Yardım edin safra kesesi :(

lilyen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
5.419
5.830
248
İstanbul
Kızlar annemin midesinde sancı var iki gündür geçmiyor. Doktora gittik serum verdi acilde daha sonraki gün uzman doktora göründü o da safra kesesi olabileceğini söylemiş pazartesi günü endoskopi yapılacakmış ama ben çok korkuyorum Anneannemde de vardı bu hastalık ameliyatdan sonra vefat etmişti teyzemde de vardı o da ameliyat oldu iyi şu an. Ama annem çok hassastır ameliyat falan olamaz istemez biliyorum. Var mıdır böyle bir sorun yaşayan kesin safra kesesi midir bu sorun? Midesini koparıyorlarmış gibi bir ağrı ve biraz da bulantısı var. Reflü ve gastriti de var ayrıca. Lütfen bilenler yazsın.

Panik yapacak bişey yok. Sanırım genetik bişey bu. Bizim ailede safra kesesi ameliyatı olmayan bir ben kaldım. Ben de yakında giderim ağrılara dayanamadığımda. Çok basit bir ameliyat. Kapalı yapıyorlar artık zaten. Sadece iki delik. 40-45 dakika sürüyor. Ertesi gün hastaneden çıkar. Öyle masada kaşınacak bir ameliyat değil korkmayın. Anneanneniz yaşlılıktan ameliyatı kaldıramamıştır muhtemelen. Ya da başka bir problem olmuştur.

Teşekkür ederim. Anneannem 50 yaşındaymış ameliyatı olduğunda yaşlı da değilmiş o yüzden çok panik yaptım. Bir de annem çok hassastır eğer safra kesesi çıkarsa ameliyat olmak istemeyecektir muhtemelen. Sizce bu belirtiler safra kesesi mi, sizin ne gibi şikayetleriniz var?

annemde oldu , safra kesesi yok 10 yıldır ..
hiçbirşey olmaz korkma canım geçmiş olsun..

Lilyen panik yapma. Benim annem de safra kesesini aldırdı. İnan çok kolay bir ameliyat. Annem beş altı sene önce olmuştu. Bir gece yattı, sonra geldiğinde gayet iyiydi gezmeye falan çıkmıştık düşün yani Artık yeni doğmuş bebekler bile türlü sebeplerle ameliyat oluyor, annen kocaman kadın neticede. Ama bahsettiğin belirtiler aynı annemin belirtileri. Muhtemelen safra kesesidir. Tabii sağlıkçı değilim ben, annemdeki belirtilerle karşılaştırıyorum:)

Çok teşekkür ederim böyle yazılar geldikçe içim rahatlıyor. Beni panik yaptıran şey anneannemin durumu sanırım :/

Çok teşekkür ederim böyle yazılar geldikçe içim rahatlıyor. Beni panik yaptıran şey anneannemin durumu sanırım :/

Rica ederim, anlıyorum insan çok panik yapıyor. Ama sonra diyorsun ki ne kadar kolaymış geçti gittiiii... Anneannenin durumuna gelince kimbilir kaç sene önce olmuştu canım. Üstelik her ameliyatta risk vardır. Burun ameliyatı oldum onda bile uyanamama ihtimalim vardı. Ama bu doktorumun dediğine göre öyle ufak bir ihtimal ki, hani senin korkun şu an şuna benziyor; "Annem dışarı çıkmasın çünkü araba çarpıp ölebilir". Umarım anlatabilmişimdir, yani yaptığımız her şey bir derece risk içeriyor, ama safra kesesi ameliyatı günlük maruz kaldığımız o risklerden daha fazla değil. Bunlar için nasıl endişe duymuyorsan onun için de duymayacaksın. Hatta doktorlar rahatlamıştı sorunun safra kesesi olduğunu anlayınca, artık her şey çok çok kolay. İçini ferah tut:)

Çok sağol canım

Ara ara mide ağrısı atakları geliyor. Ortalama 2-3 gün sürüyor. Yumurta ve bulgurlu şeyler, kızartmalar çok tetikliyor. Ameliyat şart değil, istemezse yaptırmasın. Sağlığını etkilemez. Ama yaşam kalitesi düşer. Ağrılar gitgide daha sık ve daha kötü olmaya başlıyor.

Anlıyorum ama ameliyat olsa daha iyi bu ağrılarla yaşanmaz. Zaten daha kesin safra kesesi demedi doktor ama şüpheleniyoruz bakalım hayırlısı olun Allah tüm hastalara şifa versin

Anlıyorum ama ameliyat olsa daha iyi bu ağrılarla yaşanmaz. Zaten daha kesin safra kesesi demedi doktor ama şüpheleniyoruz bakalım hayırlısı olun Allah tüm hastalara şifa versin

Mide ağrısının en basit, en kolay tedavi edilebilir sebebi safra kesesinde taş olmasıdır. İnan korkulacak bişey yok. Teşhis umarım bu yönde konur. Allah şifa versin, yakın zamanda sağlığına kavuşsun anneniz.

