ya kızlar benim çok büyük sorunum var artık dayanamıyorum katlancak sabrım kalmadı. benim saçım çabuk yağlanıyodu. 2 günde bir yıkanmak zorunda kalıyodum fakat tatildeyken denize girip çıkıyodum hergün. bu yüzden her akşam eve geldiğimde şampuanla saçımı yıkıyodum tuzlu sudan arındırmak için. bi süre hergün böyle devam etti. tatilde döndüğümde ise saçım alışmış buna. yağlanmaya başladı. akşam banyo yaptım. sabah kalktığımda saçım diplerden yağlıydı. sanki 1 haftadır yıkanmıyorum ama halbuki banyo yapalı 20 saat bile olmamıştı... çözümü olanlar yazabilir mi lütfen. gliss ve elseve nin şampuanlarını kullanıyorum.
bu sorunun cevabına benim de ihtiyacım var,saçlarım hergün günde en az bir kez yıkanmaya alıştığı için 24 saat olmadan yağlanıyor.saç dökülmesi problemi yaşadığım için de sürekli yıkamak istemiyorum.ne yapacağımı şaşırdım
Benim saçımda sizinki gibi kızlar ama bunun çözümü saçı her gün yağlansa da yıkamamak bir süre sonra alışıyor zaten saç kendiliğinden ve toparlanıyor yavaştan.Bundan başkada bir çözüm yolu yok kendi saçımdan biliyorum:97:
bende de durum aynı her gün banyo ediyorum..
saçımı yıkamadğım gece ertesi gün sanki yağa batıp çıkmışım gibi hissediyorum
sanırım saç derisinden kaynaklanıyor..
bide saç her gün yıkanmaya alışınca oluyor sanırım..
yazın yine neyse sacı yıkayınca serinliyorsun ama kışın zor oluyor her gün yıkamak
bide sinüzit var bende baş ağrısından duramıyorum :2:
durulama suyuna biraz elma sirkesi koymayı denesene.
kokusuna dayanabildiğin kadar koy :)
ayrıca karbonat şampuan yerine kullanılabiliyor saçı temizlemek için. yağlı saçlara da iyi geliyormuş. 1-2 gün sadece sirke ve karbonatla yıkamayı dene bakalım...
benimde yağlanır sürekli uzatıyorumda sacımı bu yüzden sık yıkamak kırıyor uclarını..bende kendimce cözüm buldum yaglandığında sadece sacımın tepesini diplerini yıkıyorum 1 kez sampuanlıyorum..daha az hasar gördüğüne inanıyorum böylece sacımın..
kızlar tuz içermeyen şampuanlar kullanın, bir süre sonra yağlanma sorununuz ortadan kalkar, tuz saç derisini kurutuyor, saç derisi buna önlem olarak yağ salgılıyor. saçlarınızı yumuşak ve tuzsuz şampuanlarla yıkayın
selam kızlar ben bi ara evde karedşimin şampuanı olan head&shoulders ile saçımı yıkadım,oda benim şampuanım bitti diye neyse bu acayip kurutuyo saç derisini söyliim sonra baktım yine bir iki kere denk geldi kullanmak durumunda kaldım yine kuruttu yağdan eser yok,acayip rahatsız etmişti beni remen saç derimdeki tüm yağı kuruttu bilmiyorum karşıt bir çözüm olabilir aşırı yağlı saç derileri için denemek gerek tabii bu kepeğe karşı şampuan olan işte ondan bahsediyorum,isterseniz deneyin