• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacım var:(((

Prettywomannnnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar iki yıllık evliyim ve bir tane oglusum va.r evliligim resmen burnumdan geliyo keşke evlenmeseydim demeye başladım..evliligimin sadece ilk iki ayı biz eşimle basbasaydik geriye kalan zamanlar hep kaynana kayinbabayla geçti .artık nefret eder oldum onlardan.. çok aşırı bize geliyolar üstelik ne anlayış var ne düşünce var.. önceden ayrı evleri vardı maaşları falan yoktu ona rağmen bız kiralarını herşeyin karsilardik şimdi emekli maaslari var ona rağmen gecinemiyoruz deyip evlerini dağıttılar bı küçük gelinde bı sizde kalırız dediler esimde anacil olduğundan çok iyi olur birlikte kalırız ne güzel dedi ve o ev dağıtıldı şimdi tamamen başımıza kaldılar.. ben gelmelerinden şikayetçi değildim ama evimde mahrem olayım kalktı yatak odama pat diye gelebiliyolar kaynanam beni uygunsuz kıyafetlerle bastı kayinbabam kocamın kucağında pat diye daldı ama onlarda utanma yok utanan benim kendi evimde . Üstüne herşeye karışırlar tüm misafirlerini benim ağırlamami isterler. Sürekli kaynanya bağımlı olalım diye benim mutfak malzemelerimi alır küçük geline götürür yeriniz dar orda kalsın sen istersen ben getiririm der.. kocam üç ayrı işte çalışıyo (ev almak için) zor zamanlar geçiriyoruz ama bu kadın bizim eve ne gelse herşeyi ikiye böler kocamda kendi evine göre aliyo..bu adam bı yerini yırtıyo çalışayım diye ama sürekli davranışı böyle öbür oğlu da çalışıyo halbuki.. benimki de can yeminle şu iki yılda eridim gittim 12kilo verdim dert sıkıntı yüzünden.. eşime bunlardan bahsedince sen ailemi istemiyosun sevmiyosun o zaman beni de sil diyo sürekli bu adamın anası babası yüzünden kavga etmekten bıktım bizde kalmalarını istemiyorum bı geceye bile tahammulum yok artık istemiyorum.. bide kocamın da ilgisizliği başladı ben böyle olunca oda bana yaklaşmak istemiyo kaldı ki bende istemiyorum soguyorum kendisinden.. kocamda ayrı bi aile olduğunun farkına varsın istiyorum ben onlarla değil kendisiyle evlendim illa onları istiyosa benimle evlenmeseydi. nasıl düzeltecegimi bilmiyorum bu durumu.. kimseyle de konuşamıyorum ne yapcam ben bıktım boşanma derecesine geldim.. yardım edinnn!:KK43:(

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bende 5 sene kayınvalideyle birlikte oturdum çok benimki birde bakıma muhtaçtır çok zordu.Elleri ayakları tutup ta böyle gelin lere eziyet olsun diye beraber oturmak isteyenlere sinir oluyorum.Esinle konuş ama çok ciddi bir sekilde eğer böyle devam ederse evliliğimiz bozulacak de.Benim ailemi istemiyorsun ,beni sevmiyorsun lafları erkeklerin çoğunun kullandığı caydirma ve duygu somurusunden başka birşey değil.

Sürekli konuşuyoruz bu konuyu her seferinde kavga ediyoruz kusura bakma ben çekmek zorunda değilim ama Allah rızası için sesimi çıkartıyorum sende kendine çeki düzen ver diyorum benim yapim böyle beni değiştirmeye çalışma onlar annem babam onlar çok değerli diyo ben kendimi aşırı değersiz hissediyorum başlıyorum kaynanaya kayinbabayla sarmaya...

Ay bu ne ayol pat diye odaya dalmalar falan.
Kilitleyin kapınızı.
Sertçe uyarın ne saygısız insanlarmış.
Emekli maaşı varmış çıksınlar ayrı eve kirasını siz ödeyin aynı ev mi olur.
Gerekirse alın çocuğu da evler ayrılana kadar ailenize gidin.

