• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacim var!!

manolya7788

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2025
3
-6
1
24
Merhabalar arkadaşlar konu biraz uzun şimdiden kusura bakmayın...
Evleneli yaklaşık 20 ay oluyor ve 10 aylık bir bebeğim var.
Eşim ile severek ve anlaşarak evlendik fakat sonradan bambaşka bir adama dönüştü doğum yaptıktan sonra eşim çok değişti hiç bir sorumluluk üstlenmedi çocuğun ağlamasından bile kaçan bir adam bir saat bak desen zar zor söylenerek bakar neyse ben doğum yaptıktan sonra eşim tarafından psikolojik şiddete maruz kaldım her gün ağladım ne bebeğimin sevincini yaşayabildim ne de güzel bir gün geçirebildim sürekli söylenir sinirlenir,bağırır,çağırır ona ihtiyacım olduğu zamanlar da arkadaşlarını bırakıp gelmez gece yarısı gelir ve ben ona kaç kere iyi değilim sana ihtiyacım var desemde gelmez öyle bir adam.
Ve benim psikolojim bozuldu kimseye anlatamadım sıkıntılar yaşadım ruhsal anlamda kendimi çok kötü hissettim sürekli ağlama krizleri yetersizlik duygusu vs vs daha bunları atlamamışken hamile olduğumu öğrendim 7 haftalık içinizde bana kızanlar olacak fakat hiç sevinemedim eşim başta aldırmak istiyordu fakat günah diye vazgeçti ve bütün aileye hamile olduğumu söyledi ben istemiyorum bebeği çünkü oğlumuzun nelere şahit olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu görüyorum ve benim de psikolojim hiç iyi değil.
Korunuyorduk fakat bir kere istenmeyen bir durumdan hamile kaldım keşke daha fazla önlem alsaydım bu benim suçum nabıcağımı bilmiyorum.

Eşim ile severek ve anlaşarak evlendik fakat sonradan bambaşka bir adama dönüştü doğum yaptıktan sonra eşim çok değişti hiç bir sorumluluk üstlenmedi çocuğun ağlamasından bile kaçan bir adam bir saat bak desen zar zor söylenerek bakar neyse ben doğum yaptıktan sonra eşim tarafından psikolojik şiddete maruz kaldım her gün ağladım ne bebeğimin sevincini yaşayabildim ne de güzel bir gün geçirebildim sürekli söylenir sinirlenir,bağırır,çağırır ona ihtiyacım olduğu zamanlar da arkadaşlarını bırakıp gelmez gece yarısı gelir ve ben ona kaç kere iyi değilim sana ihtiyacım var desemde gelmez öyle bir adam.
Ve benim psikolojim bozuldu kimseye anlatamadım sıkıntılar yaşadım ruhsal anlamda kendimi çok kötü hissettim sürekli ağlama krizleri yetersizlik duygusu vs vs daha bunları atlamamışken hamile olduğumu öğrendim 7 haftalık içinizde bana kızanlar olacak fakat hiç sevinemedim eşim başta aldırmak istiyordu fakat günah diye vazgeçti ve bütün aileye hamile olduğumu söyledi ben istemiyorum bebeği çünkü oğlumuzun nelere şahit olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu görüyorum ve benim de psikolojim hiç iyi değil.
Korunuyorduk fakat bir kere istenmeyen bir durumdan hamile kaldım keşke daha fazla önlem alsaydım bu benim suçum nabıcağımı bilmiyorum.
Eşinizin ailesiyle de kendi ailenizle de konuşun, eşinizin size tavırlarını açık açık anlatın. Birinin eşinize bir tokat atması lazım ailesi bilsin oğlunu. Sorumluluklar ağır gelmiş ama düzelmez değil emin olun. Benim de çok yakın tanıdığım sizin gibi şeyler yaşadı. Evi bile terk ettiği oldu. Onun da 2. Çocuğu istenmeden olmuştu ve iki çocuğa da kadın kendi başına bakıyordu adam eve gelmiyordu bile. Ama sonra araya aileleri büyükleri sokarak adam düzeldi şuan çok daha iyi. Siz de bu yolu deneyin, çocukla ilgilenirken evi ihmal edin kusura bakmasın madem çocuğa bakamıyor o zaman evle ilgilensin. Bırakın yapmayın yıkamayin çamaşırları kendi yıkasın. Siz her şeyi ustlenirseniz o da daha rahat yaşar. Bence çocuğu aldırmayın çok pişman olursunuz onun bir suçu yok dua edin belki de bu çocukla birlikte eşiniz düzelecek. Ama kesinlikle ailelere durumu bildirin özellikle de eşinizin ailesine, oğullarının iyi bir tokata ihtiyacı var aile büyükleri olarak görevlerini yerine getirsinler

