yardım istiyorum...bebeğim daha çok küçük sütüm yetmiyor :(

bride_

Yıllar sonra...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
2.249
26
643
İstanbul

Tecrübeli anneler yardım...

merhaba, bebeğim 1 haftalık ve benim sütüm çok az geliyor, daha fazlaydı fakat gitgide azaldı, :sm_confused:bebeğim doymuyor, tartıldığında kio almamış vermiş görülüyor.Çok üzülüyorum, hep ağlıyor.yapmadığım şey kalmadı, Malt içeceği içiyorum (vitamalt) ve humananın çayını içiyorum ama malesef sütüm çoğalmıyor.kafamçokkarıştıSıcak banyo yapıyorum ama malesef genede çok az.Strese girdim onu besleyemicem diye,ağlayıp duryorum, doktor mama takviyesi yap dedi ama takviyeyle olacak gibi değil, anca sütüm mamaya takviye olur belki.

daha çok küçük, milupa aptamil veriyorum, anne sütü almazsa bağışıklık sistemi gelişmez çabuk hasta olur diyorlar, bana akıl verin ne olur, daha 1 haftalıkken tamamen mamaya dönsem bebeğim sağlıksız mı olur?:a015:

Gözün aydın canım..Allah hayırlı uzun ömür versin bebeğine..

Benim bildiğim sıvı alımını arttır..Ben emzirirken ekstradan hiçbirşey yapmamıştım ama çok su içiyordum ve 9 ay emzirdim..

Bunun yanında stress de sütü azaltıyor..Unutma bunu..Aklıma gelen birşey olursa yazarım..

canım öncelikle gözün aydın
Allah analı babalı büyütsün inşallah
uzun ömürlü olsun yavrun.

stres üzüntü sütünü kesebilir.
forumda sütünüzü arttıran besinler diye bi konu görmüştüm geçen gün. arıyorum bulursam linkini de yazarım. ama orda çikolata diyodu herkes. istersen dene
ve kesinlikle stresten üzü,ntüden uzak dur.

canım öncelikle bebişin hayırlı olsun analı babalı büyütsün allah.üzüm, kayısı ve elmadan oluşan az sekerli hoşaf yap ve günde 3 kase iç ben o şekilde sütümü arttırdım biraz.inşallah seninde sütün artar.ve bunun yanında göğsüne bol bol masaj yap süt akışın kolaylasır.stres yapıp daha da üzme kendini stresde önemli anne sütünde

canım önceliklie stres yapaersan kesilir zaten sütün...stresi bıra...kayısı suyu ya da kompstosu iç...ama en önemlisi bol bol su iç....günde 2-3 litre iç muhakkak....tahin helvası ye....inşallah gelir canım....

canım sen çok yanlış düşünüyosun şimdilik bebeğine mama ver ama sakın emzirmeyide ihmal etme mamayıda kaşıkla ver ilk 1hafta benimde sütüm yoktu kaşıkla mama verdik ama sık sıkta emzirdim bebeğimi sütüm geldi sütün şimdilik yoktur ama bebek emdikçe gelecek bolool şekerli bi üzüm kompostosu yap ve bardak bardak sürekli onu iç

ha bu arada kilo meselesine gelince bebekler doğumda şiş oluyor zaten 1hafta içinde o şiş inince 500grma kadar zayıflıyolar bu normal aynı şeyleri bende yaşadım canım sana ve bebişine sağlıklı günler diliyorum

canım stres yapma bebeğin emdikçe sütün çoğalır sık sık emzir süt gelmese bile emzir emdikçe gelir o, süt için su içmekten başka birşey yapmıyorum günde 3 bazen 4 litreyi buluyor içtiğim su,
bir de dere otu ve bulgur pilavı süt yepar diye duydum istersen dene ama ençok emzirmenin ve suyun faydası var bir de sıcak duş yapmanın

arkadaşım bebeğin hayırlı olsun.Ben süt için bol su ve süt içmen gerektiğini yer fıstığı,bulgur plavı,mercimekli yemekler( özellikle yeşil mercimek) yemenin sütü artıracağıdı duymuştum.

canım ağlama strese girme o zaman daha çok azalır sütün ayrıca yoksada yok napacaksın bebeğin bi şekılde beslenmesı lazım mamaysa mama yıyecek tanıdığım bi çok kişi bu sekılde beslıyor çunku sutlerı yetmıyor kılo vermesıne gelınce bebekler doğduktan sonra şişliklerı ıner ve normaldır kılo vermesi.. kompostoya ağırlık ver süt yapıyor dediğim gibi sutun olmazsada olmaz bu kadar yıpratma kendını bebişe daha ıyı bakarsın hastada olmaz hem hastalanacaklarda bunlar bebek hastalanıncada vucudu mıkropla savaşmayı oğrenecek kaç defa dedim sedacım sakınan göze çöp batar bu kadar problem yapma kendıne

Tecrübeli anneler yardım...

merhaba, bebeğim 1 haftalık ve benim sütüm çok az geliyor, daha fazlaydı fakat gitgide azaldı, :sm_confused:bebeğim doymuyor, tartıldığında kio almamış vermiş görülüyor.Çok üzülüyorum, hep ağlıyor.yapmadığım şey kalmadı, Malt içeceği içiyorum (vitamalt) ve humananın çayını içiyorum ama malesef sütüm çoğalmıyor.kafamçokkarıştıSıcak banyo yapıyorum ama malesef genede çok az.Strese girdim onu besleyemicem diye,ağlayıp duryorum, doktor mama takviyesi yap dedi ama takviyeyle olacak gibi değil, anca sütüm mamaya takviye olur belki.

