Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar hafta sonu türkmaxta sabah anne olunca anladım diye bir program seyrettim orda miniklerinize yemek yedirmek için uğraşmayın açlıktan ölmezler onlar acıkınca zaten bunu sizden isteyecekler ve de yiyecekler dedi uzman ...bende bunu mantıklı buldum kızımı hiç zorlamıyorum şimdiden ağzını kenetlediği an bırakıyorum yoksa uçakkk uçakkk deyip reklamları açıp profesyonel akrobatlara taş çıkartmak konusunda kendime güvenim tam..birde kızımın ileride obez olmasından korkuyorum onun için tokluğunu anlayamam yedirincede midesi büyür diyede korkuyorum çokmu garip sizce??-tatlicadiarzu-
ya ben o programın çok faydasını görüyorum kayınvalidem hergün seyredip arıyor. ben fırsat buldukça seyrediyorum. kendi yanlışlarını görüp çoğunlukla benden özür diliyor sen haklıymışsın diyor. çok seviyorum o programı:))tabi benimde bilmediğim bir sürü şey oluor.
bugün ev telefonu oyuncak telefonunu karşılaştırıp aloooo diyerek yemek yedik. eğiticide oldu.yalnız heryeri yağlandı telefonun
((
bende pipetle saçlarına üflüyorum ağzına üflüyorum açmaya çalışıyor hop kaşık giriyor
kaşığı uçak gibi uçurup gol gol gollllllllllllll uçak geliyor elifnaz gol diyorum bazen ağzını açıyor uçak ve gol ne alakaysa
geçen günde çamaşır makinasını çalışırken izlerken yedi
fırın dijital önüne oturttum çok kısık açtım kapağını aç kapa yaparken içerdeki ışığa daldı
bizim küçük hanım çok komik ama küvetine battaniye koydum arkasına yastık bayılıyor orda oturmaya yoruluncada arkaya doğru yatıyor önünde oyuncakları var mutfakta çok iyi oluyor yemek yaparken kendine ait evi falan mı sanıyor bayılıyr en büyük kurtarıcımız
...:::Ruzişim:::...
Kayıtlı Üye
bizimkinin eğer sevdiği bişey olursa zaten yiyor..
ama hep belli başlı şeyler...
onun dışında yemek yedirme yöntemleri bizde de var...
bir iki küçük çikolta parçasını önüne koyuyorum o çikolata için ağzını açınca ben yemeği sokuyorum tükürmüyo yiyor...
en çok kullandığım ve kesinlikle işe yaradığına inandığım yemek yedirme yolu beraber sofraya oturmakla başlıyor..
ekmeği yemeğe bandırıp verirsem kesinlikle yiyor...aynı yemeği kaşıkla verince yemiyor..
elimden ne verirsem hemen ağzına atıyor kaşıkla verince yemiyor..
ruzenin mamasını arda yiyecekmiş,babsı yiyecekmiş gib blöflerde işe yarıyor...
eskiden kaynanam eline bişey verince güzel yiyordu artık pek işe yarmıyor..büyüdükçe yedirmek daha güç oluyor ısrar etmiyorum ama kahvaltıyı yapmıyor sadece yumurta yiyor peyni yoğurt asla...birde kuşlar çok etkili yada akvuryum aquavission açıyorum balıklara dalınca da iyi yiyor
az önce doktordan geldik. doktora aylık muayeneye gitmekten nefret ediyorum. en azından zayıflamamış tesellisiyle vurduk kendimizi markete. 14 aylık 9500 gr. aynı, bu ay hiiiççççç kilo almamış. hem de hiç.
doktordayken ağzında emzik vardı, doktoru siz hep emzikle misiniz dedi beizimki hemen çıkardı emziğini doktor çok şaşırdı. niye şaşırıyor ki, ben emziğini çıkar artık uyandın at yatağına dediğim zaman yapıyor. ne zaman çıkar emziğini desem yapıyor. herşeyi anlıyorlar. sizinkiler yapmıyor mu?
