Yardım edin evi pire bastı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onların kedi piresi olduğuna emin misiniz ? Başka bir hayvan olabilir mi ?
Evet tabiki zıplıyordu kedinin üzerinden düşenlerin aynısıydı. Sadece daha ufaklardı beslenemedikleri için sanırım. Şuan tek temennim eve geçince birdaha kendilerini canlı bulmamak.

Okuldaki odamda bu kış okul içerisinde yavrulamış kediye ve yavrularına baktım büyüttüm. Üzerlerinde pire gördüm bize bulaşmayacağını düşündüm. Çünkü çocukluktan itibaren kedim vardı ve normal kedi pireleri eve ve insana bulaşmadığını biliyordum. Ama yine de temkinli oldum. Çünkü bunlar acayip hareketli zıplıyordu. Bana ve odama bulaşmadı. Yavruları sahiplenen arkadaşın evini ve kendisini sardı sanırım ondan sonra da bana geçti. Halbuki o da pirelerin farkındaydı.
Kendim ayrıntılı sürekli temizlik yapmama rağmen kurtulamadım. Profesyonel ilaçlama şirketi ile çözüm buldum.

Sokak hayvanlarıyla sürekli uğraştığım için arada başıma geliyor. Bir odada tüylü bir halım var genelde o nasibini alıyor pireden, ben geri baktığım hayvanlara geçmesin diye halıya bolca tuz serpip daha sonra güneşin altına seriyorum, iyice güneş aldıktan sonra da süpürüyorum. Evin zeminine yayılmaz hayvan piresi ise. Gelse de hayatta kalamaz. Tüylü alan lazım onlara, yumurta bırakırlar. Dolayısıyla insan derisine de tutunamazlar. Evinizi güzelce süpürün, ki yapmışsınız. Tozlu alan kalmasın, tüylü alana da dediğim gibi yapın. Ulv yöntemiyle ilaçladılar evi muhtemelen, girince temizleyin evinizi masa gibi yüzeylerde kalan ilaç olmasın.

Bir de böyle bir durum yaşama ihtimali olan arkadaşlar için diyorum, imkan varsa pireli hayvan temizlerken duran suyun içinde temizlemek (küvet, leğen vb) daha sağlıklıdır, pire suyun içine düşer, dağılamaz.

Baktığınız ilgilendiğiniz haycanlar çok kıymetliler yalnız uygun şekilde yıkayıp temizlemeden eve almayın derim. Bize de bulaştı saçlarımıza traş köpüğü sürüp bekletip yıkadım. Saçımızdan döküldüler resmen. Size de bulaşabilir ancak kedilerdeki normal pire değil bunlar kum piresi toz piresi deniyor. Kedilerde de _nadiren_ olabiliyor. Sadece dikkatli olun diye paylaşıyorum.

Bizim bahçedemizdeki kedinin pireleri eve geçmişti ve evi sarmıştı. İki kez evi ilaçlattık. Ancak bitti. Halıya, koltuğa her yere yumurtluyorlar. İnsana geçmez demelerine inanmayın. Kaç kere kıyafetimizden, yatağımızdan çıktı. Kediyi de ilaçlattık sorun çözüldü. Kedinin beyaz tüyleri arasından görünen siyah pirelerdi. Başka tür pire falan değildi.

2. İlaçlamayı size gelen şirket mı önerdi? Yoksa siz tekrar mı gördünüz de yaptırdınız?

Valla kedi piresi beni gayet de ısırarak beslendi. Her yerim yara bere içinde kaldı. Ta ki ilaçlatana kadar.

Konu sahibi, bizim binayı komple sarmıştı. Tek ilaçlatmayla kurtulduk . Merak etmeyin. Bi ay önce de aynı kabusu biz yaşadık ve kurtulduk

cok kez kedi baktim bu sekilde bi olay ilk kez duyuyorum sizinki psikolojik gibi geldi bana. canli kalanlar en fazla bi iki gun icinde olur zaten. bolca havalandirin o odayi girmeyin bikac gun hallolur.

