Yumurtaliklariniz yumurta urettigi surece umut hep vardir ama illa o degerin altina dusmesini beklemekte ne bileyim saçma. Dogal yollardan yeterince denediginizi dusunuyorsaniz direk tup bebege baslayabilirsiniz.Kızlar merhaba, Ben aranıza yeni katıldım.
36 yaşımdayım, 10 yıldır hipodirodim var ama tsh değerim normal ilaç sayesinde.
Çocuk sahibi olmaya karar verdik ve 5 aydır ovülasyon testleri ve takvim ile yumurtlama zamanını takip ederek denemeler yapıyoruz. Fakat yaşım ileri olduğundan ve annemde erken menopoz olduğundan (42 yaşında menopoza girdi) geçen ay doktora başvurdum.
Doktorum yaşadığım şehirde ünlü ve tüp bebekte deneyimli bir doktor.
Kan değerlerime bakıldı. Genel olarak bir problemim yok yalnız amh değerim 1,17 çıktı.
Doktorum 1'in altına tüp bebek deriz sen sınırdasın. Biraz bekleyelim sonrasında zaman kaybetmeyip tüp bebeğe geçelim dedi.
Henüz ilk gidişimde bunu duymak beni hem endişelendirdi hemde üzdü.
Geçen ay ovitrelle kullandım doktorumun önerisiyle ve lafy fert'e başladım. Ama dün yine adet oldum. Sizlerden de fikir ve destek istiyorum.
Benim değerlerimle doğal yoldan hamile kalan var mı? Tüp bebeği bu aşamada düşünmek erken mi normal mi?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Cok normal bu dusunceniz. Yani hemen hemen butun kadinlar bu durumu yaşiyordur :) Ama normal yolla olmuyorsa o yola basvuruyorsun illa ki. Zaten 5 aydir deniyorum olmuyor psikolojisi ile gittiniz bir sure daha deneyebilirsiniz ama olmuyorsa bir an once adım atmak gerekiyor. Zira ne zaman nasip olacagini bilemezsinizDoktorum henüz fahim filmi istemedi ama hala doğal yolla gebe kalma şansım varken tüp bebek fikri beni korkutuyor. Çünkü hem maddi hem manevi olarak zor bir süreç
Rahim filmi için sedasyonlu mu yoksa normal mi tavsiye edersiniz? Özelde çok pahalı mı acaba?35 yaştan sonra 6 ayda yardımcı yöntemleri öneriyorlar. Bence önümüzdeki ay rahim filmi çektirin hem bir kapalılık varsa açar hem de doğal yolla hamile kalma şansınızı bir tık arttırır. Eğer olmuyorsa tüp bebek denemeyi düşünebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ben sadece 6 aydır korunmuyorum o yüzden direkt tüp bebeğe geçmekte tereddütteyim. Ama iş o noktaya gelirse araştıracağım bu söyeldikleriniziCok normal bu dusunceniz. Yani hemen hemen butun kadinlar bu durumu yaşiyordur :) Ama normal yolla olmuyorsa o yola basvuruyorsun illa ki. Zaten 5 aydir deniyorum olmuyor psikolojisi ile gittiniz bir sure daha deneyebilirsiniz ama olmuyorsa bir an once adım atmak gerekiyor. Zira ne zaman nasip olacagini bilemezsiniz
Eğer mevcut evliliginizden hic cocugunuz yoksa, 2 aşılama yaptiysaniz(bu yaştan dolayı belki zorunlu degildir)devlette 3 deneme hakkiniz bulunuyor kesinlikle bundan faydalanin.(Başka şartlarda var internetten bakabilirsiniz)Özeldeki fiyatlarin 3te 1ini max. anca ödersiniz diye dusunuyorum. Ilac raporu hakkiniz bulunuyor. Özelde isleme devam etseniz bile ilaçlar için mutlaka rapor cikarttirmayı deneyin ilaçlar cunku cok pahalı. Aşılama içinde karşiliyor devlet.(tamamen ucretsiz degil cok daha az para odeniyor yani).
Başka doktora da gorunmenizi tavsiye ederim. Benim doktorum olsa surece hemen başlardı çünkü. Devlette devam ederseniz surec zaten 1 yili bulur. Başlayabileceginiz işlem sırası:
#Rahim filmi
#Aşılama
#Tüp bebek
Rahim filmi sonrası yumurtlamayi saglayici ilaçlar ve catlatma iğnesi ile denenebilir. Daha sonra aşılama. Son çare tüp bebek. Tercih sizin ben sadece bilgilendirdim :)
Eşiniz de kendine baktırdı mı ? Çünkü bu tarz durumlarda problem sadece kadından kaynaklı olamayabiliyor. Ve lütfen bu süreçte eşinizle birlikte bitkisel ve takviye ilaçlardan faydalanmanızı tavsiye ederim.Kızlar merhaba, Ben aranıza yeni katıldım.
