ben de açıköğretimden bir bölüm okumayı düşünüyorum. Özel sektörde dediğim gibi kendini geliştirmek önemli. bu aradaa. türkiyedeki insanların %70i 2.okuduğu bölümü tercih ediyor :) bence deneyebilirsin. Yaşın için endişelenmene gerek bile olduğunu düşünmüyorum ben. bizim sınıfta 45 yaşında kadın var hala okuyor. okumanın ve çalışmanın yaşı yok. sen yeter ki iste. istediğin meslek olduktan sonra 45 yaşına da gelsen 60 yaşına da gelsen severek yaparsın zaten , benim fikrime göre.

X