Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hangi konuda? Eş ile ilişki mi, çocuklarla iletişim üzerine mi, anne-baba durumları mı? Hangi aile bireylerini kapsıyor sorun?
Eşimle çift olarak aldık, o ara baya faydalı-güzeldi. Kendimi daha iyi görmeme yardımcı olmuştu.
Geçmişimde aile terapisti bir işe yaramamıştı. Malum danışan iyileşmek istemeyince.
Sonra kendim bireysel terapi aldım.
Çok memnun kaldım.
Bu işler kişinin ne isteyip ne istemediğine bağlı.
karı koca ilişkisi sebep, fakat eşim kendi istiyor ve bir takım pürüzler var kendi kişiliğinde bunu törpülemek de istiyor.Bana daha iyi bir eş olmak ve daha iyi bi hayat yaşamak istiyor.
4 yıl önce berbat bir psikiyatriye bir seansta bile bir sürü para ödedik.Gerçekten anlayan dinleyen biri olmalı.Yol göstermeli.Devlet hastanesindekiler daha tecrübeli aslında.
Yani bu soru biraz gittiğiniz psikoterapistle de alakalı. Eğitimleri yetersiz olan, uzmanlık derecesini kalitesiz kurumlardan almış kişilere giderseniz tabi ki faydasını göremeyebilirsiniz. Alan sosyoloji, ÇEKO, fizik falan gibi bölümler mezunu olup terapi yaptığını iddia edenlerle dolu. Eğitimlerini iyice araştırıp kaliteli bir psikoterapist ya da aile danışmanına giderseniz faydasını görebilirsiniz. Tabi olmuyorsa da olmuyor bazen, terapist ilişkinizde bir umut kalmadıysa da bunu size söylemekle yükümlüdür. Her ilişki kurtarılacak diye bir kaide yok.
Evet ben güçlü inançlı ve sabırlı pozitif biriyim eşimde negatiflik anlık duygu degişimi fikir değişimi var ve beni de şaşırtıyor.Kendi de müzdarip zor mesleklerde çalışıyoruz kafamız yoruluyor . Hayat yıprattı ilişkimizi.Saygımız aynı fakat monotonlaştık fazlasıyla.Biraz farklı bakış açısı ve heyecan gelmeli
yani bireysel terapiyi neden erteledim diye mi vuruyorsun kafanı?
o kadar iyi yani..Açıkcası terapinin bu kadar iyi geldiğini bilmiyordum biraz açablrmsnz nası bir tutum içinde terapi yaptıgınız kişi ne yönden etkiledi sizi?