Bu kadar kötüyken piskoloji bozukken kocadan binbir şikayet varken üstelik psikolojik şiddet olan bi adamla nası ilişki oluyor .sizi ağlama krizlerine sokan bebeğini bunlara şahit eden adam bi zahmet sizede dokunmasın .

bide istenmeyen bi durumu farkedip nasıl önlem almazsınız hayret ediyorum . Basit bişey gibi benim suçum diyip masumlaştırmayın. bi çocuğun piskolojisini bitirmişsiniz . Çocuğa üzüldüm

Merhaba öncelikle farklı bir bakış açısı ile konuya değinmek istiyorum. Bebekler ana rahmine düşer düşmez annenin ruhsal durumlarını hisseder. Bu şekilde açık açık bebeği istemiyorum lafını ağzınıza dahi almanız bana göre yanlış. Bir yerde okumuştum otizme bile sebep olabiliyor denmişti tabiki bir bir varsayımdir kesinlik söz konusu değil. Çocuğu aldırmak istiyorsanız hiç vakti kaybetmeden bitirin bu işi. Dunyaya getirecekseniz lütfen ve lütfen onu istemediğinizi aklınızdan fikrinizden çıkartın. Onun hiçbir günahı yok. Her çocuk sevgi ile büyütülmeyi hatta dünyaya gelmeyi hak eder. Ayrılırsanız da babasız büyür orası tartışılır bana kalırsa ayrılın ama ayrılık öyle kolay olmuyor hele ki ortada çocuk ve yeni doğacak bebek varsa. Bebeğinizin sevincini yaşayın çocuk sahibi olamayan bir sürü insan var Allah size onu göndermişse bunu lütuf olarak görüp kabullenin. Ondan sonra ayrılık talebinde tabiki ekonomik geliriniz varsa hiç durmayın. Duracak gibiyseniz çocuklara bunu yansıtmayın olur mu 🙏🏻

Merhaba öncelikle farklı bir bakış açısı ile konuya değinmek istiyorum. Bebekler ana rahmine düşer düşmez annenin ruhsal durumlarını hisseder. Bu şekilde açık açık bebeği istemiyorum lafını ağzınıza dahi almanız bana göre yanlış. Bir yerde okumuştum otizme bile sebep olabiliyor denmişti tabiki bir bir varsayımdir kesinlik söz konusu değil. Çocuğu aldırmak istiyorsanız hiç vakti kaybetmeden bitirin bu işi. Dunyaya getirecekseniz lütfen ve lütfen onu istemediğinizi aklınızdan fikrinizden çıkartın. Onun hiçbir günahı yok. Her çocuk sevgi ile büyütülmeyi hatta dünyaya gelmeyi hak eder. Ayrılırsanız da babasız büyür orası tartışılır bana kalırsa ayrılın ama ayrılık öyle kolay olmuyor hele ki ortada çocuk ve yeni doğacak bebek varsa. Bebeğinizin sevincini yaşayın çocuk sahibi olamayan bir sürü insan var Allah size onu göndermişse bunu lütuf olarak görüp kabullenin. Ondan sonra ayrılık talebinde tabiki ekonomik geliriniz varsa hiç durmayın. Duracak gibiyseniz çocuklara bunu yansıtmayın olur mu 🙏🏻

Eşim beni o kadar yalnız bıraktıki destek göremedim gece yarısına kadar eve gelmemeler gelse de huzursuzluk dan başka bir şey getirmezdi sürekli azarlar bağırır çağırır evde hep bir kavga var ve ben doğum sonrası depresyonu hala atlatamadım ve hamile kaldığımı öğrenince aynı duyguları tekrar yaşamaya başladım eşim spiral koydurmama izin vermedi koydurmazsın dedi keşke bir şekilde koydursaydım çok yalnız ve çaresizim iki çocukla nasıl olacak nasıl bu psikolojiden çıkıcam bilmiyorum aldırmak istemiyorum ama yapamam kaldırabilceğimi düşünmüyorum korkuyorum

Korunmayı geçtim de bu kadar psikolojik şiddet içinde sevişmek kısmını oturtamadım.
Çocuklar için çok üzgünüm.

Ya korunma yontemlerinden bir haber misiniz? Boyle bir kocayla hicbirsey olmamis gibi birliktelik yasamak zaten akil alir sey degil. Sonra gunah aldiramayiz diyorsunuz. Asil gunah o aileye masum bir cocugu dahil etmek sirf 2 dklik zevkiniz icin.

eşim başta aldırmak istiyordu

Baştan aldırmaya karşıyım da. Madem aldırmayı düşünecek kadar çocuk istemiyordu spiral taktirmana niye karşı çıkti ?

Neyse olan olmuş psikologa git. Böyle istenmeyen çocuklar sonra çok hayırlı çıkıyor benim eşimi de babası aldırmak istemiş, teyzem de en sonki çocuğu aldırmak istemiş şimdi iyiki varlar diyorlar. Allah yardımcın olsun.

