Bebek Beslenmesi yardım edin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

refref

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
78
0
36
37
Ankara
benim bebeğim 1.5 aylık.. akşamları saat 8'den sonra bir başlıyor ağlamaya saat 10'a kadar susturamıyorum. gazını her emmeden sonra çıkarttırıyorum. gaz damlasıda kullanıyorum. sütüm yetiyor bebeğime eminim..özellikle akşamları oluyor ve hep aynı saatte..kucağıma alıyorum susmuyor..yatırıyorum altını açıyorum yine aynı feleğim şaşıyor.. çok üzülüyorum sonunda dayanamayıp bende ağlıyorum..bebeğimle konuşuyorum gözümün içine bakıp sanki cevap veriyor pür dikkat dinliyor...ağlamasına bi çözüm bulamıyorum.. benim gibi olan var mı?

canım benim oğlumda aynı anlattığın gibiydi akşamları çok eziyet ediyodu bi sıkıntısı da yoktu ama her akşam yapardı bunu ama büyüdükçe geçiyo canım sıkma canını sabret benim bücür şimdi 6 ay 4 günlük yine uyku zamanlarında hala eziyet ediyo ama şükür bu halimize

aynı şekilde 3 ay boyunca her akşam hiç şaşmadan 7-9 arası bize kabir azabı çektirdi..arabayla gezmediğimiz köy yolu kalmadı..kesinlikle sebepsizdi..çünkü battaniyeyle sallarsan,banyo yaptırırsan ya da arabayla gezdirirsen susar..diğer türlü mahvederdi bizi..3 aydan sonra azalarak bitti..sadece sabır..

şimdi kendinizi bebeğinizin yerine koyun ...
acıkıyorsunuz ağlıyorsunuz,birilerinin karnınızı doyurması için bekliyorsunuz.
terliyorsunuz ağlıyorsunuz ama terden rahatsız olduğunuzu bir türlü anlatamıyorsunuz,karşı taraf sizi anlayacak diye mecbur bekliyorsunuz.
altınızı kirletiyorsunuz,poponuz yanıyor beziniz değiştirilsin diye bekliyorsunuz.
karnınız ağrıyor,masaja ihtiyacınız var.birileri masaj yapsa da ağrıdan kurtulsam diye bekliyorsunuz.

Bu liste uzayıp gider,yazık daha bir kaç gün önce dünyanın en sakin en rahat yerindeyken birden bire böyle bir ortama düşseydiniz siz ne yapardınız :) bir kitapta okumuştum bebekler özellikle akşam saatlerinde uzun ağlama krizlerine girerlermiş,bunun sebebi de yukarıda saydığım gibi sebeplerden dolayı biriken stresmiş,bebekler bu şekilde stres atıyorlarmış.

canim bu aglamalrin sebebi kolik,benim bebegimde de kolik var ve ayni sekilde haftada 3-4 aksam 7-11 arasi agliyor.Ben bebegimi kucagima alip dans ediyorum,biraz o sekilde oyalaniyor,sonra battaniye ile salliyoruz biraz da oyle oyalaniyo ama ne de yapsak aglamasi tamamen durmuyor.3 aydan sonra azalarak biter dedi doktor,insallah deyip sabretmekten baska sanismiz yok.

dediğiniz gibi aynen dün akşam yine ağladı hep.. artık dedim ses telleri koptu.. banyo yapınca ve arabada gezince sakinleşip susuyor..elim ayağıma dolaşıyor.. masajda yapıyorum kıyafetinide değiştiriyorum ama hiç biri çare olmuyor..

herhangi bir sıkıntısı olmadıgından eminseniz ve her akşam aynı saat aralıgında ağlama krizine giriyorsa sebebi koliktir.
benim kızımda da hem kolik hem de gaz problemi vardı. kolik 6 ay sürdü gaz hala devam ediyor.
kolikse eger sebebi ve de kalıcı bir çözümü yok bazı bebeklerin dünyaya adapte süreci
sussun aglamasın yeterki diye saatlerce kuvagında gezdirdiğimi salladıgımı biliyorum ki kolik 20 günlükken basladı benim kızımda o zamana kadar kendiliğinden uyuyordu.
buzuki orhan ın kolik diye bir cd si var onu edinin cok işe yarayabiliyor ama tavsiyem sallamaya alıştırmayın kolik bitince sussun diye yaptıgınız herşeye alışıyor ve bunlar size katlanarak geri dönüyor.
allah yardımcınız olsun

bebeğiniz aynı saatlerde ağlıyorsa koliktir canım bende çok çektim benimkide 6 ay sürdü yanında fön makinası yada en etkili elektirikli süpürge çalıştır biraz olsun susuyor doktor tavsiye etti biz bunlarla biraz olsun susturuyorduk allah sabır versin canım çok zor.

evet her akşam gündüz ve geceleri susuyor.. artık nezamana kadar sürecek yıpranıyorum..kolik cd'ni deniycem inş. işe yarar susar... hiç bişekilde susturamıyorum...

kolikmi oldugunu anlamanız basit fön makinasını açınca susuyosa yada elektrikli süpürge çöünkü bu sesler rahatlatır bebegi bide ayaklarının altına masaj yapın rahatlar çok myo oıl die bitkisel yag kullndık kızıma 3aylıkken çok faydası oldu ayak tabanına saat yönünde masajla ve karnına aynen ovduk geçti

duygubybana özel msj çekmişsin 50 tane msjım olmadığından cvp yazmak olmuyormuş.. burdan cvplıyım..çok saol ilgilendiğin için..çaresizlik ne kadar kötü..benim oğlumda artık 7-11 arası ağlıyor çoğaldı yani.. kafayı yemiş gibi oluyorum..babamızda çok sinirleniyor artık..dün orhan osmanın tek bir bebeğim ağlamasın şarkısını indirdim dinlettim.. galiba işe yaradı az ağladı..bebeğim beş gün sonra iki aylık olucak..bugünlerin çabuk geçmesini istiyorum.. akşam olmasın istiyorum..inan akşam yine ağlıycak diye ödüm kopuyo..çok seviyorum bebeğimi sabretmekten başka çarem yok..bi şekilde uyutuyorum 5dk. sonra uyanıyor basıyor çığlığı..hiç bir ilaç fayda etmiyor.. ama yazdığın ilacı doktora bi sorucam faydası olur inş. kullanıcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…