Yardim, sigarayi birakamiyorum

Tabiki zor oldu . Her sabah kalvaltısı her akşam yemeği ilk 1 ay 1 buçuk ay zorladı . Birde tedaviden negatif alınca eylülde orada çok içmek istedim oradada herkez yapma boşver iradeni koru dedi . Zor atlattımmo krizi .
Anladim, birazda zorluklara karsi dirayetli olmak lazim.

Valla içiyorum ama tiryakisi değilim önceki gibi. Ortam bence çok etkiliyor insanı bu konuda. Ben çalışıyorken öyle içerdim ki sabah gözümü açardım evden kendimi toplam 15 dkda dışarı atar iş başı yapmadan da aç karnına iki üç içerdim. Günde 1.5 pakete kadar çıkardım bu işi. En son faranjit oldum o zaman azaltmak zorunda kaldım. Ama zorlanmadım çok. Ramazanda biraz zorluyor ama onun haricinde şuan günde bi tane çok sıkıntılı stres altında isem maksimum 6 taneyi geçmez. Mesela bugun hiç içmedim. Keyfime göre. İradeyi zorlayarak değilde azalta azalta bırakmak bence daha mantıklı gibi.

Üzülmeyin yaşım 26 10 senedir içiyorum bunu. bu bi alışkanlık ve birden bırakmak sizi sarsar psikolojik olarak. Sinirli oldukça çocuklarınıza karşı davranışınız da değişir. Azar azar çözersiniz bu işi bence. Bide sigarayı mesela yemekten sonra içince insana mutluluk veriyor ama ortamı oluşturmayın mesela kahve tüketiminizi biraz azaltın çünkü direk sigarayı tetikliyor. Ben mesela migren atağı yaşadığımda bi tane yakarım. Kusmama sebep olur. Ama içerim içtikçe tiksinirim. Buda uzun süre uzak tutuyor beni.

Utanarak söylüyorum ama az da olsa ictim
Utanılacak bir şey yok bunda kendinizi suçlu konuma koymayın siz zanlı değilsiniz.
Iki onerim var birincisi bir kitap tavsiyesi sigarayı su anda bırak adında bir kitap hemen alıp okuyun iki arkadaşım bu sayede bıraktılar tabi istediler.de.
Ikincisi kendinize hedef koyun yarın saat 12 olmadan sigara icmicem 12 olunca bir tane yakın
Tekrar hedef koyun saat 6 olmadan içmek yok gibi gibi kısa hedefler koyun önce sonra uzun hedefler 1 gün 2 gün 3 gün icmicem gibi yavaş yavaş azaltın 21 gün sonra artık sigara yok diyin 1 aylik hedef koyun misal. ve kestirip atın evde çakmak kibrit küllük vs atin sigarayı aklınıza getiren arkadaşı da görüşmeleri de atin gitsin ..
Kolay gelsin

Çocuğuma istediği oyuncağı alamıyorum onun ağladığına şahit oluyorum o paraya sigara alıyorum dediniz ya.Cocugunuzun o yasi bı daha gelmeyecek ve içinizden hiç cikmayacak...Evet zor kuzenim bıraktı hem psikolojik olarak hemde ağzında falan yaralar çıktı ama bıraktı.İsterseniz başarırsınız.Buraya kizlar sigarayı bıraktım die konuda açacaksınız ben size inanıyorum.

Aynen söz aldi kuzum. Hemde aglaya aglaya ölecegimi düsünüyor cünkü...
Sizce bir anda kesmek mi daha mantikli yoksa azaltmakmi
Canım ben yaklaşık 10 yıldır içiyordum. Pandemi dönemi evde olduğumuzdan daha çok içmeye başlamıştım bu işe bi el atmak lazım. Diye düşündüm Eşime dedim Ki ben sigarayı bırakıyorum paket alma O bana paket almadı aklıma gelmemesi için kendime uğraş edindim örgü vs.Sigara içtiğim balkona hiç çıkmadım Naneli şeker ya da sakız aldım.ve artık içmiyorum şükür evet ilk zamanlarda sinirlilik falan yapıyor ama geçiyor sadece kararlı olman gerekiyor. Şimdi sigaraya verdiğim parayı biriktiriyorum o da iyi bir motivasyon :)

Sigara bırakan milyonlarca insan var hepsi üstün irade sahibi değiller emin olun sigara el ve agız alışkanlıgıdır bunun yerine elinizi oyalayacak bir iş bulun zikir cekin naneli sakız çiğneyin kendinize telkinlerde bulunun ve yaşlılğnz gelsin aklınıza ne kdr cirkin bir görüntü oluşuyor.

