• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Yardım edin erken doğum belirtisimi yaşıyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zehra1715

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
355
4
96
Kocaeli
mrb ben 25 haftalık hamileyim 1.5 aydır hissediyorum kzıımı tedaviyle hamile kaldım ben ve son bir haftadır hem idrarımı kaçırıyorum hem bebğim bazı bölgelrde top oluyo orası inanılmaz sert oluyo ve hareketimi kısıtlıyor tepiniyo ama genelde ordan oraya kayıyo biryerini sivreltip orda bekliyo sanki acaba bu yaşadığım erken doğum belirtisi olurmu birde idrar kaçırıyorum bu su olsa farkederdim herhalde demi 1 ay daha geçse şu 30 haftayı tamamlasak bi oh diycem hamileliğimin başından beri diken üstündeyim allahım bebğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip etsin ne olur dua edin herkesede nasip etsin işallah

Ben de 21.haftadayım hiç öyle şeyler hissetmedim şimdiye kadar.Tepiklerini hissediyorum sadece.Ben de bu erken doğum,sancı belirtilerini merak ediyorum.Tecrübeli anneler yazarsa çok iyi olur.Ama bence mutlaka doktoruna sor.Çünkü karnın belli bölgelerinde sertleşmenin kasılma olabileceğini okumuştum.

Eczanelerde satılan bir kağıt var adı turnusol kağıdı herhalde onu gazlı beze sarıp koyun eğer rengi mor gibi olursa su geliyor demekmiş..
Ama diğer yaşadıklarınız normal...İlerde daha da artıyor bunlar...
En önemlisi bebeğin hareketleri hareketleri sık sık ise problem yoktur...

canım yaşadıkların gayet doğal şeyler.erken doğum yapmış bi anne olarak söylüyorum.erken doğumda kasıklarında mutlaka kasılma şeklinde sancılar olur.arada bi gelip biraz sıkıştırıyo.yada kanaman olur.

mrb ben 25 haftalık hamileyim 1.5 aydır hissediyorum kzıımı tedaviyle hamile kaldım ben ve son bir haftadır hem idrarımı kaçırıyorum hem bebğim bazı bölgelrde top oluyo orası inanılmaz sert oluyo ve hareketimi kısıtlıyor tepiniyo ama genelde ordan oraya kayıyo biryerini sivreltip orda bekliyo sanki acaba bu yaşadığım erken doğum belirtisi olurmu birde idrar kaçırıyorum bu su olsa farkederdim herhalde demi 1 ay daha geçse şu 30 haftayı tamamlasak bi oh diycem hamileliğimin başından beri diken üstündeyim allahım bebğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma almayı nasip etsin ne olur dua edin herkesede nasip etsin işallah

Canım sakin ol
Senin bahsetiklerin erken doğum belirtileri değildir. Bebek ağırlaşınca idrar torba üzerinde baskı yapar ve o nedenle idrarı kaçırıyorsun. Şimdi şöyle bir durum da var, idrara çıkma isteğin yoksa, idrar gibi suyu akarsa, ozaman hiç bekleme doktora git. Ama yok, idrar isteğin varsa ve kaçırma oluyorsa, ozaman normal bir durumdur. Bol bol su tüket.
Bebeğin karnın içinde dolaşması ve arasıra bir yerde toplamasıda normaldir. Artık orası ona göre çok dardır. Doktor kontrölüne gidince plasenta suyun seviyesi ölçmesine talep et. Suyu azalıp azalmadığını söyleyecektir. Bence bulundun durumu çok normaldır.
Herşeyini kafana takma, dinlen, müzik dinle, hamileliğin keyfini çıkar.
Erken doğum, geç doğum bunlarını kafana takma, bebeğin duygusal değişimi farkeder ve bebek de senin kadar stres yapar. Gezebilirsen gez, güzel yerleri, hoşladın yerleri ziyaret et. Bebek için alişveriş yap ama yorulma. Daha iyi hissedeceksin.
Şimdiden bebeğini güle güle büyüt canım. :nazar:

canım yaşadıkların gayet doğal şeyler.erken doğum yapmış bi anne olarak söylüyorum.erken doğumda kasıklarında mutlaka kasılma şeklinde sancılar olur.arada bi gelip biraz sıkıştırıyo.yada kanaman olur.

