Uzun süreli mama vermek şu yönden zararlı olabilir, bebekler belirli bir süre sonra pütürlü yemeye, daha sonrasında da taneli yemeye doğru teşvik edilmelidir. Sürekli sıvı besinle ya da püre besinle beslenen bebeklerde büyüdükten sonra bile (1-2 yaş) çiğneme refleksi gelişmez. Benim tanıdığım örnekler var, 1-2 yaşında olup da bütün yemekleri püre haline gelmeden yemek yiyemeyen bebekler var..Ama en önemlisi uzun süreli mama kullanma tamamen tek tip beslenme oluyor. Belirli bir süreden sonra mama firmaları bile mama üretmiyor, devam sütü, junior süt gibi isimlerle normal gıdalara takviye amaçlı sütler üretiyorlar. Tamam, mama anne sütüne yakın formülle üretiliyor olabilir, ama tamamen anne sütüyle aynı olması mümkün değil, üstelik anne sütü bile ilk 6 aydan sonra ek gıdalarla destekleniyor. Mamada ise bu süre 4 ay...
Bence sen gerçekten çok bilinçlisin, o bebekler ne kadar şanslı ki senin gibi bir ablaları var. Umarım her şey yoluna girer, eğer senin işine yarayacak bir bilgiye rastlarsam, mutlaka sana ulaştıracağım...
biberoncum hazır kavonoz mamalrında pütürlü olanları varçben daha dün bi tane aldım hatta.yani dicem şu ki insanistedikden sonra evde kendi de yapar ya da hazırın da her türlüsü olduğu için onu da alır kullanır.tercih meselesi bu ama bencede yanlış bir beslenmesi var bebişlerin.aylık kontrolü yok mu bu bebeklerin,doktor ne diyor bu duruma yazmamışsın sibicim
Tabii saphiracığım, ben zaten katı bir şekilde evde hazırlansın taraftarı değilim. Hatta ben de hazır meyve püresini çok sık kullanıyorum, sebze püresini evde hazırlıyorum. Ama bebeklere yanlış anlamadıysam sebze-meyve püresi de çok verilmiyor, ağırlıklı olarak biberon maması veriliyor. Ben ondan endişelendim, sürekli sıvı besin nereye kadar diye düşündüm...
meyve püresi vermiyoruz sadece bir keresinde hazir meyvepüresi almistik onu yedirdik. günde sadece 1 ögün sebze-et püresi veriliyor. evde yaparsak sirf sebze veriyoruz hazir alindigi zamanda tavuklu falan püre veriliyor. hergun meyveli yogurtlardan yediriyordum sekersiz olanlardan onuda istemedigini söyledi gelin. iki gunde bir vericekmisim. off ya bazen diyorum kendime sanane ne karisiyorsun cocuk onlarin cocugu ne istiyorlrsa öyle yap diyorum ama diger yandan da bana ters gelen bi seyi yapiyorum ve cocugun sagligi söz konusu icim el vermiyor. bu aksam kuzenle konusmayi dusunuyorum ve önce ikna etmeye calisicam ama yok derse tamam dediginizi yapicam fakat cocuklarin sagliklarinda bi anormallik olursa sorumlusu ben degilim diycem cunku cidden üstümde cok agir bi yük var. iki can bana emanet...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?