Yardım edermisiniz?

mpb

❤S❤G❤Y❤
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
1.333
168
merhaba,
benim 2 düşüğüm oldu 8 haftalık kalbi durmuş ve kendi düşmüştü kürtaj olmadım. İkinciside 5 haftalık düştü yine kendisi. eşimle genetik test için kan verdik ama henüz çıkmadı. Pıhtılaşma için test yaptırdım. Sonuçları aşağıdaki gibi çıktı henüz doktora gitmedim bana yardımcı olurmusunuz. birde hormonlarım normal, rahim filmim temiz çıktı eşimin spermiyogramı da iyi ama ben ilk hamileliğime 11 ay sonunda doğal yolla, ikincisine düşükten 11 ay sonra serophene+çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. düşükten sonra 2 ay daha serophene kullandım sonraki ayda aşılama oldum ama hamilelik oluşmadı. bu sonuçların zor hamile kalmamla ilgisi var mı? ayrıca doktorum düşüklerin nedenini öğrenmek istediğim için Antifosfolipid antikor, AntiNükleer antikor(ANA), Antilupus antikor testlerini istemişti onları henüz yaptırmadım bu testlere gerek var mı? teşekkürler...

MTHFR C677T .........heterozigot
MTHFR A1298C........heterozigot
PAI-1 4G-5G........... 4G/5G
ACE....................... D/D
ApoE (E2,E3,E4) .......E3/E3
Faktör V Leiden, Faktör V H1299R, Protrombin, Faktör XII V34L, ß-Fibrinojen -455 G-A, GPIIIa L33P, ApoB R3500Q mutasyon saptanmamış

merhaba geçmiş olsun öncelikle. yaşadığınız düşüklerin tek sebebi kanda mthfr geninde muatasyon sapy-tanmış olması olamaz. ancak saptadığımız bir sorundur ve size gebe kaldığınızda kan sulandırıcı iğneler ya da haplar önerilebilir. gebe kalmanızdaki zoelukla ilgili de çok suçlayamayız. doktorunuzun yönlendirmesinde devam edin. kendiliğinden gebe kalabildiğiniz için tüp bebek gibi bir yönteme zaten ihtiyaç yok. genetik testlerinizin yapılması uygun olabilir. sevgiler.

merhaba,
benim 2 düşüğüm oldu 8 haftalık kalbi durmuş ve kendi düşmüştü kürtaj olmadım. İkinciside 5 haftalık düştü yine kendisi. eşimle genetik test için kan verdik ama henüz çıkmadı. Pıhtılaşma için test yaptırdım. Sonuçları aşağıdaki gibi çıktı henüz doktora gitmedim bana yardımcı olurmusunuz. birde hormonlarım normal, rahim filmim temiz çıktı eşimin spermiyogramı da iyi ama ben ilk hamileliğime 11 ay sonunda doğal yolla, ikincisine düşükten 11 ay sonra serophene+çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. düşükten sonra 2 ay daha serophene kullandım sonraki ayda aşılama oldum ama hamilelik oluşmadı. bu sonuçların zor hamile kalmamla ilgisi var mı? ayrıca doktorum düşüklerin nedenini öğrenmek istediğim için Antifosfolipid antikor, AntiNükleer antikor(ANA), Antilupus antikor testlerini istemişti onları henüz yaptırmadım bu testlere gerek var mı? teşekkürler...

MTHFR C677T .........heterozigot
MTHFR A1298C........heterozigot
PAI-1 4G-5G........... 4G/5G
ACE....................... D/D
ApoE (E2,E3,E4) .......E3/E3
Faktör V Leiden, Faktör V H1299R, Protrombin, Faktör XII V34L, ß-Fibrinojen -455 G-A, GPIIIa L33P, ApoB R3500Q mutasyon saptanmamış

merhaba size yine bir şey danışıcam bu ay aşılama yaptırdık ama aklıma takılan bir şey var eşimin sperm sonuçlarında geçen sene ve bu sene arasında fark var. aşağıdaki değerlerle aşılama yapıldı morfolojisi kötü eğer tutmazsa eşimin doktora gitmesinde fayda var mı? ve bu değerlerle doğal yoldan hamile kalınır mı? sebesiz infertilite yüzünden aşılama oldum. genetik sonuçlarımız normal çıktı. teşekkür ederim cevabınız için.

Aşılama semen analizi 2012
renk koku kıvam: normal
volüm ml: 2
likefikasyon süresi dk: 25
sperm konsantrasyonu /ml: 25 milyon
Motilite %: 60%
Progresyon tipi ve %: %22(+3), %28(+2), %10(+1)
Normal morfoloji %: 4
aglutinasyon: -
yuvarlak hücre: 2-3
Hazırlanması sonrası
volüm ml: 0,8
sperm konsantrasyonu /ml: 17 milyon
Progresyon tipi ve %: tümü(+3)
Normal morfoloji %: -
Motilite %: 100%

2011 test sonucu
Renk : Koyu Krem
Volum: 4.5 CC ml
Görünüm : opelesan
koku: özel
PH: alkali
Sperm sayısı: 33.600.000 / cm3
Hareket (x saatte) : % 60
Şekil : % 40 normal hareketli
% 20 az hareketli
% 40 hareketsiz
Mikroskobik bakı: 14-15 lokosit, 1-2 eritrosit, 1-2 epitel
trichomonas gözlenmedi
% 50 normal
% 50 kuyruk-baş anomalisi

merhaba sperm sayısındaki değişiklik olabilir 2. değer kendiliğinden gebelik için gene normal sınırların içinde. ama dilerseniz eşiniz ürolog tarafından muayene olsun. gebeliğinizin önünde büyük engel yok ancak sırasıyla tedavileriniz denenmeli aşılama olmaz ise tüp bebek sırasıyla. bolşans. sevgiler.

merhaba size yine bir şey danışıcam bu ay aşılama yaptırdık ama aklıma takılan bir şey var eşimin sperm sonuçlarında geçen sene ve bu sene arasında fark var. aşağıdaki değerlerle aşılama yapıldı morfolojisi kötü eğer tutmazsa eşimin doktora gitmesinde fayda var mı? ve bu değerlerle doğal yoldan hamile kalınır mı? sebesiz infertilite yüzünden aşılama oldum. genetik sonuçlarımız normal çıktı. teşekkür ederim cevabınız için.

Aşılama semen analizi 2012
renk koku kıvam: normal
volüm ml: 2
likefikasyon süresi dk: 25
sperm konsantrasyonu /ml: 25 milyon
Motilite %: 60%
Progresyon tipi ve %: %22(+3), %28(+2), %10(+1)
Normal morfoloji %: 4
aglutinasyon: -
yuvarlak hücre: 2-3
Hazırlanması sonrası
volüm ml: 0,8
sperm konsantrasyonu /ml: 17 milyon
Progresyon tipi ve %: tümü(+3)
Normal morfoloji %: -
Motilite %: 100%

2011 test sonucu
Renk : Koyu Krem
Volum: 4.5 CC ml