ben 28 haftada doğurdum sancımda kanamamda olmadı birden suyum geldi ve doğum başaldı

bendeki belirti sonradan farkettim akıntımın artmasıydı dr normal olur dedi ama amniyon sıvısıymış bol bol dinlen,kuruntulu olma,stresten uzak dur inşallah vakitli doğurursun Allah bebrğini sana bağışlasın

bence mutlaka dr a gıt canım kasılmaların oluyoo demek bu ..............mutlaka gıt magnezyum verecektır yasadım cunku.......bekleme gıt konus ıçınde rahat eder...ınş bıu ay daha dayan

bendede sendeki belirtiler vardı ve 26. haftada başka hiç bir belirti olmadan doğum yaptım....ne kanama ne sancı hiçbirşey olmadı...doktoruna danış bence....

bence en kısa sürede dr nu ara ve bi kontrol ettir bende de aynı sorunlar oldu benimkiler ikizdi ve bende yer kalmadığı için böle yapıyor diyordum sol taraftaki bebek içinn kordon bağında kan akışı yavaşlamışş doopler bozukluğu teşhisi ile kocaeli üniv. yatış yaptımm bir gün dura bildi bebeklerim eğer hisseder hissetmez gelseydiniz serum tedavisi ilaç tedavisi ile durdurabilirdik demişti. moralini bozmak istemem ama bence bi dr görüşş. muayene oll..

hepinizze tşk edrim buğün gittim dr evet bunlar kasılma belirtisi dedi magnezyum verdi progestana devam dedi eşi aşagıda dedi eger sık olursa sorun yaratır dedi benim kşamları oluyor sadece şimdilik normal görünüyor dedi 25+3 günlük 872 gr olmuş 33cm kuzum allahım onu kucağıma almayı nasip etsin işaalllah 1 ay daha geçsem rahatlıycam henüz çok küçük birde ben çok kilo almışım dr diyet dedi aslında zayıftım ama birden aldım şu aylar geçsede kucagıma bir alsaydım hepinize çok tşk edreim çok

bi sorum daha var rahmimi böyle tuvalette yıkarken sanki açılmış gibi hissediyorum açıldığını ben anlarmıyım bebğin hareketlerinde bi problem yok lütfen cvp yazınnasıl anlarım rahmimin açıldığını

bendede kasılmalar oluyo çok korkuyorum ve daha minicik kızım 750 gr 26 haftalık lütfen ona bişey olmsın

bi sorum daha var rahmimi böyle tuvalette yıkarken sanki açılmış gibi hissediyorum açıldığını ben anlarmıyım bebğin hareketlerinde bi problem yok lütfen cvp yazınnasıl anlarım rahmimin açıldığını

Senin rahim zannettiğin şey sanırım vajinan.Rahminin açılıp açılmadığını anlaman imkansız canım ona ancak doktorun bakabilir.Çok endişeliysen bence git baksın için rahat eder.

yaşadıkların gayet normal gebelik belirtileri canım.kasılma ve kasık ağrısı olursa erken doğumu tetikler.ama yinede bi doktora gözük

