Yardım bebeğim gece belli saatlerde çok ağlıyor

rosa67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
202
2
NEDENİNİ ANLAYAMIYORUM GECE 12 GİBİ BAŞLIYOR 3 TE UYUYOR EMİYOR AMA KARNI TOK ANLIYORUM AMA KOLİT OLABİLİR Mİ Kİ?
BENİM GİBİ YAŞAYAN VAR MI KIZLAR YARDIM LÜTFEN DOYDUĞU HALDE EMMEK İSTİYOR EMEMİYOR DA BU ARADA BEBEĞİM 3 AYLIK :emir_bebek:

canım bizdede durum aynı her gece 12 5 nöbeti tutuyoruz mama yiyo hala emmek istiyo ama ememiyo senin dediğin gibi ağzında pamukçuk varsa ondanda ememiyordur belki sıkıntısından ne yapacağını şaşırıyor galibakolik ağrıları bunlar olsa gerek diye düşünüyorum benim bebeğim daha 1 buçuk aylık seninki 3 aylık olmuş hala devammı yaaa gözüm korktu valla sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.

gaz sancısı bu. benimki de aynısını yapıyor. emerken dikkat et hava yutuyordur mutlaka. dün gece de aynı şey oldu. doktoru aradım gece yarısı. şimdi her emzirmeden sonra 15dk. hç üşenmeden asker gibi fazla çocuğu zıplatmadan yürüyün dedi. gaz çıkardsın dedi.yani ağzından çıkacak. eğer bu gazlar ağızdan çıkmazsa bağırsağa inip kolik oluyo işte. çok sancı yapar ve bebek asla durmaz. saç kurutmayı aç hemen ayakalrını ısıt. ayrıca günde 4 kez 1 çay kaşığı nurse harveys şurup kullan canım.bu bitkiseldir.zararı yok. gazı olsun olmasın 4 kez ver.

aynı sorunu bizde yaşadık taki 4 aylık olana kadar. gerçi gece olmuyordu bizim gündüz oluyorsu genelde.
bebişin ayaklarına bacaklarına ve karnına hafif hafif masaj yapın ,karnına sıcak su koyun benim kızıma çok iyi geliyordu.
tabii birde gazını çıkarmadan yatırmayın.sonra alttan çıkarıcam diye kıvranıyor yavrucaklar.

Ahh bu uyku sorunları kızlar gözünüz korkmasın ama kızım 1 yaşında hala uyku düzenimiz yok tam olarak....

Zaten doğduktan ilk 4 ayına kadar hiç uyumadık ve doymuyormuş benim kızım...

Mama takviyesiyle bu durumu atlatmıştık ama huysuzluğu kalıcı oldu demekki hala geceleri uyanır ağlar, sinirli biraz...

Neyse canları sağolsun bugünlerde gelir geçer, hepinize kolay gelsin...

Olabilir biz geçirdik ne zor zamanlardı akşam 17:00 da başlar gece 23:00 kadar ağlardı kucağıma alır sallar,şarkı söyler dışarı çıkardık gece onbire kadar sokaklardaydım.Sabaha karşı 04:00 başlar öğlen 12:00 kadar ağlama yine kucağımdan bir an bırakamıyordum göğsüme sarılıyordu hırsından dördüncü aydan sonra yavaş yavaş azaldı ama ne yalan söyliyim şimdi fark ediyorumki son üç dört güne kadar yine sıkıntılıydı taki dokuzuncu aya girene kadar şimdi şükü eskisine oranla çok daha iyiyiz.Geçiyor geçicek ama çok yoruluyor insan saatler gün gibi geliyor.

NEDENİNİ ANLAYAMIYORUM GECE 12 GİBİ BAŞLIYOR 3 TE UYUYOR EMİYOR AMA KARNI TOK ANLIYORUM AMA KOLİT OLABİLİR Mİ Kİ?
BENİM GİBİ YAŞAYAN VAR MI KIZLAR YARDIM LÜTFEN DOYDUĞU HALDE EMMEK İSTİYOR EMEMİYOR DA BU ARADA BEBEĞİM 3 AYLIK :emir_bebek:

canım aynı dert bendede var:bbo: benım oglumda gece 1de baslıyor sabah 4de kadar hıç susmuyorsenağlama 2 aylık ne yapacagımı bılmıyorum kocamla sırayla bakıyoruz neyapalım.:uhm:

