yardım istiyorum...bebeğim daha çok küçük sütüm yetmiyor :(

inşallah bi an önce sütün artar.
rezene çayı, papatya çayı, ısırgan tohumu çayı, süt içiyor musun? hşlanmış mısır, bulgur pilavı.. bol bol da su
stres yapma belki de nedeni sadece strestir

Selam bride;
nasıl oldun ve nasıl oldu bebeğin? Ben bu sabah dayanamadım yanımdaki sağlık ocağında kilosunu tarttırdım. ASıl yarın gideceğim kontrole başka bi doktora. VE bugün 3250 çıktı giysileriyle bebeğim. 100-200 üstündekiler tutsa 3 kg. ya ulaşmışız , çıkmış biraz yani. Moralim yerine geldi. Bide kabızdı diyodum ben. Ama bebek susuz kalmış beslenemediği içinde tuvalate çıkamadığını söyledi hemşire. Mamaya yeni başladın, o da doymaya yavaş yavaş çıkar dedi. Eve geldik , bi gliserinli fitil yazmıştı bi doktor, kabızlık için sadece yumuşatıyomuş. anneme azıcık koyalım dedim ve sonrasında fitille beraber ishal gibi kakamız gelmişti. SEvindim valla içim rahatladı.
Yalnız mama çok yedik akşamdan beri. Dün ne güzel çok emmişti göğsümü , bugün bi yarım saat emdi zorla.Baştan çok ağladı , sonra nefes alırken mememi de çekti. Annem biraz bastırdı ve yarım saat öyle emdi ve uyudu.
İnşallah emmeye devam eder. Yılmayalım arkadaşım. Herkes alışacak diyolar...
Haberlerni bekliyorum....

Psikoloji çok önemli. Eğer sütünün az olduğuna inanırsan yada çevrendekiler sana sütünün az olduğunu söylüyorsa sütün azalır. Kendini sütüm çok bebeğimi rahat rahat doyuruyorum diye telkin et.

seda bendede aynı dert var ayrıca ben hiç emziremedim hiç almadı sanki memede zehir var agzına sürüyorum baslıyo yaygaraya o kadar ağladım o kadar üzüldümki
sağıpta veriyorum ben o kadar zor ki bileklerim ağroyo
eğer emiyosa pes etme su komposto humana devam et benim sezeryan yüzünden ilk hiç gelimedi sütüm simdi humanayla daha iyi -gecede mama veriyorummm egemen biraz kilolu olduğu için kansekeri düser dediler tıktılar mamayı biberonla cocuğun agzına tabi meme zor geliyo kaYnanamda sinir ediyo emziği bi bala bi corbaya bi kompostoya atırıp duruyo büyüklerel cok zorrrr ya
SÜT İÇİN ÇARE BULURSAN NE OLR ÖZELDEN MSJ AT CÜNKÜ Bİ HAFTADAN BERİ ANCA GİRİYRUM SİTEYİ İYİ TAKİP EDEMİYORUM

Bride selam;
neler yaptın güzelim merak ettim. Benim arada bi kapıyo, arada bi almıyo, dün pek almadı , mama 7 kere verdik. Bi gn öncesi daha çok meme emmişti. Ama kaka olayı yine yok. Dün çeyrek bi gliserin fitilinden sonra yapmıştı.İnşallah yapmaya devam eder bebeğimin.
Valla kızlar başka bi formül varda emme için tAVSİYERLİNİZİ BEKLİYORUM BENDE...
Allah yardımcımız olsun...

kizlar özelden niye yazisacaksiniz ,eger yararini gordugunuz bir tavsiye varsa lutfen burdan yazinda hepimiz faydalanalim..malum yarin oburgun bizde ayni sorunu yasayabiliriz..seda hangi tavsiyeyi uyguladin canim ve hangisinden fayda gordun ,lutfen bizede yaz...bende cok merak ediyorum..insalah sutun cogalmistir ..

Öncelikle şu moral bozukluğunu bir kenara bırak. Sen artık annesin hep güçlü en güçlü olmalısın.
Sende emzirebilirsin herkes gibi elbette. Bunu kendine kabul ettir.

Süt için formül şu:
1- Bebeğin her uyuduğunda sen uyu yada dinlen
2- İçebildiğin kadar su iç. 3- lt mesela günde
3- Ve kimseyi dinleme moralini bozma. Sütün yetmiyor bilmem ne bilmem ne diyenleri salla gitsin.

Bunun dışında ısırgan çayı sütünü arttırır. Günde bir fincan mutlak iç.
Birde boza artırır derler ama ben denemedim.

Evet yetmiyor olabilir sütün ama senin bbeğini senden daha çok kimse düşünemez unutma.
Hem üzülme artık mamalar da çok besleyici ve vitaminli.