25 hf da idrar kaçırmak normal değil.idrara sıkışmak ilk ya da son hf larda olur. idrar kaçırman bence idrar yolu enfeksiyonu habercisi, olabilir! hemen idrar tahlili ve idrar kültürü yaptır.hele ki idrar yaparken yanman da varsa.ateşini de ölç.üstelik idrar yolu enfeksiyonlarında bazen kültürde üreme olmayabiliyor.monurol şase yatmadan bir bardak suda içmeni tavsiye ederim.gebelere en çok önerilen ilaçtır.idrar yolu enf.ise suyunun gelmesine neden olabilir.Allah korusun.annelerin içgüdüleri önemlidir.ayrıca kasıkta sertleşmeler varsa mg diasparol şaseyi de ihmal etme.bol su iç.mutlaka NST'de kasılma probuna bağlan. naçizane tavsiyelerim.şikayetlerin devam ederse doktora gitmekten çekinme sakın.hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim canım.Genital dijital muayeneye gerek olmasa da spekulum yardımıyla rahim ağzına mutlaka baktır. için rahat etsin..

25 hf da idrar kaçırmak normal değil.idrara sıkışmak ilk ya da son hf larda olur. idrar kaçırman bence idrar yolu enfeksiyonu habercisi, olabilir! hemen idrar tahlili ve idrar kültürü yaptır.hele ki idrar yaparken yanman da varsa.ateşini de ölç.üstelik idrar yolu enfeksiyonlarında bazen kültürde üreme olmayabiliyor.monurol şase yatmadan bir bardak suda içmeni tavsiye ederim.gebelere en çok önerilen ilaçtır.idrar yolu enf.ise suyunun gelmesine neden olabilir.Allah korusun.annelerin içgüdüleri önemlidir.ayrıca kasıkta sertleşmeler varsa mg diasparol şaseyi de ihmal etme.bol su iç.mutlaka NST'de kasılma probuna bağlan. naçizane tavsiyelerim.şikayetlerin devam ederse doktora gitmekten çekinme sakın.hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim canım.Genital dijital muayeneye gerek olmasa da spekulum yardımıyla rahim ağzına mutlaka baktır. için rahat etsin..

tşk ederim canım sertleşmeler için gitmiştim dr sık olmadığı müddetçe bi problem yok dedi ağrısız oluyo sadce bana rahatsızlık veriyor çocuk aşagıdaymış eşide aşagıdaymış sık çık tuvalete bekletme dedi yanma filan yok ama ne bileyim çok huzursuzum magnezyum verdi dr onu içiyorum birde benim hamileiğimsde çok büyük gaz problemim var başından beri belki o sebeptir diyorum rabbim sağlıklıca kucağıma almayı nasip etsin işallah herkesede

bendede kasılmalar oluyo çok korkuyorum ve daha minicik kızım 750 gr 26 haftalık lütfen ona bişey olmsın

aynen canım bende çok endişeliyim belkide biraz da bu sebep oluyor benimde 872 gr dı en son bari 30. hafta dolsa dahada rahatlıycam işallah biran önce geçer rabbim sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin

Senin rahim zannettiğin şey sanırım vajinan.Rahminin açılıp açılmadığını anlaman imkansız canım ona ancak doktorun bakabilir.Çok endişeliysen bence git baksın için rahat eder.

doğru galiba biraz paranoyaklık yapıyorum ama napayım elimde değil onu kaybetmeyi düşünmek bile beni yoruyor böyle bişey yaşamk istemiyorum çok alıştım bebeğime çok güzel bişey onu hissediyorsun tepiklerini hissediyorsun işallah sağ salim gelir bebişim

canım biraz daha rahat bırak kendini güzel şeyler düşün inşallah herşey güzel olur.böyle ufak sancılar kasılmalar olabiliyor bu haftalarda

Cnm ben 33+6 da doğum yaptım ama erken doğum belirtilerim 26. haftamda başladı,seninki gibi kasılmalarım oluyordu,magnezyum kullanıyordum birde erken doğum olmasın diye haftada 1 olduğum bir iğne vardı fakat ona rağmen erken doğum yaptım maalesef...erken doğum sebebimde yine kasılmalarım çoğalmıştı 130 a varan sancım vardı...kanama yada su gelmesi gibi bir durum olmadı yani.....

Back