• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım lütfen

SuJu

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
49
5
16
İstanbul
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Ama iki aydır üye olmadan forumu takip ediyorum.
Eşimle bebek düşündüğümüzden beri okumadığım yazı kalmadı.
Dünde iki kere konu açtım ama kimse cvp bile vermedi ve bu beni üzdü epey :((

sorularımı sıralamak istiyorum:
1.adet günümden bir kaç gün sonra beyazımsı akıntım oluyor ama ovuslasyon günümde olmadı...
2. Sol kasık ağrılarım var.göğüslerime kasıklarıma iğne batmaları oluyor. Bunun nedeni nedir
3. Ovulasyon gününü takip etmek adına adet başlangıcının ilk gününden itibaren adet döngümüze değişiyor bunu biliyorum.adet kanaması derken.o leke leke kahverengimsi akıntı veya artık her neyse onun geldiği günü yoksa tam söküldüğümüz günmü sayılmaya başlıyor
4. Adet başlangıcımda benim kahverengimsi ve siyah akıntım(adı herneyse)da koku oluo. Bunun nedeni nedir.
5. Adette tam söküldüğüm gün idrarla birlikte (çok afedersiniz) sümüksümsü uzayan birşey akıo. Bunun nedeni nedir
bunlar sizdede varmı?

Not:
1,5 yıllık evliyim. Bir yıl korunduk aralıktan itibaren korunmamaya başlamakla birlikte sadece geçen ay ilk defa ovulasyon gününr denk getirmeye çalıştık.bugün(dün leke gelmeye başladı) regl oldum.günüme 1 hafta vardı. Biz-ben başka hayaller kurarken erken regl olmak epey sinirimi bozmuş durumda.hoş ilk seferde olucak diye birşey yok.evde test alıp bekletiyorum her ihtimale karşı.çünki eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. Gebeliği erken teşhis etmemiz gerekki iğne vurulabileyim.

Uzmanlara net aracılığıyla sorsamda bazı sorular ne beni tam anlamıyla bilgilendirdiler nede istediğim cvbı açık olarak alabildim. Ben ne soruorum onlar saçma sapan cvplar veriolar.

Deneyimlerinizi veya bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum şimdiden tşk. Ederim.

camım ben 16 haftalık hamileyim bizde de kan uyuşmazlığı var ama iğne falan vurulmadım doğumdan sonra 2. çocuğa gebe kaldığında sorun olmaması için iğne vuruyorlar ben o şekilde biliyorum. ovulasyon önemli ancak kaçırma söz konusu olacağından gün aşırı ilişkiye gir derim kaçırma şansı yok :) adet öncesi kası ağrılarına falan takılma derim yanıltıcı olabiliyorlar, gebe kalınca en belirgin değişiklik şudur diye diyemem çünkü ben pek yaşamadım değişiklik ilk zamanlar, ovulasyonlarını belirlemek istiyorsan ovulasyon testi alabilirisn..

camım ben 16 haftalık hamileyim bizde de kan uyuşmazlığı var ama iğne falan vurulmadım doğumdan sonra 2. çocuğa gebe kaldığında sorun olmaması için iğne vuruyorlar ben o şekilde biliyorum. Ovulasyon önemli ancak kaçırma söz konusu olacağından gün aşırı ilişkiye gir derim kaçırma şansı yok :) adet öncesi kası ağrılarına falan takılma derim yanıltıcı olabiliyorlar, gebe kalınca en belirgin değişiklik şudur diye diyemem çünkü ben pek yaşamadım değişiklik ilk zamanlar, ovulasyonlarını belirlemek istiyorsan ovulasyon testi alabilirisn..

tşk. Ederim cvbın için. Aslında annem ve kayınvalidem adet bitiminden sonra doktora gitmek için ısrar ediyorlar. Ama hem gitmek istiyorum hem istemiyorum. Biliosun ki tıpta ayıp yok ve kalkım hadi annem neyse kayınvalidemin yanında özel sorular sorulması hoşuma hiç gitmez.bir yandanda gitmek istiyorum neyim var neyim yok hiç bilmiyorum. Doktor yüzü bile görmem. şükür hasta olmam... Hastanenin yanından bile geçmem. Rutin testler şu zamana kadar hiç yaptırmadım. Bunun içinde gidip bi ne var ne yok öğrenmekte istiyorum...

