Bazı illerin Belediyelerinde Fakir Ailelere Destek birimi adı altında başlatılan kampanya çok hoşuma gitti. Diğer bir başlık altında bu konu tartışılınca benim de aklıma bir fikir geldi. Evet belediyemizde böyle bir uygulama başlatılmışsa, kullanmadğımız eşyalarımızı oraya götürp, söz konusu ailelere teslip edilmesini sağlayabiliriz. Ama birçok yerde hala oturmamış bu sistem, ve heimiz biliyruz ki yeni yürütülen uygulamalarda maesef çok programsızlık ve düzensizliklerden herşey olması gerektiği gibi yürümeye bilior. Ne bileyim, öyle olacak demiyorum tabii, ama henüz tam oturmamış bir sistemden bahsediyoruz... Yani her ilin belediyesinde yok mesela... Olanlar da tam uyguluyorlar mı??? ... diye düşündüm :çok üzgünüm: Varmak istediğim nokta şu, bu işi kendimiz organize etsek, kullanmadığımız ne varsa eşya, oyuncak, kitap, kıyafet... biraya gelip derleyip toplsak, sonra bir gün belirleyip dağıtımını da kendimiz yapsak....YANI DESTEK BIRIMI BIZ OLALIM. Bence HARİKA OLUR :sm_cool:
Kimseden ses çıkmaması gerçekten çok üzücü... Ben çok katılım beklemiştim ....:1closedeyes:
Biz şöylede yapabiliriz, çevremizdeki aileleri belirleriz buradaki bildirimlerden, yakın olan gider aileyi ziyaret eder, ne gerekli belirleriz.forum içine yayarız konuları, bize katılacak arkadaşlardan kimde toplanacak belirleriz, herşey onlarda toplanır o da ulaştırır. Biz kaderr ile üçüzler ve yiğit bebek için böyle yapıyoruz. Hem ihtiyaç sahibine gidiyor hem denetliyoruz. Önce bize katılacak arkadaşlar bulmalıyız, Bu topic çok fazla bilinmiyor. Biz ne yapacağımıza karar verelim yayma işini ben yaparım:))
ılgi olmayınca bakmamıştır. Tamam o zaman önce şöyle yapalım, amacımızı belirleyelim.
1- Çevremizde çok kötü olan bir aile bulmak. ( 1-2 Ailenin ihtiyacı karşılanacak ondan sonra diğer ailelere geçilecek, yoksa çok karışırız)
2- O bölgeye yakın olan bir arkadaşın aileyi ziyaret etmesi ve ihtiyaçları belirlemesi
3- Aile için ihtiyaç listesinin yayınlanması
4- Gelenlerin aileye yakın bir kişide toplanması
5- ıhtiyaçların aileye ulaştırılması
Ama ilk amacımız bize katılacak arkadaşlar bulmak. Ben Ankaradaki bir aileyi ve ıstanbuldaki bir aileyi gündeme getirebilirim. Üçüzler ve Yiğit haricinde.
Tamam o zaman sen aileleri ve ihtiyaçları belirle. (Ankaradaki tespit ettiğiniz aileyi ben de ziyaret edebilirim) Sonra da konuyu çevremizdekilerle paylaşıp yardımları toplayıp, dağıtalım.Ankara için bana çok uzakta olan bir yer olmazsa ben yardımları toplayıp dağıtabilirim. Bu arada ben Ankara da Mamakta oturuyorum, bilgin olsun cnm.
Katılımcı nasıl bulucaz, foruma yeni bir başlıkmı açsak acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?