benim süslü püslü boncuklu yemeğe misafir geldiğinde kullandığım bir ekmek sepetim var daha doğrusu vardı. onun içini bilimum ıvır zıvırla doldurdum. hepside değişik zamanlarda sıpanın evde orda burda görüp uzun süre ilgilendiği nesneler tabi sivri vs. değiller. maşallah hergün yenilerini ekleye ekleye tepeleme dolu bir sepetimiz oldu.
ben yemeğe başlamadan ve mama sandalyesine oturtmadan önce o ayakta dolaşırken yemekten biraz tattırıp yanından ayrılıyorum. eğer yalana yalana gelip bacaklarıma sarılıyorsa yada ağlıyorsa aç istiyor demek oluyor.
sandalyesine otutturup yedirmeye başlıyorum. ilgisi dağılana kadar hızlı bir şekilde yediriyorum. zaten bir süre sonra sıkılmaya başlıyor sıkıldığında da nasıl başarıyorsa debelenip tek bacağını yukarıya çekip altına alıyor üstüne oturuyor ağalar gibi:) işte o zamandan sonra sepet giriyor devreye herbiriyle ortalama 2 dakika oyalanıyor. ve sepetimiz bitmeden yemeğimizde bitmiş oluyor.
tabiki mesela diş huysuzluğu gibi durumlarda istemediği andan hemen bırakıyorum ve anında indiriyorum. kötü bir zorlama tecrübem oldu birkaç ay önce bir daha tövbe dedim.
gece muhallebisi hariç tv karşısında yedirmiyorum onada babası alıştırdı zaten.
benimki tabağın içine elini sokmayı çok sever sokar eline gelen yemeği mıncıklar bende sokmaına izin verirsem o mıncıklarken yiyor.
birde dışarı çıkmanın çok faydasını gördüm dışarı çıkıp gelince sürekli koşup yorulduğundan sanırım iyi yiyor. öğle yemeğini yedidirken yemezse yersen seni gezmeye götüreceğim diyorum yiyor.
az önce doktordan geldik. doktora aylık muayeneye gitmekten nefret ediyorum. en azından zayıflamamış tesellisiyle vurduk kendimizi markete. 14 aylık 9500 gr. aynı, bu ay hiiiççççç kilo almamış. hem de hiç.
doktordayken ağzında emzik vardı, doktoru siz hep emzikle misiniz dedi beizimki hemen çıkardı emziğini doktor çok şaşırdı. niye şaşırıyor ki, ben emziğini çıkar artık uyandın at yatağına dediğim zaman yapıyor. ne zaman çıkar emziğini desem yapıyor. herşeyi anlıyorlar. sizinkiler yapmıyor mu?
canım emiyormu sütmü içiyor. benimkide çok az kilo alırdı ben bir aydır gece o uyurken emziği çekip biberonu dayıyorum emiyor ve bu ay ilk defa iyi kilo aldı. bazen çok dalgın uyuyor yemiyor 1 saat sonra tekrar deniyorum
sevgili tebessüm emmiyor. iştahsızlığından 6. ayda bitirdi sütümü. ben de biberonla uyurken veriyorum. zaten onu ayakta tutan o. yoksa zayıflardı. çünkü bu ay yürümeye başladı koşturup duruyor. eğer bütün gün yedikleri hiçbirşeyse uyuduktan sonra pediasure veriyorum, eğer azıcık da olsa yediyse pediasure vermiyorum. o zaman tahıl maması kattığım sütten veriyorum. 3-4 saat sonra yine süt veriyorum. toplam gecede 400 cc. civarı. yoksa zaten ayakta duramaz çünkü gerçekten çok çok az yiyor.
bebekleri türlü şaklabanlıkla beslenenlerin bebekleri ileride yemek yemeyen çocuklara dönüşüyor haberiniz olsun yemiyorlarsa yemesinler oğlum bazen tüm günü sabah kahvaltısıyla geçiriyor asla peşinden koşup şaklabanlık yapmıyorum ve kilosu normal sınırlarda yemiyorsa yemek istemiyor demektir bu kadar basit ne kendiniz üzülün ne de bebeklerinizi üzün derim ben naçizane
bebek normal kilonun altındaysa ve aç kalsada yemiyorsda birgün değil günlerce günde 1 öğünle geçiriyorsa şaklabanlık yapmaya mecbur kalıyorsun inciboncuk
bizim küçük hanım çok komik ama küvetine battaniye koydum arkasına yastık bayılıyor
bizimki de bu ara küvetini çok seviyor :)oturma odasına aldık
evet ya millet şaşırıyor anlayınca,kocaman oldular maşallah anlamasınlar mı.