Bol sütlü günler dilerim.

bende hurmanın sütü artırdığını biliyorum, görümcem denemişti ve çok arttığını söylemişti

umarım problemin çözülmüştür:) allah analı babalı büyütsün bu arada ... ben rezene çayı içtim gercekten hem rahatlatıyor hem süt yapıyor arastıra bilirsin gaz konusunada yardımcı.. sakın süt yapsın diye tıka basa yemek yeme önceden nasıl besleniyorsan öyle beslen diyet de yapma olurmu ben suanki kilomu o süt yapmak için yedigim yemeklere borçluyummaydonozdan uzak dur demiyorum ama fazlayada kaçma sütü azaltması ile biliniyor maydonoz ... aman biberona bas vurma bebekler meme sendromu yasıyor bu yüzden ve en kolayı hangisi ise ona yöneliyor ben 3 ay emzire bildim 1 ayda sagarak verdim kızım beni red etmisti biberon daha kolayına gelmisti.... BU ARADA NE KADAR ÇOK EMZİRİRSEN OKADAR ÇOK SÜTÜN OLUR DAMARLARIN MASAJA İHTİYACI OLUR SICAK BİR BANYO İLE MASAJ YAP... VE STRESTEN OLABİLDİGİNCE UZAK DUR... BU ANLARIN DEGERİNİ BİL HIÇ BIKMA BUNALMA OLURMU..SAGLIKLA KAL

YENİ ANNE ADAYLARI VEYA HAZIRLANAN ARKLAR...HUMANA BİTKİ ÇAYINI DOGUMDAN 1 AY ÖNCE İÇMEYE BASLAYIN...MEME UCUNUZ KÜÇÜK OLABİLİR BAZI BEBEKLER KAVRAYAMIYOR DOGUMDAN ÖNCE MEME BASLARINIZI ILIK SU YARDIMI İLE DISA HAFİF HAFİ ÇEKİN EN AZ GÜNDE 20 KEZ YAPIN ..DOGUM YAPMAYAN ADAYLAR KİMİ KİSİLER İLK GELEN SÜTÜ YANİ AGIZI BEBEGE VERMEMENİZİ SÖYLEYEBİLİR SAKIN HA DİNLEMEYİN AGIZIN BEBEK ÜSTÜNDE BÜYÜK BİR ETKİSİ VAR BEBEGİNİZ AGIZ SAYESİNDE BELLİ Bİ SÜRE HASTALIKLARDAN KORUNUR.. SÜTÜM YETMİYOR DEMEYİN İNATLA EMZİRİN HER İSTEDİGİNDE EMZİRİN Kİ SÜT GELSİN.. FORMÜL MAMALAR EVET ÇARE AMA KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE MEME Mİ ALMIYOR DİYE BEBEGE BİBERON VERMEYİN BEBEK EN KOLAYINI SEÇER.. BENİMKİ HEM BİBERON HEM BENİ ALIYOR BİSİY OLMAZ DEMEYİN BELLİ BİR ZAMAN SONRA SİZİ RED EDER..UNUTMAYINKİ ANNE SÜTÜ BAGISIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER MAMADA ÖYLE BİR ETKİ YOK EN KALİTE MAMA BİLE SİZE TAM GARANTİ DEGİL.. EGER MAMA VERECEKSENİZ BİLE ÇAY KAŞIGI YARDIMI İLE VERİN ZOR AMA EMİN OLUN DAHA İYİ BİR YOLDUR...OLABİLDİGİNCE SAKİN VE O DAKİKALARIN KEYFİNİ ÇIKARIN ... MÜMKÜNSE AİLENİZDEN BİRİLERİ YANINIZDA SİZE YARDIMDA BULUNSUN .. MUTLAKA EMZİRME TEKNİKLERİNİ ÖGRENİN.. MAKAS SEKLİNDE KESİNLİKLE EMZİRMELİN MEME BASINDAKİ HAVUZU TIKIYOR SÜT GİTMEYİNCEDE BEBEK FERYADA BASLIYOR.BU ARADA KİLOM ÇOK DİE SAKIN DİYET YAPMAYIN UNUTMAYINKİ BEBEK SİZİ HER EMİSİNDE 500 metre KOSMUS GİBİ KALORİ HARCATIR.. ÖNERİLER DR TARAFINDAN BİZZAT KENDİME YAPILDI AMA BEN CAHİL KOLAYA KAÇTIM O MUHTESEM ANLARIN ZEVKİNİ ÇIKARAMADIM VE ÇOK PİSMANIM HATALARIM İÇİN