Allen Carr yöntemi denenebilir , 1 saatlik bir videosu vardı sanırsam. Onu izleyin belki faydası olur. Gerçekten berbat bir illet. 12 yıldır içiyorum bende halen bırakamadım. Ancak bu işte arkadaşlar çok etkili, ben bırakıyordum ama ortamda hep arkadaşlar uzatıyordu ozaman karşı koyamıyor tekrardan başlıyordum. Bu salgın döneminde artık kimseyle görüşmediğimiz için, bırakmak daha kolay olur diye düşünüyorum . umarım bırakırız bende bırakmak istiyorum artık :KK43:

Allen car'in sigarayı kolay bırakmanın yolları diye kitabı var. Bırakma isteğiniz varken kitabı okumanızı tavsiye ederim. Netten bile indirip okuyabilirsiniz. Ben çok iradesizim asla diyenlerdenim. Ve bıraktım. Resmen şok etkisi yarattı işin tuhaf tarafı mutlu bir şekilde bırakıyorsun.

Merhabalar. Bi akrabam doktora gidip ilaç aldı ve onun sayesinde bıraktı. Champix diye bir ilaç. Google'dan araştırabilirsiniz. Pahalı bir ilaç ama doktora yazdırırsanız devlet karşılıyor. Umarım başarırsınız. Umarım hepimiz bırakırız bir gün.

Bir buçuk paket içiyorum bi ara 18 gün bırakmıştım çok pişmanım geri başladığıma ben ilaçla bırakmıştım sizde deneyin isterseniz

MatrixTrinity ve sevgili arkadaşlar, illa ki içeceksek bu zıkkımı asla aç karnına içmeyelim. Sabah aç karnına içilen bir sigara misliyle zarar veriyor. En azından sabah kalkınca bir bardak süt veya küçük bir kase yoğurt yanında bir meyve tüketelim bu zor bir şey değil. Ya da bir dilim ekmek peynir, iki zeytin.​

Ayrıca paketi yanımızda tutmayalım. Zaten bu pandemide kafelere gidemiyoruz ama kafede de mesela çıkmasın o paket masanın üstüne. Evde ya da işyerinde otururken yanınızda durmasın paket. Evde veya işyerinde odanızda vs uzak bir köşeye koyun. Sigara içmek için yerinizden kalkmanız gereksin. Paketten bir tane çıkarıp yerine koyun, mümkünse de balkonda vs için. Bir sigara içip nikotini aldıktan sonra hemen ardından İkincisini yakmayalım. İnanın o ikincisinin hiçbir anlamı yok.
Ben sadece aç karnına içmeyerek ve paketi de kendimden uzak tutarak tam yarı yarıya azalttım hem de hiçbir sıkıntı çekmeden. Canım istediği kadar içiyorum yine ama paket uzağımda.
Ayrıca çocukların ve yaşlıların yanında içmeyelim mümkünse.

Son düzenleme:
Bende bu konudan dertliyim maalesef, sizi çok iyi anlıyorum. Kendi kendime defalarca denedim sonuç hüsran maalesef, ilk 3 gün, 1 hafta sıkıntı yok hatta zorlamadı bile, ne zaman ki sigara içilen ortamda çalışmaya başladım, 3. haftadan sonra aşırı zorlanmaya başladım. Yerimde duramamama, konsantre sorunu, depresiflik, mutsuzluk..

Aklıma gelince mümkün değil çıkmıyor.. İçmek istemesem bile beynim kurulmuş saat gibi sigara alarmı veriyor. Bu sefer kendimle kavga başlıyor içme, iç bir kereden ne olacak? Hayır içme.. Bu bile insanı çok yoruyor.

Ayrıca bolca da araştırdım. Herkes iradesizlik diye düşünüyor ben dahil ama sorun tamamen psikolojik, nikotinin vücuttan atılması 3 gün, örneğin ben çok stresli biri olduğum için stresle sigara arasında bağ kurduğum söylendi.

En son çare olarak doktora başvurdum, ilaç tedarik aşamasında, bir de bu şekilde deneyeceğim. İnşallah bu sefer kurtulurum..

Bende bu konudan dertliyim maalesef, sizi çok iyi anlıyorum. Kendi kendime defalarca denedim sonuç hüsran maalesef, ilk 3 gün, 1 hafta sıkıntı yok hatta zorlamadı bile, ne zaman ki sigara içilen ortamda çalışmaya başladım, 3. haftadan sonra aşırı zorlanmaya başladım. Yerimde duramamama, konsantre sorunu, depresiflik, mutsuzluk..