daha çok küçük, milupa aptamil veriyorum, anne sütü almazsa bağışıklık sistemi gelişmez çabuk hasta olur diyorlar, bana akıl verin ne olur, daha 1 haftalıkken tamamen mamaya dönsem bebeğim sağlıksız mı olur?:a015:

Ahhh canım arkadaşım.:teselli: Bende aynı dertten çokçaresizim.:çok üzgünüm:
Belki benimde Acil yardım yazımı okumuşsundur. Benimde emmiyo hatta boğuşuyruz emlim derken.Aranıyo 3 çekiyo başlıyo ağlamaya ilk başta tam gelmiyo mu ne.. Sinirleniyor heralde ve ağlıyor, annemler kafasından bastırmaya çalışıyolar. Daha da sinirleniyo ,bu sefer kaldırıp sakinleştirmeye çelışıyolar.
Benimde şu saat itibariyle 11.günü kızımın ve 3410 doğum kilosundan 2900'e düşmüş.Dün götürdüm doktora ve bana emzirmeden snra 2 ölçek aptamil vermemi söyledi bide süt yapıcı çay verdi.Çok zayıflamış kuzucum ya. Öyle üzüldüm ki duyunca.Bende aldı zannediyordum.Eve geldik ememedi pek sonra mama verdik ve çok uyudu, zor kaldırdım 2 saat sonra. Yine pek emmedi, sütüm de pek yok gibiydi.Kayınvalidem ve görümcem yanımdaydı.Görümcem kaşıkla verme falan diyo, sütün doyurmuyo heralde diyolar. Yetmiyo heralde diyolar.Çok canım sıkıldı. Benim psikoloji mahfolmuş durumda.
SArılığımız vardı ama geçmiş galiba, bi ek bu emzirme ve kilo verme sorunumuz var. Allah bize yadım etsin arkadaşım. Bol bol süt iç, pekmez ye. Öyle yapmaya çalışıyorum.Ama en önemlisi moral...
Perşembe tekrar kontrole gideceğim.İnşallah o zamana kadar emmeyi bırakmaz ve sütümüz bolbol gelir, kilo alırız iyice. Allahım sen bizim yüzümüzü güldür yarabbim.
Arkadaşım bi değişiklikolursa konuşalım . Kendine ii bak.
( Bu arada şu anda yeni savaştan çıktım. 2'de kaldırıp bi göğsümü yarım saat emzirdim, sonra o göğsümü biraz sağıp kaşıkla verdim.Mama vermedim şimdilik , inşallah bi sonrki uyanışındada emer. :Saruboceq:)

canim panik yapma ..hemen HUMANA STILL TEE al eczaneden ..cok ise yariyor..yegenimden biliyorum..ben simdiden aldim ,kenara koydum..bunun yaninda diger arkadaslarin soyledigi besinleride alirsan fayda görürsün..ama bu cay o kadar cok ise yariyorki sadece su bile icsen sutun tasa tasa geliyor..dene canim..bebeginide öp bizim yerimizeŞeniz

Bebeğini sağlıkla büyütürsün inşallah,hayırlı uğurlu olsun:1hug:
Öncelikle panik yapıp strese girmeki sütün dahada azalmasın,bebeğine mama takviyesi yapmadan önce sen gıdalarına dikkat etmelisin,süt,yoğurt,yeşil mercimek ve soğan gibi şeyler sütü arttırır,ayrıca komposto kaynatıp içebilirsin,loğusa şerbeti de sütü arttırıyor,en azından bende işe yaramıştı,sütüm az diyerek bebeğine meme vermeyi kesme aksine bol bol sıvı tüketip bebeğini sürekli emzir.
Bebeklerin ilk hafta kiloları düşer çünkü doğarken vücutları şiştir ve bu şişliği atarlar,sonraki haftalarda tekrar kilo almaya başlarlar,o yüzden sakın üzülme.
İllaki mama vermen gerekirse de bebeğinin doktorundan yardım iste,her bebek her mamayı yiyemez,bebeğine en uygun mamayı doktorunuz ayarlayacaktır.Zaten yenidoğanlarda pes edip hemen mama vermek bazı bebeklerde kabızlığa sebebiyet verebiliyor,en güzeli sütünü arttırmaya çalışman,gerekirse bu konuyla ilgili olarak doktorundan yardım talep etmen.

Bebeğine ve sana sağlıklı günler dilerim...

ben de alkolsüz bira çok arttırıyo die duymuştm

yazıılanların hepsini okuyamadım belki yazılmıştır ama kuru soğanı şiddetle tavsiye ederim bende çok şey denedim.humana vs.ama soğan kadar etkili olmadı.sabah akşam salata yapıp 1er tane doğradım yiyebilenler olumsuz tarafını düşünmeden. mutlaka deneyin derim

kayısı kompostosunu ablamın doktoru vermemişti gaz yapıyomuş sade şerbet iç suyla şeker benim bildiğim ve etkili diğer alternatifler ise sıralıyorum
bol su
çiğ yada haşlanmış soğan
bol yeşillik özellikle ıspanak yemeği ve kıvırcıktan yapılmış salata
boza (bun ablam denedi çok iyi geldi hem sütü arttı hemde koyulaştı bebeğine çok yaradı ve iyi kilo aldı
gün içinde sıcak suyla belli aralıklarla göğüse masaj yapmak

bunlar benim söyleyebileceklerim inşallah birinden biri işine yarar da bebişin en kısa zamanda toparlanır

Back