• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım,mastit oldum iyileşemiorum

arasss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
10
0
36
Ankara
kızlar 1,5 ay önce mastit oldum.acı ve kızarıklık vardı.antibiyotik aldım emzirmeye devam ettim,iyileşmedim.başka doktor başka antibiyotik verdi.sağdım emzirdim sıcak koydm gene olmadı.geçen gün acıdan uyuyamadım.kızarıklık ve sertlik vardı.ultrasonda hafif ödem olduğu anlaşıldı doktor gene antibiyotik verdi.emzir dedi.bıktım ilaç kullanmaktan.sütüm çok hem sağıp hem emziriorum ama bebişim emmeyi sevmio.napıcam ben apse de yok çok şükür ama çok acıo 1.5 ay oldu zaman zaman şiddetlenio.ne yapiym ben?

ne kadar dogru bilmıyorum ama halamın eltisi söylemişdi
kaynanası öle yaptırırmışhemen gecermiş
bebeğin çişli bezini göğsüne sarıcaksın normal penye beze yaptırcan
onuda göğsune sarıcan antibiyotik görevi görüp hemen yok ediyomus

bebeğini emzirdikçe göğsündeki çatlaklardan tekrar enfeksiyon kapıyor olabilirsin. bence ilaç kullandığın süre içinde emzirme, sadece sağıp ver. önce iyileş, sonra emzirmeye devam et. ben de mastit olmuştum. bir gece sabaha karşı 5te ateşten titreyerek uyanıp acil,acil sürünmüştüm.. şükür ben iyileştim.darısı başına. ben ilaç kullanırken emzirmemiştim, sağıp vermiştim.

bende kızımı emzirirken meme uçlarım dehşet çatlaktı.yerleri tırmalardım emzirirken kullanmadığım merhem kalmamıştı.sonra bi büyüğümüz bebişi emzir sonra son çıkan sütü güzelce memene yay kurumasını bekle dedi.1 haftada düzeldim Allah yardımcın olsun çok canı yanıyor insanın çok iyi bilirim.ama bunu mutlaka dene.kendi sütün sana şifa olacaktır.

test edildi onaylandı.:9::9::9:

canım çok geçmiş olsun.seni en iyi ben anlarım,kaç gece ağrılardan ağlayıp sabahladığım oldu,kolumu bile kaldıramıyordum hatta süt sıtması diyorlar üşüyüp ateşler içinde bile kaç gün yattım ah ahh:43:
tek çare;devamlı gögsünü boşaltacaksın,göğsündeki bezeler eriyene kadar tüm acılara dayanıp devamlı sağacaksın sütünü.göğsüne sıcak havlu koy yada sıcak duşa gir göğsüne masaj yap hemen sonra damarlar yumuşamışken sütünü sağ ama devamlı her 2 saatte mutlaka sağ başka çaren yok.
allah yardımcın olsun ve tekrar geçmiş olsun

saolun kızlar tavsiyelerinize uyucam sürekli süt sağmak çok sıkıcı.2 aydır bunu yapıorum.sütüm daha da artacak die tatlı yemiorm düşünün artık.kimi bilemez kimi bulamazmş.ikizlerim olsa çok rahat doyarlardı.nazar değmesin gene de.ama benimki de az emio işte iyice zayıfladı.ek gıda veriorum.

Back