yardım çiğ köfte yedim korkuyorum

ysmnynr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
49
0
86
İstanbul
ya kızlar 21 haftalık hamileyim ve az önce 3-4 tane çiğ köfte yedim bişey olur mu yaaa ilk kez yedim 5 aydan beri yememiştim dayanamadım arkasından kayısı yedim midemi boşaltsın diye sizce bişey olur muu

korkma hiçbişey olmaz ben neler neler yemiştim yufka özellikle hastasıyım börek yaparken 1 yufkanın yarısı kesin yok olur :)
boş yere stres yapma Allahın izniyle hiçbişey olmaz.

Olmaz canım merak etme sen. Ferah tut kalbini. Ben de yedim bir kere. Hem üç-beş de değil. Sürekli yemediğin müddetçe sorun olmaz. Bir daha yeme ama...
Külahları değişmeyelim sonraaaa cokacimcoook

Ben de 20 haftalık hamileyim, canım çok istediğinde etsiz çiğköfte yiyiyorum (baharatlı bulgur:) ) tavsiye ederim
Çiğ etin ve az pişmiş etin zararlı olabileceği söyleniyor dikkat etmek lazım.

Canım içini rahat tut. Arada kaçamaktan hiç bişiy olmaz. Boşuna korkutma kendini. Bende 8-9 haftalıkken çiğ kıymaya aş ermiştim. Söylemesi ayıptır, yemek yaparkene 1 köteyi götürdüm çiğ çiğ.

canım benimde tahlil sonucuna göre yememem lazım çok canım istediği halde yemiyorum etsiz ye bir daha yeme bence riske atma canım

canım hiç merak etmee zararı olmazz içini ferah tutt ama aşırıya kaçmaayerimseniben

Canim madem pisman olacaktin niye yedinki.. Biliyorsundur hamilelikte pismemis et ve pastorize olmamis sut ve sut urunleri icip yemenin toksoplazma virusu kapmana sebep olabilecegini.. Ben arada kacamak yapabilirsin diyen arkadaslara katilmiyorum. Cok dikkatli olmamiz gerekiyor bu konuda. Bundan sonra dikkat etmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
BEN GEÇEN SENE TOXOPAZMADAN BEBEĞİMİ KAYBETTİM.şimdi yine gebeyim 4 aylık.1aylıkken ben beştane yedim.hemde geçmişde toxoplazma geçirmeme rağmen.bişiy olmadı.korkma bişiy olmaz.okadar üstüne düşme.vücutta bağışıklık sistemi vardır.vücut onla çoktaaan savaşmış atmıştır merak etme.

benim çiğ köfteyle aram yok dokr-torda yaptırdığım tahlillerden sonra çiğ köfte faaln yeme demedi tahliller iyi çıkmış çiğ köfte değilde salam yedim bi kaç kez bir zararı varmı bilmiyorum

arkadaşım çigköfte olsun salam sucuk veasire bu tür çig etlerden oluşan yiyeceklerin yenmeyecegini biliyorum uyarmak isterim dikkat et ama kormada hiçbirşey olmaz Allahın izniyle
ama tedbiri elden bırakama ve birdaha yemeeee

bir daha asla yemem bu korku bana yeter sağolun kızlar içimi ferahlattınız şu kızı doğurup kenara koysaydım hayırlısıyla yaaa yasak olan şeyleri hep canım çekiyor haziran çabuk gelsede yesem her şeyi:)))

ben de yemiştim.öyle 3-5 tane de degıl bir tepsi çiğ köfteyi tek başıma götürdüm.sonrasında endişelenmedim değil ama şükür ki bir sey olmadı.bir daha da yemedim.riske atmamak lazım.şimdi canım çok isterse etsiz çiğ köfte yiyorum.

bende etsiz yiyordum ama akşam yapmışlardı bende 5 aydır yemedim bir canım çektiki sonra dedilerki çok canın çekti bu kez bebeğe bişey olacak bir iki ye dediler 3-4 tane yedim arkasından da bi kaşık sirke içtim mikrop varsa öldürsün diyee ama sabaha kadar uyuyamadım endişeden bir daha tövbeeeeeee.

bende etsiz yiyordum ama akşam yapmışlardı bende 5 aydır yemedim bir canım çektiki sonra dedilerki çok canın çekti bu kez bebeğe bişey olacak bir iki ye dediler 3-4 tane yedim arkasından da bi kaşık sirke içtim mikrop varsa öldürsün diyee ama sabaha kadar uyuyamadım endişeden bir daha tövbeeeeeee.

ben adeta bir çiğ köfte manyağıyım.eşimde çok güzel apar sağolsun.gebeliğimden sonra 2kere akrabalara yaptı ben yemedim odaya girmedim.ama teyzem hamilelğiğinde ne 5i 10u lop lop yuttu.kaç kere yedi.bişey olmadı .senin de olmaz inşallah.

canım korkma allahın izniyle bişi olmaz walla ben cok yiyorum çiğ köfte ne yapayım dayanamıyorum
zaten yemekle aram yok onuda yemesem ne olurum
zararlı çig et ama dayanamıyorum yiyorum 3-5 lede kalmıyorum ben

Canım pişmemiş hiç bir gıdayı çiğ köfte, açık peynir vs. hamişliğin süresince yememeye gayret et. Sakıncalı olabilir. Kendine bira zdaha dikkat et:)

Yemesen iyi olur da, yedin diye bu kadar panik yapmana da gerek yok..

Güneydoğuda çiğköfte yenmeden geçen birgün yok biliyorsun..Çivi çiviyi söküyor galiba oralarda..

Ama ben de yememiştim çiğ köfte hastası olmama rağmen..

ben çiğköfte delisiyim bir iki tane yemiştim ısrarlara dayanamayıp ama baya pişman olmuştum sonra..

ama bence arkadaşı cesaretlendirmek çok yalnış..

şunun şurasında kaç ayki bebişler için nelerden vazgeçmiycezki..

doğunca ne demek istediğimi anlıycaksınız :))

ama bebğini kaybedip bi daha yiyen arkadaş baya bi cesaretliymiş yani illginç baya ...

Back
X