36 yaşımdayım, 10 yıldır hipodirodim var ama tsh değerim normal ilaç sayesinde.
Çocuk sahibi olmaya karar verdik ve 5 aydır ovülasyon testleri ve takvim ile yumurtlama zamanını takip ederek denemeler yapıyoruz. Fakat yaşım ileri olduğundan ve annemde erken menopoz olduğundan (42 yaşında menopoza girdi) geçen ay doktora başvurdum.
Doktorum yaşadığım şehirde ünlü ve tüp bebekte deneyimli bir doktor.
Kan değerlerime bakıldı. Genel olarak bir problemim yok yalnız amh değerim 1,17 çıktı.
Doktorum 1'in altına tüp bebek deriz sen sınırdasın. Biraz bekleyelim sonrasında zaman kaybetmeyip tüp bebeğe geçelim dedi.
Henüz ilk gidişimde bunu duymak beni hem endişelendirdi hemde üzdü.
Geçen ay ovitrelle kullandım doktorumun önerisiyle ve lafy fert'e başladım. Ama dün yine adet oldum. Sizlerden de fikir ve destek istiyorum.
Benim değerlerimle doğal yoldan hamile kalan var mı? Tüp bebeği bu aşamada düşünmek erken mi normal mi?
Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Eşimde randevu aldı spermiogram verecek. Diğer sonuçları iyi. Bitkisel ne takviyeler önerirsiniz?Eşiniz de kendine baktırdı mı ? Çünkü bu tarz durumlarda problem sadece kadından kaynaklı olamayabiliyor. Ve lütfen bu süreçte eşinizle birlikte bitkisel ve takviye ilaçlardan faydalanmanızı tavsiye ederim.
İnstagram hesabımı takip edin orada dün bu konuyla ilgili paylaşım yaptım. Devamı gelecek. Hesap ismim mandalinaliboyoz , eğer instagramdan istemezseniz takip etmek açtğım konu başlıklarında var. Bizde zorlu bir süreçten geçtik.Eşimde randevu aldı spermiogram verecek. Diğer sonuçları iyi. Bitkisel ne takviyeler önerirsiniz?
Teşekkür ederim takipteyimİnstagram hesabımı takip edin orada dün bu konuyla ilgili paylaşım yaptım. Devamı gelecek. Hesap ismim mandalinaliboyoz , eğer instagramdan istemezseniz takip etmek açtğım konu başlıklarında var. Bizde zorlu bir süreçten geçtik.
Ben çektireli 1 yıl oldu açıkçası fiyatları oldukça değişmiştir. Özelde yaptırmıştım, sedasyonlu. Burada bence dikkat etmek gereken birkaç detay var. Ücreti ve sizin konforunuz. Bizim maddi gücümüz o zaman sedasyaonla özelde yaptırmaya yetiyordu. Benim herhangi bir sedasyon vs korkum da olmadığı için o yolu seçtik. Tek sorun aç kalmak zorundasınız anestezi alacağınız için. Şekerle ilgili sorununuz varsa anestezisiz yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Anestezi almadan tabiki çok daha hızlı bir süreç ama bazıları hissetmezken bazıları çok canım acıdı diyor. Biraz şans meselesi sanırım. Önceden bilmek mümkün değilRahim filmi için sedasyonlu mu yoksa normal mi tavsiye edersiniz? Özelde çok pahalı mı acaba?
Anladım teşekkür ederimBen çektireli 1 yıl oldu açıkçası fiyatları oldukça değişmiştir. Özelde yaptırmıştım, sedasyonlu. Burada bence dikkat etmek gereken birkaç detay var. Ücreti ve sizin konforunuz. Bizim maddi gücümüz o zaman sedasyaonla özelde yaptırmaya yetiyordu. Benim herhangi bir sedasyon vs korkum da olmadığı için o yolu seçtik. Tek sorun aç kalmak zorundasınız anestezi alacağınız için. Şekerle ilgili sorununuz varsa anestezisiz yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Anestezi almadan tabiki çok daha hızlı bir süreç ama bazıları hissetmezken bazıları çok canım acıdı diyor. Biraz şans meselesi sanırım. Önceden bilmek mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?