Rabbim sifasini versin anneciginin, safra kesesi ameliyati oldum 4 tane delik deldiler 4 gün yattim hastanede. Ne agrim oldu nede sizim. Eve geldigimde günlük islerimide yaptim. Zaten doktor diyor günlük islerini yapabilirsin sadece dikkat etmen lazim. Hop oturup hop kalkmayacaksin agir kaldirmayacaksin falan ilk 6 ay kadar sonra hicbirseyin kalmiyor :)gerci ben ameliyat olduktan 1ay sonra hamile kaldim hic bir zararinida gormedim hamileligim de gayet iyi gidiyor nazar almayayim masaallah :)) rabbim saglik sihhat versin hepimize amin
Cnm iki yil önce benimde safra kesemde sorun olustu tabiki ilk basta bilemedim istahim kesilmisti 2 ay boyunca kilo kaybetmistim cok halsizdim doktora gittim bir cok kez kan aldirdim ama bulamadilar en sonunca bir gun adet oldum ve karnim cok agriyordu belimin kemigi sanki ikiye ayrilir gibi oldu bende halen adettendir diyorum magdem kriz geciriyormusum aksam uyuyayim dedim bir baktim karnima migdeme kramplar girmeye basliyor cok fena oldum gece hemen doktoru aradim ve acilen gittim kadin demezmi safra kesesi diye ben sok gecirdim cunku daha once boylesi bir sorunla karsilasmamistim ve tas olabilir dedi kustum ustelik igne vurdu ve hemen ambulansi cagirdi beni hastaneye kaldirdilar bes gun yattim neye ugradigimi sasirdim 5 kilo verdigimi hatirliyorum bir suru tahlil yaptilar safra kesemde tas olabiliceginden suphelerinden kontrol ettiler bisi cikmadi migdemi kontrol ettiler ondanda bisi cikmadi her gun kan aldilar ve en sonunda kanimda sorun cikti ve hepatit A oldugu anlasildi safra kesemde iki ay boyunca hepatit A virusu tasimisim haberim yok en sonunda safra keseme vurmus cunku baslarda hemen ortaya cikmazmis ! bu virus yedigin ve ictigin biseyden vucuduna girmis olabilir dedi doktor ! seninde annendeki sorun belkide safra kesesinden meydana gelmistir bilemiyorum uzman doktor ne dediyse onu uygulayin Allah sifasini versin korkulacak bisi yok teknoloji cok gelisti artik lazerle bile ameliyat mumkun eger tas varsa tabikide ! mesela ben bu hastaliktan sonra kanimi kontrol ettirmeyi tercih ediyorum virus kaybolmus olsa bile tekrar gelebilir ve kriz gecirmek istemiyorum cunku cok fena bir sanci bu !
öncelikle geçmiş olsun canım.benimde kardeşimin midesi çok feci agrıodu.safrada şüphelendiler.endoskopi ve ultarasom yapıldı.safra reflüsü die bişey varmış o çıktı.yani korkma illa amelyatlık bişey oldugu kesin deil.ayrıca artık safra amelyatları çok kolay oluyor.çevremde olanlar var.telaş yapma canım
Gecmis olsun.5 ay once safra kesesi ameliyati oldum.20 gunlukte lohusaydim.4 tane delik actilar. Sabah oldum aksam eve gelip kizimi emzirdim.ilk ameliyattan cikinca agrim oldu olmadi diyemem ama 10 dakika sonra hic biseyim yoktu.igne vurmuslardi. Ertesi gun gayet iyiydim cok agrilarim oluyordu her gece acilde sabahliyordum.yenide dogum yapmistim karar verip oldum ameliyati iyikide olmusum.her gece aci cekip cocuklarimdan ayri kalacagima bir kere daha aci cektim kizlarimdan ayri kaldim ama bitti cok sukur. İyikide olmusum..
Öncelikle geçmiş olsun. Sakin olun çünkü tedirgin olacak bir şey yok. Benim de safra kesem yok. Benim alınış sebebi farklıydı ama 4 halamın da safra kesesi yok. Sanırım anneanneniz zamanında bu işlem şu an olduğu gibi gelişmiş değildi. Enfeksiyon kapmış da olabilir. Safra kesesi hayati değer taşıyan bir organ değil. Şu an bu tür ameliyatlar kapalı yapılıyor. Deyim yerindeyse bıçak altına yatılmıyor. Ameliyat sonrasında da çıkardığı hiçbir zorluk yok.
Geçmiş olsun,Allah şifa versin inşallah.Bahsettiğiniz belirtiler safra kesesini gösteriyor .Benim annem kaç sene çekti o ağrıları,anlayamadı malesef doktorlar geçen sene anlaşıldı daha ve hemen ameliyat oldu,bir gece hastanede yattı 1 hafta kadar da evde dinlendirdik (annem ayrıca şeker ve tansiyon hastası) şimdi hiç birşeyi kalmadı çok şükür.keşke daha önce teşhis edilebilseydi de bu kadar çekmeseydim bunun ağrısını diye üzülüyor..korkulacak bir durum değil yani tekrardan geçmiş olsun
Hanımlar hepinize çook teşekkür ediyorum. Ameliyat olanlara da çok geçmiş olsun. Beni çok rahatlattınız. Dün akşam annem tekrar sancılandı başka bir hastaneye götürdük. Ultrasona randevu verdiler bugün için ve bugün ultrason çekildi. Çok şükür safra kesesiyle alakalı herhangi bir problem taş vs yokmuş. Sorun idrar yollarındaymış. İdrar yolu enfeksiyonu bazen böyle sancı ve bulantı yapabiliyormuş. İlaç verdi doktor on gün kullanıcak annem bakalım fayda eder inşallah. Allah tüm hastalara şifa versin çok sağolun