Kızlar annemin midesinde sancı var iki gündür geçmiyor. Doktora gittik serum verdi acilde daha sonraki gün uzman doktora göründü o da safra kesesi olabileceğini söylemiş pazartesi günü endoskopi yapılacakmış ama ben çok korkuyorumAnneannemde de vardı bu hastalık ameliyatdan sonra vefat etmişti teyzemde de vardı o da ameliyat oldu iyi şu an. Ama annem çok hassastır ameliyat falan olamaz istemez biliyorum. Var mıdır böyle bir sorun yaşayan kesin safra kesesi midir bu sorun? Midesini koparıyorlarmış gibi bir ağrı ve biraz da bulantısı var. Reflü ve gastriti de var ayrıca. Lütfen bilenler yazsın.
Panik yapacak bişey yok. Sanırım genetik bişey bu. Bizim ailede safra kesesi ameliyatı olmayan bir ben kaldım. Ben de yakında giderim ağrılara dayanamadığımda. Çok basit bir ameliyat. Kapalı yapıyorlar artık zaten. Sadece iki delik. 40-45 dakika sürüyor. Ertesi gün hastaneden çıkar. Öyle masada kaşınacak bir ameliyat değil korkmayın. Anneanneniz yaşlılıktan ameliyatı kaldıramamıştır muhtemelen. Ya da başka bir problem olmuştur.
annemde oldu , safra kesesi yok 10 yıldır ..
hiçbirşey olmaz korkma canım geçmiş olsun..
Kızlar annemin midesinde sancı var iki gündür geçmiyor. Doktora gittik serum verdi acilde daha sonraki gün uzman doktora göründü o da safra kesesi olabileceğini söylemiş pazartesi günü endoskopi yapılacakmış ama ben çok korkuyorumAnneannemde de vardı bu hastalık ameliyatdan sonra vefat etmişti teyzemde de vardı o da ameliyat oldu iyi şu an. Ama annem çok hassastır ameliyat falan olamaz istemez biliyorum. Var mıdır böyle bir sorun yaşayan kesin safra kesesi midir bu sorun? Midesini koparıyorlarmış gibi bir ağrı ve biraz da bulantısı var. Reflü ve gastriti de var ayrıca. Lütfen bilenler yazsın.
Çok geçmiş olsun size de niye bilmiyorum çok panik oldum ben
Lilyen panik yapma. Benim annem de safra kesesini aldırdı. İnan çok kolay bir ameliyat. Annem beş altı sene önce olmuştu. Bir gece yattı, sonra geldiğinde gayet iyiydi gezmeye falan çıkmıştık düşün yaniArtık yeni doğmuş bebekler bile türlü sebeplerle ameliyat oluyor, annen kocaman kadın neticede. Ama bahsettiğin belirtiler aynı annemin belirtileri. Muhtemelen safra kesesidir. Tabii sağlıkçı değilim ben, annemdeki belirtilerle karşılaştırıyorum:)
Çok teşekkür ederim böyle yazılar geldikçe içim rahatlıyor. Beni panik yaptıran şey anneannemin durumu sanırım :/
Rica ederim, anlıyorum insan çok panik yapıyor. Ama sonra diyorsun ki ne kadar kolaymış geçti gittiiii... Anneannenin durumuna gelince kimbilir kaç sene önce olmuştu canım. Üstelik her ameliyatta risk vardır. Burun ameliyatı oldum onda bile uyanamama ihtimalim vardı. Ama bu doktorumun dediğine göre öyle ufak bir ihtimal ki, hani senin korkun şu an şuna benziyor; "Annem dışarı çıkmasın çünkü araba çarpıp ölebilir". Umarım anlatabilmişimdir, yani yaptığımız her şey bir derece risk içeriyor, ama safra kesesi ameliyatı günlük maruz kaldığımız o risklerden daha fazla değil. Bunlar için nasıl endişe duymuyorsan onun için de duymayacaksın. Hatta doktorlar rahatlamıştı sorunun safra kesesi olduğunu anlayınca, artık her şey çok çok kolay. İçini ferah tut:)
Teşekkür ederim. Anneannem 50 yaşındaymış ameliyatı olduğunda yaşlı da değilmiş o yüzden çok panik yaptım. Bir de annem çok hassastır eğer safra kesesi çıkarsa ameliyat olmak istemeyecektir muhtemelen. Sizce bu belirtiler safra kesesi mi, sizin ne gibi şikayetleriniz var?
Ara ara mide ağrısı atakları geliyor. Ortalama 2-3 gün sürüyor. Yumurta ve bulgurlu şeyler, kızartmalar çok tetikliyor. Ameliyat şart değil, istemezse yaptırmasın. Sağlığını etkilemez. Ama yaşam kalitesi düşer. Ağrılar gitgide daha sık ve daha kötü olmaya başlıyor.
Anlıyorum ama ameliyat olsa daha iyi bu ağrılarla yaşanmaz. Zaten daha kesin safra kesesi demedi doktor ama şüpheleniyoruz bakalım hayırlısı olun Allah tüm hastalara şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?