Rabbim sifasini versin anneciginin, safra kesesi ameliyati oldum 4 tane delik deldiler 4 gün yattim hastanede. Ne agrim oldu nede sizim. Eve geldigimde günlük islerimide yaptim. Zaten doktor diyor günlük islerini yapabilirsin sadece dikkat etmen lazim. Hop oturup hop kalkmayacaksin agir kaldirmayacaksin falan ilk 6 ay kadar sonra hicbirseyin kalmiyor :)gerci ben ameliyat olduktan 1ay sonra hamile kaldim hic bir zararinida gormedim hamileligim de gayet iyi gidiyor nazar almayayim masaallah :)) rabbim saglik sihhat versin hepimize amin

Cnm iki yil önce benimde safra kesemde sorun olustu tabiki ilk basta bilemedim istahim kesilmisti 2 ay boyunca kilo kaybetmistim cok halsizdim doktora gittim bir cok kez kan aldirdim ama bulamadilar en sonunca bir gun adet oldum ve karnim cok agriyordu belimin kemigi sanki ikiye ayrilir gibi oldu bende halen adettendir diyorum magdem kriz geciriyormusum aksam uyuyayim dedim bir baktim karnima migdeme kramplar girmeye basliyor cok fena oldum gece hemen doktoru aradim ve acilen gittim kadin demezmi safra kesesi diye ben sok gecirdim cunku daha once boylesi bir sorunla karsilasmamistim ve tas olabilir dedi kustum ustelik igne vurdu ve hemen ambulansi cagirdi beni hastaneye kaldirdilar bes gun yattim neye ugradigimi sasirdim 5 kilo verdigimi hatirliyorum bir suru tahlil yaptilar safra kesemde tas olabiliceginden suphelerinden kontrol ettiler bisi cikmadi migdemi kontrol ettiler ondanda bisi cikmadi her gun kan aldilar ve en sonunda kanimda sorun cikti ve hepatit A oldugu anlasildi safra kesemde iki ay boyunca hepatit A virusu tasimisim haberim yok en sonunda safra keseme vurmus cunku baslarda hemen ortaya cikmazmis ! bu virus yedigin ve ictigin biseyden vucuduna girmis olabilir dedi doktor ! seninde annendeki sorun belkide safra kesesinden meydana gelmistir bilemiyorum uzman doktor ne dediyse onu uygulayin Allah sifasini versin korkulacak bisi yok teknoloji cok gelisti artik lazerle bile ameliyat mumkun eger tas varsa tabikide ! mesela ben bu hastaliktan sonra kanimi kontrol ettirmeyi tercih ediyorum virus kaybolmus olsa bile tekrar gelebilir ve kriz gecirmek istemiyorum cunku cok fena bir sanci bu !

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun canım.benimde kardeşimin midesi çok feci agrıodu.safrada şüphelendiler.endoskopi ve ultarasom yapıldı.safra reflüsü die bişey varmış o çıktı.yani korkma illa amelyatlık bişey oldugu kesin deil.ayrıca artık safra amelyatları çok kolay oluyor.çevremde olanlar var.telaş yapma canım

Gecmis olsun.5 ay once safra kesesi ameliyati oldum.20 gunlukte lohusaydim.4 tane delik actilar. Sabah oldum aksam eve gelip kizimi emzirdim.ilk ameliyattan cikinca agrim oldu olmadi diyemem ama 10 dakika sonra hic biseyim yoktu.igne vurmuslardi. Ertesi gun gayet iyiydim cok agrilarim oluyordu her gece acilde sabahliyordum.yenide dogum yapmistim karar verip oldum ameliyati iyikide olmusum.her gece aci cekip cocuklarimdan ayri kalacagima bir kere daha aci cektim kizlarimdan ayri kaldim ama bitti cok sukur. İyikide olmusum..

Öncelikle geçmiş olsun. Sakin olun çünkü tedirgin olacak bir şey yok. Benim de safra kesem yok. Benim alınış sebebi farklıydı ama 4 halamın da safra kesesi yok. Sanırım anneanneniz zamanında bu işlem şu an olduğu gibi gelişmiş değildi. Enfeksiyon kapmış da olabilir. Safra kesesi hayati değer taşıyan bir organ değil. Şu an bu tür ameliyatlar kapalı yapılıyor. Deyim yerindeyse bıçak altına yatılmıyor. Ameliyat sonrasında da çıkardığı hiçbir zorluk yok.

Geçmiş olsun,Allah şifa versin inşallah.Bahsettiğiniz belirtiler safra kesesini gösteriyor .Benim annem kaç sene çekti o ağrıları,anlayamadı malesef doktorlar geçen sene anlaşıldı daha ve hemen ameliyat oldu,bir gece hastanede yattı 1 hafta kadar da evde dinlendirdik (annem ayrıca şeker ve tansiyon hastası) şimdi hiç birşeyi kalmadı çok şükür.keşke daha önce teşhis edilebilseydi de bu kadar çekmeseydim bunun ağrısını diye üzülüyor..korkulacak bir durum değil yani tekrardan geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…