Merhaba arkadaşlar.
Sizlerden yardım istiyorum
Özel üni.lerin psikoloji bölümü hakkında biraz bilgi toplamam gerek.Öğrenciler, kampüs, hocalar, eğitim nasıldır yardımcı olursanız sevinirim.
Tam burslu olmasa da %50 burs kazanabiliyorum belki çok çalışıp devlete bile geçebilirim.
Lütfen bana biraz bilgi verin :82:
bu konuda sana seve seve yardımcı olabilrmm :) bi kere gidiceğin üniversitenin psikoloji bölümünün eğitiminin öncelikle ingilizce olup olmamasına dikkat etmelisin onun yanısıra akademik kadrosunu da çok iyi incelemen gerek.. son olarak üniversite ortamına bakmalısnn :)) eğer hangi üniversiteye gidiceğini yazarsan sana daha çok açıklama yapabilirm biraz yüzeysel oldu ama tam olarak öğrenmek istediklerin neler? özel üniversiteler hakknda epey bilgi sahibiym :))
İngilizce olması daha iyi değil mi ?
Ben Kütahya/Simavdayım ilk olarak İzmiri tercih edicem İzmir Gediz Üni. düşünüyorum sen nereleri tavsiye edersin ?
ingilizce olması gerekiyo okuduğun bölümünn :) gediz üniversitesinde derslerin %30u ingilizce &70i türkçe hepsinin ingilizce olması daha avantajlı olur... tabi eğer yüksek lisans yapıcaksan yani klinik psikolog olmak istiyosan yüksek lisans yapman gerekli :) gediz üniversitesi dışında hangi üniversitelere tutuyo? bu arada gediz üniversitesi daha yeni açılmış bi üniversite ve yeni açılmış üniversiteleri pek tercih etmiyolar ama ortamı kampüsü her şeyi iyi imkanlarını araştırarak kararını verebilirsin ve internetten bolca araştır gediz üniversitesini çoğu forum sitesinde ilgili bilgiler oluyo :)) ve hazırlık okuman gerekicek gedizde 1 sene bunu da göz önüne almak lazım tabi :) bir de eğer burslu düşünüyosan sanırım belirli bi ortalamanın altına düşünce gediz üniversitesinde burs kesiliyo
Ben öncelikle İzmir olmasını istiyorum İstanbul gözümü korkutuyor biraz
İstanbulda var puanımın tuttuğu yerler ama dediğim gibi İzmir ilk tercihim.
Gediz'in kampüsü yurtları filan avantajlı geldi gözüme ulaşım rahat.Ben klinik düşünmüyorum aslında daha çok özel sektör düşünüyorum rehabilitasyon merkezleri ya da şirketler olabilir.
aslında istanbul gözünü korkutmasın burda kendini çok güzel geliştirebilirsin psikoloji ile ilgli eğitimleri takip edip onlara katılarak veya çeşitli iş imkanlarıyla ... bu arada artık sadece psikoloji okumak yetmiyo yüksek lisans zorunlu gibi oldu o yüzden yapman gerekebilir hele de şirketlerde çalışıcaksan ve tabi iyi bi ingilizcen olması lazım bunun içinn :) seçeneklerin arasındaki diğer üniversiteleri de yazarsan daha çok yardımım dokunabilir sana :))) gediz yeni açılan bi üniversite tam oturmadı onun yerine izmirde çok daha iyi vakıf üniversiteleri var onlara tutuyo mu peki?