Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar benim kıza yemek yedirmek için denemediğimiz şey kalmıyor artık uyy dıkandıh.
yemek yedirme şekillerini ve taktiklerini burada paylaşırsak bir başlık altında faydalı olur diye düşündüm.
bizimkine ilk uyguladığımız taktik önüne birşey koyup oynamasını sağlamaktı, artık değişik bişey bulmakta zorlanıyoruz evin içinde. 10 aylıkken yürümüyordu, reklamlar karşısında önüne bayram şekerlerini koyarak bir ay boyunca yedirmiştim. sonra yürütecinde tv karşısında. artık yürüyor mama sandalyesinden hemen sıkılıyor başına geleceği biliyor çünkü. mutfak eşyaları, kutu veya kavanoz aç kapa sadece bir iki kaşık idare ediyor. dışarıda yedirme pek işe yaramıyor, değişik insanlar bazen işe yarıyor ama nerden bulacaz sürekli
taktiklerinizi bekliyorum
en etkili silah ilgisini dağıtıp birşeye konsantre olmasını sağlamak ama dediğim gibi artık evde değişik bişey kalmadı, oyuncaklarıyla da hiç oynamıyor.
benim kız kabız olduğu için doktora gittik, yarık oluşmuş. doktor günde 3 kez ılık suya oturtun dedi. küçük çamaşır leğeni aldık, banyoda lavabonun üzerine oturtup eline bir iki nesne veriyoruz. birkaç kez yoğurt yedirdim o otururken. yemek de deneyeceğim ama galiba o da cazibesini kaybediyor. ama en azından oturuyor, ılık su rahatlatıyor herhalde. denemeye değer en azından kaçamıyor
Ben oğlumu netten indirdiğim ve onun çok güldüğü arçelik reklamlarının çeliği ile uyuşturmak suretiyle sadece birkaç kaşık kakalayabiliyorum. Zaten reklamlar biter bitmez hemen iade ediyor.
Bende bazen camin önünde di$ardan gecenleri seyrederken yediriyorum..Bazen de bir oyuncagina birde ona yedirmek suretiyle kandiriyorum..Ama genelde eline oyalanmasi icin mutfaktan bir$eyler veriyorum..O verdigim $eyi ke$federken bende ka$ik ka$ik agzina dolduruyorum..:teytey:
valla bravo, bizim mutfakta artık değişik bişey kalmadı. hanımefendinin eline aldığı illa ilk kez görmüş olacak yoksa cezbetmiyor. dışarıdan geçenleri de deneyemiyorum 8. kattayız ve sadece arabalar geçiyor ana caddede evimiz.
az önce yine ılık su leğenine oturtarak yedirdim yoğurdunu :)
eline verilen ekmek vb ,o ağzına götürürken elini tutup , kakalamak.
bu arada topik süper olmuş.tebrikler :)
baby tv ve baby firs tv karşısında yiyor.
olmadı eline kaşık veriyorum o kaşığı ısırmak için ağzını açınca ben yemek sokuyorum
renkli desen li bardaklar aldım anlarla yemeğini yediriyorum o desenlerre dalınca veriyorum her öğünde başka bardak tabi
eline ekmek vs. veriyorum onla oyalanı5rken yediriyorum
ben de değişik bardaklar falan aldım fayda etmedi. kamışlı süt aldım süte alıştırmak için çekmesini bilmiyor, ben kutuyu sıkıyorum bu sefer de aniden geldiği için ağzına tükürüyor. pilavı falan koyuyorum önüne kaşık da veriyorum benim vermeme izin vermiyor illa kendi yiyecek. kaşığı tabağa daldırıp dolduruyor ağzına götürene kadar dökülüyor hepsi bir iki tane kalıyor içinde. kaşığı yalarken ağzına gidiyor o bir iki tane. Üç dört kez yapıyor kaşık hamlesini hanfendi sonra doyuyor başlıyor mama sandalyesinde çırpınmaya beni alın diye. almazsak ağlıyor ve kafasını geriye doğru vurup duruyor. mecbur alıyoruz ve o öğünüz tamam.