canım öncelikle geçmiş olsun benim bebeğimde 2 aylık aynı sorunu daha şiddetli yaşıyorum seninki 3 te uyuyormuş biz sabahkıyoruz gündüzde uyuyor genellikle doktorumuz bunun kolik adlı bir rahatsızlık olduğunu ve nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini söyledi bebeklerin yüzde ellisinde görülüyormuş 4ila6 aya kadar sürebilir sabredeceksiniz diyor yani bize sonsuz sabır düşüyor en kısa zamanda bu durumu atlatmamız dileği ile sağlıklı günler diliyorum

bu arada neo baby adlı bitkisel bir ilaç var ben epey faydasını gördüm rahatlatıyor bebeği bir dene istersen nurse harwey de iyi gelebilir bu da bitkisel

benim bebeğimde 4 aylık oluncaya kadar her akşam 8buçukta ağlamaya başlayıyordu sanki saati biliyordu ne yaparsan yap susmuyordu ev halkı sırayla gezdirip sakinleştirmeye çalışıyorduk ama işe yaramıyordu ben yağla masaj yapmayı düşündüm zaten herşeyi denemiştim bunuda yapayım kaybedecek bişeyim yok dedim ve gerçekten işe yaradı acıelma yağıyla ayaklarının altına göbeğine masaj yapıyordum sakinleşiyordu. buarada acıelma yağının kokusu çak keskin rahatsız olabilirsiniz aktarlara sorduğunda muhtemelen sana bir öneride bulunur çünkü ben aktara sormuştum hangi yağı kullanacağımı:1hug:

canım aynı dert bendede var:bbo: benım oglumda gece 1de baslıyor sabah 4de kadar hıç susmuyorsenağlama 2 aylık ne yapacagımı bılmıyorum kocamla sırayla bakıyoruz neyapalım.:uhm:

kizimin 2.ayi bitti.. birkac hafta gece 12de baslayip saat 3-4'e kadar araliksiz agliyor ve surekli meme istiyordu.. ben emzige alistirdim ve gece 12de mutlaka isiklari kapatiyorum.
9-12 arasi bol bol kucakta gezdirip, masaj yapiyorum, 12 de iyice emzirince uyuyor ve 3-4 saatte bir kalkiyor sut istiyor:1closedeyes:.. durmaksizin aglamasi kalmadi.. sadece gecen gun asi oldugunda gene agladi,

Canım bende zinco damla kullandım ama doktorumuz hıc etkısı olmaz huzursuzlanınca banyo yaptır hem uykusu duzene gırıyor ben oyle atlattım bu arada oglum 5 aya gırdı allah kolaylık versın

benimde kzım 1,5 aylık ve aynı şikayetlerden bende müzdaribim beninkide saat gece 12 de yatıyor sabah 5 e kadar 3 defa uyanıyor ve 5 ten sonra hiç uyumuyor nolcak bizim halimiz bende bu arada çok uykusuz kalıyorum böyle oluncada bebeğimede çok sağlıklı bakamıyorumk kucağamı alıştı ne uyanınca kucağıma alıyorum hemn susup uykuya dalıyo 1 saat sonra yine aynı inşallah en kısa zamnda düzelir.

kizimin 2.ayi bitti.. birkac hafta gece 12de baslayip saat 3-4'e kadar araliksiz agliyor ve surekli meme istiyordu.. ben emzige alistirdim ve gece 12de mutlaka isiklari kapatiyorum.
9-12 arasi bol bol kucakta gezdirip, masaj yapiyorum, 12 de iyice emzirince uyuyor ve 3-4 saatte bir kalkiyor sut istiyor:1closedeyes:.. durmaksizin aglamasi kalmadi.. sadece gecen gun asi oldugunda gene agladi,

..............................................

Canım gece ağlamalarının en önemli iki sebebi kolik sancısı ve diş çıkartmaya çalışmasıdır. Koliğin belirtisi, durup dururken belli bir saatte ağlama krizine girer, 1-2 saat sonra düzelir. Kolik için Buzuki Orhan'ın Kolik Cd'sini tavsiye ederim. Bizde çok işe yaradı.
Diş çıkarmanın alametleri ise; önce gece başlayan ağrıdır, malumdiş gece daha çok ağrır. Sonra bebeğin elleri çenesine ve kulağına gider; çünkü diş ağrısı çeneye ve kulağa yayılır, o yüzden bebeğin eli gayri ihtiyari olarak kulağına ve çenesine gider. Bir de dişetleri şişip kıpkırmızı olur. Çözümü basit, doktor bir jel yazacak, iyi gelir.

X