mrb ben 25 haftalık hamileyim 1.5 aydır hissediyorum kzıımı tedaviyle hamile kaldım ben ve son bir haftadır hem idrarımı kaçırıyorum hem bebğim bazı bölgelrde top oluyo orası inanılmaz sert oluyo ve hareketimi kısıtlıyor tepiniyo ama genelde ordan oraya kayıyo biryerini sivreltip orda bekliyo sanki acaba bu yaşadığım erken doğum belirtisi olurmu birde idrar kaçırıyorum bu su olsa farkederdim herhalde demi 1 ay daha geçse şu 30 haftayı tamamlasak bi oh diycem hamileliğimin başından beri diken üstündeyim allahım bebğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip etsin ne olur dua edin herkesede nasip etsin işallah
Canım sakin ol
Senin bahsetiklerin erken doğum belirtileri değildir. Bebek ağırlaşınca idrar torba üzerinde baskı yapar ve o nedenle idrarı kaçırıyorsun. Şimdi şöyle bir durum da var, idrara çıkma isteğin yoksa, idrar gibi suyu akarsa, ozaman hiç bekleme doktora git. Ama yok, idrar isteğin varsa ve kaçırma oluyorsa, ozaman normal bir durumdur. Bol bol su tüket.
Bebeğin karnın içinde dolaşması ve arasıra bir yerde toplamasıda normaldir. Artık orası ona göre çok dardır. Doktor kontrölüne gidince plasenta suyun seviyesi ölçmesine talep et. Suyu azalıp azalmadığını söyleyecektir. Bence bulundun durumu çok normaldır.
Herşeyini kafana takma, dinlen, müzik dinle, hamileliğin keyfini çıkar.
Erken doğum, geç doğum bunlarını kafana takma, bebeğin duygusal değişimi farkeder ve bebek de senin kadar stres yapar. Gezebilirsen gez, güzel yerleri, hoşladın yerleri ziyaret et. Bebek için alişveriş yap ama yorulma. Daha iyi hissedeceksin.
Şimdiden bebeğini güle güle büyüt canım.