oyunla yedirebiliyordum önceleri ama oyun bitiyor yemek bitmiyor du 20 dk dan sonra zorlamayı kaldırın diye okudum 20 dk da mümkünmü ki bitirmek. şimdi oyuncaklarıyla dalmasını sağlayarak yediriyorum.önce ilk beş dk tüm oyuncaklarımız mama sandalyesine koyuyorum. teker teker hepsinine bir bakıp atıyor yere.sonraki 5 dk da kitap sayfaları çeviriyoruz ne kitabı bulursam.sonra 5 dk metronorm, kumbaralarımız, balon eşliğinde. sonra flüt tek elimle çalmaya çalışıyorum o parmağıyla ucunu tıamaya çalışırken diğer elimle veriyorum bir iki dk böyle. en çok işe yarayan mandal sepeti son olarak onu çıkarıyorum. tüm mandalları çıkarıp elleyip atıyor.
yalnız aynı çarelerden sıkılıyor ve oyuncakla yiyeceğini biliyor ağzını açmadığı zaman bil ki oyuncağı değiştir demek.
ha birde bu aralar babasının fotografıyla yiyoruz böncuklu bir albümü var boncuktanmı babadanmı anlamadım.
akşam öğünleri tam rezalet babadan yüz buluyor onunda bizimle oynamasını istiyor adamcağız göbek bile atıyor yesin diyeee birde bol bol slogannn (maçla ilgili ardaaaa turannnnnn oleyyyyyyyy e bayılıyor)
boncuk demişken boncuklara meraklı oluyorlar. bu yöntem kızlar için herhalde ama, boynuma ellerime takılar takıyorum onlar ilgisini çekiyor ama ancak bir iki kaşık
tavuk veya balık (köfte de olabilir ama bizimki eti ağzına koymaz) küçük parçalara ayırıp mama sandalyesine önüne koymak. yer gibi görünse de midesine giden mikron seviyelerde.
susamlı ekmek veya simit bir iki ısırıp atar, susam hoşuna gitse de yine her zamanki gibi çok çabuk doyuyor.
salatalığı çok sevdiği için acaba salatalığın içini oyup içine bişeyler mi koysam diye düşündüm. salatalık dolma allahım neler yaptırıyorlar yok ya yemeyince taktikler de ancak bir iki kaşığı geçmiyor. olsun ne yapalım
akşam öğünleri tam rezalet babadan yüz buluyor onunda bizimle oynamasını istiyor adamcağız göbek bile atıyor yesin diyeee birde bol bol slogannn (maçla ilgili ardaaaa turannnnnn oleyyyyyyyy e bayılıyor)
bayıldım ya,arda turan oleyyy
delikafadulden:dance:
bizimki de babasıyla yiyor,baba da öğrt. oldugundan hep aynı saatlerde birlikteyiz.
yalnız biz mama sandalyesi almadık ,sıkıya gelemiyor , mini bir koltugu var sünger ,onda yiyor , babyfirst tv cee denk gelirse yer biraz, trt çocukta reklam arasında cıkan cocuklara sırıtırken yer bir iki kaşık , gece bahçesi denk gelirse upsi deyzi sağolsun , bi de tombili bular bir kaç kaşık da onlar yedirir , sonra yemez babası bu tv den dikkati dağılıyor der kapatır , bu diye oyuncakları göstermeye başlar, neyse aklıma geldi bebeğine yedirme numarası işe yarar bazen ,kaşıkla bir ona bir bizimkine.
biz de göbek atıyoruz bazen , yeter ki bir kaşık daha yesin. ama iştahı oldumu- ki tarih pek az yazmıştır bunu - hiç bir güdüleyici olmasa da yiyor.
Allah bol bol iştah versin yavrulara. :teytey:
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
bizimki tv aşık olunca kesinlikle yemek yemez o kadar çok dağlıyorki aç olsada ağzını açmayaı unutuyor.Bızimki saatten ve plastik bir düül den çok hoşlanıyor.Açken başka oyuncakları veriyorum en son saat ve fiili veriyorum bu şekilde son birkaç lokma daha yiyor.Ağzını kapattımı biraz oynuyoruz sonra tekrar veriyorum.Yani bizim yarım saatimiz birkaç dk yemek birkaç dk oyun oluyor.Bende nekadar yediyse yesin yarım saatten yemek sandaliyesinde tutmuyorum sıkılmaya başlıyor.
