• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin lutfen

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Konuya girmeden önce yazım hatası ile ilgili düzeltecek olan gelmesin geri çekilsin kalbini kırarım şimdiden söylüyorum
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır buraya üyeyim şuan daki derdim bebeğim 14 aylık olmasına rağmen gece uyumuyor gaz sancisi çekiyor hala normalde çıkartıyor ama yetmiyor 1 kere çıkarması 1 senedir doğduğun bu yana uykusuzum 3 çocuğum var kızlarım 5 ve 2.5 yaşında onlar la da ilgilenmem için enerji olması gerekiyor ama gece topu toplam 4 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum çünkü sürekli memeye kalkıyor arada gaz sancisi aglamalari vs kontrol de herhangi bi sıkıntısı yok sağlık bakimdan çok şükür ama gel gelelim bu gaza neler denemedim rezene kimyon vs ama uyumuyor arkadaşlar vallahi pilim bitti
Meme den şimdi kesemiyorum çünkü salgın var ortalikda bide yemek seçiyor bitek ana ogün meme onun için şu sıralar bu arada tutuna tutuna her yere gidiyor tek başına şuan tutunmadan yürümüyor bana ne olur bu süreçler den geçmiş ve çözüm odaklı kişiler yazarsa sevinirim

Konuya girmeden önce yazım hatası ile ilgili düzeltecek olan gelmesin geri çekilsin kalbini kırarım şimdiden söylüyorum
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır buraya üyeyim şuan daki derdim bebeğim 14 aylık olmasına rağmen gece uyumuyor gaz sancisi çekiyor hala normalde çıkartıyor ama yetmiyor 1 kere çıkarması 1 senedir doğduğun bu yana uykusuzum 3 çocuğum var kızlarım 5 ve 2.5 yaşında onlar la da ilgilenmem için enerji olması gerekiyor ama gece topu toplam 4 saat ya uyuyorum ya uyumuyorum çünkü sürekli memeye kalkıyor arada gaz sancisi aglamalari vs kontrol de herhangi bi sıkıntısı yok sağlık bakimdan çok şükür ama gel gelelim bu gaza neler denemedim rezene kimyon vs ama uyumuyor arkadaşlar vallahi pilim bitti
Meme den şimdi kesemiyorum çünkü salgın var ortalikda bide yemek seçiyor bitek ana ogün meme onun için şu sıralar bu arada tutuna tutuna her yere gidiyor tek başına şuan tutunmadan yürümüyor bana ne olur bu süreçler den geçmiş ve çözüm odaklı kişiler yazarsa sevinirim

Bağırsak gazı alttan mide gazı üstten çıkar. Afedersiniz açık yazacağım hem osurup hem geğirmesi gerekiyordur.

Acı elma yağı denediniz mi hiç?
Çocuklarımın ikisine de denedim yüzde yüz etkili oldu... Banyo sonrası vede gece uyku öncesi birkaç damla ile ayak topuklarına masaj yapıp yatırırdım... Sonra ise zor uyandırırdım emzirmek için 🙂

Benim kızımda 14 aylık aynı şekilde bu aralar gazından uyumuyor ama alerjik bir bünyesi var ve diş dönemi de etkiliyor bence yediklerine dikkat edin ahh bu meme bizde ayni durumdayiz geçecek diye bekliyoruz.

Konu bebeğin kuzum kim ne desin yazım yanlışlarına .. umarım kısa sürede rahatlar bebişin 🙏🏼 Relektaz diye tamamen bitkisel bi damla varmış gaz problemine birebirmiş doktorunuza danışarak vermeyi deneyin

Gaz damlasi denediniz mi biogaina çok iyi hem duzenli tuvalete ve gaza da cikariyor.
Doktorunuza sorun bence. Meme icinde emzik denediniz mi ?
Ne yiyor ? Neden gaz oluyor buda onemli tabi
Gaz damlası denemedim biogania demeyeyim
Emzik tutmadı başından bu yana
Kahvaltı da muz yumurta peynir
Öğlen bebe biskuvi yoğurt meyve püresi çorba vs bu tarz diğer öğünler sabaha kadar beni emiyor