merhaba arkadaşlar
ilk olarak hepimiz en başta emzirme ile ilgili problemler yaşıyoruz galiba ben hastanade hep hemşirelerin yardımı ile mememi tutturabildim bebeğe emmek istiyordu ama göğsümün ucu yoktu. ilk başlarda acaba sütümmü gelmiyor diye çok düşündüm fakat ilk zamanlar zaten süt çok olmazmış zamanla çoğalırmış sonra bebeğim sarılık oldu 1 gece fetoterapide kaldı ve o dönemde sürekli sütümü sağdım buradan anladım ki sütüm geliyor sütümü sağınca süt kanalları açıldı tabi bu sefer göğsüm tam boşalamadığı için eve geldiğimizin 2. günü 38.6 derece ile eşim beni hastaneye kaldırdı mastit oldum ve antibiyotik başladık ve tek göğsümü 4-5 gün kadar bebeğe veremedim bu sebeplede kilo artışı sadece 4 günde 50 gram oldu daha sonra 2 göğüse geçince e bebeişte öğrenince emmeyi kilo almaya başladı. Bol bol su içiyorum her gün 1 kase komposto içiyorum süt hiç içmiyorum soğuk süt bebeğe gaz yapar diye ve bebek istedikçede emziriyorum inşallah hepimizin problemleri geçerde bebişlerimiz emmeye devam eder ama şu da var moral çok önemli etrafımda sütü olup moralman çöküntüye uğradığı için bir anda sütü kesilen bir sürü insan var azmetmemiz lazım ve eğer mama vermemiz gerekiyorsa da vereceğiz ilk çocuğu emmeyip 2. çocuğu emen bir ton arkadaşımız var bazı şeylerde bebişlerimizin karakterlerinden kaynaklanıyor herşeyi kendimizde arayıp morallerimizi bozmayalım hepinize sağlıklı emzirmeler diliyorum

bir de arkadaşlar online satış yapan bir bebek sitesi var hepiniz bilirsiniz oradan bir emzirme yastığı aldım çok rahat ettik bebişimle emzirirken ergonomide çok önemli fiyatı 35 ytl falan herkese tavsiye ederim rahat oluypr takıyorum belime emziriyorum

bol bol su içmeni tavsiye ediyorm strese girmemen gerekir.mama ise mümkünse vermemeye çalışın bol bol emzirin çünkü çocuk emdikçe sütünüz gelcektir...[

tahin helvası incir tereyağında kavur sıvı çok tüket soğan ya humana iç bendede aynı sorun var uyu bide canım

arkadaşlar bende denemiş biri olarak sizlere süt için şiddetle yeşil mercimeği öneriyorum.İnanın haşlayıp kuruyemiş gibi ağzıma 3-5 atıp durdum.Ertesi gün sütüm nasıl bollaştı,boşa gitmesin diye oğlumun emmesi dışında 3 biberon doldurdum.Denemenizi tavsiye ederim.

ya ne sıkıntılı günlerdi ama şimd ki aklım olsa hiç dert etmezdim kendime emin ol öyle ya da böyle sütün bebeğine yetiyor doğa öyle bir şekillenmişki herkesin sütü bebeğine göre ben sihirli bi formül veremicem ama bildiğim tek şey su ve uyku sakın ihmal etme sen rahatına bak bi de ben humana kullanmıştım o da bana çok iyi gelmişti

canım sütüm gelmiyor diye üzülme stres ve üzüntü zaten sütü keser stresi bir kenara bırak ve bol bol su iç sıvı tüket meme boşta olsa bol bol emzir bebek ne kadar emerse o kadar süt gelir yerine unutma ayrıca benim komşumda 20 gün önce doğum yaptı onun kızıda çok ağlıyordu aç demiş hemşire mama takviyesi verin demiş ama dr kontrölüne gidince dr mamayı kes bol bol emzir bebekler açlık duygusunu bilmez rahat ol demiş ve bence en önemlisi bebeğe mamayı biberonla vermeyin kaşıkla verin çünkü biberona alışan bebek memeyi emmez zorlanmayı sevmez

benimde sütüm öyle çok gelmiyor cnm.ama gerçekten suyun sütü çoğalttığı kesin.bir gün farkında olmadan fazla su içmişim.(normalde su içmesem aklıma gelmez.)o gün resmen göğsümden sütler fışkırdı.şimdi elimden geldiğince çok su içmeye çalışıyorum.

Selam selma;
Ben anlamadım yalnız , yeşil mercimeğimi haşladın? Nasıl oluyor anlatabilirmisin?
Süt için gaz yapıyor diyorlar ama...

Evet canım,bildiğin yeşil mercimeği tek başına üzerinden su aşacak kadar suyla haşlayıp,süz ve bu şekilde ye.Veya ben böyle yiyemem dersen çorbasını yap, içine patatesleri küp şeklinde doğra birlikte haşla ve öyle dene.Ama mutlaka deneyin arkadaşlar.Ayrıca bende gaz falan yapmadı benim duyduğum kırmızı mercimek gaz yaparmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…