Akıl bı işin sonunu düşünmeye denir.Sevisip sevişip önlem almazsanız bebek olur. Neyse.

Merhabalar öncelikle bir söz okumuştum "kötü bir evlilikte çocuk yapmak batmakda olan bir gemiye mürettebat almak gibidir."Size değer vermeyen birisiylede lütfen ilişkiye girmeyin daha çok önleminizi alsaydınız hamile kalmamak için eşiniz spirale izin vermedi ne demek gizli taktırsaydınız hadi onu geçtim doğum kontrol hapları kullansaydınız yada aylık 3 aylık iğneler de vardı.Olan olmuş artık ben bebeğinizi aldırmama taraftarıyım yazık onun günahı yok ama herşeye rağmen siz bilirsiniz.Ailelerinizle konuşun özellikle de eşinizin ailesiyle ama eşinizin ailesi sizi suçlayan taraf olursa hani vardı ya hep oğullarını haklı gören kesim ha onlardanlarsa bu sadece sizi yorar sizi suçlarlar eşinizin sevdiği söz dinlediği sizi de suçlamayacak birine anlatın.Aksi takdirde bu çocuğu doğurmak piskolojinizin iyice bozulmasını sağlayacak.Eşiniz düzelmiyorsa da en mantıklısı boşanmak aileniz arkanızdaysa doğacak çocuğunuza bakabilecek size sahip çıkacaklarsa hiç düşünmeyin.Hayatınız böyle geçmemeli unutmayın siz mükemmelsiniz❤️.Çocuğunuzu doğurmak size kalmış buna kimse karışamaz sonuç da siz büyüteceksiniz(ben şart ne olursa olsun aldırmama taraftarıyım bizim hatamızı minnacık karnımızdaki masumlar ödememeli)

Eşim beni o kadar yalnız bıraktıki destek göremedim gece yarısına kadar eve gelmemeler gelse de huzursuzluk dan başka bir şey getirmezdi sürekli azarlar bağırır çağırır evde hep bir kavga var ve ben doğum sonrası depresyonu hala atlatamadım ve hamile kaldığımı öğrenince aynı duyguları tekrar yaşamaya başladım eşim spiral koydurmama izin vermedi koydurmazsın dedi keşke bir şekilde koydursaydım çok yalnız ve çaresizim iki çocukla nasıl olacak nasıl bu psikolojiden çıkıcam bilmiyorum aldırmak istemiyorum ama yapamam kaldırabilceğimi düşünmüyorum korkuyorum
O huzursuzluğun ve kısıtlı zamanın arasında iyi sevişmişsiniz maşllah.ceket atsan hamile kalan kişilerdensiniz belli ki.ömür boyu dikkatli korunmaniz gerek.ben sabah akşam birlikte olarak 18 ayda hamile kalabilmiştim.

ben şunu anlamıyorum. mesela benim eşim benle ilgilenmese, beni ağlatsa, bana baskı yapsa, beni yalnız bıraksa değil çocuk yapmak suratına bakmam. asla aynı yatakta yatmam. değil öpmek dokunmam bile. sen tek değilsin. forumda çok var. mutsuzuz deyip ilişki yaşamaya devam edip gebe kalan. şimdi burda biz bizeyiz. çocuk nasıl yapılır biliyoruz. nasıl bakılır bunu da biliyoruz. insan ilkini yaptıktan sonra böyle bir evde, böyle bir mutsuzlukta gidip kendini kısırlaştırır ama asla bebek yapmaz. tecrübesiz olsanız neyse ama zaten bebek yapmışsınız. kendi düşen ağlamaz. üzgünüm ama durum bu.

Assssla ilk ayı bırakın ilk yıldan hamile kalmayı çocuk yapmayı anlayamicam. Kimisi var sürtündüm hamile miyim diye kafayı yiyor kimisi de var ben yeni evlendim korunmadan da çatır çatır sevişiyorum hamile kalır mıyım acaba demiyor.

Hem adamı tanımadan etmeden ilk aydan çocuk yap hem de daha ilkinin sütü kurumamışken korunmayıp ikinciye hamile kal sonra da aldırsam mı de. Allah akıl vermiş fikir vermiş düşünün demiş ama siz ne hikmetse allahın verdiği aklı kullanmayıp berbat bir herifi ikinci kez baba yapacaksınız. Ne desek boş artık aldırmayı da düşünmüyorsanız ikinci çocukla birlikte ayyuka çıkan evlilik sorunlarınız ve yalnız kalışlarınız sizin için büyük sınav olacak. Umarım ikinci bebek daha kucaktayken nasıl boşanırım nasıl nafaka alırım diye yeni bir konu açmazsınız.. Tabi tüm bunların içinde size hiç üzülmüyorum sadece çocuklarda benim aklım. Umarım yapmıyormuş ama aklı başına gelir de onlara güzel babalık yapar.

Back