Acı elma yağı denediniz mi hiç?
Çocuklarımın ikisine de denedim yüzde yüz etkili oldu... Banyo sonrası vede gece uyku öncesi birkaç damla ile ayak topuklarına masaj yapıp yatırırdım... Sonra ise zor uyandırırdım emzirmek için 🙂
Yok denemedim canım onu da alırım sağlasın 😊

Konu bebeğin kuzum kim ne desin yazım yanlışlarına .. umarım kısa sürede rahatlar bebişin 🙏🏼 Relektaz diye tamamen bitkisel bi damla varmış gaz problemine birebirmiş doktorunuza danışarak vermeyi deneyin
Her bebek farklı imiş kızlarından bu durumu yaşamadım 3 üncü erkek dogdugundan bu yana uyumuyor artık bünyem de yoruldu kızlarımla verimli saatler geciremiyorum günüm mutfak da yemek yedirmekle geçiyor 😔

Gaz damlası denemedim biogania demeyeyim
Emzik tutmadı başından bu yana
Kahvaltı da muz yumurta peynir
Öğlen bebe biskuvi yoğurt meyve püresi çorba vs bu tarz diğer öğünler sabaha kadar beni emiyor

Gaz damlasini oncelikle doktorunuza sorun. Benim oglan 5 aylik. 20 gunlukken basladi o sancilar sabahaaa kadar emmek istiyordu artik goguslerim berbt durumdaydi emzikte tutmuyordu. Malum emdikce daha cok gazi oluyordu. Bio ya başladik çok sukur. Ama gecen ay 1 hafta biraktim omrumden omur gitti 1 hafta gaz sancisi cekti tuvaletini yapamadi. Onlar icinde zor olmali.
Kimyonu siz içseniz ? Malum sizin suttende geciyor. Sizinde beslenme tarziniz onemli. Mesela ben ilk gaz sancisi basladiginda 2 hafta gece gunduz uyumadim ne derdi oldugunu da bilmiyordum. Ama catlicak nerdeyse. Netten baktim alerjik durumlar flan yaziyor. Liste basinda cilek ve yer fistigi...
Cilek hergun yiyordum c vitamini niyetine.
Hemen gittim dolaptan findik ezmeme baktim ki yer fistigiymiş 🙄 yanliş almisim tadini da hic anlamadim
Onlari biraktim doktora gittim bana kimyon rezene onerdi anne cayi diye geciyor. Her gun içtim. Bestlak damla kullandim. Doktor onerisiyle biogaina ya başladik. Cok iyi geldi bunlar. Birde sut alerjisi de olabilir ? Siz sut tukkettiginizde bebege alerji yapiyor olabilir. Ona da dikkat edin ilk zamanlar sut urunu tukettigimde oglum huzursuzlaniyordu hemen

Siz de gaz yapan yiyecekler yemiyorsunuz değil mi, bir de ayaklarınızı sıcak tutmanız lazım emiyormuş sonuçta sizin de kendinize dikkat etmeniz lazım.

Doktorunuz bu duruma ne diyor? Bir doktora danismadiniz galiba çünkü muhakkak gaz damlası denerdi. Muhtemelen alerjik bi durum var, ya kendi yediği yada sizin yediğiniz birseye, lütfen doktor tavsiyesi alın muayene olun alerji testi yaptırın.

Besin alerjisi ihtimalini değerlendirdiniz mi acaba? Süt ve süt ürünleri ve gluten alerjisi bağırsaklarda belirti verebiliyor diye biliyorum.
Özellikle inek sütünü doğrudan tüketmek gaz yapabilir.
Bir de bağırsak sağlığı desteklenmeli belki de. Probiyotikler, fermente ürünlerle..
Aklıma bunlar geldi. İnşallah rahatlar oğlunuz

Back