bu akşam hanfendiye fırında çupra yaptım. Mama sandalyesinde kıyametleri kopardı oturmadı. ıki saat peşinde koştum ağzına tek lokma sokamadım. Ondan sonra evin içinde koşturmaktan yoruldu herhalde babasının kucağına oturdu tv.'ye daldı. yine ağzına sokmaya çalıştım açmadı. balık parçasını avucumun içinde ona doğru uzattım, elime ve yüzüme bakmadan minicik parmaklarıyla aldı ağzına attı. inanamadım. eşim de bana kızıyordu yeter peşinde koşma saatlerdir diye. sonra bir lokma bir lokma daha, tek tek avucumdan alarak ağzına attı gözü teevizyonda. neyse ki birkaç lokma yedi bu şekilde, sonra sıkıldı yine indi babasının kucağından koşmaya başladı. ben de tabii göbek atmaya.
tavsiye ederim, sıkı bir yeme savaşından sonra deneyin. ben de deneyecem bakalım ama bizde her taktik bir kez işe yarar
:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
7,5 aylık olmasına rağmen bizi parmağında oynatıyor sıpaa..
Toka kutuma bayılıyor yerken önüne koyuyorum..
Bır kaba nohut vss. koyup önüne koyuyorum oynarken kaşıkla ağzına sokuyorum..
Cep telefonundan çekilen videoları açıyorum..
Tv işe yaramıyor Her gün görmediği şeyleri koyuyorumm..En çok salondaki süs eşylarını seviyor..
Pencere önünde yediriyorum..
Birde eline ekmek veriyorum o ağzına götürürken arada kaşığı sokuyorum..
Babası,kuzeni,anneannesi olunca çok rahat yediriyorum ya ben ya onlar şebeklik yaparak bir şekilde yediriyoruz işte..
:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
Tabi asla bu koyduklarımla yalnız bırakmıyorum Allah korusun tehlikeli şeyler....
arkadaşlar hafta sonu türkmaxta sabah anne olunca anladım diye bir program seyrettim orda miniklerinize yemek yedirmek için uğraşmayın açlıktan ölmezler onlar acıkınca zaten bunu sizden isteyecekler ve de yiyecekler dedi uzman ...bende bunu mantıklı buldum kızımı hiç zorlamıyorum şimdiden ağzını kenetlediği an bırakıyorum yoksa uçakkk uçakkk deyip reklamları açıp profesyonel akrobatlara taş çıkartmak konusunda kendime güvenim tam..birde kızımın ileride obez olmasından korkuyorum onun için tokluğunu anlayamam yedirincede midesi büyür diyede korkuyorum çokmu garip sizce??-tatlicadiarzu-
sevgili uaydın,
bebeğinin kilosu falan iyiyse yaptığın olabilir. ama benimkini iki ay boyunca yedirmeye çalışmadım, doktorun uzmanların dediğini yaptığım acıktığına şahit olmadım. sadece 200 gr. aldı 2 ayda. iki ayda toplam 3 veya 4 kez normal yedi. yani ya bizimkinin açlık duygusu yok ya da peşinden koşulsun istiyor ki o zaman da yemiyor ben anlamadım
annem iki gündür şu şekilde biraz çorbasını içirtti ;
mama sandalyesine oturtup mama sandalyesini dış kapının önüne çekti. eline evin anahtarını verdi aç kapa diyerekten o anahtarı sokmaya çalışırken o da ağzına çorba soktu. ondan biraz sıkılınca da diyafonun telefonunu eline verdi yine kapının yanındayken.
annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
ben evdeki oyuncaklari sirayla sakliyip unutturuyorum sonra eline bunlardan cikardiklarimdan veriyorum 1tanesi yetiyor zaten agzini aciyor birde shrek1 ve 2nin cd lerine bayiliyor o cd boyunca agzini kocaman aciyor ne versen yiyor cik aksiyonlu animasyon filmi sorun cikarmiyor hatta yemek bitiyor hala o sandalyeden inmeden sabirla sonunu bekliyor hayatimi kurtardi vallahi bazen yemegi yiyor suyu icerken uyuya kaliyor 2000 kez seyretti iki filmide hala ayni heyecanla seyrediyor B]