Eşiniz delirmiş herhalde ana baba baş tacıdır tamamda kendi hayatını vermek ne demek üstelik keyiften nasıl maaşları yetmezmiş ailecek delirmiş bunlar ben çekmezdim aynı evde ayrı katlarda bile hayat burnumdan geldi ayrı ev aldım kurtuldum sizi düşünemiyorum bile eşinize ailecek mutlu bir ömür dileyin ve saçma hayata katlanmayın eşinizde durumdan rahatsız olsa çözüm sunulur da adam memnun yapacak bişi yok

Anasina düşkunse yapacak birsey yok eşin diyemez benim duzenim bozulacak siz gidin ayri ev tutalim vs diyemez başina gelmiş sogukluk girdi diyosun daha da arayi acabilirsin herseyi göze aldiysan konuş tercih yapsin bosarsada gerizeklailar analarini koynuna alip yatsinlar

Ay bu ne ayol pat diye odaya dalmalar falan.
Kilitleyin kapınızı.
Sertçe uyarın ne saygısız insanlarmış.
Emekli maaşı varmış çıksınlar ayrı eve kirasını siz ödeyin aynı ev mi olur.
Gerekirse alın çocuğu da evler ayrılana kadar ailenize gidin.

Özellikle kocama soyledim bak odaya pat diye dalıyorlar kapatalım kapıyı beni dinle diye saçmalama sıcak oluyo hem onlar düşünceli gelmezler dedi ertesi sabah kayinbabam daldı kızım şarj aletini ver diye yerin dibine girdim o zaman şöyle gelmesinler odaya dedi ben ne yapacağımı bilemiyorum artık.. niye bostan yere bı kira daha verelim az paramı onun yerine size harcariz diyolar kocamda o düşüncede :(

Bide sözde kaynana kayinbaba en çok beni seviyormuş niye ses cikarmiyorum onlara karşı diye.. ama yeterince doldum bı konuşursam ortalık yıkılcak.. eşim üstüne beni tehdit ediyor onlar seni ne kadar çok seviyo ama bilmiyorlar gelinleri arkasından ne laflar sayiyo diyo bı daha bu konu gündeme gelirse gider söylerim gelininiz sizi burda istemiyo senin ailene de anlatırım diyo.. ne var ne yoksa dokerim ortaya diyo

Üzgünüm, fakat siz suçlusunuz.
En başında, evlenmeden önce, eşiyle bu aile meselelerini önceden konuşup ileride tavrının ne olacağını belirtmeyen, eşi kendisiyle aynı fikirde değilse yine de evlenen, o kayınvalide yatak odasına ilk daldığında gerekli üslupla tavrını koymayan, o ev dağıtılırken müdahale etmeyen, yeterli miktarda -gerekirse çıngar çıkartıp- kabul etmeyeceğini açıkça belirtmeyen, eve geldikleri zamanlarda abuk sabuk tavırlarına yeterince tepki vermeyip pasif kalarak içten içe kendini yiyen bütün gelinler suçlu.

Bu noktadan sonra sert bir tepki verseniz muhtemelen "huyu suyu değişti, delirdi" damgası yersiniz. En başlarda vermeniz gereken tepkileri vermediğiniz için üzülerek gittiği yere kadar götürün, ne yazık ki. Veya kendinize gelin, gerekli tepki ve tavırları oluşturup evinizin ve hayatınızın kontrolünü geri alın.

Eşim bu durumu anlamıyor bemcilce davranmaya devam ediyorsa ben boşanırdım
Böyle yavaş yavaş tükenir herşey zaten

O kadın odama ilk girdiğimde ki tepkim anne napiyosun müsait değilim ya şeklindeydi ama onlar anlayan cins değil aynı şekilde devam ettiler bende eşime yansittim.. benim mutfak duzenimi değiştirmeye çalıştığında bak ben hassasim nolur bunlara dikkat et yapamam dersen de bana bırak şeklindeydi ama yok yine olmadı kendi dolap düzenini oluşturmaya çalıştı ben sinirlenip sürat asinca eşim geldiği zaman noldu kızım bişey mi yaptık dedi eşime yansıtmak istemediğimi bildiği için özellikle öyle davrandi.. hadi kaynana neyse kayinbabama odam müsait olmuyo torunu görmek istersen ben getiririm dedim başta ama adam odama ben mutfaktayken girip oğlum uyuduğu yerde almaya başladı üstüne bizi bide o şekilde yakaladı ben saygimi koruyup elimden geleni yaptıkça azittilar üstüne esimde karşı safima geçti hem yalnız kaldım hem değersiz kaldım kocamin gözünde

