Yardım meleklerınden destek bırımı

erbek2004

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
434
104
323
Ankara
Bazı illerin Belediyelerinde Fakir Ailelere Destek birimi adı altında başlatılan kampanya çok hoşuma gitti. Diğer bir başlık altında bu konu tartışılınca benim de aklıma bir fikir geldi. Evet belediyemizde böyle bir uygulama başlatılmışsa, kullanmadğımız eşyalarımızı oraya götürp, söz konusu ailelere teslip edilmesini sağlayabiliriz. Ama birçok yerde hala oturmamış bu sistem, ve heimiz biliyruz ki yeni yürütülen uygulamalarda maesef çok programsızlık ve düzensizliklerden herşey olması gerektiği gibi yürümeye bilior. Ne bileyim, öyle olacak demiyorum tabii, ama henüz tam oturmamış bir sistemden bahsediyoruz... Yani her ilin belediyesinde yok mesela... Olanlar da tam uyguluyorlar mı??? ... diye düşündüm :çok üzgünüm: Varmak istediğim nokta şu, bu işi kendimiz organize etsek, kullanmadığımız ne varsa eşya, oyuncak, kitap, kıyafet... biraya gelip derleyip toplsak, sonra bir gün belirleyip dağıtımını da kendimiz yapsak....YANI DESTEK BIRIMI BIZ OLALIM. Bence HARİKA OLUR :sm_cool:

size katılıyorum,biz bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz,organize olmamaız şarta.sa.s.:enbuyukkk:

Organizasyon çok önemli ama bence "yardım melekleri" bunun için bulunmaz fırsat, el ele verip müthiş bir ekip oluşturabiliriz!! Gönüllülerden kendi aramızda bir grup oluşturalım, sonra, herkez önce kendi evinde biriktirir, toplayabildiği kadar eşya. En son da bir yer belirleyip tüm malzemeleri bir araya getiririz. Gün saat, araba gönüllü v.s ile planlama ve tam organizasyon ile daha önce belirlenen adreslere kolileri dağıtmak için yola çıkılır. Adresleri de belediyeden veya muhtarlıklardan alabiliriz. Orada yardıma muhtaç kililerin adresleri oluyor. Çok kötü durumda olanları en iyi semt ve ilçe mutarlıkları ve belediyeye bilir sanırım.

Kimseden ses çıkmaması gerçekten çok üzücü... Ben çok katılım beklemiştim ....:1closedeyes:

bende ankaradayım her türlü yardım için warımda olumunekankayizsmile sanırım önce bize lazım bilmiyorumkismile bi yardım baksana kimsecikler oralı olmuyor muhtarlıga kaydirigubbakcemile gidip kendimize yardım etcek kişlerimi bulmalıyız ne :uhm:

canım cok güzel düsünmüssün güzel bir organizasyonla cok iyi işler hayırlar yapa bılecegımıze emınım cok fakır aıleler tanıyorum zaten bu işide yapıyorum bir dernek adı altında ama suan bakıyorum kımsecıklaer yok gibi ben gönülluyum kendımı yetebıldigim kadar hayır ıslerıne adadım en ufak seyden mutlu olan ınsanlarımız var hatta gecen yıl bır projede calısmıstım bır ılceye kırtasıye yardımı yapmıstık yardım severlerınde katkısıyla o kolıler acılıp dagıtılırken bır kaleme sılgıye nasıl gozlerı gulelerk bakıyorlardı o hallerı hıc gozumden gıtmıyor herkes elınden geldıgınce bıze yardımda bulunsun her turlu esya kabul edılır dedıgınız gıbı evımızde toplayalım paketleyıp bır gundede dagıtalım ben avrupa yakasındayım en kısa zamanda goruselım ozelden mesajlasalım sevgıyle kalın

Merhaba! görme engellilerle ilgili konuma fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim :1hug: 100 mesajı gecmedıgımden lınk veremıyorum konularımdan bulabilirsiniz a.s.

erbek merhaba bende varım, ama bu konuyu oturup eni boyu konusmak gerek. ayrıca sen ortalarda yoksun nerelerdesin?

sana katılıyorum. ben yardımcı olmaya çalışırım. ancak çalıştığım için sürekli gidiş-geliş yapamam veya işin başında duramam. çünkü gerçek anlamıyla buda bir iş. dolayısıyla sadece hafta sonları katkıda bulunabilirim.
eskişehir odunpazarı belediyesinin çok güzel bi uygulaması var belediye içerisinde bir yer ayarlamışlar. gönüllüler ilgileniyor. toplanan yardımlar aynı mağaza düzeninde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. yani ihtiyaç sahipleri gidip -beğenip alıyolar. keşke bizde böyle bişey yapabilsek. araştırmak lazım ama özellikle vakti bol olan birinin sürekli ilgilenmesi gerek.

