Merhaba kızlar..
2014 yılında 3.gebeliğimde 8. haftada gebeliğim sonlandırıldı kalp atışı olmadıgından
düşükten alınan örnekte kromozom larda skntı çıkmadı.
kan ile ilgili genetikte 12 mutasyon tarandı.
faktörXIII V34L heterozigot mutasyon saptandı
mthfr C677T homozigot mutasyon saptandı.
genetikten aldığım bu sonucu kadın doğum doktorumla paylaştım gebe kalır kalmaz cleaxane 0,4 lük başlayacaksın dedi.
daha da peşine düşmedim,yanı kan sonucumu sadece kadın doğum doktorumla paylaştım
...
gebelik düşünmedim bir süre..ocak 2019 da şehrimizde bulunan internette ve sağda solda methini duydugum bir prof.a gittim önce hormonlarına bakalım dedi.. gereken tahlil yapıldı 3aylık bir doğum kontrol ilacı verdi (yazz markalı) kullandım düzenli olarak..3 ay sonunda tahlıllerım yenılendı hormonlarım iyiymiş hamıle kalmanda sakınca yok dedi :) biraz çekinik bir karakterim var susup üstüne düşmedim.. sabırla bekledım..
hakkımda hayırlısı olsun dıye hep dusundum dua ettım..
4 ekım 2019 da regl olmam gerekıyordu, olmadım, yıllık ızın dönuşu şehir değişikliği vs diye geçiştirdim..
10 ekim de evde yapılan klasık testlerden yaptım,beklenılen çift çizgi göründü..
11 ekim cuma hemen dr a gittim beta hcg 3296,kan testlerimin hepsi yapıldı herşey iyi..
tabi içime kurt düştü genetik sonucunu doktor böyle yorumlamıstı dıye.ama elimde belge yok cumartesi pazar düşünmek ve ev içinde kağıt aramakla geçti..
**14ekim2019pazartesi hemen genetik lab. ile iletişime geçtim,gidip teslim alıp doktorla paylaştık bu sonuçla beraber clexane 0,6 ya başlattı hemen..
17 ekim vajınal ultrasonla kese göründü bir sorun yok..
24 ekim tekrar vajinal ultrason la bakıldı kalp atısı görüldü duyuldu.. kalp atışı oldugundan dosyamız açıldı,
5aralık 2019 2-li test günü aldık..
bulantılarım var özellikle sabah, hamılelıkle ilgili bütün belirtiler var ama hafif öyle yatak döşek yatacak kadar kötü değilim.. günlük hayatım aynı düzeyde devam etti..
9-ve 10 hafta gibi bir kaç aksam küçük tansıyonum 4 e kadar düştü sebebini hala bilmiyoruz..
23kasım cumartesi
sabah 5 gibi lavaboya gitmek için uyandım,iç çamaşırım komple ıslaktı..
ama ne idrar ne de vajınal bir akıntı, kokusuz nötr bir sıvı..
bu durumdan anneme bahsettim , hemen git dr a vs dedi..
aksam acile gideceğim diye yine aklıma kötüyü getirmedim..(iğne korkum oldugundan hep acilde yaptırdım kan sulandırıcı ıgnelerımı.)normalde 11 hafta 5 gün olan bebeğim crl 6 hafta 1 gün göründü.. doktor demeden zaten görüntüden anlamıştım.. yıne olmadı dıye hayıflandım.. yınede dr beta hcg yıde görelım dedi.. beta hcg 3716..
25kasım pazartesi sırasız kürtaj için yazı vs yazdı pazartesi kan tahlılleri,genetik doktoru ile görüştüm,genetik sonucunuzu neden bize göstermediniz dedi.kadın doğumcum yönlendirmedi dedim,kızdı tahlılı ben yptım keske banada danıssaydınız dedi.. salı anestezi doktoru görüşmeleri ve muayenesi..
27kasım çarşamba kürtaj oldum..
ilkkez bu kadar ağrı sancı hissettim..
ee tabi çevrede ahlar vahlar.. extra can acıtıyor....
yine genetiğe gitti düşük materyali..ve bir tüp kan..
kendi isteğimle29kasım cuma hematolaga gittim,2014 de ki genetik sonucumu göstererek , sistemden yapılan testlere baktım bi çok sey yapılmıs ama tekrarlayan düşüklerle ilgili bir kaçda test de biz isteyelim dedi,
2 tüp ankaraya ,3tüp hastanemiz laboratuarında bakılacak dedi..
3aralık salı içinde Doç.Dr. dan özel randevu aldım.. bakalım derdime çare bulabilecekmiyim..
..
4.gebeliğimdi ailece herkes çok sevindi,aile apartmanında yaşadığımdan dolayı ailemin tamamı duydu..
ki ben söylememe taraftarıydım.. kalp atışını duyunca rahatlamıştım; aman duyan duysun demeye başlamıştım....
Allah ın ıznıyle bu sefer sorunu bılıyoruz,ilacımız belli diyordum hep..çook istemiştim ama nasip olmadı..
demekki zamanı değilmiş,Allah hayırlısını versin demekten başka şuan elimden bişey gelmiyor..
yarın doktora gideceğim ama duygu dünyam karmaşık..
belki doktora gidip kontrollü gebelik hazırlıgı yapsaydım böyle olmayacaktı...
çook uzun yazdım ama yaşadığım hayal kırıklıgı gibi bir şey oldu..
sankı kandırılmısım gibi hissediyorum kendımi..
çaresizce kan sonuçlarımı bekliyorum..
Allah nerde bir şifa arayan varsa versin inşallah...
okuyan arkadaşlarım hakkınızı helal edin..