Yardım eder misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi o_a
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

o_a

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
3
0
16
İstanbul
Merhaba,
22yaşındayım.18yaşındayken lustral vb. ilaçlar kullandım öfke kontrolüm için.4 ay önce tekrar aynı problem için ilaç kullandım.Şimdilerde ise vücudumun sesini çok dinlediğimi fark ettim.Normalde doktorlardan hoşlanmayan,kendini çok dinlemeyen bir insanım,fakat son 2 aydır midem bulandığında kanser miyim acaba,ya da ateşim çıkınca hiç geçmeyecekmiş gibi hislere kapılmaya başladım.Hastalık hastası olduğumu düşünmeye başladım çünkü normalde çok ağır hasta olmadığım sürece hiç doktora gitmediğim halde son zamanlarda sürekli doktor planı yapıyorum ve sağlığıma aşırı dikkat etmeye başladım.Ne zaman hastaneye psikologla görüşmeye gitsem ilaca başlatıyorlar onlar da genelde sadece yan etki yapıyor bir etkisi olmuyor..Bana tavsiyeniz nedir?İlaç dışında bana önerebileceğiniz neler var,kendimi kontrol edebilmek için ne yapmalıyım?Şimdiden teşekkür ederim..

kaç kere acile gittim ölüyorum diye... her defasında bişeyiniz yok deyip yolladılar..zaten hastaneye gidince geçiyordu hastalığım..en çok başım ağrıyordu..mr a girdim..tomogrofi..akciğer filimleri neler neler..hep kanserim diyordum..beyin ,rahim,mide. hepsinden kanserdim bana göre..sonra yapılan tetkikler temiz çıkınca kendi kendime güç vermeye başladım..resmen ağrılarımla konuşur oldum..nerem ağrırsa şimdi ...ağrı daha çok ağrı diyorum..nasıl olsa birşeyim yok diyorum....zaten birazdan da geçiyor...yazarsanız ara sıra dertleşiriz..

Belki de haklısınız doktora gitsem önce tetkikleri görürsem iyi olurum belki ama biri iyi çıktıkça öbürü nasıl acaba diye düşünüyorum istemeden..Neden böyle olduğumu çözememek çok zor,sizin ve Doktor Hanımın da tavsiyesini dinleyeceğim,ihtiyacım var..

Sevgili o_a, bu tarz ilaçlar yaşadığınız problemin oluşturduğu semptomları ortadan kaldırır, ama doğal olarak semptomları oluşturan problemi çözemez. İlaç kullanımınız için siz psikiyatra gitmişsinizdir, çünkü psikologlar ilaç yazamaz, yetkileri yoktur. Sizin yapmanız gereken ilaç kullanımınızın yanısıra mutlak bir psikolog ile görüşerek düzenli psikoterapi almak. Henüz çok gençsiniz. Aşın bu sıkıntıyı. Şimdi önlemlerini almazsanız, sıkıntılarınız ileriki yaşlarda büyür ve hayatınızı yönetir hale gelir. Siz vakit geçirmeden bir psikologa başvurun ve psikoterapiye başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…