hergün yumurta vermek biraz ağır olabilir ufaklık için.sonuçta hayatında daha ilk kez tattı,vücudu bu maddeyi tanımaya çalışıyor.2 günde bir 3 günde bir olarak verebilirsiniz.emdiğini varsayarak suyu kaşıkla 1-2kaşık olarak başlayın ve unutmayın ki anne sütü haricinde bişeyler geçiyor artık boğazından.bu yüzden su miktarını giderek arttırın.elma ve havucu rendeleyip tülbentten sıkarak geçirin ve böylece elde ettiğiniz suyu ona yine kaşıkla içirin.hayatının ilk meyve sebzesini tatmış olacak böylece.çoğu bebek için bu problem olmuyor ve seviyorlar genelde.evde yoğurt mayalayın,şöyle bir öğünlük kadar bunu verebilirsiniz.beğenmezse içine bir iki cicibebe unufak olmasını gayret ederek elinizde kırıp karıştırın ama yoğurdun cıvık olmasına dikkat edin.zamanla hem miktarı arttırın hem de hafif pütürlü kırmaya çalışın.yine değişik sebze çorbaları yapabilirsiniz ve midesini tutsun diye içine bir dilim ekmeği iyice parçalayabilirsiniz.ama marketlerde satılan cicibebe ekmeklerini tavsiye etmiyorum,olması gerektiği kadar erimiyorlar çünkü.devam sütleri var marketlerde,bebeğin ayına uygun almanızı öneririm.kahvaltıyı ben genelde şöyle yapardım:bir dilim ekmek içini bir kaseye koyardım.bu sütü alır ısıtır ekmeğin üstüne bolca dökerdim ki ekmek parçalansın,az biraz beyaz peynir ufalardım bunun üstüne ve bunu bulamaç haline getirirdim.biliyorum kulağa iğrenç geliyo ama her ikisi de bunu enteresan bulup yiyordu.siz tabi kreativitenizi de kullanıp bu bulamacı daha da geliştirebilirsiniz.ilk bebeğimin bulamacına pekmez eklerdim,ama sonra öğrenmiştim ki pekmez sütle bir araya gelince tüm besleyici özelliğini kaybediyormuş ve kahvaltıda verilmesi zaten sakıncalıymış.bu yüzden keçiboynuzu ya da dut pekmezini öneriyorum ama kahvaltıdan sonra şöyle üzerinden 1-2saat geçince 1tatlı kaşığı kadar yeterli olur onun için.muz çok ağır gelebilir en başta ama tüm herşeyi tatmaya başladıktan sonra size önerim;kendi mayaladığınız yoğurdun içine bir yarım muz ezebilirsiniz.kıvamından endişelenirseniz ya da bebeğiniz dar boğazlıysa,o zaman devam sütüne 1-2cicibebe tümüyle ufalayın ve muzun yarısını elma suyuyla birlikte bu karışıma ekleyin.patates gene deneyebileceğiniz bir sebze.haşlayın,içine çok az tereyağ katın ve bunu sulu bir ezin.tuz konusunda cimri davranın ama tümden de mahrum etmeyin.bebeğinize bu önerilerim dışında da her ne veriyorsanız unutmayın ki ilk kez deniyor...bu yüzden kıvamına dikkat edin ve ağır kategorilerine giren her ne varsa,çekinerek ve gün aşırı verin (yumurta,muz çilek gibi örn.).her denediğiniz yeni gıdalarda da bebeğinizi gözlemleyin,nasıl tepki veriyor,alerjik reaksyon gösteriyor mu diye.zamanla yiyecekleri hem kıvam olarak koyulaşsın hem de dil-damakla ezebileceği kadar yumuşak pütürler içersin ki çiğnemeyi öğrensin.