merhaba ben 17 eylül cuma günü ameliyat oldum. göğüs ucu kesisi tercih ettim çünkü iz kalmasını istemiyordum. ama sanırım bende hipertrofik skar yatkınlığı var, doktorum da şüpheleniyordu zaten. yani iz normale göre daha çok kalacak gibi. acaba aynı durumda olan bir kişi bana yardımcı olabilir mi? daha 2. haftadayım ama endişeleniyorum. ayrıca ameliyat olanlar yaraların iyileşme süreciyle ilgili bilgi verirse çok sevinirim =)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yaralar ne kadar zamanda iyileşiyor yardım plz..
- Konu Sahibi Rei
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?merhaba ben 17 eylül cuma günü ameliyat oldum. göğüs ucu kesisi tercih ettim çünkü iz kalmasını istemiyordum. ama sanırım bende hipertrofik skar yatkınlığı var, doktorum da şüpheleniyordu zaten. yani iz normale göre daha çok kalacak gibi. acaba aynı durumda olan bir kişi bana yardımcı olabilir mi? daha 2. haftadayım ama endişeleniyorum. ayrıca ameliyat olanlar yaraların iyileşme süreciyle ilgili bilgi verirse çok sevinirim =)[/QUQ
mrb rei..bende 7 eylulde ameliyat oldum bugn 23 gün oldun bende ize çok taktığım için koltuk altı tercih ettim..ama hipertrofik nedir şilk defa senden duydum..kime oldun acaba ameliyatını
Merhaba,
Çok geçmiş olsun bende 21 Eylül de gügüs altı kesisiyle büyütme ameliyatı oldum fakat daha dikişlerim kapalı o yüzden herhangi bir yorum yapamıyorum.
Sizin kesi nerede ?
teşekkürler, sana da geçmiş olsun =) benim de dikişlerim alınmadı henüz. göğüs ucu kesisi benimki, bikinimin altından görünür korkusuyla göğüs altı kesisi istemedim.
mrb rei..bende 7 eylulde ameliyat oldum bugn 23 gün oldun bende ize çok taktığım için koltuk altı tercih ettim..ama hipertrofik nedir şilk defa senden duydum..kime oldun acaba ameliyatını
Op. Dr. Necdet Uçar'a ameliyat oldum. hipertrofik skar yatkınlığı bağışıklık sistemiyle ilgili sanırım. eğer önceden derin bir yaran varsa ve geç iyileştiyse, iz normalden büyük kaldıysa veya iyileşirken beklenmeyen bir durum olduysa anlayabilirsin. benim kolumda bir yara vardı. iyileşme sorunu olmuştu ve şu anda üstünden 4 yıl geçmesine rağmen büyük bir iz var. o yüzden göğsümde de iz kalır mı merak ediyorum.
Op. Dr. Necdet Uçar'a ameliyat oldum. hipertrofik skar yatkınlığı bağışıklık sistemiyle ilgili sanırım. eğer önceden derin bir yaran varsa ve geç iyileştiyse, iz normalden büyük kaldıysa veya iyileşirken beklenmeyen bir durum olduysa anlayabilirsin. benim kolumda bir yara vardı. iyileşme sorunu olmuştu ve şu anda üstünden 4 yıl geçmesine rağmen büyük bir iz var. o yüzden göğsümde de iz kalır mı merak ediyorum.
anladm rei iyileşme problemin varsa göğüs ucundan yaptırmakla iyi yapmışsın bence daha erken merak etme en az 3 ay sabret cnm
Dikiş izlerinin en az kaldığı yerden ameliyat olmuşssun Fakat izlerin son halini 1 yıl sonra anlayabilirsin bu arada doktorunun izlerin en aza inmesi için vereceği kremi bence titizlikli kullan. Birde sitede aynısafa kremi ve isveç şurubunu öneren bir arkadaş vardı açıkcası ben onu yazdım doktorum kremi yazınca bitkisel olan bu aynısafa kremi ve isveç şurubunuda kullanıcam
Birde bu gögüs ameliyatı sonrası et tavuk balık sebze meyve ağırlıklı beslenmenin bunlara ilave olarakta 6 ay süre E vitamini kullanmanın dokular için önemli olduğunu iyi bir cerrahtan öğrenmiştim.:1hug:
anladm rei iyileşme problemin varsa göğüs ucundan yaptırmakla iyi yapmışsın bence daha erken merak etme en az 3 ay sabret cnm
teşekkürler canım bakalım nasıl olacak zamanla. görüntüden çok memnun kaldım, bir an önce iyileşmesini istiyorum
Dikiş izlerinin en az kaldığı yerden ameliyat olmuşssun Fakat izlerin son halini 1 yıl sonra anlayabilirsin bu arada doktorunun izlerin en aza inmesi için vereceği kremi bence titizlikli kullan. Birde sitede aynısafa kremi ve isveç şurubunu öneren bir arkadaş vardı açıkcası ben onu yazdım doktorum kremi yazınca bitkisel olan bu aynısafa kremi ve isveç şurubunuda kullanıcam
Birde bu gögüs ameliyatı sonrası et tavuk balık sebze meyve ağırlıklı beslenmenin bunlara ilave olarakta 6 ay süre E vitamini kullanmanın dokular için önemli olduğunu iyi bir cerrahtan öğrenmiştim.:1hug:
hımm tamam onlara da bakayım. çok teşekkürler :1hug: ben de et ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, kansızlığım için de iyi hem=)
mrb mumu...sende büyütme ameliyatı oldn sanırım :S olduysan doktorun sana dikişler için bi mehem yada krem verdimi...verdiyse yada kremler hakkında bilgin varsa ismini yazabilrmisin..
Slm gamgamm dikiş izleri için öncelikle canım 1 ay geçecek daha doğrusu dikiş yerin kendiliğinden kabuklanacak ve dökülecek doktorlar ondan sonra izlerin minimum seviye inmesi için farklı kremler öneriyorlar. Benim doktorum scarex öneriyor tabiki daha değil zamanım var. Bazı doktorlar contraktubex öneriyor bu kremlerin hepsi 1 yıl boyunca düzenli olarak uygulanacak kremler. Ameliyat izlerinin %100 kaybolması silinmesi mümkün canım. Birde yukarıda anlattığım gibi beslenme ve diğer alışkanlıklar bu tip durumlarda çok etkilidir.
gamgam sen koltuk altı kesisinden olmussun,ben de oyle ıstıyorum,memnun musun? protezının yumusaklıgı nasıl? ayrıca iz belli oluyor mu? bi özet gecersen cok sevinirim.
mrb rei..bende 7 eylulde ameliyat oldum bugn 23 gün oldun bende ize çok taktığım için koltuk altı tercih ettim..ama hipertrofik nedir şilk defa senden duydum..kime oldun acaba ameliyatını[/QUOTE]
mrb rei..bende 7 eylulde ameliyat oldum bugn 23 gün oldun bende ize çok taktığım için koltuk altı tercih ettim..ama hipertrofik nedir şilk defa senden duydum..kime oldun acaba ameliyatını[/QUOTE]
bide dikişlerim alınmadı demişsin..dikiş aldırma olayı mı var..benim dikişlerim alınmıycak çünkü kendiliğinden eriyen dikiş atıldı..
en çabuk iileşme süreci meme altı. tabi görünmeme açısından koltuk altı iz konusunda da meme başı en ideali ama zaten meme şekle gircek aşağı ince o zaman altında kalıyor. diğerleri daha zor b yöntem. ayrıca dikiş bnde aldırmıcam kaybolan dikiş yapıldı