• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın Göğüs ameliyatı oluyorum! AYLİN KARANLIK - HEYCANDAN BAYILICAM

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
Arkadaslar yarın sabah ameliyat oluyorum.. heycandan bayılcak gibiyim...

2 tane de oglum var 1 yaşında ve 2 bucuk yaşında...

çok korkuyorum :( 2 gün sonra ne durumda olucam? cocuklarıma annem sadece 1-2 gün bakabilir... ameliyat sonrası hemen yemek yapabilirim dimi evde? temizlik yapmam .. ama ne biliim egilmem kalkmam hareket etmem gerekicek evde... 1 yaşında oglumu gögüslere degdirmeden kaldırabilcekmiyim 2-3 saniyeligine?? cünkü hic olmadık yerlere emekliyior bey efendi.. ara sıra kaldırmam gerekicek :((

şimdiden çok geçmiş olsun,ameliyat tecrubem yok ama okuduklarımdan cok sıkıtıntı cekmeyecegınızı tahmın edıyorum.kas altı mı kas ustu mu olacak amelıyat?

çok korkuyorum :( 2 gün sonra ne durumda olucam? cocuklarıma annem sadece 1-2 gün bakabilir... ameliyat sonrası hemen yemek yapabilirim dimi evde? temizlik yapmam .. ama ne biliim egilmem kalkmam hareket etmem gerekicek evde... 1 yaşında oglumu gögüslere degdirmeden kaldırabilcekmiyim 2-3 saniyeligine?? cünkü hic olmadık yerlere emekliyior bey efendi.. ara sıra kaldırmam gerekicek :((

merhaba, şimdiden geçmiş olsun. öncelikle ameliyattan ilk çıktığında her ameliyatta olduğu gibi bir miktar acı hissedeceksin.ama hemen ağrı kesici veriyorlar. göğüslerini alçı gibi kalın bir sargıya saracaklar. o yüzden göğüslerine bir şeyin değme riski az. kas altı olacağın için yarın gece ameliyat sonrası dinlenmeni tavsiye ederim.hastaneden çıkarken muhakkak yardıma ihtiyacın olacak. yanında muhakkak birileri bulunsun. bunun dışında kötü haber 1 hafta oğluşunu kucağa almak riskli. hatta kollarını yukarı kaldırmaktan komple kaçınmalısın. yani kollarını kaldırman gereken ev işleri, araba kullanmak vs gibir aktivitelerde buluulmamalı. ben doktoru dinlememiştim dikişim açılmıştı. hala izleri durur. o yüzden mesela otururken oğlun kucağına çıkabilir ama senin kollarını minimum kaldırman gerekiyor. ayakta kucağa alman hepten riskli. sonraki 2 haftada da kollarını dikkatle kaldır. ilk heyecanla giysileri falan denemek isteyeceksin. aman giyer çıkarırken dikkat et. çocuklardan dolayı sigara kullandığını sanmıyorum. ama etrafında kullanan varsa yanında içirtme. dumanındaki karbonmonoksit dikişlerin kaynamasını geciktiriyor. bir süre yüzükoyun yatman da sözkonusu olmayacak. bu tip ameliyatlar pek eş dosta söylenmez ama etrafında sana yardımcı olabilecek birileri varsa bence annen gittikden sonra bir kaç gün rica et. sana yardımcı olsunlar. heyecana gelince, çekeceğin sıkıntı 1-2 hafta sonrasında duyacağın memnuniyet ömürlük. hep bunu düşün, zaten yarın hastanede sana bir sakinleştirici verecekler, heyecan kalmaz...

geçmiş olsun bebeklerinize mutlaka birileri bakmalı ilk 3 gün sağlam ağrı olucak sakın kendiniz bakmayın .dikişleiniz açılır darbe almayın sonrası güzel olucak

çok korkuyorum :KK43: 2 gün sonra ne durumda olucam? cocuklarıma annem sadece 1-2 gün bakabilir... ameliyat sonrası hemen yemek yapabilirim dimi evde? temizlik yapmam .. ama ne biliim egilmem kalkmam hareket etmem gerekicek evde... 1 yaşında oglumu gögüslere degdirmeden kaldırabilcekmiyim 2-3 saniyeligine?? cünkü hic olmadık yerlere emekliyior bey efendi.. ara sıra kaldırmam gerekicek :KK43:(
merhaba ben de ameliyat olmak istiyorum tecrübeleriniz paylaşir mısınız aylin hanımdan mem un kaldınız mı

Back