Üzgünüm, fakat siz suçlusunuz.
En başında, evlenmeden önce, eşiyle bu aile meselelerini önceden konuşup ileride tavrının ne olacağını belirtmeyen, eşi kendisiyle aynı fikirde değilse yine de evlenen, o kayınvalide yatak odasına ilk daldığında gerekli üslupla tavrını koymayan, o ev dağıtılırken müdahale etmeyen, yeterli miktarda -gerekirse çıngar çıkartıp- kabul etmeyeceğini açıkça belirtmeyen, eve geldikleri zamanlarda abuk sabuk tavırlarına yeterince tepki vermeyip pasif kalarak içten içe kendini yiyen bütün gelinler suçlu.

Bu noktadan sonra sert bir tepki verseniz muhtemelen "huyu suyu değişti, delirdi" damgası yersiniz. En başlarda vermeniz gereken tepkileri vermediğiniz için üzülerek gittiği yere kadar götürün, ne yazık ki. Veya kendinize gelin, gerekli tepki ve tavırları oluşturup evinizin ve hayatınızın kontrolünü geri alın.

O kadın odama ilk girdiğimde ki tepkim anne napiyosun müsait değilim ya şeklindeydi ama onlar anlayan cins değil aynı şekilde devam ettiler bende eşime yansittim.. benim mutfak duzenimi değiştirmeye çalıştığında bak ben hassasim nolur bunlara dikkat et yapamam dersen de bana bırak şeklindeydi ama yok yine olmadı kendi dolap düzenini oluşturmaya çalıştı ben sinirlenip sürat asinca eşim geldiği zaman noldu kızım bişey mi yaptık dedi eşime yansıtmak istemediğimi bildiği için özellikle öyle davrandi.. hadi kaynana neyse kayinbabama odam müsait olmuyo torunu görmek istersen ben getiririm dedim başta ama adam odama ben mutfaktayken girip oğlum uyuduğu yerde almaya başladı üstüne bizi bide o şekilde yakaladı ben saygimi koruyup elimden geleni yaptıkça azittilar üstüne esimde karşı safima geçti hem yalnız kaldım hem değersiz kaldım kocamin gözünde

Bu saatten sonra ne yapmam lazım anlayan cins değiller ben yalnız kalmayı seviyorum evimde yatılı misafir istemem dediğim halde bizden inadına cikmiyolar ne yapmam lazım o konuda yardım edin bana sürekli içime atmaya başladım kocamla aramız bozulmasın diye ama kanser olcam cidden

O kadın odama ilk girdiğimde ki tepkim anne napiyosun müsait değilim ya şeklindeydi ama onlar anlayan cins değil aynı şekilde devam ettiler
Onlar cahil, eğitimsiz, terbiye yoksunu, görgü yoksunu bile olabilirler. Bu sizin için bir bahane değildir. İlk girdiğinde verdiğiniz tepkiyi anlamadıysa, ikinci girdiğinde anlayacağı şekilde, daha sert tepki vermeliydiniz. Eşinizle paylaşmaktansa, onların üstüne gidip onlardan daha dominant olmalıydınız. Sindirebilecekleri, pasif, sessiz, fazla saygılı kadın olmamalıydınız. Deli deliyi görünce sopasını saklar ifadesi doğrudur, onlardan daha dominant, daha sert ve ısrarcı olmalıydınız.

Bide sözde kaynana kayinbaba en çok beni seviyormuş niye ses cikarmiyorum onlara karşı diye.. ama yeterince doldum bı konuşursam ortalık yıkılcak.. eşim üstüne beni tehdit ediyor onlar seni ne kadar çok seviyo ama bilmiyorlar gelinleri arkasından ne laflar sayiyo diyo bı daha bu konu gündeme gelirse gider söylerim gelininiz sizi burda istemiyo senin ailene de anlatırım diyo.. ne var ne yoksa dokerim ortaya diyo
Genelde en çok eziyeti çok seviyoruz dediklerine yaparlar.Esinde blöf yapıyor söylesin istemediğini , söyleyemez .Seni bastirmaktan başka bir şey değil.Bu bir taktik.Sen açık açık rahatsız olduğunu beraber böyle giderse ayrılacağını söyle bakalım ne yapacak.Ama asla bu yüzden ayrıl demem.Cunki bu mesele sen kararlı olursan hallolur.