Kararsız kaldım şimdi...

bu arada gözün aydın canım... Darısı bana ve diğer anne olmak isteyenlerin başına....

Son düzenleme:
Netin verdiği hesaplamalarda ovulasyon günüm adetimin 18. Günü idi. Bu tarihte yakın hatta 14. Günden itibaren gün aşırı birlikte olduk ama tık yok...

korunmayı bırakır bırakmaz doktora gıtmelı adetın ucuncu gunu gıdılırse ıyı olur. doktora gıdışın sebebı " çoçuk istiyorum hanı bı sorun varsa bıleyım " dıye. ben gıttım hemen folık asıt yazıyorlar hamıle kalmadan ıçmeye başlamalısın bebek ıçın. adetın uçuncu gunu hormonlara bakıyorlar sorun varmı dıye. benım normal çıktı ama ilk ay bebek olmayınca dırek ilaç yazdı klomen verdı. bende kullanmadım. ne tedavısı yahu daha bır ay olmuş hapı bırakalı. ıyıkıde kullanmamışım. ikinc ayda süpriz:emir_bebek: ALLAH isteyen herkese nasıp etsın
bu arada ne annemle ne kaynananla gıt ya eşinle yada yalnız gıt

korunmayı bırakır bırakmaz doktora gıtmelı adetın ucuncu gunu gıdılırse ıyı olur. Doktora gıdışın sebebı " çoçuk istiyorum hanı bı sorun varsa bıleyım " dıye. Ben gıttım hemen folık asıt yazıyorlar hamıle kalmadan ıçmeye başlamalısın bebek ıçın. Adetın uçuncu gunu hormonlara bakıyorlar sorun varmı dıye. Benım normal çıktı ama ilk ay bebek olmayınca dırek ilaç yazdı klomen verdı. Bende kullanmadım. Ne tedavısı yahu daha bır ay olmuş hapı bırakalı. ıyıkıde kullanmamışım. Ikinc ayda süpriz:emir_bebek: Allah isteyen herkese nasıp etsın
bu arada ne annemle ne kaynananla gıt ya eşinle yada yalnız gıt

canım cvbın için tşk.ler.zaten eşimle gitmeyi istiyorum. Bakalım.ya özele gitmek istiyorum oda el yakıo. Devlet hastanelerinede açıkçası güvenemiyorum tam.
Baştan sona kadar takip eden doktorda muayene olmak ve kısmetse bebeğimi onun gözetiminde doğurmak istiyorum.

Bilemedim şimdi napıcamı

dr kesinlikle git topluca gitmenize gerek yok ki alma kimseyi yanında eşin gelirse eşin gelsin .. gebe kalmadan önce folik veriyorlar rubella testi yaptırabirsin, aklındaki sorular cevaplanmış olur hem

canım cvbın için tşk.ler.zaten eşimle gitmeyi istiyorum. Bakalım.ya özele gitmek istiyorum oda el yakıo. Devlet hastanelerinede açıkçası güvenemiyorum tam.
Baştan sona kadar takip eden doktorda muayene olmak ve kısmetse bebeğimi onun gözetiminde doğurmak istiyorum.

Bilemedim şimdi napıcamı

once ssk ya gıt o zaman. zaten gebelık yok şu an takıp gerekmeyecek. tahlıllerı yaptır bı sorun varmı yokmu oğren. inş yokturda bıran once bebeğine kavuşursun. o zamanda dr araştırmaya başlarsın. şimdiki aklım olsa onca sskya gıder boşuna para vermezdım

once ssk ya gıt o zaman. zaten gebelık yok şu an takıp gerekmeyecek. tahlıllerı yaptır bı sorun varmı yokmu oğren. inş yokturda bıran once bebeğine kavuşursun. o zamanda dr araştırmaya başlarsın. şimdiki aklım olsa onca sskya gıder boşuna para vermezdım

tşk. ederim canım en güzeli.eşim bi hayırlısıyla şehir dışından gelsinde.
allah hepimize nasip etsin...rüyalarıma hep girio. her rüyamı çocuğa yoruyorum :D

Back