Aklıma gelince mümkün değil çıkmıyor.. İçmek istemesem bile beynim kurulmuş saat gibi sigara alarmı veriyor. Bu sefer kendimle kavga başlıyor içme, iç bir kereden ne olacak? Hayır içme.. Bu bile insanı çok yoruyor.

Ayrıca bolca da araştırdım. Herkes iradesizlik diye düşünüyor ben dahil ama sorun tamamen psikolojik, nikotinin vücuttan atılması 3 gün, örneğin ben çok stresli biri olduğum için stresle sigara arasında bağ kurduğum söylendi.

En son çare olarak doktora başvurdum, ilaç tedarik aşamasında, bir de bu şekilde deneyeceğim. İnşallah bu sefer kurtulurum..
İlaçtan önce Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun bence. Bu konudaki yorumları da okuyun kitap hakkında konuştuk.

Peki o 21 taneden nasil 3 taneye düsürdünüz?
Kronik farenjit ve sinüzitim var, ve belli aralıklarla nüksediyor, en önemli sebep bu oldu, sonra çok para gidiyor sigaraya, sonra leş gibi kokuyor üst baş. Bunları düşündüm dedim azaltabilirim, fazla içerek sigara hamallığı yapıyorum, sadece yemek ve kahveyle keyif yapsam yeter dedim. Kesinlikle karar vermen lazım, ki ben sigara içmeyi seviyorum yani o yüzden yapamam gibi geliyordu ama şuan fazla içsem midem bulanır gibi geliyor.

İlaçtan önce Allen Carr’ın Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okuyun bence. Bu konudaki yorumları da okuyun kitap hakkında konuştuk.

Direkt görüştüm ben seans için fiyatı çok yüksek geldi. Ben daha önce kısa filmini de izledim yanlış hatırlamıyorsam algıyı değiştiriyor evet ama bende kalıcı olmadı.

Ben günde 1 paketi bitiriyordum. Gece bile uykumdan kalkar sigara içerdim. Sabah yüzümü yıkamadan sigaraya koşardım. En son yazın yeter artık dedim son sigaramı içtim attım kutuyu evladım için dedim. O gundur agzıma sürmüyorum. İlk gunler zor oldu yalan yok 3 hafta zorlandım. Sonra unuttum bazen günlerce aklıma bile gelmiyor birisinde gorunce diyorum gerçekten unutmuşum sıgarayı dıye. İnşallah sende bırakırsın. Gerçekten çok pis kokuyormuşuz. Arkadasım içiyor yanımda leş gibi bi koku oluyormuş. Ben evladımın kokusunu içime doya doya çekerken o anne kokusunu leş gibi alırmış. Şimdi anne misss diyor yavrumm

Inanirmisiniz ortam icicilerine bile özeniyorum kendilerine normal günlerde hakimler ihtiyac duymuyorlar diye. Sanki onsuz tek bir gün bile yapamam gibi geliyor
Bende aynen sizin gibiyim sigara içmeyince sanki çok mutsuz olacak gibi :( bırakmayı okadar çok isterim ki sigara bırakma hattını aradım gaza gelip bir gün 171 plan oluşturdular falan ama uygulayamadım beni aylarca aradılar biramadimdememe rağmen destek için bi arayın isterseniz

Merhaba,
Ne olur bana bir yol gösterin. 15 senedir sigara iciyorum ve artik ciddi anlamda kendimden bile tiksinir oldum cünkü acaip bagimli ve iradesizim. Her aksam yarin icmiyecem diye yatiyorum ertesi sabah yaptigim ilk is sigara yakmak. Yani ciddi anlamda bir kac gün veya saat bile birakabilmisligim yok. Cocuklarim var ve her an annelerinin elinde emzik gibi sigara görüyorlar. Ictikten sonra o igrenc kokuyla onlara sariliyorum annelerini kendi kokusunu bile bilmiyorlardir. Bir kac saat icemesem kanim cekiliyor ve ciddi anlamda yoksunluk cekiyorum. Türkiyede ilac varmis biraktiran ama burda o ilaca ulasamiyorum. Doktora gittim sadece iradene sahip cikman lazim dedi. Tamam da o irade yok bende iste. Nasil güclendirebilirim irademi nasil birakabilirim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim
Bende aynıyım hele eşimden sonra sigarayı yicem neredeyse 1 ocak şartladım kendimi en azından 5 e düşürcem

Back
X