• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yardım edin nedenini bileniniz varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asi_mavi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
78
0
36
Antalya
arkadaslar kızım daha 23 günlük ve burun tıkanıklığı gıbı genızden gelen sesler var ,emerkende zorluk cekiyor..sürekli tükürüğü genzine kaçıo sanki balgam cıkarmaya çalışıyor gıbı nefessiz kalıyor ..yanında yokken genzine kacarda yanında olamazsam die korkuyorum acaba bunun sebebi nedir bileniniz varmı?

arkadaslar kızım daha 23 günlük ve burun tıkanıklığı gıbı genızden gelen sesler var ,emerkende zorluk cekiyor..sürekli tükürüğü genzine kaçıo sanki balgam cıkarmaya çalışıyor gıbı nefessiz kalıyor ..yanında yokken genzine kacarda yanında olamazsam die korkuyorum acaba bunun sebebi nedir bileniniz varmı?

benimde olmuştu canı yeni doğduğu zamanlarda dr götürmüştüm ciğerlerini dinledi boğazına baktı bişey yok ciğerleri temiz dedi şikayetim şuydu uyurken hırıltısı oluyodu burun tıkanıklığı yoktu kendiliğinden dışarı atılıyodu bide sürekli kusucakmış gibi oluyodu öğürüyodu sanki boğazına bişey takılmış gibi morarıyodu dr inanmadım nasıl bişey olmaz diye ertesi gün başka dr götürdüm oda aynı şeyi söyledi yeni doğanlarda oluyo dedi içi temizleniyomuş bebeğin balgamı temiz parmağınla çektirtirsiniz dedi bide mutlaka burun spreyleri var bebkler için onlardan yazdı devamlı kullan dedi ama ben yinede balgamı elle almak ne mümkün balgam söktürücü kullandım
ama canım sen yinede sağlık ocağına bari götür belki başka bişey vardır ben seni yanıltmak istemem dr göster için rahat etsin

canım hergün burunu temizle bebişinin onlar henuz bunu beceremiyorlar annesi olarak bu görev sana düşüyor

doktorumuz un önerisiyle

tonimer damla ya da tonimer sprey i sıkıyorum 5 dk sonra pompa ile cekiyorum wee nin pmpası var ama bebeklerin pek hoşuna gitmiyor bu
otribebe nazal aspiratör kulanın derim ..

geçmiş olsun

asi-mavi... bir sorum olacak mama veriyor musun ? cünkü bazen mamalar da cocuklarda bu tarz hırıltılar yapıyormuş..

cnm.bize doktorum daha doğumdan itibaren bebeğin genizlerde oluşan tıkanıklıkları açmak amacıyla tonimerin serum fizyolojik damlalarından kullanmam gerektiğini söylemişti.bazı bebeklerde kullanmaya gerek kalmaya biliyor maalesef bazıları bunu tek başına yapamıyor yapıp yapamayacağını kimse bilemez. bu göz ardı edilecek bişey olmadığı halde bazı doktor arkadaşlar bu konuda uyarmıyorlar.benden önce doğum yapan arkadaşta kullanmamıştı ve o daha ciddi sorunlar yaşamıştı.o yüzden ben hiç ihmal etmeden her gün sabırla verdim.ve 5 günün yeterli olacağını zannetmiyorum.istersen bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz.biz ilk olarak tonimer kullandık sonra sinomarine geçtik.sinomarinde tuz oranı daha yüksekmiş.geçmiş olsun...

canım bende bunları yasadım.hatta acaba bebeğim astımmı falan die deliriyordum.Sesini videoya cekip doktora dinletmeyi bile dusundum.hep nefessiz kalıyor gibiydi.Sonra kendiliğinden gecti..ben korkudan yanından ayrılamıyordum bile..

bizdede cok oldu
3 ay boyunca sinomarin kullandım damlattıktan sonra otri bebe ile cektim her sabah ve yatarken yaptım...

evet bizde aynı problemi yaşıyoruz 1 ay olacak neredeydse :(
çok üzülüğyorum bu burun tıkanıklığına tonimer sprey sıkıyorum ardında aspratörle çekiyorum.
ama feryat figan :(
bebeğim 1,5 aylık....

Canım bebeğinin reflüsü olabilir..
Doktora gittiğinde bu ihtimali bir sor. Çünkü bazı doktorlar ne yazıkki siz sormadan kendileri o ihtimali değerlendirmiyorlar. Reflü bir bebek için ciddi bir rahatsızlık ve bebeğin eğer kusup çıkartamıyorsa anlattığın gibi hırıltılar çıkartır.Seni endişelendirmek istemem ama bence bu ihtimali doktora sen sormalısın. Sadece burun tıkanıklığı ise burnunu temizlediğinde az da olsa rahatlaması lazım...

burun tıkanıklığına çözüm bulduk.
çok sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi.

bir kaba su koyuıyoruz içinede biraz okalüptüs yağı bebeğin yatağının yanına koyuyoruz ve genizleri burnu açılıyor.
biz olumlu sonuç aldık :)

Back