Bahsettiğiniz hayvan kedi piresi değildir. Binanızın duvarları tüylü hayvan derisi ile mi kaplıydı , nereye tutunarak ilerleyip binayı sardılar ?

Bahsettiğiniz hayvan kedi piresi değildir. Binanızın duvarları tüylü hayvan derisi ile mi kaplıydı , nereye tutunarak ilerleyip binayı sardılar ?
Ben daha önce pireyi görmemiştim bile nerdeyse. Hayvan üzerinde görmüştüm ama evde çıplak yerde aklımın ucundan geçmezdi. Evin bodrum katında kapalı kömürlük gibi bi yer var. Orda da kediler varmış. Uzun süredir kapalı olan bi kısmı bizim akıllı ev sahibi açmış. Ordan onların üzerine, sonra ordan gelen geçenlerin paçalarına atlaya atlaya tüm binadaki evlere girmişler. Başta sadece bizde var sandık. Bi baktık herkes pirelenmiş. Çok fena yedi hepimizi. Sonra tümden tek sefer ilaçlattık geçti

Bi kere eşim eve gelirken paçasında 5 6 tane vardı

Çok sağolun içim rahatladı tekrar ücret öde ilaçlat uzun iş. Tek seferle kurtulurum inşallah ben de. Sizede çok geçmiş olsun. Israrla kedi piresi insana geçmez diyenler yanlış bilgi dağıtıyor,kaç kişi yazdı aynı şeyi.
cok kez kedi baktim bu sekilde bi olay ilk kez duyuyorum sizinki psikolojik gibi geldi bana. canli kalanlar en fazla bi iki gun icinde olur zaten. bolca havalandirin o odayi girmeyin bikac gun hallolur.
Psikolojik olarak pire görmedim ya artık ölürmüydü çoğalırmıydı riske atamazdım küçük çocuğum var evde.

Çok sağolun

Evet psikolojik olarak berbat bi durum . Sürekli üzerinde varmış gibi geliyor. Her gün günde iki kere süpüre sile ölmüştük. Eşim iki büklüm elinde telefon flaşıyla pire arıyordu sonra bi baktık meğer herkesin evini sarmış.

Bizim komple bina ve ev içleri ilaçlandı. Hatta şunu söyliyim, ilaçlama şirketine pire olduğunu bile söylememişler komşular. Genel ilaçlama için geldik diye pireye özel ilacı getirmemiş firma. Ona rağmen bitti çok şükür. Ve sadece daire başı 40 tl verdik

Aynı biz flaş ışıkla önde ben arkamda çocuklar yerleri aradık, defalarca süpürge tuttuk sildik lanet şeyleri. Ben pire diye belirttim inşallah bitmiştir

Bittir o, kafada pire sanmıyorum

Evi önce dip köşe sirkeli sularla silip vakumlu süpürgeyle süpürdüm. Eczaneye durumu anlatınca kum piresidir deyip sıvı bir ilaç verdi onunla bir süre temizledim. Bitmedi çünkü pireler ölse de larvaları yumurtalarından kurtulamadım.
Sisleme yoluyla _tek seferde yeterli geldi_evi ilaçlatınca çok şükür kurtulduk.

Şimdi oldu. O bahsettikleriniz toz piresi ,kedi piresi değil.

Kömürlükteki kedilerden gelen pire işte. Ne tozu. Hala insana geçmez diyorlar ya, şaka gibi! Gözümle görmesem inanacağım..Kedinin beyaz tüylerinin arasındaki siyah pirenin aynılarından evimizi sardı diyorum.
İlaçlama şirketi ilk ilaçladığında, pireler bitmedi evde tekrar gördük. İkinci kez ilaçlandı sonra bitti. Kediyi de ilaçladık.
Konak olmadan uzun süre yaşıyorlar zaten biri ölmeden yumurtluyor sonra yeni doğanlar başlıyor zıplamaya. Gerçekten kabus gibiler.
Bu haziran-temmuz ayları tam pirelenme ayları kedilerin, aman dikkat diyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…