ben evdeki oyuncaklari sirayla sakliyip unutturuyorum sonra eline bunlardan cikardiklarimdan veriyorum 1tanesi yetiyor zaten agzini aciyor birde shrek1 ve 2nin cd lerine bayiliyor o cd boyunca agzini kocaman aciyor ne versen yiyor cik aksiyonlu animasyon filmi sorun cikarmiyor hatta yemek bitiyor hala o sandalyeden inmeden sabirla sonunu bekliyor hayatimi kurtardi vallahi bazen yemegi yiyor suyu icerken uyuya kaliyor 2000 kez seyretti iki filmide hala ayni heyecanla seyrediyor B]
vay be bizim şrek , denemeli :)
inciboncugun dediği gibi zorlamamak gerek aslında.bir düzene otursa.bir kaç gündür uyutmaya götürürken hadi herkese hoşçakalın yapalım, tv yi kapatalım,ışığı kapatalım,babamızı öpelim rutini yapıyorum, sesi çıkmadan gidiyor odaya,orda yarım saat bir saat dönüyor o ayrı.
alisan yemeklerini yoğurtla karıştırmayı dendinmi benimki yoğurtla karıştırmazsam hayatta yemez. belki işe yarar
canım pilavı çok denedim yoğurtla karıştırmayı, yoğurt yedirirken arda bir kaşık da öyle yutturayım diyorum hemen tükürüyor. yoğurt yiyor ama içinde bişey olursa hemen tükürüyor.
tek sevdiği şey salatalık, çok güzel hareketlerdeki hıyar baba gibi elinde salatalıkla dolaşıyor
Başlık süper valla yemek tarifleri iyi hoşta yemeyince ballı börek yapsanda nafile,
benim bebişim ağzında tutma konusunda uzman yeme taktiklerinede anında bağışıklık gösteriyor dolayısıyla her öğün yaratıcı olmam lazım,
artık marketten ne ile kandırabilirim diye bile alışveriş eder oldum en büyük yardımclarm gofret ve haribo solucan onları yiyecem yakalayacam diye yediriyorum
buarada simit hastası onuda kemirirken yutuyor,yardımclarım evde ne var ne yoksa emrine amade tabi
önceleri yemeğini verirken kaşğı ağzında tutardım oda iyi bir taktik hemen yutuyodu ama bağışıklık kazandı ...
tüm bebişlere allah sağlık versin ilk 3 yaş ne alrlarsa kar tüm çabamız buna.......
valla çok doğru söylüyorsun. ben aylarca uğraştım değişik tarifler güzel tarifler, hadi bunu beğenmedi başka yapayım o da olmadı başka.daha çok yıpranıyordum, sonuçta yemekle ilgili değil iştahı. artık bir iki çeşit yapıyorum, yemek yapmaya ayırdığım zamanı her ögün yeni bir taktik deneyerek yedirmeye uğraşıyorum.artık şöyle besleyici böyle vitaminliyi geçtim, nerdeyse yeri güzelce silip yemek taneleri serpiştirecem. yerde bişey gördü mü hemen alıp ağzına atıyor.
bugün ateşlendik arada çıkıp yükseliyor çok bitkin yemeklerde hiç zorlamadım en sevdiği şeyleri yaptım hiç şaklabanlık yapmadan yedi azar azar. kıyamadım. dedimki aman keyfi yerinde olsunda yemesin varsın
((
çok geçmiş olsun ,gerçekten hastalandılarmı kıyılmyor sabilere benim bebişimide ar soktu bugün ödüm patladı alerjik reaksiyon gösterecek diye, hepsine allahtan sağlk afiyet diliyorum ...
alisana diğerlerini bilmem de sanki senin kız mütemadiyen diş çıkardıgı için iştahsız.
salatalığı seviyorsa gözünün önünde salatalığı rendeleyerek cacık yapabilrisin,ben akşam az bulgur pilavını cacık marifetiyle yedirdim.sarmısak da yemiş oldu.