Ben de bi şekilde yardımcı olabilirim...

Vaktim fazla yok ama elimden ne gelirse yaparım...

Konuyu gündemde tutalım arkadaşlar...

Biz şöylede yapabiliriz, çevremizdeki aileleri belirleriz buradaki bildirimlerden, yakın olan gider aileyi ziyaret eder, ne gerekli belirleriz.forum içine yayarız konuları, bize katılacak arkadaşlardan kimde toplanacak belirleriz, herşey onlarda toplanır o da ulaştırır. Biz kaderr ile üçüzler ve yiğit bebek için böyle yapıyoruz. Hem ihtiyaç sahibine gidiyor hem denetliyoruz. Önce bize katılacak arkadaşlar bulmalıyız, Bu topic çok fazla bilinmiyor. Biz ne yapacağımıza karar verelim yayma işini ben yaparım:))

ankara için malzeme vereceklerden malzemeyi toplama ve dağıtma işlerini yapabilirim ama ihtiyaç sahiplerini nerden bulucaz? ben kaç aydır kk dayım daha bugün dikkatimi çekti yardım melekleri bölümü. cnm sen bu konuda bizden daha öndesin bi organize olalım biz senin desteğinle. nerden başlamak lazım hiç bilmiyorum? bu arada topic sahibi arkadaşımızda hiç yok ortalardaklava:

İlgi olmayınca bakmamıştır. Tamam o zaman önce şöyle yapalım, amacımızı belirleyelim.

1- Çevremizde çok kötü olan bir aile bulmak. ( 1-2 Ailenin ihtiyacı karşılanacak ondan sonra diğer ailelere geçilecek, yoksa çok karışırız)

2- O bölgeye yakın olan bir arkadaşın aileyi ziyaret etmesi ve ihtiyaçları belirlemesi

3- Aile için ihtiyaç listesinin yayınlanması

4- Gelenlerin aileye yakın bir kişide toplanması

5- İhtiyaçların aileye ulaştırılması

Ama ilk amacımız bize katılacak arkadaşlar bulmak. Ben Ankaradaki bir aileyi ve İstanbuldaki bir aileyi gündeme getirebilirim. Üçüzler ve Yiğit haricinde.

Tamam o zaman sen aileleri ve ihtiyaçları belirle. (Ankaradaki tespit ettiğiniz aileyi ben de ziyaret edebilirim) Sonra da konuyu çevremizdekilerle paylaşıp yardımları toplayıp, dağıtalım.Ankara için bana çok uzakta olan bir yer olmazsa ben yardımları toplayıp dağıtabilirim. Bu arada ben Ankara da Mamakta oturuyorum, bilgin olsun cnm.
Katılımcı nasıl bulucaz, foruma yeni bir başlıkmı açsak acaba?

cnm bende batıkentte oturuyourm anca grebıldım foruma malesef.. bende kendıme yakın olanları zıyaret etmeye yoklamaya ulastırmaya calsırım.. olmadı yol masraflarını karsılar ellerıne verırırz.. bende hafta ıcı calsıyorum haftasonu dersanem var nasıl olacak bılmıyorum ama bu ısın ıcınde olacagım hihoyyyt

Tamam arkadaşlar, 2 ailemiz var. Biri Ankara Keçiören' de, Biri İstanbul Anadolu Yakası Pendikte. İki aileyi de tanıyan arkadaşlardan ayrıntılı bilgi alır almaz yeni konu olarak açacağım. Ayrı takip edelim ki girmesin birbirine. Neler yapabileceğimizi az çok tasarladım, ailelerin bilgileri gelir gelmez paylaşacağım sizinle. Yaptıklarımızı mutlaka dosya şeklinde kayıt altında tutalım. Sıkıntı yaşamayalım. Her türlü ayrıntıyı paylaşacağım sizinle fazla uzaklaşmayın:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…