Yahu çok afedersinizde müsait olmayacaginiz pozisyonlara geç saatlerde girin , gecenin ortasında yaşlı insanlar niye girsin odanıza. Evde yatılı misafir olduğunda ev sahibinin de biraz özenli olması gerek 'Bizi bastılar' dememek için. Bazı erkekler ailelerine çok önem verirler,ben im eşimde öyledir. Aileme benden çok önem ver der. Evlenmeden anladım zaten onun verdiği değeri. Bende elimden geldiğince değer veriyorum ailesine. Anne babasına değer veren adamdan zarar gelmez bence. Kendi ailesine de yeterince değer verirler. Bu güzel bir davranış aslında. Önemli olan eşinizin ailesi ile uyum îcinde olabilmemiz tabii.
Şu durumda eşinizin ailesi haksız dahi olsa eşiniz siz karsi çıktığınız müddetçe daha çok ailesini tutacaktır ve bu durum sizi çıkmaza surukleyecektir. Sozlerinizle eşinizi ikna etmeniz mümkün değil . Iki evin ustuste olması zordur, bu davranışlarla anlatın, sözlerle değil. Yani azcık siyasi olun.
Evde misafir var yaklasamam falan deyin, ailesinin tarafını tutuyormuş gibi yapın biraz, eşinizi eksik bırakarak. O vakit mizmizlanamaz da. Siz soylendikce inanın hiçbir şey düzelmez. Tavır yapıyormuş gibi yaparsanız yine inada binebilir eşiniz. Yumuşak davranın güzellikle ona göstermeye çalışın, rahatsız olduğunuz nedenlerinizi bırakın o anlasın.

Son düzenleme:
Ben nasıl gelmeyin diyeyim diyo oda haklı nasil olcak.. bide bizim kit kanaat ev almak için biriktirdigimiz parayı onlara veririm ev yapsınlar köyde diyo her türlü bu kadın kâr da yeminle..

Yahu çok afedersinizde müsait olmayacaginiz pozisyonlara geç saatlerde girin , gecenin ortasında yaşlı insanlar niye girsin odanıza. Evde yatılı misafir olduğunda ev sahibinin de biraz özenli olması gerek 'Bizi bastılar' dememek için. Bazı erkekler ailelerine çok önem verirler,ben im eşimde öyledir. Aileme benden çok önem ver der. Evlenmeden anladım zaten onun verdiği değeri. Bende elimden geldiğince değer veriyorum ailesine.
Şu durumda eşinizin ailesi haksız dahi olsa eşiniz siz karsi çıktığınız müddetçe daha çok ailesini tutacaktır ve bu durum sizi çıkmaza surukleyecektir. Sozlerinizle eşinizi ikna etmeniz mümkün değil . Iki evin ustuste olması zordur, bu davranışlarla anlatın, sözlerle değil. Yani azcık siyasi olun.
Evde misafir var yaklasamam falan deyin, ailesinin tarafını tutuyormuş gibi yapın biraz, eşinizi eksik bırakarak. O vakit mizmizlanamaz da. Siz soylendikce inanın hiçbir şey düzelmez.

Tatlım bastılar dediğim vakit sabah uyandigimiz vakit.. ben kalkıp kahvaltı hazirliycaktim bunlar bizi bı rahat birakmadigi için esimde beni ozlediğini söyledi birden o farklı şekilde sarıldı hem bizim mahremimiz orası kimsenin girmemesi lazım oraya hele belli vakitlerde asla.. birde şöyle bişey var eşim sabah işe gider öğlen iki uc gibi gelir bı iki saat evde geçirir yemek falan yer sonra tekrar işe gider baska yere yani.. tam kocam eve geldiği zaman kayinbabam geliyo biz aylardır bacı kardeş gibi olduk onlar yuzunden...

Back
X