• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
44
Batman
bebeğim 6 ayına girdi şimdiye kadar çorba çeşitleri olarak pataes havuç püresi ve bebelacın hazır çorbalarından dönüşümlü 15 gündür her öğelyin veriyorum hala bunları vermeye devam edicem ama bana 6 aylık bebeğin yiyebileceği çorba çeşitleri yazarmısın
birde kavaltıya geçiyimmi artık nasışl geçiyim yardımmm

Bebelac hazır çorbalarındansa evde kendiniz yapın.
Patates-havuç haşlayın ezin içine pirinç, bulgur yada irmik koyun.
Patates-havuç-kabak yapın.
karşışık sebze çorbası yapın.
7 ayda tavuk suyu çorba yayla mercimek tarhana yapın.
Kahvaltıya başlamadan önce yoğurt ve meyveyide kabul ediyor olması lazım bebeğinizin.

Bebelac hazır çorbalarındansa evde kendiniz yapın.
Patates-havuç haşlayın ezin içine pirinç, bulgur yada irmik koyun.
Patates-havuç-kabak yapın.
karşışık sebze çorbası yapın.
7 ayda tavuk suyu çorba yayla mercimek tarhana yapın.
Kahvaltıya başlamadan önce yoğurt ve meyveyide kabul ediyor olması lazım bebeğinizin.

patates havuç ilk önce yaptım sonra içine sırayala kabak maydonuz yaptım verdim bunları yiyor zaten arada bebelcın hazır çorbasın veriyorum daha 6 aydayız başka neler yapabilirirm yada bunları dönüşümlü olarakmi veriyim

yayla çorbasını denesemmi artık
tarhan a için erekenmi
bebeğim zaten meyve püresi hergün yiyor yoğurt ta her gün yiyor kahvaltıy 7 ayda başlıyayım diyorum

benim sorunum çorba çeşitleri ve daha ne verebilirm

canım benimki 15 aylık. bizim doktor 3-4 ay boyunca karışık sebze + kıyma çorbası önerdi. ben de doktora kanıp hep aynı çorbayı yedirdim. şimdi hiçbirşey yemiyor. yemeklerin tadını bilmiyor. evde kendinize ne hazırladıysanız, acısız baharatsız az tuzlu, tattır bir çay kaşığı. her yaptığından ezerek tattır. tuzsuz ve baharatsız herşeyin çorbasını yapıp, balık daha sonra, verebilirsin. bence sürekli değişik şeyler yap. bazen tam karışık bazen sadece bir sebze, bezelye brokoli gibi, yap ver. sebzelerin tadını da ayrı ayrı alsın bazen. çatalla ezdiğinde zorlanıyorsa blendırdan geçir. benim yaptığım hatayı yapma yediği kadar hepsinden ver, yemediğinde zorlama.

tarhana için erken değil. baharatsız olması koşuluyla.
Yayla çorbası da verebilirsin.
Kahvaltıya 7 ayda başlayın o halde.

tarhana ben ek gıdaya başlayınca verdim
bence bir sakıncası yok
kahvaltıya da 7 ayı dolunca başladım
tavuk suyu, şehriye çorbaları da olabilir
semiz otunu piriç veya bulgrlu yapıp çorba kıvamında verebilirsin
biraz da yaratıcılığa bakıyor
ben uydurma uzmanı olmuştum o dönemler

yani bu ayda tarhana yayla semizotu çorbası verebiliyorum
salçalı şehriye çorbalarından verebilirmiyi

birde artık yaz meyvelerinden verebilirmiyim karpuz kayısı kavun

Salça ev salçası olmak ve çok tuzlu olmamak kaydıyla verebilirsin. Kayısı ve kavun hariç tüm meyveleri de verebilirsin. Çünkü doktorumuz kayısı ve kavunu gaz yapar gerekçesi ile geçen sen oğluma vermememi söylemişti

Şeftaliyi hergün hergün verme kabız olabilir ama verebilirsin. Karpuz herne kadar doktorlar tarafından şekerli su olarak kabul edilsede kanı temizleme özelliğine sahip

Back