• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım Lütfen. Kitabın adını unuttum:(

tozbiber

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2006
54
1
86
Ankara
Yıllar önce bir kitap okumuştum. Çok sevmiştim ve etkilenmiştim. Şimdi görüşemediğimiz bir arkadaşımın kitabıydı. Ve şimdi kızımında okumasını istiyorum. Ama çatlıycam ne adını ne yazarını hatırlıyorum. Bu mesajı okuyan arkadaşlardan belki kitabı okuyan bilen vardır diye yardım istiyorum. İnanın bulursam çok mutlu olucam.
Kitabın konusu hafızamda kaldığı kadarıyla ;
Bir ailenin ikiz çocukları oluyor ikiside erkek. (ingiliz olabilirler) sağlık sorunu nedeniyle bebeklerden bir tanesinin sünnet vari bir operasyon geçirmesi gerekiyor. Ve yanlış operasyon sonucu çocuğun organına zarar veriliyor, mecburi cinsiyet değişikliği ameliyatı yapılıyor. Fakat çocuk büyüdükçe cinsiyetinin ne olup olmaması gerektiğinin ikilemini yaşıyor ve bir kaç ameliyat daha geçirmek durumunda kalıyor. Sonunda evlendiğini hayatının bir nebze düzene girdiğini falan hatırlıyorum.
Tam hatırlayamamam da çok ayıp ama çok çok zaman önceydi :(
Okuyan bilen varsa lütfen cevap yazsın. :Saruboceq:
Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar. alkisalkisalkis

Öncelikle belirtmeliyim ki; okuduğum bir kitap değil..
Ancak, arama motoruna "ikiz ameliyat cinsiyet kitap" yazarak aşağıdaki bilgiye ulaştım. Aradığınız bu gibi geliyor bana.. yerimseniben

Kitap : DOĞANIN YARATTIĞI GıBı
Yazar : JOHN COLAPINTO
Baskı Yılı : 2002
Yayın Evi : AYKIRI YAYINLARI
Sayfa : 245

Doğanın ve yetiştirme koşullarının cinsiyet ve cinsel kimlik üzerindeki etkileri ve hangisinin belirleyici olduğu uzun zamandır tartışılmaktadır. 1960 lı yıllarda ABD de yaşanmış bir olay konuyla ilgili çeşitli teorik görüşlerin sınanması ve yeni açılımlar getirilmesi açısından son derece ilginç ve aynı zamanda trajiktir. Erkek olarak doğan Bruce un Brenda ya dönüştürülmek istenmesi ve sonuçta 14 yılın ardından David olmakta karar kılınmasını anlatan bu gerçek yaşam öyküsü tıp dünyasında olduğu kadar sosyal bilimler alanında da hala tartışmalara, bilimsel tebliğlere konu olmaktadır.
1967 de doktorların ellerine yüzlerine bulaştırdıkları bir sünnet ameliyatından sonra penisini kaybeden bir bebeğin ailesi radikal bir tedaviyi kabul eder. John Hopkins Hastanesinde görev yapan cinsel kimlik ve cinsiyet değiştirme konusunda ünlü bir uzmanın tavsiyesiyle çocuk ameliyat edilerek bir kız gibi büyütülmeye başlanır. Başlangıçta tam bir başarı olarak ilan edilen bu deneyim çocuğun bir ikiz kardeşi olduğu için çok daha ilginç bir hal alır. Sağlıklı bir erkek çocuğu olarak büyütülen ikiz kardeşi tedavinin kontrolü için mükemmel bir olanak sunmaktadır.
Ne var ki, tedavi başından beri başarısız olmuştur. Aslında çocuk ona empoze edilmek istenen cinsiyete karşı mücadele etmiştir. 14 yaşına gelince, sonunda olanlardan haberdar edildiğinde yaşamını bir erkek olarak devam ettirmeye karar verir.

Öncelikle belirtmeliyim ki; okuduğum bir kitap değil..
Ancak, arama motoruna "ikiz ameliyat cinsiyet kitap" yazarak aşağıdaki bilgiye ulaştım. Aradığınız bu gibi geliyor bana.. yerimseniben

Kitap : DOĞANIN YARATTIĞI GİBİ
Yazar : JOHN COLAPINTO
Baskı Yılı : 2002
Yayın Evi : AYKIRI YAYINLARI
Sayfa : 245

Doğanın ve yetiştirme koşullarının cinsiyet ve cinsel kimlik üzerindeki etkileri ve hangisinin belirleyici olduğu uzun zamandır tartışılmaktadır. 1960 lı yıllarda ABD de yaşanmış bir olay konuyla ilgili çeşitli teorik görüşlerin sınanması ve yeni açılımlar getirilmesi açısından son derece ilginç ve aynı zamanda trajiktir. Erkek olarak doğan Bruce un Brenda ya dönüştürülmek istenmesi ve sonuçta 14 yılın ardından David olmakta karar kılınmasını anlatan bu gerçek yaşam öyküsü tıp dünyasında olduğu kadar sosyal bilimler alanında da hala tartışmalara, bilimsel tebliğlere konu olmaktadır.
1967 de doktorların ellerine yüzlerine bulaştırdıkları bir sünnet ameliyatından sonra penisini kaybeden bir bebeğin ailesi radikal bir tedaviyi kabul eder. John Hopkins Hastanesinde görev yapan cinsel kimlik ve cinsiyet değiştirme konusunda ünlü bir uzmanın tavsiyesiyle çocuk ameliyat edilerek bir kız gibi büyütülmeye başlanır. Başlangıçta tam bir başarı olarak ilan edilen bu deneyim çocuğun bir ikiz kardeşi olduğu için çok daha ilginç bir hal alır. Sağlıklı bir erkek çocuğu olarak büyütülen ikiz kardeşi tedavinin kontrolü için mükemmel bir olanak sunmaktadır.
Ne var ki, tedavi başından beri başarısız olmuştur. Aslında çocuk ona empoze edilmek istenen cinsiyete karşı mücadele etmiştir. 14 yaşına gelince, sonunda olanlardan haberdar edildiğinde yaşamını bir erkek olarak devam ettirmeye karar verir.

Anammmmm harikasınız çok çok teşekkür ederim. Arama var arama var demekki :) aratmadığım kelime kalmadı, hatta cümlelere döktüm, hatta döktüğüm cümlelerden bi kitap yazardım falan :)) Evet aynen bu kitaptı. Çok çok çok sağolun.

Anammmmm harikasınız çok çok teşekkür ederim. Arama var arama var demekki :) aratmadığım kelime kalmadı, hatta cümlelere döktüm, hatta döktüğüm cümlelerden bi kitap yazardım falan :)) Evet aynen bu kitaptı. Çok çok çok sağolun.

Rica ederim.. Aradığınızı bulmanıza sevindim.. :lepi:

çok ilginç bir kitapmış Deney yapmışlar çocukla. Hatta bir de komplo teorisi kurayım. Yanlış sünnet falan hikaye olayı ahlaka uydurmak belkide aileyi ikna etmek için uydurulmuş bir kılıf. Resmen bilimsel bir deney bu Bulabilirsem bende okumak istiyorum

Son düzenleme:
benimde çok ilgimi çekti mutlaka okumak istiyorum arıcam bu kitabı

Back